יום ראשון, 30 באוקטובר 2011

עוגת בננות מאודה להרפתקנים



פודינג מבחינתי הוא מוצר בלתי נפרד מההוויה הישראלית.
אם זה הפודינג המבושל הנפלא בטעמי וניל או תות (שקיות של גלעם – האם עדיין קיים?)
או גירסת האינסטנט המודרנית יותר, שהפכה בפני עצמה לחומר גלם פופולרי בקינוחים ובעוגות
(והדוגמא הקלאסית המתבקשת – עוגיות שושנים! יאמ יאמ יאמ)

אבל אצל האנגלים כמו אצל האנגלים כל דבר חייב להיות מסובך!
ובניגוד לפרשנות המוכרת לנו, את המילה פודינג הם אימצו כשם כללי לכל קינוח באשר הוא. בחיי.
המקור לחוסר השפיות הזה מגיע מקינוח פופולרי אחד שסחף את בריטניה מהרגליים - הרפרפת המאודה.

לא מדובר כאן בקינוח קרמי כמו שניתן לחשוב בטעות, אלא בעוגה בחושה ועסיסית לכל דבר
אבללללל במקום לצקת את הבלילה לתבנית מתכת סטנדרטית- העוגה נאפית בתוך קערת חרס
ובמקום לאפות אותה כרגיל בתנור - היא מתבשלת לה באיטיות ובעדינות על ידי אדי מים בתוך סיר, או מעל בן מארי בתנור.
ואני שואלת – למה להיות שגרתיים כשאפשר לא להיות?
כתוצאה מהבישול העדין והאלגנטי, העוגה מתקבלת רכה עסיסית – באם היא דחוסה ועשירה, או קלילה ואוורירית
קערת החרס בה נאפית מקנה לה צורת בומב עגלגלה וחמודה
והיא מוגשת חמה עם הרבה הרבה רוטב דביק ונפלא. מה רע?

אז לרגל הפרידה מימי החורף הקרים, החלטתי לאדות לי רפרפת בננה נפלאה!
באופן מפתיע קערת חרס אנגלית מסורתית לא היתה לי בנמצא, אז השתמשתי בקערת חרסינה יחסית עבה,
ובמשך כל התהליך החזקתי אצבעות שלא תתפוצץ... למזלי היא עמדה בתהליך בהצלחה.
הרפרפת אודתה במשך שעה וחצי בתוך סיר מלא במים חמים על הכיריים, תהליך משעשע למדי
והתוצאה - משגעתתתתתת!
עוגה קלילה ונהדרת, בטעם בננה עדין המוגשת חמה בתוך שלולית של רוטב...
ללקק את האצבעות! שלא תגידו שלא הזהרתי אתכם – זה פשוט ממכר! בהחלט שווה את העבודה
כל מי שטעם אותה לא הפסיק לשבח ולבקש פרוסה נוספת...

 אז ככה זה הולך:




משמנים קערה בנפח שני ליטרים, ומרפדים אותה בנייר אפייה.
אפשר לרפד רק את התחתית, אבל אני מעדיפה לוודא ששום דבר לא ימרוד ויידבק לי ללא רשות...





מכינים את המכסה לקערה שעשוי נייר אפייה ונייר אלומיניום המוצמדים יחד.
יוצרים במכסה שלנו קפל שיוכל להתרחב ויאפשר לעוגה לתפוח במהלך האפייה.





יוצקים את בלילת העוגה לקערה, מכסים את הקערה בכיסוי האלומיניום וקושרים בעזרת חוט כפול.
כמה חמוד!





בעזרת חוט כפול נוסף יוצרים לקערה ידית, בעזרתה נוכל לשלוף את העוגה מהמים החמים, ומעבירים לאידוי.




וכך נראית העוגה המוכנה – עגלגלה ומקסימה!




ולקבלת הטעם המושלם - תוספת של הרבההההה רוטב דביק...
בתיאבון! לזלול מהר מהר לפני שייגמר...







כמה הערות קטנות רגע לפני האפייה:
העוגה היתה מוכנה אצלי כרבע שעה לפני הזמן, שימו לב שלא לייבש אותה.
הפעם במקום רוטב חמאת קרמל הכנתי לי רוטב בטרסקוץ` נפלא, פירוט הכנה בתחתית המתכון.
למי שמכין את הרוטב המצוין במתכון המקורי, ממליצה להכין חצי כמות בלבד כי הכמות הקיימת גדולה מדי.
 שיהיה לכם שבוע מתוקקקקק ועסיסי



רפרפת בננות עם רוטב חמאת קרמל

החומרים:

לרפרפת:
150 גר` חמאה
3/4 כוס (140 גר`) סוכר חום כהה
1/2 1 כוסות (185 גר`) קמח תופח
1/2 כוס (60 גר`) קמח רגיל
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים טרופות קלות
3/4 כוס (185 מ"ל) לבן או ריוויון
2 בננות קטנות בשלות, מעוכות

לרוטב חמאת קרמל:
125 גר` חמאה
2/3 כוס (125 גר`) סוכר חום כהה
1 כוס (315 גר`) חלב מרוכז
1/3 1 כוסות (350 מ"ל) שמנת נוזלית

אופן ההכנה:
משמנים קערת רפרפת בנפח 2 ליטר ומניחים בתחתיתה נייר אפייה.
מניחים את הקערה הריקה בסיר על הגבהה ויוצקים סביבה מים כדי מחצית גובה הדפנות שלה.
מוציאים את הקערה ומרתיחים את המים.
מניחים גיליון רדיד אלומיניום על משטח העבודה ומניחים עליו נייר אפייה. משמנים את הנייר.
יוצרים קיפול גדול במרכז הנייר עם האלומיניום.
מערבבים את החמאה והסוכר מעל להבה בעוצמה נמוכה עד שהסוכר מתמוסס. מסירים מן האש.
מנפים את שני סוגי הקמח, הסודה לשתייה ואגוז המוסקט לתוך קערה ויוצרים גומה במרכז.
מוסיפים את תערובת החמאה, הוניל, הביצה והלבן. מערבבים בעזרת כף עץ לתערובת חלקה.
מוסיפים את הבננה. מעבירים בעזרת כף עץ את התערובת לקערה.
מניחים את רדיד האלומיניום עם הנייר על הקערה כשצד רדיד האלומיניום מופנה כלפי מעלה.
אם יש לקערה מכסה מכסים אותה בו. אם אין לה מכסה, קושרים חוט כפול סביב השוליים ומהדקים בקשר,
בעזרת חוט כפול נוסף יוצרים ידית על החוט כדי להקל על הוצאת הקערה מן המים.
מנמיכים את הקערה לתוך המים הרותחים, מנמיכים את עוצמת הלהבה לאפשר בעבוע מהיר,
מכסים את הסיר ומאדים במשך 1 שעה ו-30 דקות או עד ששיפוד שננעץ למרכז הרפרפת יוצא נקי.
מוסיפים מים במידת הצורך. מניחים למשך 5 דקות ואז הופכים.
להכנת הרוטב, מערבבים בסיר את כל המצרכים, מערבבים מעל להבה בעוצמה נמוכה עד שהסוכר מתמוסס.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומניחים לבעבע קלות במשך 3-5 דקות. מגישים חם.

מקור המתכון: הספר "עוגות וקינוחים"



רוטב בטרסקוץ`

החומרים:
1/4 כוס וויסקי + 1 כף
130 גר` סוכר חום כהה
80 גר` חמאה
125 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
יוצקים לסיר קטן את כמות הוויסקי פחות כף, ואת הסוכר החום.
מבשלים עד שהסוכר נמס, ממשיכים להרתיח עד לקבלת סירופ סמיך.
מוסיפים פנימה בעדינות את החמאה והשמנת, מערבבים ומכבים את האש. נותנים להצטנן.
בוחשים פנימה את כף הויסקי ויוצקים על העוגה החמה.


0 מגיבים גרגרנים:

הוסף רשומת תגובה

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...