יום שבת, 29 באוקטובר 2011

קרם ברולה אהובי





"Life for Amélie is simple. She enjoys small pleasures like cracking Crème brûlée with a 
 teaspoon"





 אכן, אין כמו התענוגות הקטנים והפשוטים שבחיים,
ולשבור קרם ברולה בעזרת קצה הכפית הוא בהחלט אחד מהם...

אין מי שלא שמע על קרם ברולה – קרם וניל צרפתי, העוטה עליו שכבה דקיקה של קרמל קראנצ`י.
המילה "ברולה" פירושו בצרפתית "שרוף", ובמטבח המונח מתייחס להשחמת סוכר ויצירת מעטה קרמלי על גבי מנות שונות.

לא יודעת מה אתכם, אבל אני פשוט מטורפתתתת על קרמל!
כל שילוב קרמלי שהוא יתקבל אצלי בברכה- כציפוי לעוגה, כפירורים קראנצ`יים בעוגיות, כרוטב לגלידה- וגם כממתק בפני עצמו.
כל כך אוהבת קרמל, שבכל פעם כשאני מכינה- לא יכולה להימנע מללקק את הכף לאחר העירבוב...
ובכל פעם גם חוטפת כוויה בהוגן בלשון... וחוזרת לעשות את אותה הטעות גם בפעם הבאה...
מה לעשות שכוחה של גרגרנות חזק יותר מכוח הרצון

בעידן הפיוז`ן גם הקינוח הזה קיבל מיליון וריאציות שונות:
יש קרם ברולה על בסיס חלב קוקוס לחובבי טעמים טרופיים או מבקשי גירסת הפרווה,
לכבוד ראש השנה מכינים קרם ברולה תפוח בדבש, מעדנים את הקרם בתבלינים כמו אניס או הל,
או פשוט מכינים אותו בטעמי קפה, בננה, תות או שוקולד.

ואני כמו תמיד מעדיפה את  הקלאסיקה: ברולה וניל. תודו שזה קינוח מדהים!
ומה שמדהים בו עוד יותר – הוא קלות ההכנה. לא תאמינו עד כמה הוא פשוט, עד שתנסו...
וכמה פשוט – ככה מרשים. אז למה אתם מחכים?




 מוכנים?
(זורים סוכר חום על גבי קרם האנגלז האפוי...)





היכון...
(הברנר מוכן בהישג יד...)




צא!




ולחיי התענוגות הקטנים!...






קרם ברולה קלאסי

החומרים ל-6 מנות:
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 גביעים) או קרם קוקוס לגירסת פרווה
1 מקל וניל עסיסי
5 חלמונים גדולים, בטמפרטורת החדר
6 כפות סוכר לבן
חופן סוכר חום דמררה

כלים:
6 קוקוטים אישיים

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני-נמוך 160 מעלות.
יוצקים לסיר קטן בעל תחתית עבה את השמנת.
חוצים את מקל הוניל ומגרדים לתוך השמנת את הגרגירים. מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
מקציפים בקצרה את החלמונים ואת הסוכר לגוון בהיר.
יוצקים פנימה תוך כדי עירבוב ובהדרגה את השמנת המתוקה.
יוצקים את התערובת לקוקוטים, מניחים בתבנית גדולה, ויוצקים אליה מים חמים עד מחצית מגובה הקוקוטים.
מכניסים לתנור ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהתערובת מתייצבת אך עדיין רוטטת במרכזה.
מצננים בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור לכמה שעות לפחות.
לפני ההגשה מוציאים את הקוקוטים מהמקרר, וזורים על כל מנה סוכר דמררה בשכבה דקה ואחידה.
שורפים את הסוכר בעזרת ברנר עד לקבלת קרמל.
אם אין ברנר בבית אפשר להניח את הכלים בתוך תבנית ובה מים קרים, ולהכניס לגריל למשך כמה דקות.



14 תגובות:

  1. אנונימי31/10/12 00:33

    לילה טוב]

    קרם ברולה נראה נהדר, למרות שאני לא טעמתי אף פעם.

    היכן ניתן לקנות את הכלים הקוקטים האלה?

    השבמחק
  2. לילה טוב לאנונימי/ת
    למי שאוהב מאוד וניל, ומת על קרמל קראנצ'י זה הקינוח המושלם.
    את הכלים האישיים ניתן למצוא כמעט בכל חנות לכלים,
    אני גם רואה לפעמים בחנויות של הכל בדולר :)
    אם לא משיגים אפשר גם להכין בכלים חד פעמיים כמובן.
    שיהיה בהצלחה!

    השבמחק
  3. אנונימי9/11/12 20:10

    שבת שלום ענבל
    באמת נראה שהמתכון קל להכנה
    אם אני רוצה להכין עם שוקולד באיזה שלב מכניסים לסיר?

    וגם לוניל אפשר עם תמצית וניל אמיתית במקום המקל?

    תודה רבה מראש. (ליאורה)

    השבמחק
  4. היי ליאורה
    לגירסה שוקולדית, לאחר הרתחת השמנת יוצקים אותה על גבי שוקולד קצוץ ומערבבים להמסה.
    את התערובת שקיבלנו יוצקים לתוך החלמונים וממשיכים עם המתכון כרגיל.
    עבור הכמות שבמתכון הייתי מוסיפה 100-150 גר' שוקולד מריר משובח, לפי רמת השוקולדיות הרצויה.
    לגבי גירסת הוניל- אפשר גם להכין עם 2 כפיות תמצית וניל,
    פשוט גרגירים ממקל וניל יוצרים תוצאה יותר משובחת.
    שיהיה בהצלחה!

    השבמחק
  5. אנונימי2/1/13 15:27

    היי ענבל
    שאלה פשוטה לי אליך:
    את החלמונים והסוכר, מקציפים עד שנהייה בצבע לבן? כמו שמכינים לעוגה לזה התכוונת? ליאורה

    השבמחק
  6. היי ליאורה
    אכן הכוונה לטריפה בסיגנון בו טורפים חלמונים לעוגה,
    רק שאין צורך להקציף דקות ארוכות במיקסר עד שהתערובת בהירה מאוד,
    אפשר פשוט לטרוף היטב במטרף ידני כך שהתערובת הופכת קצפית ותפוחה ומבהירה מעט.
    שיהיה בהצלחה, מתה על קרם ברולה!

    השבמחק
  7. פייה טובה,
    איך ממירים את השמנת לחלב קוקוס? אותה כמות? 500 מ"ל?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי דני!
      כן אפשר פשוט להמיר את כמות השמנת כולה
      בחלב קוקוס או בקרם קוקוס
      בתיאבון :)

      מחק
  8. אנונימי2/1/16 19:26

    יצא פשוט טעים בטירוף! קצת חשדתי מכמה שהמתכון נראה קל..אבל באמת היה ממש קל להכנה ויצא טעים מאוד :) אשמור את המתכון, תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. חחחח, שמחה לשמוע :)
      מי אמר שקרם ברולה זה מסובך?

      מחק
  9. פיה יקרה.רוצה להכין שתי תבניות.האם ניתן להמתין עם חצי בלילה במשך חצי שעה בזמן שתבנית ראשונה נאפית?האם במקרר?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אפשרי לגמרי, אין שום בעיה להמתין עם הבלילה.
      בקור הזה זה יחזיק מעמד גם בחוץ מכוסה,
      או במקרר לבחירתך לא מאוד משנה.
      בהצלחה :)

      מחק
  10. היי!
    הכנתי את הקרם ברולה ביום שבת (ביחד עם המוס תותים), יצא נפלא!
    חוויתי תקלה אחת, בזמן תהליך השוואת הטמפרטורות, עקב הטריפה נוצר קצף.
    התלבטתי האם לקפות את הקצף או לא, ולבסוף החלטתי שלא לקפות..
    בזמן האפייה, השכבה העליונה השחימה מאוד, כמו חביתה שחומה ומטוגנת, פחדתי שיישרף לגמרי אז הורדתי ל- 150 מעלות ואפיתי עוד כרבע שעה.
    ביום למחרת, הורדתי את השכבה השחומה והדקיקה בזהירות ובקלות (לפני הקרמול) ומתחת הסתתר קרם בהיר, יפה וטעים מאוד.
    להבא, אדע שעדיף לקפות את הקצף או לערבב עם מרית במקום במטרפה.
    אני מניחה ודי בטוחה שהסיבה שהשכבה העליונה השחימה היא אכן בגלל הקצף שנוצר למעלה ושהוא זה שהשחים.
    בכל אופן, היה מאוד טעים!
    תודה רבה, פייה יקרה!

    השבמחק
    תשובות
    1. כנראה שטרפת בהתלהבות יתרה מדי, חחח :)
      תודה על הפידבק, ושמחה שהצליח!
      נשמע שהיה אצלך יופי של אירוח

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...