יום ראשון, 30 באוקטובר 2011

חורף בצנצנת






החורף כבר נגמר, והקיץ הלוהט כבר אורב לנו מעבר לפינה...
אבל הדבר העיקרי שיחסר לי מהחורף
פרט לקצת ערבים רומנטיים רוויים בברקים וברעמים
הם תותים.

מתההה על תותים. ואיך אפשר שלא? 
זה פרי כל כך נפלא! עם הצבע החושני, והטעם האלוהי...

אז כדי להיפרד מהם יפה החלטתי להכין לעצמי ריבת תותים אחרונה למזכרת, מסלסלת תותים בשלה אחת
כדי לשמור לעצמי קצת מניחוחות החורף בצנצנת, גם בקיץ...

אני אוהבת את הריבות שלי מאוד סמיכות. לא עם חתיכות פרי גדולות מדי, לא מתוקות מדי ובעלות טעם פירותי טבעי ועשיר
לכן השהיתי את התותים שלי בסוכר למשך הלילה, והשתמשתי בסוכר ביחס של 1:2.

אז חוצמזה שהריבה יצאה פשוט מעולהההה, לא יכלתי להפסיק לצלם את ההכנה...
כי התותים הצטלמו כל כך יפה, שעשיתי להם בוק של ממש...







קונים חבילת תותים אדומים ויפים,
מניחים את התותים בסיר הבישול המיועד ושוטפים היטב





מסירים את העלים
(בשלב הזה כל כך התאהבתי בתמונות התותים שאפילו העלים נראו לי יפים)





חותכים את התותים לחתיכות.
ככל שחתיכות הפרי יהיו גדולות יותר, הריבה שלכם תכיל בתוכה יותר חתיכות פרי.
מתחשק לכם לקבל ריבה חלקה יחסית? חתכו את הפירות לחתיכות קטנות.




מכסים את התותים בסוכר ומשהים לכמה שעות עד לילה.
כדאי לכסות במכסה ולאפסן במקרר.




לאחר לילה שלם של הגרת נוזלים כך הסיר נראה





תראו מה קרה לסוכר...





סוחטים פנימה מעט לימון, ומבשלים את הריבה עד לסמיכות הרצויה-
כך נראית הריבה המוכנה בסיום הבישול




יוצקים לצנצנת מעוקרת
ומגישים הישר לשולחן ארוחת הבוקר, בתיאבון!








רגע לפני ההכנה, כמה טיפים מועילים להכנת ריבה

1. במהלך הבישול יש להסיר את הקצף שעולה מן הריבה בעזרת כף ולהשליך.
2. אם אתם אוהבים ריבות סמיכות וצמיגיות ולא נוזליות (כמוני), כדאי לקנות ולהוסיף לריבה פקטין.
    מדובר בחומר מקריש שנמצא בפירות שונים כמו תפוחים, חבושים  והדרים – פירות מהם ניתן להכין ריבה סמיכה מצויינת,
    אולם פירות כמו תותים או ענבים כנראה שיצטרכו קצת עזרה.
    את הפקטין מוסיפים לקראת סוף הבישול, כמות של 1-2 כפיות לקילו ריבה, בהתאם לפרי.
    אפשר גם להשתמש בתחליפים טבעיים לפקטין בדמות קליפות הדרים, ליבות תפוחים וכו`.
3. אם נסיים את הבישול מוקדם יותר מן הדרוש הריבה עלולה להיות נוזלית מדי-
    אך כשהיא רותחת היא נוזלית בכל מקרה ולכן קשה לדעת. אז מה עושים?
    בודקים איך הריבה מגיבה לו היתה קרה. פשוט מאוד מכניסים צלוחית למקפיא לזמן קצר,
    ומטפטפים על הצלוחית מעט מהריבה החמה. ממתינים מעט ונותנים לריבה להתקרר על גבי הצלוחית.
    כעת מעבירים אצבע במרכז שלולית הריבה – כמו בקריעת ים סוף :) אם נשאר בריבה "שביל" ריק סימן שהריבה מוכנה.
    אם הריבה חזרה וכיסתה את הרווח שנותר – סימן שהיא צריכה להמשיך ולהתבשל.
4. צריך גם להיזהר מבישול יתר – בישול ארוך יגרום לסוכרים להתחמם מדי ולהפוך לקרמל,
    שיפגום בטעמה הטוב של הריבה.
5. את הריבה המוכנה כדאי לאחסן בצנצנות מעוקרות – צנצנות שהושרו מעט במים רותחים.
    כך נוודא שלא יהיו שום חיידקים שיוכלו לקלקל את הריבה שהכנו בעמל רב.
6. לאחר שיצקנו את הריבה החמה לצנצנת וסגרנו את המכסה, יש להפוך את הצנצנת,
    לתת לה לעמוד מעט ואז להפוך בחזרה. פעולה זו יוצרת וואקום בצנצנת ועוזרת לשימור הריבה.
7. את הריבה אסור לאחסן במקום חשוף לשמש, ועדיף במקרר במיוחד אם כמות הסוכר נמוכה מ-1:1
    (ככל שיש יותר סוכר בריבה היא נשמרת ליותר זמן).


 כבר מצטערת שהכנתי רק צנצנת אחת... 
 שבוע נעיםםםםםםםםםםםם לכולם!








ריבת תותים

(מומלץ להכין כמות כפולה לפחות) 

החומרים לצנצנת ריבה בינונית:
1 סלסלת תותים אדומים ובשלים (500 גר`)
250 גר` סוכר
סקוויז יפה של לימון
1/2 כפית פקטין

אופן ההכנה:
שוטפים את התותים, מסירים את העלים וחותכים לחתיכות גסות.
מניחים את התותים בסיר ומכסים אותם בסוכר.
מכסים ומניחים לשבת למשך כמה שעות עד לילה במקרר, כך שהתותים יגירו נוזלים.
מניחים את הסיר על הכיריים, סוחטים פנימה את הלימון, ומבשלים על להבה נמוכה בעוצמה גבוהה עד לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך שעה עד שעה וחצי תוך בעבוע קל עד שהריבה מוכנה.
במהלך הבישול מסירים קצף שנוצר על פני הריבה בעזרת כף, כמו כן מערבבים את הריבה מדי פעם.
10 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את הפקטין לסיר ומבשלים להסמכה.
 


0 מגיבים גרגרנים:

הוסף רשומת תגובה

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...