יום שבת, 29 באוקטובר 2011

עוגיות שיש ספירליות יפהפיות



עוגיות שיש, או עוגיות ספירלה הן עוגיות פופולריות למדי.
התוצאה המרהיבה מורכבת מטכניקה פשוטה ביותר-
שני גיליונות בצק בשני צבעים, המגולגלים יחד לרולדה, ונפרסים לעוגיות שבלולים חינניות.

המתכון פשוט מאוד - בסך הכל בצק פריך, ניתן להכינו בקלי קלות,
אך האתגר האמיתי הוא להגיע לויזואליה מושלמת, וזאת ע"י יצירת ספירלה יפה, סימטרית ודקה במרכז כל עוגיה,
והסוד נמצא במילה אחת: לרדד!

חשוב לציין-
מדובר בעוגיות פשוטות למדי בטעמן.
אני מוסיפה לבצק הלבן מעט מי זהר או תמצית שקדים לטעם מעודן יותר,
ולבצק החום עוד כמה כפות סוכר, אחרת לדעתי יוצא מעט תפל.

בנוסף אפשר לשדרג את הבצק ע"י הוספה של 1/2 כוס קוקוס או אגוזים קצוצים דק.





עוגיות שיש 

החומרים:
1/4 2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר (אבקת סוכר לשידרוג)
2 חלמונים
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
200 גרם חמאה
2 כפות קקאו

לגיוון אפשר להוסיף לבצק 1/2 כוס פרג, קוקוס, שומשום, בוטנים או אגוזים קצוצים דק.

אופן ההכנה:
לעבד את כל החומרים פרט לקקאו יחד לבצק אחיד.
לעבד מעט ככל הניתן ולהימנע מלישת יתר, כדי לא לקבל בצק קשה מדי.
לחלק את הבצק לשני חלקים, וללוש לתוך אחד החלקים את הקקאו עד שיתפזר שווה בשווה בבצק-
כך שבעצם מתקבלת מחצית של בצק חום, ומחצית של בצק לבן.

לרדד את הבצק הבהיר על גבי נייר אפייה מקומח קלות, עד לקבלת מלבן בצק.
(אני מעדיפה לרדד בין שני ניירות אפייה לרידוד קל ונוח- כך הבצק לא נדבק ומתקבלת יריעת בצק דקיקה ויפה).
באותו האופן לרדד גם את הבצק הכהה לקבלת מלבן בצק בגודל דומה.

להניח את יריעות הבצק בעדינות האחת על גבי השנייה, לגלגל אותן יחד בעדינות, ולהשהות במקרר למשך כשעה.
(אם לפני הגלגול יריעות הבצק מרגישות רכות מדי ועדינות לגלגול, אפשר להעביר לקירור לזמן קצר כך שיתייצבו מעט).

לאחר שגליל הבצק התקשה, לפרוס אותו לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ, כך שיתקבלו שבלולי בצק נאים
ולסדר את העוגיות על תבנית אפייה במרווחים האחת מן השנייה.

לאפות את העוגיות על חום גבוה במשך 10 דקות עד שמתחילות להזהיב מעט בתחתיתן,
לשחרר מהתבנית בעודן חמות, לתת להן להצטנן ולזלול!

מקור המתכון: נירה שויאר, עוגות לכל עת

34 תגובות:

  1. אנונימי16/11/11 18:32

    הי,

    קודם כל הבלוג ממש ממש יפה!!
    דבר נוסף, ניסתי להכין את העוגיות אבל הבצקים ממש התפוררו לי ולא הצלחתי להניח אותם אחד על השני, גם קירור לא עזר. אולי את יודעת מה הסיבה ואיפה טעיתי? HELP!!

    תודה
    מיכל

    השבמחק
  2. היי מיכל וברוכה הבאה :)
    לפי התיאור שלך נשמע שהיו חסרים נוזלים בבצק.
    תמיד כשאת מכינה בצק ומרגישה שבסוף התהליך הוא יבש מדי ומרגיש מתפורר,
    להוסיף כף או שתיים של מים או חלב,
    וללוש מעט עד שנוצר כדור בצק אחיד.
    אלו לא דברים שמסתדרים בקירור...
    בסה"כ עניין של ניסיון בעבודה עם בצק.
    הרבה בהצלחה בפעם הבאה, ואל ייאוש!
    מניסיון רק לומדים

    השבמחק
  3. אנונימי18/11/11 00:21

    תודה רבה!!

    השבמחק
  4. היי, חדשה בבלוג שלך, ומה שיש לי לומר - ואוו!
    הכול נראה סוף! הלוואי עליי!
    יש לי שאלונת, מקווה שתעני :)
    אין לי תמצית וניל. זה קריטי?
    אפשר בלי? או במה להמיר?
    או סוכר וניל או רום או מי ורדים או..?

    תודה!

    השבמחק
  5. היי טל :)
    ברוכה הבאה ותודה על המחמאה-
    עם מוטיבציה ורצון בחיי שכל אחד יכול :)

    תמצית הוניל אינה חובה,
    אבל חבל לוותר עליה מאחר והיא משבחת את טעמו של הבצק-
    ניתן לרכוש אותה בכל סופר...
    אך גם אפשר להמיר 2 כפות מכמות הסוכר ב-2 שקיות סוכר וניל במקום.
    שיהיה בהצלחה!

    השבמחק
  6. הי אפשר לעשות מהבצק הזה גם עוגיות שח- מט?

    השבמחק
  7. היייי
    מתנצלת על התגובה המאוחרת מאודדדד
    אבל כפי שכתבתי אינני זמינה לכתיבה שוטפת בבלוג לאחרונה
    בל ערימות של עבודה שקפצו עליי...
    ובתשובה לשאלתך- בהחלט!

    השבמחק
  8. יצאו לך עוגיות מקסימות. ספירלה הכי מדויקת שאפשר. כל הכבוד.

    השבמחק
  9. אנונימי3/10/12 17:36

    אפיתי את העוגיות ע"פ המתכון והן יצאו מעולה!!!! תודה רבה!!!

    השבמחק
  10. שמחה מאוד לשמוע :)
    כל הכבוד על הרמת הכפפה ותודה על העידכון!

    השבמחק
  11. היי פיה,
    עשיתי לפי המתכון, יצאו לי נהדרות, יפות וטעימות.
    הוספתי מי מזהר לבצק הלבן ועוד סוכר ושלוש כפות קקאו לחום.
    אצלי התבקש להוסיף עוד שלוש כפות חלב לבצק כי הוא יצא מעט יבש.
    תודה!

    השבמחק
  12. היי יעל
    שמחה שאהבת את התוצאה-
    אלו אכן עוגיות מקסימות וממכרות
    תודה על העידכון וכיף לשמוע שהצליח!

    השבמחק
  13. שלום לך פיית עוגיות :-)
    האם אפשר להחליף את החמאה במרגרינה-לעוגיות פרווה?
    תודה
    עדי

    השבמחק
  14. היי עדי
    אפשרי בהחלט :)
    שיהיה בהצלחה!

    השבמחק
  15. שלום! בלוגך מקסים :) רציתי לשאול מה קורה אם ממירים חמאה בשמן? יש לי בבית שמן אגוזי לוז מפסח... פשוט כדי שיהיה פרווה. זה אפשרי? טעים? תודה! יעל

    השבמחק
  16. היי יעל
    שמן מומלץ יותר לשימוש בעוגות,
    ושמן אגוזי לוז הוא נפלא וכול להיות מעדן בעוגות בחושות.

    בעוגיות הוא יכול להיות צרה צרורה-
    לפגוע במרקם, ולגרום לבצק להתפרק.
    לא ממליצה להיכנס להרפתקאה הזאת.

    כדי שיהיה פרווה עדיף להשתמש במרגרינה או במחמאה.
    בהצלחה ושבת שלום

    השבמחק
  17. אנונימי2/9/14 20:30

    שלום לך.
    האם אפשר להשתמש בשוקולית במקום קקאו?
    תודה

    השבמחק
  18. הכי עדיף להכין את העוגיות עם קקאו,
    אבל באופן עקרוני מניחה שזה אפשרי.
    מאחר וטעם השוקולית הרבה יותר עדין מהקקאו
    תצטרכי להוסיף כמות כפולה או משולשת מהשוקולית.
    אם הבצק יצא יבש, להוסיף עוד קצת נוזלים עד לבצק אחיד.
    חוצמזה מניחה שצבע הבצק יצא בהיר יותר מאחר והקקאו כהה בהרבה.
    בהצלחה

    השבמחק
  19. אנונימי3/9/14 15:25

    תודה רבה על התשובה.

    השבמחק
  20. אנונימי3/9/14 19:16

    היי שוב
    אולי ממרח שוקולד כהה פרווה של השחר במקום הקקאו?
    תודה

    השבמחק
  21. אם רוצים להמיר חומרים יבשים במתכון, צריך להמיר לחומרים יבשים אחרים-
    תוספת של שוקולד תהרוס את מרקם הבצק ותפגום בפריכות, לא כדאי.
    שבת מעולה

    השבמחק
  22. אנונימי12/9/14 13:50

    היי ,
    אני בן 13 ואני הולך לארוחת ערב אצל חברים ואני רוצה להכין את העוגיות האלה ואין לי בבית קקאו אפשר לשים שוקולית? או משהו אחר?

    תודה על העזרה ,

    שי

    השבמחק
  23. אנונימי12/9/14 13:51

    אוויי לא ראיתי שכבר שאלו וענית סליחה על ההפרעה ,
    שי

    השבמחק
  24. חחחח, זה בסדר אתה לא מפריע :)
    כל הכבוד על היוזמה,
    הרבה בהצלחה שי!

    השבמחק
  25. אנונימי4/10/14 20:05

    יצאו עוגיות מדהימות במראה ובטעם

    השבמחק
  26. איזה יופי, שמחה לשמוע :)
    תודה על העידכון וגמר חתימה טובה!

    השבמחק
  27. אנונימי10/7/15 11:42

    אין לי חמאה זה ממש נורא אם אני אשתמש בשמן רגיל?

    השבמחק
  28. זה לגמרי נורא...
    מאוד לא מומלץ להכין אותם עם שמן,
    הוא מעניק תוצאה שונה לחלוטין מחמאה.
    לא אחראית על התוצאה :)

    השבמחק
  29. נראה טעים ונהדר לכל עת.
    האם ניתן למרוח ממרח תמרים על הבצק וליצור ספירלה?
    שבת שלום ושנה טובה!
    תמי

    השבמחק
  30. נראה לי שהבצק הספציפי פחות יתאים למלית תמרים.
    אפשר לנסות את הבצק לשני מתכוני המעמול שמופיעים בבלוג ולהכין כרולדה.
    את מוזמנת גם לבדוק את מתכון עוגיות הספירלה במלית אגוזים שמופיעות בבלוג כאן-
    http://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2015/02/blog-post_22.html
    הן יפות וגם יותר טעימות :)

    השבמחק
  31. היי ,מה זה חום גבוהה ? כמה מעלות?

    השבמחק
    תשובות
    1. באמת צריך לעדכן את המתכון הישן הזה :)
      אפשר לאפות ב-200 מעלות, אבל גם כרגיל ב-180 יהיה בסדר גמור
      בהצלחה

      מחק
  32. אנונימי5/5/17 16:26

    החמאה צריכה להיות קרה?

    השבמחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...