יום שבת, 29 באוקטובר 2011

עוגיות שקדים, שוקולד ותפוז





שידרוג נהדר לעוגיות השוקולד צ`יפס הקלאסיות
וזאת ע"י תוספת של שבבי שקדים וטעם תפוזי נפלא.
לדעתי הן מ-שג-עות!

שימוש בשוקולד מגורר יקנה לעוגיות עדינות רבה.
הכמות מספיקה לשתי תבניות תנור סטנדרטיות.
אצלי זמן האפייה היה מעט ארוך יותר מהמצוין- כדאי לאפות עד שקצוות העוגיות משחימות קלות,
העוגיות יהיו עדיין רכות ויתקשו לחלוטין אחרי צינון בטמפרטורת החדר.



עוגיות שקדים שוקולד ותפוז

מצרכים דרושים:
4
כפיות תפוז מגורר (2-3 תפוזים)
1
כפית תמצית וניל
1
ביצה גדולה
100
גרם שוקולד מריר מגורר לפתיתים גסים, או שוקולד צ`יפס  
1.5
כוס שקדים קצוצים
1
ורבע כוס קמח (160 גר`)
חצי כפית אבקת סודה
קורט מלח
3/4
כוס סוכר חום (140 גר`)
1/2
כוס חמאה בטמפ´ החדר (100 גר`)

אופן ההכנה:
חממו תנור לחום של כ 170 מעלות
ערבבו יחד קמח, אבקת סודה וקורט מלח בקערה בינונית.
במיקסר ערבבו סוכר חום, חמאה, גרידת תפוז, ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אוורירית וקלה. הוסיפו את הביצה.
הוסיפו את תערובת הקמח וערבבו היטב. הוסיפו את השוקולד והשקדים הקצוצים וערבבו.
שטחו בתבנית משומנת בעזרת כפית את העוגיות במרחק של כ 4 ס"מ אחת מהשניה.
אפו בתנור עד שהעוגיות יציבות למגע (כ 13 דקות).
את העוגיות צריך לאחסן בכלי אטום לאוויר .

מקור המתכון:  CAKES-R-US


6 תגובות:

  1. אנונימי1/12/11 13:55

    שאלה: האם אפית את העוגיות בטורבו? (כי זה שתי תבניות) ואז זה היה 13 דקות או יותר?

    השבמחק
  2. תמיד כשכמות הבצק מספיקה לי ליותר מתבנית אחת
    אני אופה את העוגיות בטורבו-
    כי למי יש סבלנות לחכות? :)
    במקרה כזה מנמיכה במעט את טרמפרטורת האפייה,
    או לחילופין מוציאה את העוגיות כמה דקות מוקדם יותר מן התנור
    מאחר שטורבו נותן מכת חום חזקה יותר.
    שיהיה בהצלחה! מאוד אוהבת את העוגיות התפוזיות הללו

    השבמחק
  3. welcome back
    is it possible to freeze the cookies and defrost them right before serving?Toda Raba

    השבמחק
  4. תודה רבה ענת :)
    אני מודה שאני מעולם לא מקפיאה עוגיות-
    אוהבת אותך טריות לחלוטין, ולכן לא ניסיתי.
    אני מניחה שזה אפשרי,
    אך מן הסתם פוגם קצת ברמת הפריכות המקורית.

    השבמחק
  5. האם אפשר להשתמש בשמן במקום בחמאה? ובכלל האם יש לך עוגיות לא חלביות?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אלירן!
      יש צורך בשומן מוקשה במקרה הזה אז זמן לא יעבוד,
      אבל אפשר להמיר ב-75 גרם של שמן קוקוס במקום כדי לקבל גירסה פרווה.
      אפשר למצוא לדעתי מתכוני פרווה מעטים אבל לרוב משתמשת בחמאה, תמיד אפשר לעשות המרות אם רוצים, מבטיחה להעלות יותר מתכוני פרווה בהמשך.
      שבת נהדרת

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...