יום ראשון, 30 באוקטובר 2011

קוביות מתוקות של קוקוס ולימון – לפסח ולא רק





חייבת להודות- למרות שאני לא נוהגת לעשות אפליות באוכל, במיוחד כשמדובר במתוקים,
אני ממש לא משתגעת על תחליפי העוגות והעוגיות לפסח...
זה נכון, ביס בפרוסת טורט אגוזים מקמח מצה, או עוגת קוקוס ושוקולד מגורד מקמח תפוחי אדמה,
מעלים בי תמיד חיוך נוסטלגי עם קריצה לילדות
אבל אין מה לעשות – העוגות הללו לא מצליחות לנסוק לרמתן של עוגות סטנדרטיות מחיי היומיום.

ולכן בהגיע חג הפסח, אני תמיד מעדיפה להכין עוגות שהן נטולות חמץ בבסיסן – ללא קמח כלל,
ולכן אינן דורשות המרה של מרכיבים כאלה או אחרים שיפגמו בתוצאה הסופית.

אבל הפעם החלטתי לעשות ניסויים בעוגיות קמח המצה הקלאסיות המצויות בכל בית בחג,
ולהשתמש בהן כדי לעשות הסבה נטולת טעם לוואי פסחי, לממתקים טעימים אשר מבלים במטבחי בימי חמץ כשגרתם.




הממתק הראשון שקיבל הכשרה לפסח הוא קוקוסיות – אחד המממתקים האהובים עליי ועל בנזוגי כיאה לחובבי באונטי,
מדובר בקוביות קוקוס עסיסיות על תחתית ביסקוויט פקאן, בציפוי שוקולד חלב.
זה טעים בדיוק כמו שזה נשמע – נפלאאאאא!

הממתק השני שהומר הוא מתכון פשוט להפליא של קוביות קרם ליים עדינות שהומרו ללימון, על בסיס ביסקוויט פיסטוק ולימון.

הניסוי הוכתר כהצלחה - התוצאה הפסחית היתה מוצלחת לא פחות מהרגילה,
וטעמם של הממתקים באמת נהדר.
מה שעוד יותר נפלא כאן הוא קלות ההכנה- מאוד פשוטה קלה ומהירה, ואין מקום לטעויות.
מומלץ לפסח ולכל יום חול.

מברכת את כולכם בחג פסח שמח ומתוק, והרבה מנוחה!




בברכת חג שמח לכולנו מלא באושר ובאהבה!






קוקוסיות קלות הכנה

לקלתית:
50 גרם פקאנים או שקדים מולבנים
100 גרם ביסקוויטים (ובפסח – עוגיות כשרות לפסח)
25 גרם סוכר חום בהיר דמררה
50 גרם חמאה מומסת

למלית:
1 פחית חלב מרוכז (397 מ"ל)
20 גרם חמאה
30 מ"ל פינה קולדה (אפשר להמיר בחלב קוקוס או בחלב רגיל)
50 מ"ל חלב
250 גרם קוקוס טחון

לציפוי:
100 גר` שוקולד חלב, או שוקולד מריר
25 גר` חמאה
2 כפות חלב
1 כפית סירופ תירס (לא חובה)

כלים:
תבנית מלבנית קטנה של טוסטר (20X25 ס"מ לערך), מרופדת בנייר אפייה


אופן ההכנה:

לקלתית:
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
קולים פקאנים או שקדים על מחבת ללא שמן עד שמתחילים להשחים.
טוחנים במעבד מזון לפירורים דקים יחד עם הביסקוויטים והסוכר.
מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים לפירורים לחים.
מהדקים לתחתית התבנית ומעבירים לאפייה למשך כ-15 דקות,כך שהקלתית מקבלת צבע שחום בהיר יפה. מניחים להצטנן.

למלית:
יוצקים החלב המרוכז לקערה בינונית. מוסיפים את החמאה ומעבירים לחימום קצר במיקרוגל כך שהחמאה תימס והחלב יהיה חם ודליל יותר. מוסיפים את הפינה קולדה ואת החלב הרגיל ומערבבים לנוזל חלק. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים. נותנים לתערובת להצטנן מעט ומשטחים בצורה אחידה על גבי הקלתית הצוננת. מעבירים לקירור.

לציפוי:
ממיסים השוקולד על בן מארי או במיקרוגל. מוסיפים חמאה ובוחשים עד שנמסה לחלוטין. מוסיפים חלב וסירופ תירס ומערבבים. נותנים להצטנן מעט ויוצקים על המלית הצוננת בשכבה דקה ואחידה. משאירים בקירור שיתייצב לחלוטין.
חותכים לקוביות קטנות ושומרים בקירור.
אפשר להוציא מהמקרר זמן קצר לפני ההגשה כי הן טעימות יותר בטמפרטורת החדר כשהן רכות מאוד.




קוביות ליים מהירות על בסיס ביסקוויט ופיסטוק

החומרים:

לבסיס:
85 גרם פיסטוקים קלופים
115 גרם פירורי ביסקוויט (ובפסח – עוגיות כשרות לפסח)
55 גרם סוכר
1 כף קליפת ליים מגוררת
55 גרם חמאה, מומסת

למלית:
2 חלמונים גדולים
1 פחית חלב מרוכז (397 מ"ל)
1/2 כוס מיץ ליים סחוט טרי

כלים:
תבנית מרובעת 20X20 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
לעבד במעבד מזון פיסטוקים, ביסקוויטים, סוכר וקליפת ליים מגוררת.
להוסיף את החמאה ולעבד. לשטח את התערובת על תחתית התבנית וגובה 2.5 ס"מ של הדפנות.
לאפות את התחתית במשך 8-12 דקות, כך שמתחילה להשחים. לצנן.
לערבב חלמונים וחלב מרוכז. להוסי, מיץ לימון ולערבב לבלילה חלקה.
לשטח את התערובת בתבנית ולאפות 15 דקות.
לתת להצטנן ולהעביר למקרר. לחתוך לקוביות ולשמור בקירור.

מקור המתכון: מרתה סטיוארט


16 תגובות:

  1. אנונימי28/11/11 10:14

    מה הקישוט מעל לריבועי קוקוס עם השוקולד ,הכדורים הקטנים מהם אני לא מזהה.

    השבמחק
  2. אנונימי שלום :)
    העיטור המסתורי הוא פרי אקזוטי הנקרא פיסאליס, או דומדמנית הכף,
    שניתן למצוא בארץ בסביבות חודש אפריל.
    הפרי מזכיר מאוד בגודל ובמראה שלו עגבניית שרי,
    רק במרקם קצת גרגירי וטעם חמצמץ-מתקתק ומיוחד.
    המראה הייחודי שלו הופך אותו למרשים במיוחד לעיטור של עוגות וקינוחים
    כמו למשל כאן-
    http://the-cookie-fairy.blogspot.com/2011/11/daring-bakers_1012.html
    שווה לנסות בהגיע העונה :)

    השבמחק
  3. אנונימי1/12/11 19:00

    כמות השוקולד קצת קטנה מעט ,והייתי ממליצה למרוח גנש ולא את הציפוי הזה.

    השבמחק
  4. אפשר בהחלט גם למרוח גנאש אם אוהבים למרקם עשיר ורך יותר,
    ו/או להגדיל את כמות ציפוי השוקולד אם חפצים בציפוי עבה יותר.
    תודה על ההערה ומקווה שנהנית מהן :)

    השבמחק
  5. אנונימי3/12/11 18:27

    כן בהחלט ,אהבו בבית .אני צריכה להכין עוגה לביהס לבת ,הם החליטו של יום שישי מישהו אחר יביא עוגה ,זאת כיתה יא.מה את ממליצה 30 ילד?

    השבמחק
  6. מאחר שכבר מדובר בכיתת י"א
    אולי להיות נועזת ולהכין עוגת שוקולד ובירה?
    http://the-cookie-fairy.blogspot.com/2011/10/blog-post_6284.html
    בגיל הזה רק העובדה שהעוגה מכילה בירה ודאי תדליק אותם :)

    השבמחק
  7. אנונימי11/12/11 19:07

    זה מביא אותי לדף לא נמצא?

    השבמחק
  8. מוזר, אצלי העמוד נפתח בלי בעיה...
    נסי להקליק על תמונת העוגה בסרגל התמונות שמשמאל-
    זו התמונה השמינית מלמעלה,
    או לאתר את הקישור למתכון דרך תפריט המתכונים מימין
    תחת הסעיף "עוגות"
    בהצלחה :)

    השבמחק
  9. אנונימי4/8/12 19:23

    היי ענבל
    הערה/שאלה לגבי קוביות הלימון.
    הכנתי היום ויצא לי שכבה מאוד עבה של תחתית וציפוי דקיק של לימון. יצא טעים אבל לא כמו התמונה.
    הצגת שתי תמונות. אחת שבה שכבת הלימון דקיקה (כך יצא לי) ותמונה נוספת של קוביה לבד, בה שכבת הלימון עבה יותר....... איך?
    אשמח לתגובה

    השבמחק
  10. ראשית שמחה שיצא טעים, שזה הכי חשוב :)
    השכבה שנראית דקה יותר בתמונות,
    התקבלה אצלי קרוב לדפנות, מאחר ותחתית הפירורים בשוליים היתה עבה יותר,
    ולכן גם הותירה פחות מקום למלית.

    יתכן והיה צריך לדחוס אצלך יותר את הפירורים לקבלת תחתית דקה יותר, ולטחון אותם דק יותר לשם כך.
    בנוסף אם מלית הלימון יצאה ממש דקיקה, יתכן והשתמשת בתבנית גדולה מן הדרוש-
    שים/שימי לב שהחומרים מספיקים לתבנית קטנה יחסית של 20x20 ס"מ, וזה משמעותי
    אך ניתן להכפיל את הכמות עבור שימוש בתבנית גדולה יותר.
    שיהיה בהצלחה בפעם הבאה ובתיאבון!

    השבמחק
  11. זה פשוט נראה טעים להפליא. אני מ תה על קוקוס ואין לו שום קשר לפסח. גם הילדים
    אוהבים!

    השבמחק
  12. מסכימה לגמרי שרון :)
    אני מכינה את הקוביות הממכרות הללו בכל יום בשנה,
    קשה להפסיק לנשנש אותן...

    השבמחק
  13. אנונימי12/4/14 13:07

    בכמה צריך להגדיל את כמות החומרים במתכון הקוקוסיות אם רוצים להכינן בתבנית תנור?

    תודה מראש

    השבמחק
  14. יש לקחת בחשבון שתבנית תנור עלולה להיות מעט נמוכה עבור גובה הקוקוסיות.
    מבחינת גודל- מעריכה שאפשר להכפיל את הכמות המצויינת פי 2, אולי אפילו 2.5.
    בהצלחה ופסח שמח.

    השבמחק
  15. שלום פיה,
    מקווה שאת עדיין קוראת תגובות לפוסט זה..
    ניסיתי להכין את קוביות הלימון ופיסטוק אך באפיה כל הקרם פשוט נספג בתחתית וקיבלתי תחתית ביסקוויטים בטעם לימון, ממש לא כמו שציפיתי שיצא. אני עובדת עם משקל ועקבתי אחר המתכון באדיקות כולל שימוש בתבנית מתאימה. יש לך מושג מה יכל להתפקשש?

    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      ואוו, באמת קשה לי לומר הפעם איך זה קרה...
      אולי קלתית הביסקוויט לא הודקה לתחתית בצורה הדוקה ולכן התערובת חלחלה?
      אולי החום היה מעט נמוך יותר? באסה

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...