יום שבת, 29 באוקטובר 2011

עוגיות שוקולד שחיתות




לכל חובבי השוקולד – זה המתכון בשבילכם!
עוגיות שוקולדיות עשירות ומפנקותתת לפי מתכון של רוני ונציה,
קצת רכות וקצת צ'ואיות, כאלה שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש!
אפשר להכין את העוגיות כמו שהן, או לגוון בתוספות של שוקולד צ'יפס בטעמים, אגוזים שונים
ואפילו סוכריות עדשים. אז למה אתם סתם עומדים? לכו להכין :)


כמה דברים לפני שמתחילים:

1. חשוב להקפיד לאשפז את התערובת במקרר כך שהשוקולד יתמצק היטב.
דילוג על שלב זה או התקמצנות בקירור יפגום במרקם ובמראה העוגיות.

2. בתום האפייה העוגיות עדיין רכות. הטעות הנפוצה היא להמשיך לאפות עד שיתייצבו,
אך אסור לעשות זאת, מאחר שכך הן יאבדו את הפאדג`יות שלהן. 
תנו להן להצטנן היטב בטמפרטורת החדר, אפילו למשך מספר שעות, ורק אז העבירו לקופסא אטומה.
הנאה תהומית מובטחת




   
עוגיות שוקולד שחיתות

רכיבים ל-25 עוגיות:


2 ביצים
2/3 כוס סוכר (145 גר')
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס קמח (30 גר')  (לפסח אפשר להמיר בשקדים טחונים)
1/4 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
225 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
2 כפות חמאה (30 גר')
2 כוסות אגוזי מלך, קצוצים גס
1 כוס שוקולד צ'יפס, או שוקולד קצוץ (170 גר')

אופן הכנה:

בקערת מערבל חשמלי מקציפים היטב את הביצים עם הסוכר והוניל, עד לקבלת תערובת תפוחה ומוקצפת.
בקערה נפרדת מנפים ביחד את הקמח אבקת האפייה והמלח.
ממיסים את השוקולד המריר עם חמאה בקערה, מעל לסיר עם אדים (בן מארי). 
מסירים מהאש, מצננים מעט.
מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת השוקולד, ומערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת הקמח, ולאחר מכן את האגוזים והשוקולד צ'יפס.
מקררים במקרר לשעה-שעתיים או יותר, עד שהתערובת יציבה לגמרי.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מעצבים מהבצק כדורים בקוטר 4 ס"מ, ומניחים במרווחים של 5 ס"מ 
על תבנית מרופדת בנייר אפייה. משטחים מעט ביד לחה לגובה 2.5 ס"מ.
אופים כ-12 דקות, או עד שהחלק העליון נראה יבש וסדוק והאמצע נראה עדיין רך ופאדג'י. 

העוגיות רכות בתום האפייה וזה בסדר, הן יתייצבו כשיצטננו - הקפידו שלא לאפות את העוגיות יתר על המידה.
מצננים היטב, מסירים מהתבנית ושומרים בקופסה אטומה.

46 תגובות:

  1. אנונימי22/11/11 04:55

    בתי הכינה מתכון זה לערב יום שישי. היו עוד עוגות מצויינות שהכנתי. אבל המחמאות היו רק לעוגיות המושחתות הללו. ויש סיבות טובות- הן הכי הכי! תודה רבה

    פנינית

    השבמחק
  2. איזה כיף :) שמחה מאוד לשמוע פנינית!
    הן באמת עוגיות מוצלחות-
    עשירות מאוד ואיכותיות מאוד,
    אני מכינה אותן בקביעות.
    שמחה מאוד שנהניתן וכל הכבוד לבתך על הרמת הכפפה :)

    השבמחק
  3. אנונימי5/11/12 16:20

    היי,
    אפשר להמיר את האגוזים במשהו אחר?

    השבמחק
  4. מאחר שגם בנזוגי שונא אגוזים
    אני בדר"כ פשוט משמיטה אותם
    או ממירה בתוספת של שוקולד צ'יפס-
    עוד קצת שוקולד אף פעם לא מזיק ;)

    השבמחק
  5. הכנתי ויצא מדהים, אני ממליץ להוסיף גרידת תפוז מתפוז אחד - זה נותן טוויסט ומקפיץ את הטעם עוד יותר.

    השבמחק
  6. וגם הורדתי את כמות הסוכר בחצי, הרי גם ככה השוקולד מתוק.

    השבמחק
  7. היי אור
    תודה על העידכון ושמחה שהצליח!
    גם אני מתה על העוגיות האלה :)
    פשוט קשה להפסיק לנשנש אותן...
    תוספת של קליפת תפוז מגוררת נשמעת כמו רעיון נפלא למי שאוהב, תודה על הטיפים!
    שתהיה שבת מעולה

    השבמחק
  8. אנונימי16/7/13 18:40

    אפשר להקפיא?

    השבמחק
  9. את העוגיות הללו אפשרי להקפיא
    והכי טעים למלא בגלידה ליצירת קסטה קוקילידה משודרגת...
    יאמממ!

    השבמחק
  10. העוגיות בין הטעימות והמשמחות שאפיתי ואכלתי!
    מחכה בקוצר רוח למתכוני עוגיות חדשים כי כבר ניסיתי את כולם.. (נהדרים אחד אחד!)

    השבמחק
  11. אנונימי18/10/13 09:02

    התערובות אמורה להיות נוזלית?

    השבמחק

  12. היי עדי
    מסכימה לגמרי עם הביקורת- אני מכורה לעוגיות הללו!
    בחיי שזה המתכון האולטימטיבי,
    מהפעם הראשונה שהכנתי אותו הוא אומץ בחום והפך למתכון עוגיות השוקולד הקבוע בבית
    שמחה שאהבת, מקווה לפרסם מתכוני עוגיות נוספים בהמשך,
    באמת הזנחתי קצת את התחום הזה בצורה לא יאה לפיית עוגיות ;)
    תודה על העידכון!

    לאנונימי-
    התערובת מעט נוזלית לאחר הכנתה,
    אבל לאחר קירור היא מתייצבת.
    לכן יש להכניס אותה למקרר לאחר הכנתה לפחות לשעה עד כמה שעות כך שהיא מתייצבת לגמרי, ורק אז להמשיך בתהליך.
    בהצלחה

    השבמחק
  13. האם אפשר להכין את הבצק בבוקר, להכניס למקרר לכמה שעות טובות ורק בערב לאפות את העוגיות?
    בנוסף, כמה ימים ניתן לשמור את העוגיות?

    השבמחק
  14. היי ליאת
    אין שום בעיה,
    הבצק יכול לשבת אפילו יומיים שלמים במקרר לפני האפייה.
    העוגיות הכי טעימות ביומיים-שלושה הראשונים,
    אבל ברמת העיקרון יכולות להחזיק אפילו עד שבוע-
    אחר כך קצת מתייבשות אבל עדיין טעימות.
    בכל מקרה אין סיכוי שיחזיקו יותר מכך ;)
    בהצלחה

    השבמחק
  15. היי,
    הכנתי את העוגיות היום, אך משום מה התחתית שלהן נדבקה לי לנייר האפייה והן נותרו כולן ללא תחתית לאחר שהוצאתי אותן בעדינות רבה (!!) עם מרית מתכת.
    מה לדעתך הסיבה לכך?
    מבחינת אפייה, הן נאפו מספיק.
    הוצאתי את העוגיות מיד אחרי שהוצאתי אותן מהתנור..

    השבמחק
  16. היי ליאת
    כנראה שהיה צורך לאפות את העוגיות לעוד דקה או שתיים,
    ואז הבסיס היה מתייצב קצת יותר.
    בכל מקרה בפעם הבאה תזרמי תמיד לפי הלב והתחושות-
    במידה ורואים שעוגיות מתפרקות או נדבקות לתבנית בתום האפייה,
    כדאי לתת להן להתייצב קצת בתבנית לפני שמסירים אותן.

    השבמחק
    תשובות
    1. אוקיי. תודה רבה. הן כבר נגמרו והיו כלכך טעימות.

      מחק
  17. אז יש לך תירוץ להכין שוב ;)
    שמחה לשמוע, זה באמת יופי של מתכון

    השבמחק
  18. אנונימי1/5/14 01:17

    אין לי רשת שעליה אפשר לקרר אותן..מה אפשר לעשות?

    השבמחק
  19. ממש לא קריטי, אפשר לצנן בתבנית באותה המידה
    בהצלחה ובתיאבון!

    השבמחק
  20. איזה קמח להשתמש? והאם אפשר קמח מחיטה מלאה? שיפון? תודה!

    השבמחק
  21. במקרה הזה ממליצה להשתמש בקמח לבן בלבד.
    בריאות ממילא לא תהיה פה ;)
    בהצלחה

    השבמחק
  22. אנונימי7/8/15 13:22

    היי השוקולד המומס יצא מוצק ולא נוזלי זה אמור לצאת כך?

    השבמחק
  23. השוקולד צריך להיות נוזלי,
    נשמע שהשוקולד קיבל כמות גדולה מדי של חום בהמסה, ולכן נשרף והתקשה.
    בפעם הבאה צריך להמיס יותר בעדינות, על חום יותר נמוך...
    בהצלחה!

    השבמחק
  24. אני חייבת להגיד לך שהבלוג שלך מדהים!! הכל כל כך מובן וברור שאפילו אני הצלחתי לאפות את העוגיות טחינה ע"פ המתכון שלך(זו היתה הפעם הראשונה שאפיתי!!) וב"ה יצא מדהים!
    אני רוצה לנסות הפעם את העוגיות שוקולד. אפשר להמיר את החמאה בשמן קנולה?
    תודה :)

    השבמחק
  25. היי עמליה
    איזה כיף לשמוע :)
    מחזיקה אצבעות שגם העוגיות הללו יצאו מוצלחות!
    עדיף להמיר את החמאה בשומן מוקשה אחר,
    שמן קוקוס למשל יכול להיות תחליף טוב,
    אבל מאחר וזו כמות קטנה מניחה שיעבוד גם עם 2 כפות שמן.
    בהצלחה!

    השבמחק
  26. אנונימי30/1/16 13:27

    היי.
    הכנתי אתמול את העוגיות ולא יצא משהו.
    לא רשום במתכון איזה סוג שוקולד אז השתמשתי במריר 70%. המסתי אותו על בן מרי והרגשתי שהוא לא נוזלי כמו שממסירים שוקולד פרה אבל הנחתי שזה קשור לאחוזי השוקולד. גם לאחר הוספת הקמח הרגיש לי הבצק נוקשה מידי.
    עשיתי כדורים בגודל כמו שרשום ולאחר האפיה הם לא התפשטו כמו בתמונה למעלה אלה נשארו באותו גודל, מעט התנפחו.
    נגלה ראשונה - שמתי 180 מעלות והשארתי כמו שרשום 12 דקות, הם נשרפו.
    נגלה שניה הוצאתי אחרי 7 דקות והם גם יצאו יבשות לגמרי. (כמו עוגת חנק)

    מה לא עשיתי בסדר? הגיוני שמספיק להם בתנור 5 דקות?
    משנה איזה שוקולד משתמשים?
    אודה על תשובתך!! אני רוצה לעשות חוויה מתקנת.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      מבאס, בהחלט נשמע שהיתה בעיה בהכנה, כי העוגיות אמורות להתקבל רכות ומעט פאדג'יות.
      ראשית כל לפעם הבאה, תמיד כשלא רשום במתכון סוג השוקולד המריר,
      הכוונה היא לשוקולד מריר סטנדרטי, של סביבות 50% מוצקי קקאו.
      סוג השוקולד בו משתמשים אכן משפיע על התוצאה,
      וסביר להניח שחלק מהבעיות נבעו הפעם דווקא מהשימוש בשוקולד האיכותי.
      שנית, בכל מקרה גם שוקולד 70% צריך להיות נוזלי בעת ההמסה,
      ואם היה סמיך מדי, יכול להיות שחומם על להבה גבוהה מדי ולכן קצת נשרף,
      וכשוקולד נשרף הוא קצת מתקשה, כך שזה לגמרי יכול להסביר את הנוקשות של הבצק.
      בפעם הבאה כדאי לנסות עם שוקולד מריר סטנדרטי, ולוודא שממיסים אותו בעדינות,
      בטוחה שתתקבל חוויה מתקנת מוצלחת :)

      מחק
  27. השוקולד צ׳יפס חלבי או מריר?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ורה
      אני השתמשתי במריר אבל לגמרי לשיקולך, אפשר גם וגם
      גמר חתימה טובה

      מחק
  28. העוגיות יצאו מעולות!!!!
    הכנתי אותן עכשיו, ומחר בערב רוצה להגיש אותן, מה את חושבת שיותר עדיף? לשמור בקופסה אטומה במקרר או בטמפ׳ החדר? תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי דנה!
      שמחה לשמוע שהצליח :)
      מניחה שעד שעניתי כבר קיבלת החלטה
      ת'כלס זה לא באמת קריטי
      חג שמחחח ונשנוש נעים

      מחק
  29. היי!
    נראה לך שהבצק יעבור הקפאה בסדר? הכוונה היא לפני האפייה.

    השבמחק
    תשובות
    1. היוש!
      כן, לגמרי
      בהצלחה :)

      מחק
    2. טוב, הן יצאו פשוט מצויינות! אפיתי חצי והקפאתי חצי, כי אני שונאת שהן מאבדות את הפאדג'יות המדהימה שלהן. שיניתי גם קצת את יחסי האגוזים-שוקולד, והוספתי אגוזי לוז במקום אגוזי מלך.
      בכל אופן - תודה! 3>

      מחק
    3. נשמע פגז :)
      כיף לשמוע!

      מחק
  30. היוש,
    האם אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס?
    חוץ מזה אני חושבת שאת אדירה בעלת חוש אסטטי סופר מפותח.
    בלוג אדיר :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היוש!
      כן זה נשמע לי אפשרי לגמרי
      ורוב תודות :) כיף מאוד לשמוע

      מחק
  31. חנכתי עם העוגיות הללו את התנור בביתי החדש והן מושלמות! בזכות הריח שהפיצו עכשיו זה בית באופן רשמי :)

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף, תתחדשי!
      נשנוש נעים ומאחלת שהבית יתמלא בעוד הרבה נשנושים ושוים ;)

      מחק
  32. אנונימי25/11/16 04:34

    היי, לפני כשבוע הכרתי את הבלוג שלך ומאז אני לא מפסיקה להיות בו!
    אני מקווה שתעני לי על השאלה הזאת בהקדם האפשרי, כי אני רוצה להכין אותן היום..
    האם ניתן להחליף את החמאה במחמאה?אם כן, לשים אותה כמות כמו המחמאה? ניסיתי עם מחמאה והשוקולד לא יצא לי נוזלי(חיממתי עם בן מארי). לא ניסיתי שוב, כי אני מעדיפה לחכות לתשובה ממך..
    כיצד אמיס את השוקולד והמחמאה(כי אני רוצה שייצא פרווה)וייצא לי שוקולד נוזלי? עדיף להמיס במיקרו כדי שייצא לי נוזלי או להמיס בבן מארי?
    שאלה נוספת, 30 גרם קמח, הכוונה לשלוש כפות?
    תודה מראש!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      ברוכה נמצאת, תודה רבה על המחמאה :)
      היה סופשבוע עמוס אז עונה מעט באיחור-
      אין בעיה להשתמש גם במחמאה או במרגרינה באותה הכמות, אפשר גם בשמן קוקוס.
      כמות השומן פה מאוד קטנה מלכתחילה אז לא צפויה להיות לך בעיה.
      אפשר להמיס במיקרוגל או בבן מארי, לבחירתך. 30 גרם קמח אכן 3 כפות. בהצלחה!

      מחק
    2. אנונימי4/12/16 11:39

      תודה על המענה. הכנתי את העוגיות ולצערי לא יצא לי טוב..
      הכנסתי את התערובת לשעה במקרר וכשניסיתי לעשות כדורים התערובת הייתה מאוד מאוד דביקה. ניתן היה לראות שהתערובת יותר יציבה לעומת כפי שהייתה קודם הכנסתה למקרר, אך בקושי רב הצלחתי לעצב כדורים.. האם הייתי צריכה להשאיר את התערובת יותר משעה במקרר? אם לא, מה הייתה הטעות שלי? תודה רבה!

      מחק
    3. היי!
      נראה שהבעיה לגמרי היתה בזמן הקירור,
      במתכון מצויינת הערכה כללית- לקרר במקרר לשעה-שעתיים או יותר, עד שהתערובת יציבה לגמרי.
      הזמנים לא קבועים על הדקה ומושפעים מסוג השוקולד, מזג האוויר ומשתנים נוספים,
      ולכן צריך לשים לב שהתערובת אכן יציבה לגמרי לפני שמתחילים לעבוד כפי שצוין בהנחיות.
      מאחר ובמקרה שלך היא לא היתה יציבה לגמרי אלא מאוד דביקה,
      זה אומר שהיה צריך להוסיף ולקרר אותה עוד עד שמתייצבת לגמרי, ורק אז לעצב כדורים.
      וטיפ נוסף- באופן כללי כאשר עובדים עם בצק שהוא מעט דביק וקשה לעצב אותו,
      תמיד אפשר להרטיב את הידיים או לקמח אותם מעט, ואז הבצק פחות נדבק.

      מחק
  33. עשיתי ולצערי יצא לי דביק אחרי אישפוז של יןמיםם במקפיא עשיתי כגורים ניהיו פיתה ומימיים ממש עזרהההה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מלי
      את בטוחה שלא היתה טעות בשקילת החומרים? אולי שיטחת אותן יותר מדי דק בתבנית?

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...