יום שבת, 29 באוקטובר 2011

טירמיסו - עננה של עונג



טירמיסו
או באיטלקית – "הרם אותי למעלה"
בפה מלא בקרם אני מסכימה להגדרה- עננה של עונג...!

היום כבר אין מי שלא מכיר את הקינוח הנפלא הזה.
המוני מוצרים הפכו לוריאציות שלו-
מגלידות בטעם טירמיסו (של האגן-דאז, יאממ יאממ), דרך מעדני חלב בטעמי טירמיסו (יופלה טירמיסו דיאט – הישמרו לנפשותיכם...)
וכלה בוופלים בטעם טירמיסו  (כן כן, יש כאלה של לואקר- ואפילו טעימים!).
גם הקינוח עצמו החל להשתולל לכיוונים שונים ולסתות מהדרך המקורית,
כאשר לעיתים הוא הופך לטירמיסו תות, תפוז, דבש או אגסים,
לילדים צמחה הגירסה המקומית – עוגת ביסקוויטים,
וגם מבוהלי הסלמונלה כבר הספיקו להפוך אותו לגירסה נטולת ביצים.

אבל כמו בצבע השיער - אין כמו המקור.
הגירסה הקלאסית לקינוח המופלא הזה עשויה שכבות בישקוטים טבולים באספרסו,
שביניהן מתבוסס לו בעונג קרם עשוי מסקרפונה מעורב בזביון, עם נגיעה של אלכוהול.
על ראש הטירמיסו נהוג לפזר קקאו.

המתכון הנוכחי קליל ואוורירי במיוחד, מאחר והוא מנצל את שני חלקיה של הביצה-
קצף מחלבונים, וקצף חלמונים מבושל ובנוסף שמנת מתוקה מוקצפת.
עננה של עונג כבר אמרנו?

מי שמפחד מביצים חיות, תמיד יכול להכין קינוחים בסיגנון טירמיסו המורכבים מגבינת מסקרפונה מוקצפת
יחד עם כמות גדולה יותר של שמנת מתוקה. אבל כמובן שזה לא אותו הדבר...



אז מי רוצה ביס?






טירמיסו

החומרים:

לתערובת הגבינה:
3 ביצים, בטמפרטורת החדר
100 גר` סוכר
250 גר` מסקרפונה
כמה כפות רמי מרטן לפי הטעם (אפשר להוסיף כל קוניאק/ברנדי, מרסלה או אמרטו)
250 מ"ל שמנת מתוקה

לבישקוטים:
2 כוסות קפה חזק, או נס חזק ללא חלב
3 כפות אייריש קרים או קלואה
250 גר` בישקוטים

לקישוט:
קקאו

אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים.
מקציפים את החלמונים והסוכר במערבל חשמלי בקערה עמידה בחום, עד לקבלת קציפה בהירה ואוורירית.
מניחים על סיר ובו מים רותחים וממשיכים לטרוף את הקציפה במטרף ידני, עד שהופכת סמיכה וחמימה למגע.
מורידים את הקערה מהסיר מהסיר ומחזירים למערבל החשמלי, מקציפים לקרם קליל.
מוסיפים את המסקרפונה ואת הקוניאק ומקציפים בקצרה רק עד שמתאחד לקרם.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקציפה יציבה וגמישה.
בקערה נפרדת שלישית ואחרונה מקציפים את השמנת המתוקה לקציפה יציבה.
לאחר שסיימנו להכין את כל הבלילות, נשאר רק לערבב- מקפלים את הקצפת בעדינות לתוך קרם הגבינה,
לאחר מוסיפים לקערה את קצף החלבונים ומקפלים לקרם חלק.

עוברים להכין את הנוזל לטבילת הבישקוטים- מערבבים בקערה קטנה את הקפה והאייריש קרים. טובלים מחצית מהבישקוטים בנוזל בקצרה
(לא להשרות לזמן רב שלא יסמרטטו) ומסדרים בתבנית פיירקס בשכבה אחידה.
יוצקים על הבישקוטים מחצית מקרם הגבינה. מסדרים את שארית הבישקוטים בשכבה שנייה ויוצקים עליה את יתרת הגבינה.
מכסים ומעבירים למקרר לצינון. לפני ההגשה מנפים מעל קקאו. בתיאבון!




6 תגובות:

  1. כרגיל יצא מעולה, מודה ומתוודה שמעולם לא ניסתי מתכון אחר כי המתכון הזה כל כך טוב שאין צורך. אחיו של הבן זוג משוגע על הטרמיסו הזה ואני משתדלת להכין לו כל פעם שהוא מגיע. אהה וזה גם כל כך קל להכנה שזה מצחיק.

    השבמחק
  2. היי דפנה!
    תודה רבה על התגובה המקסימה שלך, ומתנצלת מאוד על התגובה המאוחרת שלי...
    לצערי אינני זמינה לכתיבה שוטפת בבלוג לאחרונה בשל ערימות של עבודה שקפצו עליי,
    אבל אני מניחה שמוטב לענות מאוחר מאשר אף פעם... לא? :)

    שמחתי לשמוע שאהבת את המתכון! ואיזה כיף לאחיו של בנזוגך שאת משקיעה בו כל כך...
    למרות איך שזה נראה מבחוץ, טירמיסו זה באמת מתכון קל להכנה בטירוף, וכל כך שווה את ההשקעה...

    השבמחק
  3. אנונימי17/12/12 14:37

    הי ענבל,
    לאיזה גודל תבנית העוגה מתאימה?
    תודה!

    השבמחק
  4. אנונימי/ת שלום
    אני הכנתי את הטירמיסו בתבנית פיירקס בגודל של 20x30 ס"מ עם שוליים גבוהים
    אפשר להכין בכל תבנית אחרת או אפילו בכלי לטרייפל, הכל תלוי בגובה הדפנות.
    אני בטוחה שבעת הכנת התערובת יהיה לך קל להעריך את הכמויות.
    בהצלחה ובתיאבון!

    השבמחק
  5. אנונימי3/2/14 12:13

    היי נראה נהדר וכבר בא לי להכין! רק שאלה קטנה , יתאים בכמות לתבית קפיץ עגולה 24 סמ או 26 סמ?

    השבמחק
  6. 26 זו תבנית גדולה מדי.
    אני הכנתי את הטירמיסו בתבנית פיירקס קטנה, בגודל של 20x30 ס"מ.
    אולי 24 תהיה בסדר, אבל עדיף אפילו תבנית קטנה יותר אם יש לך לקבלת עוגה גבוהה.
    בהצלחה ובתיאבון

    השבמחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...