1.11.11

ארץ זבת חלבה ודבש



חלבה. תודו שאי אפשר להישאר אדישים לממתק המיוחד הזה-
או שאתה ממש אוהב את זה, או שאתה שונא.
הטעם כל כך מורכב ומיוחד, שחייבים לגבש כלפיו עמדה מוצקה כלשהי.

אני בילדותי שנאתי. כנראה שבתור ילדה לא הצלחתי להעריך את האושר הגלום בטעמים מורכבים
וכל קשר ביני לבין חלבה היה בכירסום ציפוי השוקולד שעטף את חבילות חלבה-אחווה שאבי היה מביא מהעבודה.
אך לאחר שנים כשהתבגרתי ויצר הבישול והאפייה שלי גדל במקביל ליצר הגרגרנות, התחלתי להיפתח למאכלים רבים וחדשים
ושבתי לנסות את כל הטעמים שהשארתי מאחור, בין השאר גם חלבה
והפעם – היא כבשה אותי בסערה. מאז שתינו ביחד זה ממש סיפור אהבה...

   
 


כמו שכבר סיפרתי לכם, לעומתי בנזוגי פחות מסתדר עם טעמים מורכבים – הוא שונא מרציפן, מתעב קפה, מסתבך עם קדאיף, וגם לא אוהב חלבה
אבל מאחר ואותי הוא דווקא כן אוהב, הוא מוכן להתנסות ולטעום את מעלליי במטבח, יהיו אשר יהיו.
כך קרה שלראשונה בחייו הצלחתי לגרום לו להתלהב מחלבה לאחר שטעם את עוגת הגבינה הים תיכונית בחלב ובדבש שהכנתי,
ועכשיו עשיתי זאת שוב, כשהכרתי לו את קוביות החלבה הקפואות שלי, שהן מעדן אמיתי!

תוך שניות אחדות שכח בנזוגי כל תיעוב שהיה לו מעולם לחלבה
וכל המחסומים הוסרו בעודו זולל את הקוביות חיש קל בליווי של קריאות התלהבות רמות.
ואיך אפשר שלא?
הקוביות עשויות בסיס פריך וארומטי של ביסקוויט פיסטוק,
הן עוטות שכבה עבה של קרם חלבה עדין ונהדר עם נגיעת דבש
ומקושטות בפירורי פיסטוק ירקרקים מעל...
חברים, זה באמת טעים!
מאחר וטעמה של החלבה כאן הוא מאוד עדין, גם מי שפחות מחובבי הז`אנר מתאהב.
ניתן לשמור את הקוביות לזמן ארוך בקופסה אטומה במקפיא, ולשלוף כשמגיעים אורחים או סתם כשמתחשק משהו לנשנש.

אז לכל מי שנדלק על עוגת הגבינה הים תיכונית בחלבה ולא העיז לנסות,
זאת הגירסה הקלילה, העדינה והמאוד פשוטה להכנה. מומלץ בחום!
  




מתחילים בהכנת תחתית הפירורים-
קוצצים במעבד מזון ביסקוויטים יחד עם פיסטוקים, שקדים והל.
חשוב להשאיר חתיכות מורגשות של פיסטוקים בפנים, שיתנו לנו טעם מורגש בקלתית, ונקודות צבע ירוקות ויפות.
מוסיפים לפירורים חמאה מומסת ודבש, ומערבבים עד שהפירורים מצופים היטב.

 




 את תערובת הפירורים משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה- חשוב ללחוץ היטב כדי שלא תתפרק, ואופים עד להשחמה.
נותנים לקלתית להצטנן לחלוטין, ובינתיים מתחילים להכין את הקרם.





בסיר קטן מבשלים סוכר, חלב וחמאה, מוסיפים חלבה מפוררת, וניל ודבש ומצננים היטב.
רק לאחר שהתערובת התקררה מקפלים לתוכה שמנת מוקצפת ושקדים טחונים
(במידה ותערובת החלבה תהיה עדיין חמה, קציפת השמנת המתוקה תתפרק לנו).





משטחים את קרם החלבה על גבי הקלתית הצוננת, מפזרים מעליו פיסטוקים קצוצים דק, ומעבירים להקפאה.





לאחר שהתערובת התייצבה לחלוטין, פורסים לריבועים שווים.




 ומגישים!
כמה חמודים – ככה טעימים... בתיאבון!

  





קוביות קרם חלבה ופיסטוקים

לבסיס:
80 גרם ביסקוויטים
50 גרם פיסטוקים טבעיים
20 גרם שקדים מולבנים שלמים
1 כפית שטוחה הל טחון (לא חובה)
50 גרם חמאה
1 כפית דבש

למלית:
150 גרם חלבה
60 גרם סוכר
100 מ"ל חלב
50 גרם חמאה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית דבש
250 מ"ל שמנת מתוקה
60 גרם שקדים טחונים

לקישוט:
חופן פיסטוקים טבעיים, קצוצים דק

כלים:
תבנית מלבנית קטנה, 20X25 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה


אופן ההכנה:

לבסיס:
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
במעבד מזון לטחון יחד ביסקוויטים, פיסטוקים ושקדים, כך שיוותרו חתיכות של פיסטוקים קצוצים גס. להוסיף הל ולערבב.
להמיס את החמאה עם הדבש, להוסיף אותה פנימה ולערבב בקצרה כך שהפירורים יצופו היטב בחמאה.
לשטח את התערובת בתבנית ולאפות למשך 15 דקות עד שהתחתית מקבלת צבע שחום-זהוב והפיסטוקים מתחילים להשחים. לצנן היטב.

למלית:
לפורר היטב את החלבה במזלג. לבשל בסיר קטן סוכר, חלב וחמאה תוך ערבוב עד שהחמאה והסוכר נמסים לחלוטין והחלב רותח.
להסיר מהאש ולהוסיף את החלבה המפוררת, לערבב עד שתימס לחלוטין. להוסיף תמצית וניל ודבש ולצנן לחלוטין.
להקציף את השמנת המתוקה לקצב יציב ולקפל לתוך בלילת החלבה לסירוגין עם השקדים הטחונים. לצקת את הקרם על הבסיס האפוי והקר,
לפזר מעל פיסטוקים קצוצים ולהעביר להקפאה ללילה.
בחורף יש להוציא לטמפרטורת החדר לפני ההגשה כדי שהקוביות יתרככו מעט למרקם קרמי,
בטמפרטורה השרבית כרגע אפשר לאכול אותם ממש מהמקפיא.

 

ומה חדש בגזרה העולמית?
קיבלתי פירגון בבלוג של אנולה, כותבת פולניה המתגוררת באירלנד.
תודה לך אנה!

וגם עוגיות השובי דובי שלי נסקו והגיעו עד לבלוג הונגרי, העוסק כפי הנראה באוכל בצורת חיות, חחחחח

ובנימה אופטימית זו,
אני מאחלת לכם יום חמישי שמח וסוף שבוע נפלא לכולםםםםםםםםם! 



 

27 מגיבים גרגרנים:

  • אנונימי

    היי, האם אפשר להכין חלבה בייתית ולהשתמש בה למתכון? ואם כן, האם צריך לשנות משהו במתכון?
    שרית

  • The Cookie Fairy

    היי שרית :)
    לא רואה מניעה להשתמש כאן בחלבה ביתית.
    אני מודה שלא הכנתי חלבה בעצמי ולכן קשה לי לענות על צורך בשינויים-
    הכל שאלה עד כמה שונה החלבה הביתית מזו התעשייתית...
    סביר להניח שהמתכון יכול להישאר זהה
    אולם אם יש שינוי משמעותי בטעם בין החלבה הזו לחלבה קנויה-
    פחות סוכר או פחות טחינה, יש צורך לאזן אותם.
    המרקם פחות קריטי במקרה הזה מאחר ובכל מקרה החטיפים עוברים הקפאה.
    בהצלחה!

  • אנונימי

    תודה רבה!!

  • אנונימי

    שמנת מתוקה הכוונה לריצ׳?

  • The Cookie Fairy

    ריץ' זו שמנת מתוקה צימחית, כלומר פרווה.
    הכוונה במתכון היא לשמנת מתוקה רגילה וחלבית.
    אם חייבים להכין פרווה ניתן גם להשתמש בריץ',
    אבל אחרת מומלץ להשתמש בשמנת מתוקה חלבית.
    בהצלחה!

  • Tami Bloch

    הי, הכנתי את הריבועים בראש השנה. יצא מדהים מדהים מדהים!!! אז המון תודה.אני חושבת שבפעם הבאה אוסיף ממש מעט ג'לטין לייצוב. מה את אומרת?

  • The Cookie Fairy


    היי תמי
    כל הכבוד על הרמת הכפפה, ושמחה לשמוע שהצליח!
    גם אני מאוד אוהבת את הקוביות הממכרות האלה :)
    אני תמיד מגישה אותן הישר מהמקפיא ואז הן יציבות לגמרי,
    לכן לא רואה צורך ממשי בג'לטין,
    אבל אם רוצים תמיד אפשר להוסיף.
    תודה על העידכון ושתהיה לך שנה טובה!

  • Tami Bloch

    שנה טובה, והמון מתוקים -:))

  • אנונימי

    פייה מוכשרת שכמותך!:)
    כמה ג'לטין היית מוסיפה והאם להמיס אותו במים או בחלב מנוזלי הקרם?
    תודה רבה

  • The Cookie Fairy

    באופן אישי לא חושבת שיש צורך בג'לטין במתכון כלל-
    בתום הקפאה הן יציבות לגמרי לזלילה.
    שיהיה בהצלחה!

  • אנונימי

    נתקלתי באתר שלך לא מזמן ואני חייבת לציין שהוא פשוט מדהים.
    הכנתי כמה מהמתכונים שלך, מהפחזניות והעוגיות ועד ריבועי החלבה והכל יצא מושלם. התגובות על המתכונים שלך היו פשוט היסטריים...
    תודה על הרבה ימים מתוקים :)

  • The Cookie Fairy

    איזה כיף לשמוע :)
    העלית לי חיוך על הפנים
    תודה רבה, ומאחלת עוד הרבה ימים מתוקים גם בהמשך ;)
    ענבל

  • אורלי

    טעים, טעים, טעים! אם נצמדים להוראות ההכנה המפורשות ההצלחה מובטחת :)

  • The Cookie Fairy

    שמחה לשמוע, זה בהחלט מתכון ממכר
    הקוביות נשמרות להקפאה לזמן ארוך בקופסה סגורה
    כך שאפשר תמיד להכין מראש ולנשנש קוביות בכל פעם שמתחשק
    רק זהירות, זה מסוכן...
    תודה על הפידבק :)

  • אנונימי

    הי,
    האם השקדים במלית קלויים ??


    תודה רבה

  • The Cookie Fairy

    לא, מדובר בשקדים טבעיים טחונים.
    אם רוצים לקבלת טעם קלוי אפשר גם לקלות.
    בהצלחה :)

  • אנונימי

    !!!!!
    טחנתי את השקדים ושכחתי לשים במלית !!! האם זה יהרוס לי את המרקם !? או שעדיין ניתן לקבל מרקם טוב ??

  • The Cookie Fairy

    באסה...
    מודה שלא ניסיתי אותם ללא שקדים אז קשה לומר במדויק-
    זה ישנה את המרקם אבל לא חושבת שזה ברמת הקטסטרופה...
    עדכני איך יצא

  • רות

    הי, ניסיתי להכין את ריבועי החלבה, יצא מדהים. הכל נחטף ברגע. תודה על המתכונים נפלאים ויש לציין כי את לא מחסירה חומרים או מוסיפה חומרים ולכן אני נהנית להכין דברים מהמתכונים שלך. אז באמת המון תודה. רות

  • The Cookie Fairy

    היי רות
    בשמחה, זה בהחלט אחד המתכונים החביבים עליי
    שזוכים להופיע במטבח בכל פעם מחדש.
    תודה רבה על הפידבק וכיף לשמוע שנהנית מהתוצאה :)

  • Meraves

    שלומות פיה מתוקה, הניתן להמיר את הדבש בסילאן?

  • The Cookie Fairy

    היי מירב!
    זה בהחלט אפשרי.
    אישית מאוד אוהבת את טעם הדבש בשידוך הזה,
    אבל גם סילאן יכול לעבוד פה, במיוחד לאור העובדה שמדובר בכמות קטנה מאוד.
    בהצלחה, זה קינוח טעים טעים

  • Meraves

    פיה, פיה. תודות על התגובה המהירה. גם אני אוהבת את טעם הדבש, אך אני טבעונית. מקווה שזה לא חילול הקודש, אך עוד כמה רגעים אני הולכת "לטבען" (דווקא את המלה הזאת אני מחבבת הרבה פחות מדבש ;-)) לך את המתכון. גם בנזוגי נזכר רק לאחרונה להיפתח לטעמה המופלא של החלבה והריר שנטף על המקלדת רמז לי בעדינות שחובה להכין..ובנימה מעט סוטה מן המתכון: גם את מרבית מתכוניך אינם "כשרים", היצירתיות והכישרון, הנראים ללא גבול, פשוט מתפוצצים מהם. והצילומים, כה יפים. הולמים לחלוטין את המראה הקסום של כל מעשי ידייך. כבוד, הערכה (וקורטוב של קנאה בריאה) שלוחים אליך.

  • אנונימי

    פיה יקרה
    הכנתי את ריבועי החלבה, טעים וקל הכנה יחסית.
    איך לדעתך אפשר להכין בכוסיות קינוח אישי ולא כחיתוכיות?

    תודה

  • The Cookie Fairy

    היי מירב-
    דווקא מחבבת את המילה "לטבען" :)
    ושומדבר לא חילול הקודש באדפטציה אישית לצרכייך.
    תודה רבה על המילים היפות, הסמקתי עד לעל לאוזניים.
    איזה כיף שאפשר להרגיש טוב לב של אדם גם מבעד למסך הוירטואלי :)
    מקווה שהתוצאה שתתקבל תהיה לטעמך

    אנונימי-
    שמחה שאהבת את התוצאה!
    הקינוח לא מתאים להכנה בכוסיות, ממליצה להכין את המתכון כלשונו.

  • Meraves

    פיה, פיה, ממש לא מנומס, אבל נראה לי ששכחתי לשתף כמה משובחים יצאו הריבועים (גם "מטובענים" :-)). וכשאני כותבת "משובחים", אני מתכוונת מדהימים! כה מדהימים שכבר הכנתי ארבע פעמים!!! (ואפילו יצא קצת חרוז). קטני האמונה, וצרי המח, אף מאנו בתוקף להאמין שהם טבעונים, והכל בזכותך. פשוט שלמות. צרור תודות :-)

  • The Cookie Fairy

    באמת חוסר נימוס מצידך ;)
    את יכולה לפצות בשליחה של מגש קוביות מטובענות,
    כי הכיייייי בא לי ביססססס!

    כיף מאוד לשמוע שיצא ממכר גם בגירסת האדפטציה.
    במה המרת את החלב והשמנת- חלב סויה ושמנת צמחית?
    שיהיה לי בשלוף מתכון מטובען לעת הצורך :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...