30.10.11

עוגיות שובי דובי מקסימות





אני מאוד אוהבת אוכל!
אוהבת להכין, אוהבת לכתוב, אוהבת לצלם, וכמובן – גם אוהבת לאכול, ואם אפשר שיהיה אוכל טוב שידגדג לי את החיך!
למרות שההתעסקות האמיתית שלי במטבח החלה בעיקר בשנים האחרונות,
כבר מילדות אני זוכרת את עצמי כילדה גרגרנית עם חוש לניסיונות קולינריים.
אחד הזיכרונות הבולטים שלי מסביבות גיל 4 או 5 הוא הניסוי הקולינרי הראשון שלי במטבח.
לטובת הניסוי גייסתי לעזרתי את ארבעת הממרחים שהיו האהובים עליי ביותר באותה התקופה-
גבינה לבנה, מיונז, ריבה מעורבת ושוקולד השחר.
בעזרת הפרודוקטים הכנתי לי כריכים שונים כאשר בכל אחד מהם שילוב שונה של ממרחים- ריבה ושוקולד, מיונז וגבינה, גבינה ושוקולד וכו`...
לסיכום התוצאות טעמתי מכל אחד מן הכריכים, ובדקתי איזה מהשילובים כדאי לי לאמץ להמשך.
מרוב שהתלהבתי מהאתגר ומתוצאותיו הרות הגורל, הניסוי הקולינרי הזה נחרט בזכרוני לעד...

היום, שנים לאחר מכן, מצאתי את עצמי מנסה לחזור ולפענח את הטעם הקולינרי של ילדותי, והפעם - עם יכולות קולינריות משודרגות יותר...
הסיבה: חתן יום ההולדת בן, בנה של חברתי מאיה, אחיו הגדול של עמית ואחד הילדים המהממים ביותר שקיימים!




אתם חייבים להודות שמדובר בילדים פשוט יפהפיים!

אז לרגל יום הולדתו של בן התגייסתי וכתבתי מתכון במיוחד לעוללים: עוגיות שוקו-וניל בצורת דובונים.
את הבצק הכנתי נימוח ומאוד חמאתי כדי שהעוגיות יהיו רכות,
אבל לכן הוא גם עדין לעבודה, ובחום הקיץ הקופח דורש מעט קירור בין השלבים- ראו הוזהרתם.
מי שלא רוצה להסתבך, יכול לנסות להשתמש בחמאה קרה במקום בחמאה רכה,
ובמקום להקציף את התערובת - להכין את הבצק במעבד מזון.

התוצאה הסופית היתה מקסימה – העוגיות יצאו כל כך חמודותתתתתתת!
וכבר לפני שהגיעו לידי הילדים ידעתי שיהיו הצלחה אמיתית:
בגלל פני הדובונים המתוקות, בגלל הטעם הנפלא, ובמיוחד בגלל העובדה שבנזוגי שכבר ממש לא ילד,
ממש נלחם כדי שאשחרר לו כמה מהעוגיות המקסימות הללו...

הדיווחים מבית חתן השמחה מסרו שהעוגיות הוכתרו כהצלחה,
וכל שנותר לי הוא לאחל יומולדת שמח לבן! מוסרת לך עוד שנים רבות בריאות, שמחה וכל האושר שבעולם!
מאחלת דודה ענבל 





מתחילים! מכינים שני כדורים בצק שווים בגודלם – בצק קקאו ובצק וניל






לאחר קירור מרדדים כל כדור בצק בין שני ניירות אפייה לעלה בצק.
ניירות האפייה עוזרים לנו לרדד את הבצק מבלי שיידבק למערוך, ומבלי שנצטרך לקמח אותו.








קורצים מכל עלה בצק עיגולים גדולים עבור הפנים, והרבה עיגולים קטנים לאוזניים ולפנים.
במידה והבצק רך מדי בשלב זה, אפשר להעביר אותו לקירור או להקפאה קלה








מרכיבים מעיגולי הבצק דובונים חמודים בצבעים מנוגדים-
לפרצוף כהה נחבר אף ואוזניים בהירות, ולפרצוף בהיר אף ואוזניים כהות-
פשוט מניחים ומהדקים קלות, 
הן יתחברו לעוגייה במהלך האפייה.





לאחר האפייה אם רוצים- מקשטים!





וזוללים... בתיאבוןןןןןןןן!






עוגיות שובי דובי

החומרים ל-16 עוגיות:

לעוגיות:
200 גר` חמאה, מרוככת
100 גר` אבקת סוכר
1 חלמון
1/2 כפית תמצית וניל
230 גר` קמח
30 גר` קקאו

לקישוט:
3 כפות אבקת סוכר
1/2 כפית קקאו
כמה טיפות חלב או מים
חופן שוקולד צ`יפס

אופן ההכנה:

לעוגיות:
להקציף חמאה ואבקת סוכר יחד במשך כמה דקות לקציפה רכה ואוורירית.
להוסיף חלמון ותמצית וניל ולערבב.
לנפות פנימה את תערובת הקמח ולערבב רק עד שמתאחד.
לחלק את הבצק לשני חלקים שווים, ולעבד לתוך מחציתו את הקקאו.
לעטוף כל חלק בניילון נצמד ולהעביר לקירור למספר שעות.
כשהבצק מתייצב הוא מוכן לעבודה, אך אם הוא מתרכך מדי במהלך ההכנה, מומלץ להעביר אותו לקירור בין השלבים השונים.
לרדד כל אחד מחלקי הבצק בין שני ניירות אפייה, לריבוע בגודל של כ-25x25 ס"מ.
ממחציתו של כל בצק לקרוץ עיגולים בקוטר של כ-6 ס"מ, ומהמחצית השנייה לקרוץ עיגולים בקוטר של כ-3 ס"מ.
לחצות מחצית מהעיגולים הקטנים לחצי ולהרכיב את העוגיות- הבסיס לעוגייה הוא עיגול אחד גדול.
להניח על גבי צידו התחתון של הבסיס עיגול קטן בצבע מנוגד, שיהווה את המקום לאף ולפה.
לסדר שני עיגולים חצויים בצבעים מנוגדים בחלקו העליון של הבסיס עבור האוזניים.
לאפות את העוגיות במשך 10-12 דקות בחום בינוני ולתת להצטנן לחלוטין. העוגיות נאפות מהר, לא לתת להן להשחים!

לקישוט:
לשים בקערית קטנה 2 כפות אבקת סוכר. לטפטף פנימה בהדרגה כמה טיפות של חלב או מים תוך ערבוב,
רק עד לקבלת זיגוג חלק וסמיך מאוד, ולהעביר לקונוס זילוף מנייר אפייה מגולגל.
חשוב מאוד – אסור לזיגוג להיות דליל מדי, אחרת יהיה קשה לזלף אותו, והוא לא יתקשה על פני העוגיות.
אם הוספתם יותר מדי נוזלים והזיגוג דליל מדי, ערבבו פנימה עוד אבקת סוכר עד לקבלת המרקם הרצוי.
בקערית נפרדת לערבב את כף אבקת הסוכר הנותרת עם הקקאו, 
לטפטף פנימה בהדרגה כמה טיפות של חלב או מים תוך ערבוב, ולהעביר לקונוס זילוף נפרד.
לזלף לכל דובי זוג עיניים לבנות, ולנעוץ במהירות במרכז כל עין שוקולד צ`יפס עבור האישונים.
לאחר מכן לזלף לכל דובי אף ופה בצבעים מנוגדים – זיגוג לבן על עוגיה חומה, וזיגוג חום על עוגיה לבנה.
לתת לזיגוג להתייצב עד שמתקשה לחלוטין ולהעביר לקופסה אטומה.





13 מגיבים גרגרנים:

  • אנונימי

    מדהים! בלוג אדיר!

  • The Cookie Fairy

    איזה כיף לשמוע :) תודה רבה

  • לירון

    שלום ענבל!
    אפשר לדחוף לעוגיות מקל ארטיק/סוכריה ולאפות כעוגיות על מקל?
    וגם, אני רוצה לוותר הציור של העיניים והפה עם אייסינג כי העוגיות צריכות להיות מוכנות מהר, אין לי אפשרות לשים בצד להתייבש. אז האם אפשר להכניס לתנור עם שוקולד צ'יפס בתור עיניים ואחת בתור אף או שזה ישרף/ימס בתנור?
    תודה!!
    לירון

  • The Cookie Fairy

    היי לירון
    אפשר בהחלט ליצור מהעוגיות הללו עוגיות על מקל, זה רעיון מעולה :)
    "לדחוף" את המקל פנימה יהיה קשה מאחר שהבצק עדין ולא מאוד עבה,
    אך ניתן להדק רצועת בצק מאחור שתחזיק את המקל ותחבר אותו לעוגייה.

    בנוגע לקישוט זה נשמע לי מעט בעייתי-
    שוקולד צ'יפס בהחלט יימס בתנור, כמו כל שוקולד שבא במגע עם חום...
    בכל מקרה לקישוט אבקת הסוכר המקורי לא לוקח הרבה זמן להתייבש...
    שיהיה בהצלחה!

  • אנונימי

    מקסים!
    אין לי משקל, את יכולה בבקשה לומר לי כמה כוסות קמח וכמה כפות קקאו?
    תודה!

  • The Cookie Fairy

    היי אנונימי/ת
    230 גר' קמח = כוס וחצי + 2 כפות
    30 גר' קקאו =3 כפות
    אני ממליצה לכל מי שאופה לפעמים בבית לרכוש משקל פשוט,
    כזה שעולה 30 ש"ח בחנות כלי בית-
    המתכונים יוצאים הרבה יותר מוצלחים ומדוייקים כאשר משתמשים במידות מדויקות ולא בכוסות ובכפיות.
    שיהיה בהצלחה!

  • אנונימי

    רעיון אדיר ליום הולדת להכניס בתור שקית.צלופן 2 עוגיות בשילוב צבעים הפוכים ולשזור בסרט ורוד/טורקיז

  • judith27k

    עוגיות מקסימות, מלאות השראה!
    המתכון נמס בפה, יאמי יאמי יאמי
    למדתי המון מהטיפים שנתת על העבודה עם בצק החמאה
    המון המון תודות ובזכותך הכנתי עוגיות ממש חמודות ליומולדת שנתים של הבן שלי:
    http://pinterest.com/pin/244320348507427893/

  • The Cookie Fairy

    אויש, זה פשוט מקסיםםםם!
    שאפו על היצירתיות זה מתוק בטירוף :)
    מזל טוב ליום ההולדת של הקטן,
    בטוחה שהיה מבסוט עד השמיים
    ואיזה כיף לו שיש לו אמא שמפנקת אותו ככה :)
    תודה על השיתוף

  • My Pink Party

    הי ענבל,
    העוגיות המאלפות שלך השתתפו בברית של עמית, מצרפת את הלינק:
    http://www.mypinkparty.com/2013/06/blog-post_30.html
    וכמובן פירגון, האורחים אהבו, לא נשאר פירור,
    תודה רבה!
    שלומית
    my pink party

  • The Cookie Fairy

    היי שלומית
    מסיבת הדובונים שלך פשוט מעלפת!
    ביצוע מקסים לעוגיות, שמחה שאהבת
    ובכלל כל הבר המתוק פשוט מהמם,
    את מוכשרת להפליא!
    תודה על השיתוף והרבה בהצלחה בהמשך הדרך
    ענבל

  • Izaa

    benefited from the provision of the cookies are beautiful and delicious :). thank you

  • The Cookie Fairy

    Thank you very much Izaa
    Both for the visit and for the compliment
    :)
    Glad you like it!
    greetings from Israel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...