יום שבת, 29 באוקטובר 2011

עוגת סולת מעולה


מודה ומתוודה, בעבר לא מאוד התחברתי לעוגות סולת-
משהו במרקם הדחוס, הגרגיריות הנוקשה של גרגירי הסולת ותועפות הסירופ הדביק לא הסתדר לי,
אבל מאז שפגשתי את עוגת הסולת הנוכחית של אורי הבולגרי, שיניתי לגמרי את דעתי!

בניגוד לעוגות הסולת הדחוסות, העוגה הזו רכה במיוחד, אוורירית, לחה ועסיסית, 
וחשוב לא פחות - בחושה ומהירה מאוד להכנה.
בניגוד לעוגות הסולת על בסיס מים ושמן, בלילת העוגה הפעם חלבית ומכילה שמנת חמוצה ומתוקה, 
ולכן מתקבלת רכה, עסיסית ומעודנת בהרבה, למרות שאינה מכילה שמן או חמאה כלל.





עוגת סולת מעולה

החומרים:

לעוגה:
1/2 1  כוסות סולת (300 גר')
1/2 כוס קמח תופח (70 גר')
1  שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כוס סוכר (180 גר')
1 כוס קוקוס (75 גר')
3 ביצים גדולות
חופן שקדים מולבנים, שלמים או חצויים (לא חובה)

לסירופ:
1/2 2 כוסות מים (600 מ"ל)
2 כוסות סוכר (400 גר')
מעט תמצית מי זהר או מי ורדים, לפי הטעם

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים היטב יחד את כל חומרי העוגה רק עד לקבלת בלילה חלקה.
יוצקים את הבלילה לתבנית מלבנית בינונית 20X35 ס"מ או לתבנית עגולה 22-24 ס"מ
ואופים 25-30 דקות עד שהעוגה משחימה יפה.

לקראת סוף ההכנה מבשלים את הסירופ-
יוצקים לסיר קטן את כל החומרים ומבשלים במשך 10 דקות לסירופ סמיך ומתוק.
יוצקים לאט לאט ובהדרגה את הסירופ על העוגה- כל פעם קצת עד שכל הסירופ נספג-
העוגה שותה הכול למרות שזה נראה המון. 
פורסים למעויינים או לריבועים, אם רוצים נועצים שקד מולבן חצוי או שלם בכל פרוסה.

41 תגובות:

  1. אנונימי30/6/12 13:01

    כמה זמן בתנור?

    השבמחק
  2. אופים את העגוה בסביבות 20-25 דקות
    עד שמקבלת צבע זהוב-שחום יפה.
    שיהיה בתיאבון, העוגה מומלצת בחום!

    השבמחק
  3. אנונימי18/4/13 10:33

    האם אפשר לאפות ב-2 תבניות אינגליש קייק?

    השבמחק
  4. אפשרי, שיהיה בהצלחה!

    השבמחק

  5. בלוג מהמם!!!!!!
    אני מחפשת מתכון לעוגה ואני כבר מעולפת כאן מהתמונות וואהו תודה רבה על ההשקעה :-)
    מתנצלת מראש על עומס השאלות
    רציתי לדעת אני גרה בחו"ל:
    1. כמה שמנת מתוקה?
    2. כמה שמנת חמוצה? הכמויות שלנו שונות
    3.ואין לי תופח רק קמח רגיל אז כמה אבקת אפייה להוסיף?
    4.אין לי מי זוהר זה קריטי?
    5.ושאלה אחרונה אני יכולה לשים את השקדים לקישוט לפני האפייה?
    תודה מקרב לב :-)

    השבמחק
  6. היי בלי
    ברוכה הבאה, תודה על המחמאות :)
    על כל שאלה תשובה:
    1. שמנת מתוקה= 250 מ"ל
    2. שמנת חמוצה = 200 מ"ל
    3. הכלל הוא שלכל כוס קמח רגיל מוסיפים כפית א.אפייה,
    אז במקרה הזה חצי כפית זה יופי
    4. מי זהר לא קריטי, אם אין אפשר להשמיט
    5. בנוגע לשקדים- מניחה שאת רוצה לפרוס ואז לסדר אותם במדויק?
    אם מפזרים אותם לפני האפייה הם כבר נאפים והופכים לחלק ממנה,
    אם תנסי לשים אותם אחרי האפייה לא יודעת כמה הם "ידבקו"...

    חג שמח ודרישת שלום חמה מהארץ

    השבמחק
  7. הי שלום,
    מה הכוונה "לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות עד שהעוגה משחימה יפה"- כמה זמן בערך?

    תודה.

    השבמחק
    תשובות
    1. אנונימי15/12/17 10:44

      מה לא ברור מחממים תנור מראש ואז מכניסים את העוגה חצי שעה

      מחק
  8. היי דן
    מתנצלת, הפרט הזה אכן היה חסר במתכון המקורי,
    צריכה בהזדמנות לאפות שוב את העוגה ולתזמן במדויק על הדקה.

    אופים את העוגה בסביבות 20-25 דקות
    עד שמקבלת צבע זהוב-שחום יפה.
    מתקבלת עוגה מעולה, אז חוסר הוודאות שווה את זה :)
    שיהיה בהצלחה

    השבמחק
  9. יסמין10/2/14 16:42

    הכנתי את העוגה יצאה מדהים.תודה לך על מתכונים מעלפים.

    השבמחק
  10. תודה רבה לך יסמין!
    זאת בהחלט עוגה מעולה
    שמחה שנהנית ממנה :)

    השבמחק
  11. הי, ערב טוב
    מדוע המתכון לפי כוסות? יש כל מיני סוגי כוסות וכל אחד ממלא את הכוס באופן שונה. שנת 2014 כבר.ככה עבדו פעם.
    האם ניתן להוסיף משקלים?

    כמו כן האם זאת העוגה שנקראת גם בסבוסה מצרית?
    תודה רבה מראש.

    השבמחק
  12. רון שלום רב.
    ראשית בהגיעך לביתו של אדם שמשקיע מזמנו בהתנדבות ובחינם,
    מן הנימוס לדבר בצורה נחמדה.

    שנית ובתגובה לשאלתך-
    מדובר במתכון ישן שנכתב הרבה לפני שנת 2014,
    אני קיבלתי אותו במידות הנוכחיות ולכן פורסם כלשונו.

    מאידך בתור בנאדם שעובד רק לפי גרמים, מודה שזה מציק לי כבר מזמן :)
    בהחלט מסכימה שהרבה יותר נוח ונכון לעבוד לפי גרמים, ובעיקר מניב תוצאה מדויקת יותר של המתכון.
    (אגב תתפלא כמה פניות אני מקבלת מאנשים שמבקשים לתרגם את המתכונים לכוסות ולכפיות)

    אגב תודות לשנת 2014, יש כוסות מידה בעלות גודל סטנדרטי בדיוק עבור מתכונים כאלה,
    אבל בכל מקרה הגיע הזמן לעדכן גם גרמים בגוף המתכון, הוספתי בסוגריים לנוחיות הקוראים.

    יש גירסאות רבות גם לבסבוסה, אבל אפשר לומר שעוגה זו היא אכן ממשפחת הבסבוסה המצרית,
    ולכן היא אוורירית ועדינה יותר, ולא דחוסה וכבדה כמו דומותיה. בהצלחה

    השבמחק
  13. "רון שלום רב.
    ראשית בהגיעך לביתו של אדם שמשקיע מזמנו בהתנדבות ובחינם,
    מן הנימוס לדבר בצורה נחמדה."

    לא התכוונתי לפגוע. גם לא דיברתי אלא כתבתי.
    בכל אופן תודה על התשובה.
    SORRY

    השבמחק
  14. עידן8/4/14 21:00

    שלום רב,
    אם מעוניינים לאפות בתבנית עגולה.
    איזה גודל מתאים לכך?

    תודה וחג שמח.

    השבמחק
  15. היי עידן
    מעריכה שתבנית 24 תעשה את העבודה.
    אולי גם 26 אבל לא בטוחה.
    בהצלחה

    השבמחק
  16. היי, העוגות שלך ברמה בינלאומית !
    באיזה שלב מומלץ להניח את התבנית בתנור ? במרכז? או בשלב בתחתון ?
    תודה רבה

    השבמחק
  17. אה ועוד משהו.... אני רואה שאין לי מספיק סוכר רגיל אפשרי להחליף חלק מהכמות בסוכר חום? ואם כן איפה מומלץ להחליפו בבלית העוגה ? או בסירופ? או שזה לא משנה ?

    רוב תודות

    השבמחק
  18. היי יעל!
    נעים להכיר ותודה על המחמאה :)

    אני תמיד אופה עוגות במדף שקרוב כמה שיותר למרכז התנור,
    כדי שיקבל חום שווה מלמעלה ומלמטה.

    לא הייתי ממליצה להשתמש בסוכר חום, זה קצת פחות מתאים לעוגת סולת....
    הכי כדאי לקפוץ לאיזה סופר ולרכוש סוכר לבן.
    אם יש לך אבקת סוכר זה גם יכול להיות תחליף עדיף.

    אם את בכל זאת מתעקשת, עדיף להשתמש בסוכר החום לסירופ,
    מה שנקרא חצי נחמה ;)
    שיהיה בהצלחה

    השבמחק
  19. תודה על התגובה המהירה, ואגב אבקת סוכר שווה לאותה כמות של הסוכר ?

    השבמחק
  20. טוב ... אז חזרתי לעדכן.
    הכנתי את העוגה , אבל אחרי 20 -25 דק' כפי שרשמת , העוגה לא הראתה אפילו סימנים שהיא הולכת להשחים, רק קצת בשוליים היא הזהיבה , אז המשכתי לאפות עוד קצת עד שבאמת השחימה וזה לקח כמעט 40 דק'.!!!
    העוגה יצאה קצת יבשה , למרות שחשבתי שכשמזגתי את הרוטב , היא תהיה סופר לחה ועסיסית . אבל לצערי זה לא קרה.
    האם טעיתי שהמשתכתי לאפות עד הזהבה ? הייתי אולי צריכה להוציא אותה אחרי 20 -25' דק' בכל מצב, גם אם היא לא הייתה שחומה ?

    בכל זאת אשמח לקבל ממך תובנות . תודה רבה.

    השבמחק
  21. היי יעל
    כל תנור שונה בהתנהגותו, ולכן האינסטינקט שלך היה טוב-
    טוב שהוספת לאפות כך שהעוגה תקבל צבע, אך כנראה שעדיין אפית קצת יותר מדי ולכן העוגה קצת התייבשה לך.
    היא אמורה להיות לחה ועסיסית ולא יבשה.
    יתכן גם שהתנור שלך לא מדייק בטמפרטורה שלו, ולכן זה קרה.

    התובנות לסיכום-
    באפייה כן צריך ללכת אחרי תחושת הבטן,
    ולעשות למתכון אדפטציה לפי התנאים בשטח.
    רק שבמידה ומוסיפים לאפות מעבר לזמן הנקוב, חשוב שלא להסתמך רק על הצבע,
    אלא לוודא שהעוגה לא מתייבשת-
    אפשר לטפוח עליה קלות בעזרת כף היד ולוודא שהיא עדיין רכה ולא יבשה מדי,
    ולבדוק בעזרת קיסם שהיא לא מתייבשת ועדיין נותרת עסיסית ורכה.
    קיסם שיצא עם פירורים לחים סביבו יצביע על רכות,
    קיסם ריק מראה שהעוגה יבשה לגמרי ואין להוסיף ולאפות אותה עוד.
    בהצלחה בפעם הבאה!

    השבמחק
  22. שלום רב,
    אם מבצעים הפרדה לביצים, בסיום הקצפה של החלבונים וקיפול לתוך הבלילה. האם זה יתן אווריריות טובה יותר? יש יתרון בכך או שלא כדאי?

    ערב טוב.

    השבמחק
  23. אפשרי בהחלט ואכן ייתן אווריריות.
    ספציפית עוגת הסולת הזו מראש קלילה יותר מעוגות סולת סטנדרטיות,
    אבל בהחלט אפשר להקליל את העוגה ע"י הקצפת חלבונים

    השבמחק
  24. שלום רב,
    עשיתי את העוגה הזו עם הפרדת ביצים כפי שרשמתי לך קודם. אך העוגה יצאה דחוסה מדי.
    שאלה: לאחר מזיגת הסירופ וקירור העוגה לטמפ' החדר, הכנסתי את העוגה עם נייר נצמד למקרר ל- 4 שעות (עכשיו קיץ והעוגה חלבית חששתי שתתקלקל בחום שבחוץ). האם זו טעות? האם יתכן שהקור במקרר ייצב את העוגה יותר מדי ואז הפכה לדחוסה- כמו ייצוב של עוגות גבינה במקרר?

    כמו כן בישול הסירופ חייב 10 דקות? בשלתי אותו 25 דקות אולי הפך למרוכז מדי? ופחות נוזלים?

    שבוע טוב.

    השבמחק
  25. נשמע לי שעיקר הבעיה טמון בסירופ-
    25 דקות לבישול סירופ זה הרבה יותר מדי,
    וסירופ בריכוז גבוה מדי יכול להתקשות כמו סוכרייה.
    בניגוד לרטבים מעולם הבישול, במקרה של בישול סוכר חשוב להיצמד להנחיות.
    כל בישול פחות מדי או יותר מדי ישפיע על מבנה הסוכר ועל התוצאה הסופית.

    בנוגע לקירור-
    למרות שלעוגה מרכיבים חלביים היא עוגה בחושה ואפויה ולא עוגה קרה,
    ולכן אין צורך באמת להכניס אותה למקרר.
    אפשר בקלות להשאיר אותה יום-יומיים בחוץ,
    ואז אם נשאר משהו לאפסן בקירור כד שלא תתייבש.
    גם אם מאפסנים בקירור לא לשכוח לחמם במיקרו לפני שאוכלים כדי להשיב קצת איוורור.

    בהצלחה בפעם הבאה

    השבמחק
  26. אנונימי23/10/14 14:41

    הכנתי היום את העוגה יצאה מעולה.התחסלה תוך מס" דקות.תודה לך על מתכונים מעלפפפפים.

    השבמחק
  27. איזה כיף לשמוע, זו באמת עוגה מעולה וקלה להכנה,
    עוגת הסולת היחידה שנכנסת אליי הביתה.
    תודה על העידכון ולבריאות :)

    השבמחק
  28. אנונימי9/9/15 12:17

    הי! אתר ממכר במיוחד!!! אשמח לדעת למה את מתכוונת ב'קוסקוס'. מהיר הכנה שכזה? מוכן או לא?

    השבמחק
  29. אנונימי9/9/15 12:27

    הי! אופססססס..... כן, קוקוס.. ;)

    השבמחק
  30. חחחחח, יחי ההבדל הקטן ;)
    תודה ובהצלחה!

    השבמחק
  31. אנונימי1/10/15 11:07

    היייי
    שאלה, אני לא חובבת קוקוס, האם אפשר לוותר עליו?

    תודה

    השבמחק
  32. אפשר להמיר בכמות שווה של שקדים טחונים.
    בהצלחה!

    השבמחק
  33. אנונימי9/2/16 16:18

    במה אפשר להחליף את השמנת מתוקה? אני מחפשת תחליף קצת יותר דיאטטי :)

    השבמחק
    תשובות
    1. אם זה ינחם אותך, שימי לב שהשמנת המתוקה מגיעה במקום כלללללל כמות החמאה במתכון,
      מתכוני עוגות סולת מקבילים מכילים חבילת חמאה או כוס שמן,
      במקרה הזה השמנת המתוקה מגיעה במקומם.
      כך שאפשר לומר שביחס לעוגות סולת אחרות היא אפילו דיאטטית ;)

      אם את רוצה אפשר לנסות להשתמש בשמנת לבישול,
      אבל אני לא יודעת אם העוגה תתקבל רכה באותה המידה.

      מחק
    2. אנונימי10/2/16 07:51

      צודקת, לא חשבתי על זה ככה.. תודה :)

      מחק
  34. היי ענבל, במספר מתכונים לעוגות סולת/בסבוסה וכדומה ראיתי חמאה או מרגרינה משהו שומני
    מה בעוגה הזאת נותן את הטעם השומני מעט?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אופיר!
      במקרה הזה השימוש בשמנת המתוקה כולל בתוכו את השומן,
      ולכן העוגה אינה מכילה חמאה. מתקבלת מאוד טעימה ויותר אוורירית וקלילה ביחס לעוגות הסולת הדחוסות.
      סופשבוע נפלא

      מחק
  35. היי
    המתכונים שלך נראים מעולה !!!
    במה ניתן להמיר את השמנות לגירסה פרווה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      הייחוד בעוגת הסולת הספציפית טמון בכך שבניגוד לרוב מתכוני עוגות הסולת היא אינה פרווה :) ולכן מתקבלת מעודנת, לחה ועסיסית במיוחד.
      לגירסת פרווה הייתי מנסה להמיר את השמנת המתוקה והשמנת החמוצה בקרם קוקוס.
      בהצלחה וחתימה טובה

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...