יום שבת, 29 באוקטובר 2011

עוגיות שוקולד מושלגות





ביום בהיר אחד לפני כמה וכמה שנים, העוגיות המופלאות האלה נחתו בארקפה בגירסת האייריש קרים,
ולמחרת - היסטריה...
המדינה הומה, ולא נולד קונדיטור, בלוגר, או מגזין בישול שמכבד את עצמו,
שלא פירסם גירסה לעוגיות הנפלאות האלה.
מושלגות, מתפוצצות, או פקעות – אני אוהבת אותן בכל השמות...
העיקר - פצצת שוקולד פאדג` משמחת לב אנוש!

 

אפייה מונעת - איך לא נפקשש?
הטעות הנפוצה הרווחת בקרב עוגיות אלה היא לרוב אפיית יתר.
מספיק שנאפה 5 דקות יותר מן הנדרש, והעוגיות יאבדו את המרקם הפאדג`י שלהן,
ויישארו סתם עוגיות שוקולד... שזה גם טוב – אבל זה לא מה שרצינו...


יש לאפות בערך 10 דקות, לא יותר, עד שהעוגיות יתחילו להתרחב ויווצרו בהם סדקים,
אך המרקם עדיין ישאר רך ופאדג`י. לא להיבהל מהמרקם הרך – לאחר צינון ארוך הן יתייצבו.
כמו כן אל תשתמטו מתהליך הקירור של הבצק – אם הוא לא יהיה מוצק מספיק,
הוא יימרח לכם חיש קל על התבנית... אך כן ניתן לקצר את הקירור ע"י הקפאה.






 קיבלתם תיאבון? להלן אחת הגירסאות למתכונים.
למי מכם שאינו משתגע על השילוב של שוקולד ותפוז, אפשר להשמיט לחלוטין.





עוגיות שוקולד תפוז מושלגות
החומרים:

350 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

3 ביצים בטמפרטורת החדר

100 גרם סוכר

40 מ"ל (1/3 כוס) ליקר תפוזים
גרירת תפוז מ-2 תפוזים

100 גרם קמח מנופה עם 1 כפית מחוקה אבקת אפיה

120 גרם שקדים טחונים דק

לציפוי:
סוכר
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
ממיסים יחד את השוקולד והחמאה. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפיה. מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את קליפת התפוז ואת הליקר.
מקפלים פנימה את תערובת השוקולד המומס, מוסיפים את הקמח המנופה עם אבקת האפיה,
ואת השקדים הטחונים. תתקבל בלילה נוזלית למדי.מצננים את הבלילה 4 שעות במקרר, עד שהיא מתקשה.יוצרים עיגולים קטנים בעזרת כפית טבולה במים רותחים.מגלגלים את העיגולים בסוכר, ולאחר מכן מגלגלים פעמיים באבקת הסוכר.העוגיות צריכות להיות מצופות היטב ומכל כיוון באבקת סוכר.מניחים את הכדורים על נייר אפיה, לוחצים עליהם מעט, רק כדי שלא יתגלגלו בתבנית,
ואופים בחום של 190 מעלות למשך 15 דקות. העוגיות יתנפחו
וייווצרו בהם סדקים ושבילים של שוקולד בין כל הלבן המתוק והמושלג הזה

מקור המתכון: על השולחן
  


6 תגובות:

  1. רותי41024/11/11 09:40

    בוקר טוב, ענבל,
    תתחדשי על הבלוג החדש - רק בזכות וויני הגעתי אליו!!!
    היא שלחה לי את הקישור והסבירה שיש בלוג חדש לכן לא מקבלים עדכונים.
    שאפו לך ולוויני על עוגת הגבינה.
    שאפו לך על כל יצירות המאפה המופלאות שלך!!
    ועכשיו נחתתי על עוגיות השלג - שכבר הרבה זמן אני זוממת להכין אותן - וכל פעם אני מוצאת מתכון חדש.
    אבל אם את ממליצה - אני הולכת על המתכון שלך.
    ואני מתה על השילוב תפוז/שוקולד - אז עוד סיבה להכין אותם.
    (ואני גם מאוד אוהבת את קרין גורן - אז מה צריך יותר מזה???)
    שוב, המון תודה על השיתוף בכל תוצרייך המהממים!

    השבמחק
  2. היי רותי, תודה רבה ונעים להכיר!
    וויני אכן אופה מוכשרת במיוחד, והבלוג שלה מעורר תיאבון!
    הבלוג שלי עבר דירה ושמחה לארח אותך במעוני החדש-
    בינתיים העידכונים כבר הסתדרו אז את מוזמנת להירשם :)
    המתכון שפורסם לעוגיות מושלגות מאוד מוצלח לדעתי,
    והשילוב של שוקולד תפוז נפלא :)
    הדגש הכי חשוב בעוגיות הללו הוא לא לייבש אותן באפייה-
    הן חייבות להישאר פאדג'יות מעט ורכות בפנים, כי זהו קסמן.
    מקווה שתאהבי ושיהיה בהצלחה :)
    ענבל

    השבמחק
  3. היי ענבל, אני מתה להכין את העוגיות האלה אבל נראה לך שזה יעבוד עם קורנפלור במקום קמח? לגרסת צליאק/כשרה לפסח? או משהו אחר במקום

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נטע!
      לא ניסיתי בעצמי, אבל אפשר לדעתי להשתמש בקמח ללא גלוטן במקום כמות הקמח,
      או לחילופין להשתמש במקום ב-180 גר' שקדים טחונים + 40 גר' קורנפלור.
      בהצלחה, ספרי איך יצא :)

      מחק
  4. היי פיה, האם ניתן להשמיט כל זכר לתפוז במתכון? הכנתי את העוגיות ממרתון עוגיות השוקולד, יצאו מעולות אבל לא מספיק שוקולדיות. האם המתכון הזה יצא מוצלח ללא התפוז?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      כן אין בעיה להשמיט את התפוז, הן יהיו מעולות גם בלעדיו.
      בנוגע לעוגיות ממרתון השוקולד- את מתכוונת לשוקולד שחיתות? הן דווקא שוקולדיות ממש,
      יאבדו קצת מהשוקולדיות רק בשל אפייה ארוכה מדי. גם כאן חשוב ממש לא לאפות יתר על המידה,
      כי כשהן יתייבשו השוקולדיות תפחת, עדיף לאפות קצת פחות מאשר קצת יותר, ממש רק עד שמתקבלים סדקים יפים. בהצלחה

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...