יום שבת, 29 באוקטובר 2011

עוגת פרג לחה עם ציפוי שוקולד עשיר




עוגה נפלאה, טעימה ולחה!
גם אלה שלא חובבי פרג אהבו מאוד


איך לא לפקשש?
לא לקנות פרג מהסופר! לקנות פרג טרי מחנות תבלינים ולטחון במקום.

הפרג שנמצא ברשתות השיווק תמיד ישן ועבש ולכן מעניק טעם מריר לכל מה שמכינים ממנו-

אל תעשו את זה לעצמכם...









עוגת פרג לחה עם ציפוי שוקולד עשיר

רכיבים:

לעוגה:
3-4  תפוחי-עץ חמוצים גרני סמית
מעט מיץ לימון (2 כפות בערך)
כוס עד כוס וחצי סוכר (לפי הטעם)
6 חלבונים
3 חלמונים
100 גרם חמאה, רכה
200 גרם פרג טחון טרי
כוס וחצי קמח תופח

לסירופ:
4 כפות רום או ברנדי
4 כפות סוכר
1/3 כוס מים


לגנאש שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
4 כפות רום או ברנדי
2 כפיות תמצית וניל או גרגרי וניל טריים
250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה 

אופן הכנה:
מגררים את תפוחי העץ דק בפומפייה או במעבד מזון ומזליפים עליהם טיפות מיץ לימון. משאירים בצד.
בקערת מיקסר, מקציפים 6 חלבונים לקצף נוקשה, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף מעט.
בקערה נפרדת מקציפים את 3 החלמונים עם החמאה הרכה עד שמתקבל קצף בהיר.
מוסיפים את הפרג וממשיכים לערבל עד שהתערובת אחידה. מוסיפים דרך מסננת (שלא יהיו גושים) את כל כמות הקמח ומערבביםמוסיפים את התפוחים המגוררים.
מקפלים בעדינות את קצף החלבונים בהדרגה לתוך התערובת עד לקבלת בלילה אחידה.
שופכים לתבנית מלבנית 28x35 ס"מ, מרופדת בנייר אפיה.
אופים כשעה בחום 175 מעלות, עד שהעוגה יציבה אך קפיצית למגע.

לסירופ: 
מערבבים את כל הנוזלים בסיר קטן, (רצוי להוסיף רק בסוף את הרום) על אש נמוכה, עד שהסוכר נמס ושופכים על העוגה.


לגנאש שוקולד:
ממיסים על בן מארי או במיקרוגל את חומרי הציפוי ומערבבים לציפוי חלק.
יוצקים על העוגה ומעבירים לקירור למספר שעות.
העוגה במיטבה בטמפרטורת החדר, מומלץ להוציא אותה מהמקרר כ-3/4 שעה לפני ההגשה.

מקור המתכון: אודטה

4 תגובות:

  1. היי,מאוד אהבתי את המתכון! העוגה נראית מצויין!
    לפני שאני נגישת למלאכה,רציתי לדעת אם אני יכולה לאפות את העוגה בתוך תבנית סילקון בצורת פרח,או שעדיף להצמד למקור?

    תודה!

    השבמחק
  2. היי זולו
    שמחה שאהבת את המתכון,
    זו עוגה מאוד מוצלחת שהכנתי פעמים רבות ותמיד זכתה לתשואות.
    אני מודה שאינני משתמשת בתבניות סיליקון לאפייה-
    מעדיפה את העוגות שלי תמיד בצורתן המקורית :)
    אבל נשמע לי אפשרי לגמרי לאפות את העוגה גם בתבנית סיליקון, היא לא רכה מדי לצורך זה.
    שיהיה בהצלחה :) רק ראי הוזהרת – אי אפשר להפסיק ליישר אותה!

    השבמחק
  3. מה ניתן לעשות ב3 החלבונים הנותרים ?
    תודה חולה על עוגות פרג

    השבמחק
  4. היי דלית
    גם אני חולה על עוגות פרג, זה טעיםםםםםם!
    מניחה שהתכוונת לשלושת החלמונים הנותרים, לא? :)

    חלמונים ניתן לנצל להכנת בצקים עדינים, או קרמים וקינוחים עשירים.

    כמה מתכונים לניצול חלמונים שתוכלי למצוא בבלוג:
    טארט מוס שוקולד ללא אפייה
    קוביות קרם לימון על בסיס פיסטוק
    קרם ברולה
    עוגיות ריבה קלאסיות ונמסות בפה
    טורטה דלה נונה- טארט במלית פטיסייר אפוי
    פאי פקאן מנצח
    ואלפחורס מצויינים
    אפשר למצוא קישורים לכל המתכונים באינדקס המתכונים המלא
    בהצלחה! וחג שמח

    השבמחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...