יום ראשון, 30 באוקטובר 2011

טארט משמשים חמצמץ וטעים




אני ובנזוגי הוזמנו לארוחת מנגל אצל חברים מהיום למחר, וכמובן שכמו פולניה טובה, או כמו אופה אובססיבית קלאסית (מחק את המיותר)
החלטתי שלא לבוא בידיים ריקות, ולהביא עמי גם קינוח.
בעצם היו לי שני קריטריונים- ראשית למנגלים למיניהם אני תמיד מעדיפה להביא עמי קינוחים שלא דורשים קירור-
כדי שיוכלו לעמוד בחוץ לזמן רב מבלי שאצטרך לבדוק מה שלומם.
שנית לאחר ארוחה כל כךךךךך כבדה של מיליון סוגי בשר, פיתות וחומוס-צ`יפס-סלט-עם חריף בצד
אני יודעת שלאף אחד לא נשאר מקום לשום דבר כבד, חוץ מכמובן המעטים כמוני שניחונו בקיבה נפרדת לקינוחים

החלטתי להכין קינוח עדין ומיוחד, שלא ידרוש ממני עבודה רבה או קניות מיוחדות
ובחרתי בטארט נהדר לפי מתכון של רוני ונציה של משמשים, אפויים בקרם פראנג`יפאן.




הטארט פשוט מאוד להכנה, טעמו מיוחד בשל שילוב המרקמים והטעמים של בצק-קרם השקדים מתוק-משמשים חמצמצים,
והמראה שלו נפלא. ללקק את האצבעות!

הטארט זכה לקריאות התלהבות רבות, ונזלל כהרף עין, כאילו לא היה מעולם...
  
מאחר והכנתי את הפאי לפני כשבועיים וטרם היו בנמצא משמשים טריים טובים, השתמשתי בקופסה אחת גדולה של משמשים משומרים.
התוצאה עם משמשים טריים עדיפה כמובן, אבל אם אין בהישג יד ניתן להכין גם כך.
לפני השימוש במשמשים המשומרים, ממליצה לסנן אותם ולנגב היטב מנוזלים.




  
קצת מתהליך ההכנה:
מתחילים להכין את הקלתית - מקציפים יחד חמאה רכה ואבקת סוכר





מוסיפים ביצה, קליפת לימון, קמח ושקדים טחונים ומקבלים כדור בצק שקדים עדין שמועבר לקירור






מרדדים את הבצק ומניחים אותו בעדינות על גבי התבנית. מהדקים אותו פנימה ומסירים את את השוליים העודפים. לאחר מעבירים לאפייה קצרה.





לאחר שהבצק הצטנן ממלאים אותו בקרם שקדים, ועליו מסדרים את חצאי המשמשים.
כבר לפני האפייה אפשר לראות שהטארט שלנו עומד להיות חתיך הורס...




מפזרים אבקת סוכר ומגישים!



ואם תהיתם מאיפה צץ לו עיטור השקדים-
בזמן שהטארט נאפה לו בתנור החלטתי שיכול להיות חמוד אם אעטר את דופן הקלתית בפרוסות שקדים.
רבע שעה לפני סיום האפייה שלפתי את הטארט מהתנור, משחתי את היקף הבצק בביצה טרופה,
סידרתי במהירות פרוסות שקדים והחזרתי לאפייה.
זה אכן יצא חמוד להפליא, הייתי מאוד מרוצה!





טארט משמשים

המרכיבים 10) מנות):

לבצק:
125 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
1/3 כוס אבקת סוכר (50 גר`)
1 ביצה בטמפרטורת החדר, מוקצפת קלות
קליפה מגוררת מ1/2- לימון
1/2 1 כוסות קמח (190 גר`)
1/2 כוס ו2- כפות שקדים טחונים דק (90 גר`)
קורט מלח

לקרם שקדים:
75 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
1/3 כוס סוכר (75 גר`)
1/2 כוס שקדים טחונים דק (60 גר`)
1/2 כוס שקדים קצוצים לשבבים דקים (60 גר`) (אפשר גם עוד שקדים טחונים במקום)
1 ביצה
1/3 כוס קמח (40 גר`)

להרכבה:
750 גרם משמשים מגולענים וחצויים (משמשים טריים, או קופסא גדולה אחת של משומרים)
1/2 1 כפות סוכר
אבקת סוכר לקישוט

הכלים:
תבנית לטארט בקוטר 24 ס"מ, משומנת

ההכנה:
הבצק: בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר 2-1 דקות, רק עד שהתערובת קרמית ואחידה.
מוסיפים את הביצה וקליפת הלימון, ומקציפים 30 שניות עד שהביצה כמעט מעורבבת פנימה (התערובת מתפרקת מעט.(
בקערה בינונית מערבבים יחד את הקמח, השקדים הטחונים והמלח. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה,
בפעמיים, ומקציפים 10 שניות בכל פעם, עד שהתערובת חלקה ואחידה.
מעצבים מהבצק עיגול שטוח, עוטפים בניילון, ומניחים במקרר לפחות 1 שעה. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך 160) מעלות.(
מעל למשטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ, ומרפדים בו את התבנית.
דוקרים את הבצק במזלג ואופים כ20- דקות עד שהבצק יבש ובצבע זהוב-בהיר. מצננים על רשת.
קרם שקדים: בקערת מערבל מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית.
מוסיפים את השקדים הטחונים ואת השקדים הקצוצים.
מוסיפים את הביצה ומקציפים, ולבסוף מוסיפים את הקמח ומערבלים בקצרה, רק עד שהתערובת מתאחדת.
הרכבה: מחממים תנור טורבו לחום בינוני 180) מעלות.( מורחים את קרם השקדים מעל לבצק.
מניחים את חצאי המשמשים בעמידה, צמודים זה לזה בעיגולים - מתחילים מהעיגול החיצוני כלפי פנים.
בוזקים 1/2 1 כפות סוכר מעל המשמשים ואופים במרכז התנור כ30- דקות או יותר עד שקצוות המשמשים מתחילים להשחים.
מורידים את הטמפרטורה לחום בינוני-נמוך 160) מעלות,( וממשיכים לאפות עוד 20 דקות או יותר, עד שקרם השקדים אפוי ובצבע זהוב בהיר.
מצננים צינון מלא על רשת. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר לקישוט דרך מסננת, ומגישים.


24 תגובות:

  1. אנונימי12/1/13 18:51

    שבוע טוב ענבל
    רשמת החומרים ל10 מנות. לא מכינים את זה בתבנית טארט אחת?
    ליאורה

    השבמחק
  2. היי ליאורה
    אכן אופים את הטארט המצוין הזה בתבנית אחת
    הכוונה היתה שהוא מספיק לכ-10 פרוסות אישיות.
    בהצלחה ובתיאבון!

    השבמחק
  3. This is so beautiful, it's going on my to do list for sure! I love your blog.

    השבמחק
  4. אנונימי13/6/13 22:31

    הכנתי את הטארט הערב,יצא נפלא ויפהפה כמעט כמו שלך,המתכון מוסבר מצויין ,תודה רבה :-)

    השבמחק

  5. תודה רבה אילנית!
    ולאנונימי-
    שמחה לשמוע שהצליח! זה בהחלט טארט נפלא
    כיף לפתוח ככה את עונת המשמשים...
    תודה על העידכון :) ובתיאבוןןןןן

    השבמחק
  6. אנונימי18/6/13 10:43

    מתחשק לי להכין את הפאי כל עוד יש משמשים טריים. יש אפשרות להמיר את המרכיבים לתבנית בגודל 28 ?
    תודה - אלינור.

    השבמחק
  7. בהחלט כדאי לנצל את עונת המשמשים לפני שתיגמר,
    למרות שהטארט מעולה גם עם משמשים משומרים.
    ניתן להכין את הטארט גם בתבנית 28 ס"מ,
    לשם כך צריך להגדיל את כמות כל אחד מהחומרים ב-20%
    (כלומר בפועל- להכפיל כל אחד מהחומרים ברשימה ב-1.2).
    בהצלחה!

    השבמחק
  8. נראה מצויין :-)
    נראה לך שאפרסקים משומרים יתאימו?

    השבמחק
  9. זה באמת יופי של טארט.
    בהחלט אפשר להשתמש גם במשמשים או באפרסקים משומרים.
    בתיאבון :)

    השבמחק
  10. האם אפשר במקום הקמח, להוסיף תוספת של קורנפלור וקמח שקדים למה שקיים במקום כמות הקמח?תודה שוש

    השבמחק
  11. היי שושנה
    במידה ואת מתכוונת לכמות הקמח שבמלית קרם השקדים,
    אפשרי להמיר את כמות הקמח שבמלית ב-20 גר' קורנפלור -20 גר' שקדים טחונים.

    השבמחק
  12. אנונימי13/1/16 11:48

    אפשרי להחליף את החמאה שבמתכון בשמן קוקוס?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      באופן אישי אין לי ניסיון עם שמן קוקוס, פשוט מעדיפה תמיד חמאה :)
      אבל ידוע לי שבבצקים פריכים זה בהחלט אפשרי,
      רק מבחינת מינונים ההמרה היא לא בדיוק 1:1-
      אמור להיות משהו כמו 60-80 גר' שמן קוקוס על 100 גר' חמאה,
      אבל ממליצה לעשות דאבל צ'ק עם מקור שמבין בזה באמת :)

      כמו כן נראה לי שכדאי להכין את הבצק במעבד מזון עם שמן קר ומיוצב ולא בהקצפה,
      מאחר ושמן הקוקוס אמור להתרכך בחימום יותר מחמאה רגילה.

      מחק
  13. הי, זה אפשרי להכין את העוגה ערב לפני? מרגישים משמעותית את הלילה שהיא עומדת בו?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שיר!
      אפשר להכין את הטארט יום קודם ולשמור בקירור, הוא יהיה טעים גם למחרת.

      מחק
  14. הי. אפשר להשתמש בקמח שקדים המקום השקדים טחונים דק? במלית ובבצק?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, זה בעצם אותו דבר :) בהצלחה

      מחק
    2. יששש תודה ;)

      מחק
    3. הכנתי את הפאי אבל היה לי ממש קשה לעבוד עם הבצק. הוא לא היה גמיש ולא הצלחתי לרדד ולהעביר לתבנית בלי שייקרע. יש לך מושג למה? וגם באפיה הוא יצא לי קצת כמו עוגיה ולא רך.

      מחק
    4. היי הילוש!
      קיץ זה זמן לא פשוט לעבודה עם בצקים פריכים, בעיקר כשמתעסקים עם בצקים על בסיס חמאה רכה
      שהם עדינים יותר ועושים חיים יותר קשים.
      בזמן עבודה עם בצקים כאלה בימים חמים, חשוב לקרר אותם היטב,
      ובמידה ומרגישים רכים מדי במהלך העבודה כדאי להעביר אותם לקירור לפני שממשיכים.
      זה קורה כשהבצק מתחמם והחמאה נמסה, ולכן בקיץ זה יותר מאתגר.
      בנוסף יכול להיות שהיית צריכה פשוט לקמח יותר את משטח העבודה וזה היה פותר לך את הבעיה.

      בנוגע לתוצאה- בצק על בסיס חמאה רכה מתקבל במרקם יותר עוגייתי ונימוח מבצק פריך,
      יתכן שבנוסף לא רודד לשכבה מספיק דקה, או שהיה זקוק לאפייה ארוכה יותר.
      מקווה שיצא טעים בכל זאת :) שבוע מעולה!

      מחק
  15. יצא מאוד טעים למרות הכל :) תודה רבה

    השבמחק
  16. אנונימי4/7/16 20:23

    היי, מכיוון שלא השגתי משמשים (לא טריים ולא מקופסה), ברצוני לשאול האם ניתן לעשות את אותו פאי עם אפרסקים ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      בטח, אפשרי לגמרי.
      כדאי לחתוך אותם לפרוסות או פלחים.
      בתיאבון!

      מחק
    2. אנונימי4/7/16 22:27

      תודה רבה על התגובה המהירה :)

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...