יום שבת, 29 באוקטובר 2011

עוגיות אלפחורס מושלמות



בשבילי- אין כמו בצק נימוח... ואין כמו ריבת חלב...
וכמובן שאין-אין-אין כמו אלפחורס!

עוגיות מדהימות במצק נמס בפה, ממולאות בהרבה ריבת חלב...
מהיום שהנחתי ידי על המתכון הזה של רוני ונציה, כוהנת האפייה שלי, פשוט התאהבתי...

למרות שהעוגיות פשוטות מאוד להכנה, רבים נוטים להסתבך בהכנתן,
וזאת בשל העובדה שהבצק המתקבל מאוד פירורי ודורש מיומנות מסוימת כדי לעבוד עמו.
אבל תאימנו לי, שווה.

איך אנחנו עושים את זה? פשוט מאוד-
קודם כל, בתום הכנת הבצק ודאו שלא חסרים בו נוזלים. אם הוא מתפורר מאודדדד,
הוסיפו לו 2-3 כפות מים קרים ועבדו בקצרה, זה יעזור לו להתאחד.
לאחר מכן הכניסו את הבצק למקרר, ותנו לו לנמנם כמו שצריך – זה יקל עליכם ברידוד שלו בהמשך,
וגם יצור בצק טוב ופריך יותר.

לאחר שהבצק סיים את שנת החורף שלו, תוכלו לרדד אותו בין שני ניירות אפייה,
פטנט פשוט שיעזור לכם לרדד אותו מבלי שיתפורר. זה כל הסוד!




אלפחורס

החומרים:
300 גרם קורנפלור
200 גרם קמח
1/2 כפית אבקת סודה
2 כפיות אבקת אפייה
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
100 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר (אפשר להמיר בחמאה)
150 גרם סוכר
3 חלמונים
3 כפות קוניאק או ברנדי
1 כפית תמצית ווניל
קליפת לימון מגורדת מ-1 לימון
ריבת חלב
100 גרם שבבי קוקס טחון - לקישוט

הכלים:
2 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה

אופן ההכנה:
מנפים יחד את הקורנפלור הקמח אבקת הסודה ואבקת האפייה לתוך קערה בינונית. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם המרגרינה (או עוד חמאה) עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת. מוסיפים את הקוניאק, הווניל וקליפת הלימון.במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת החומרים היבשים, ומערבלים בקצרה רק עד שהם נספגים בתערובת (עירבול יתר פוגם במרקם הרך). מצננים במקרר 30-60 דקות. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות).מרדדים את הבצק בין 2 דפי אפייה לעובי 3/4 ס"מ. בעזרת חותכן עגול או כוסית בקוטר כ-6 ס"מ קורצים עיגולים בבצק. מניחים את העיגולים על תבניות האפייה במרווחים. אופים בין 8 ל-10 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מצננים בתבנית כ-5 דקות. משחררים מהתבנית בזהירות בעזרת מרית מתכת, וממשיכים לצנן על רשת.מורחים על מחצית מהעיגולים שכבה עבה של ריבת חלב. מצמידים לריבה עוגיה נוספת. מורחים שכבה דקה של ריבת חלב בשוליים מסביב, ומגלגלים את השוליים בשבבי קוקוס.



37 תגובות:

  1. אנונימי30/10/11 15:26

    יאמממ יאמממ יאמממ אין עליך!

    השבמחק
  2. אנונימי1/12/11 23:26

    אני רק שאלה..

    המרגרינה, אפשר להמיר אותה בעוד חמאה? או שיש בה איזשהוא צורך ממשי?

    ליאת

    השבמחק
  3. גם אני שונאת מרגרינה ולא מכניסה אותה הביתה
    לכן מכינה את העוגיות הללו עם חמאה נטו, ויוצא נפלא.
    שיהיה בהצלחה, אלו עוגיות מעולות מעולות!

    השבמחק
  4. אנונימי24/12/11 21:59

    אין על העוגיות שלך

    השבמחק
  5. אנונימי3/9/12 14:32

    יש טעות במתכון - יש להשתמש באבקת סוכר ולא בסוכר כמו שרשום במתכון..

    השבמחק
  6. צר לי אך אין כאן שום טעות-
    אכן יש להשתמש בסוכר, ואין שום בעיה בכך.
    אם רוצים אפשר גם להשתמש באבקת סוכר, זה לא מאוד קריטי במקרה הזה
    אך כך זה מופיע במתכון המקורי.

    השבמחק
    תשובות
    1. אנונימי3/11/12 23:39

      בס"ד
      אישה יקרה ..מהרגע שגיליתי את האתר שלך אני מבינה כמה לא צריך לוותר על תעוזה ולנסות..את בהחלט בריאה מיוחדת.אשרייך על כל הטוב וההסברים שגדולי השפים בישראל נמנעים בכל ספריהם לתת ולגלות.ההסברים שלך שיתוף הידע שלך בכזו אהבה ורצון שאנחנו שרק בחלומות חשבנו שנוכל להצליח ..אחרי שקוראים את הפה מפיק מרגליות שלך מבינים שאפשרי וניתן להכין את המטעמים הנפלאים הללו.
      יישר כוח גדול ואת משמחת בתים רבים
      וגדול שכרו של יהודי שעושה זאת
      תודה.

      מחק
  7. ואוו, תודה לך אנונימית יקרה!
    ריגשת אותי עם המילים היפות :)
    כיף לשמוע, שמחה מאוד לשתף אחרים במעלליי במטבח
    ועוד יותר שמחה כשהם באמת מצליחים להעניק ידע והשראה לאחרים.
    גם אני רכשתי את ניסיוני במטבח בתעוזה והתנסויות,
    ואני בטוחה שעם הרבה רצון כל אחד יכול.
    שוב תודה, בברכת אפייה נעימה וטעימה

    השבמחק
  8. אנונימי13/2/13 18:32

    נראה טוב! כמה עוגיות מתקבלות מהכמויות פה? והאם ניתן להגדיל כמויות ביחס שווה כדי שיצאו יותר עוגיות?

    השבמחק
  9. זה אכן מתכון מעולהההה, פשוט אי אפשר להפסיק לאכול אותן...
    למיטב זיכרוני מתקבלות 20-30 עוגיות, תלוי מאוד בגודל בו קורצים אותן.
    בהחלט אפשר להכפיל כמויות של בצק על מנת להכין כמות גדולה יותר.
    בתיאבון!

    השבמחק
  10. ורד דרורי14/1/14 10:03

    היי, אני ממש אוהבת את הבלוג שלך,
    אני בשלבי האפייה הראשונים שלי אחרי שבעלי קנה לי מיקסר חתיך .

    הייתי שמחה לדעת להמיר את המצרכים מגרמים לכמות בכוסות / כפיות

    השבמחק
  11. היי ורד
    נעים להכיר
    תודה על המחמאה ותתחדשי על המיקסר, איזה כיף לך :)
    אפשר למצוא את המתכון של ונציה עם המרה לכוסות ולכפיות כאן-
    http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-331715,00.html
    חוצמזה ממליצה מאודדדד לרכוש משקל ביתי,
    אפילו כזה מפסטיק בכל חנות כלים ב-30 ש"ח,
    זה יעזור למתכונים שלך לצאת יותר מדוייקים ולכן גם יותר מוצלחים, שווה את ההשקעה.
    שיהיה בהצלחה! אלו עוגיות מעולות

    השבמחק
  12. אנונימי5/6/14 17:47

    היייי;)
    המתכון נראה ונשמע מספיק משכנע בכדי להזיז אותי לכיוון המטבח(מתישהו..;)
    רק במה אפשר להחליף את הקוניאק..?

    השבמחק
  13. אם הייתי נותנת לך לטעום ביס היית משתכנעת להכין אותן כבר מחר ;)
    אין בעיה לוותר על הקוניאק,
    רק להמיר בכמה כפות מים או חלב כדי לשמור על כמות הנוזלים.
    זהירות התמכרות צפויה

    השבמחק
  14. האתר שלך מדהים!
    רק שאלה, נראה לך שאפשר להמיר את המרגרינה בשמן קוקוס?

    השבמחק
  15. מענבל לענבל-
    תודה רבה ;)
    מודה שאין לי ניסיון עם שמן קוקוס.
    ניתן להמיר פשוט בכמות נוספת של חמאה.

    השבמחק
  16. איך מכינים ריבת חלב?

    השבמחק
  17. היי תמי
    ריבת חלב פשוט מפיקים מחלב ומסוכר בבישול ארוך על להבה נמוכה.
    עבור הכנה ביתית, כמות של ליטר חלב תדרוש כ-300 גר' סוכר,
    כדאי להוסיף גם 1/4 כפית סודה לשתייה, וכפית וניל לטעם מעודן.
    מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה, ומבשלים במשך כשעתיים, עם עירבוב כל 5 דקות כדי שלא ידבק לתחתית הסיר, עד שמוכן.
    אגדה אורבנית טוענת שגולות ששמים בתוך הסיר מונעים את הצורך בעירבוב, אבל לא ניסיתי.
    קצת עבודה, אבל אין ספק שיותר חסכוני :) וגם טעים!

    השבמחק
    תשובות
    1. אנונימי16/12/15 00:30

      זו לא אגדה... מנסיון;) הגולות קופצות ומערבבות את החלב. לקראת הסוף, כשהתערובת מתחילה לקבל צבע זהוב כדאי לוודא שהתחתית לא נשרפת. חשוב לא לבשל יותר מדי! לטפטף טיפה על צלחת קפואה ולראות את המרקם, אחרת יוצא מאובן בטעם...

      מחק
  18. תודה רבה לך על תשובתך המידית.
    איזה יופי של אתר יש לך, פייה מוכשרת אמיתית!
    נהניתי ממתכון המעמול שזכה כאן, לתשבוחות רבות. ההסבר שלך מפורט ודיקני.
    בדרך לאפות לראש השנה את עוגיות האלפחורס ולהפתיע את חברי בפילדלפיה.
    שנה טובה ומתוקה לך ולבני משפחתך!

    השבמחק
  19. כיף לשמוע :)
    ובטוחה שהם יהנו מהאלפחורס, הן באמת מעולות!
    וטיפ קטן- לקבלת תוצאה רכה במיוחד,
    כדאי להכין אותן יום-יומיים מראש, כך שהבצק יספח נוזלים מריבת החלב ויתרכך.
    אבל אני אוהבת אותן גם ככה :)
    בהצלחה וחג שמח!

    השבמחק
  20. תודה על הטיפ !!!
    טעם העוגיות מעולה. ריבת החלב יצאה חומה וסמיכה, אך היא התקשתה כשהתבררה למרות ששמתי אותה מיד בצנצנת. איך את מציעה לרכך אותה על מנת שאמרח אותה על העוגיות הנימוכות?
    תודה רבה על כל תשובותיך. את נהדרת!

    השבמחק
  21. אולי היא התקרמלה בבישול טיפה יותר מדי.
    את יכולה פשוט לחמם אותה מחדש-
    בסיר או במיקרו או פשוט לשים את הצנצנת במים חמים.
    את ריבת החלב עצמה אפשר לדלל עם קצת חלב או שמנת מתוקה, או חלב מרוכז-
    כדי שתשמור על מרקם יותר נוזלי בהמשך.
    בשמחה ובהצלחה :)

    השבמחק
  22. אנונימי25/11/15 10:38

    היי כאשר מכינים את העוגיות כשמכינים את הבצק במיקסר צריך להשתמש ב וו k או במקציץ?

    השבמחק
  23. היי!
    רצוי להשתמש בוו גיטרה - K
    זה גם הוו המומלץ בדר"כ להכנת בצקים לעוגיות במיקסר.
    בהצלחה :)

    השבמחק
  24. גל דרעי-שוכר19/12/15 18:40

    גיליתי את הבלוג שלך רק לאחרונה בערך לפני חודש(קצת מתביישת להודות כי אני כללללל היום מדפדפת בעמודי אפיה למינהם בתור חובבת אפיה מושבעת..)
    מאז שגיליתי אותו הספקתי להכין 4 מתכונים, והכל יוצא חלום!!!
    כבר הרבה זמן מחפשת מתכון לאלפחורס רכים ונימוחים, היום אנסה את שלך בטוחה שלא אתאכזב!
    באמת רוצה לפרגן הבלוג כתוב מהמם והתצלומים עוצרי נשימה, בא לי לנגוס את המסך..

    השבמחק
    תשובות
    1. באמת לא בסדר מצידך גל ;)
      ברוכה הבאה ותודהההה על המילים היפות
      זהירות האלפחורס ממכרים!

      מחק
  25. אנונימי14/9/16 21:44

    תודה רבה פיה מתוקה!
    הכנתי את העוגיות היום, המתכון מושלם!
    הבצק נוח לעבודה והטעם מ-ע-ו-ל-ה!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע! זלילה נעימה :)

      מחק
  26. היי זה נראה נהדר.
    ניתן לוותר על גרידת הלימון?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי בר!
      בהחלט, אין בעיה לוותר
      זלילה נעימה :)

      מחק
  27. היי שוב
    אשמח לדעת באיזה קוניאק/ ברנדי את משתמשת.
    שוב תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      מגוונת לפעמים, אבל הבקבוק העכשווי שלי הוא ברנדי סיינט רמי .
      אלכוהול איכותי עושה את כל ההבדל, גם באפייה
      נשנוש נעים :)

      מחק
  28. אפשרי להכין את הבצק יום לפני ולהשאיר ללילה שלם במקרר?
    מתכון מעולה אגב - כבר שנים שאנחנו מכינים רק אותו בבית!!

    השבמחק
    תשובות
    1. בטח, אין בעיה להכין יום קודם,
      אולי יהיה צורך רק לתת לשבת טיפונת בטמפרטורת החדר לפני שמרדדים שיתרכך קצת.
      וגם אני לא מחליפה את המתכון הזה! הכי מוצלח שניסיתי

      מחק
  29. אנונימי12/3/17 21:17

    עוגיות מדהימות אני שנים מכינה אותן אבל המקור עם אבקת סוכר ולא עם סוכר

    השבמחק
    תשובות
    1. יש לה כמה גירסאות שלהן, בחלקן מופיע שימוש בסוכר ובחלקן אבקת סוכר.
      ואני מסכימה לגמרי, הן פשוט מושלמות!

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...