יום שבת, 29 באוקטובר 2011

מעמול נמס בפה בקלי קלות






עוגיות בצק ממולאות לסוגיהן השונים הן באמת העוגיות האהובות עליי.
בצק חמאתי פריך ונמס בפה, עם הרבה מילוי עדין של מחית תמרים או שוקולד או ריבה...
מה יכול להיות רע?

עוגיות המעמול משתייכות לקבוצה הזו, אך מתכון זה מצוין במיוחד לטעמי.
לא מדובר בעוגיות המעמול הקלאסיות העשויות בצק עבה וגרגירי,
אלא בעוגיות מבצק דק מאוד, חמאתי עדין ונמס בפה, ועם הרבה הרבה מלית.

את העוגיות נהוג לעטר בגילופים דקורטיביים עדינים.
אני מעטרת אותן בעזרת צובטן מיוחד שניתן לרכוש בחנויות האפייה המובחרות ובשווקים השונים.
דרך נוספת ופשוטה יותר לעיטור, היא בעזרת כפות עץ מיוחדות, המכילות בתוכן תגליף נאה.
את הבצק מניחים בתוך הכף, ומכים בה על משטח קשה כך שהעוגייה מקבלת את צורת התגליף.
ואם אף אחד מהכלים האלה לא נמצא אצלנו בבית – זה לא אומר שלא נוכל להכין מעמול.
פשוט מעטרים את העוגיות בחריצים בעזרת מזלג פשוט.







המלית הנפוצה ביותר למעמול היא ממרח תמרים,
וכדי שלא ישעמם לנו גם אותו ניתן להעשיר ע"י הוספה של תבלינים שונים-
מי זהר או ורדים, אגוזים קצוצים, קינמון, ציפורן, ג`ינג`ר, אגוז מוסקט, ואחרים.
ניתן גם למלא את המעמולים במליות נוספות- כמו תערובת אגוזים, מלית של שקדים, פיסטוקים, 
קוקוס, שומשום, פירות יבשים ועוד.

אז אחרי שדיברנו כל כך הרבה, אתם בטח רוצים לדעת – איך בכלל מכינים את העוגיות המסובכות האלה?! אז ככה-


הנחיות להכנת מעמול:

1. מגלגלים מהבצק כדור קטן בקוטר של כ-3 ס"מ.
2. מקמחים את האגודל והאצבע שלנו היטב, כדי שנוכל לעבוד עם הבצק מבלי שיידבק ליד ויפריע.
3. מחדירים את האצבע לתוך הכדור ויוצקים בו גומה.
4. לאחר שיצרנו גומה, בעזרת האצבע מבפנים והאגודל מבחוץ מועכים את הכדור ומגדילים את החור 
עד שנוצרת קערה קטנטנה עשויה בצק דק מאוד.
 
5. כעת כל שנותר הוא למלא - ממלאים את הגומה שנוצרה בכל מלית שאוהבים.
6. סוגרים הגומה ע"י קיפול עודפי הבצק.
 
7. מגלגלים בידיים ליצירת כדור.
 
8. כל שנותר כעת הוא לעטר את העוגיה בעיטורים דקורטיביים מכל צדדיה.







דרך נוספת להכין מעמול היא בצורת טבעות, צורה יפה מאוד אך עדינה מאוד לעשייה.


אז כך מכינים טבעות מעמול:

1. מגלגלים מהבצק כדורים קטנים.
2. מקמחים את האגודל והאצבע שלנו היטב, כדי שנוכל לעבוד עם הבצק מבלי שיידבק ליד ויפריע.
3. מגלגלים את כדור הבצק לגליל מאורך.
4. מרדדים כל גליל למלבן בעובי של 3-4 מ"מ
5. מניחים בעדינות במרכז כל מלבן את המלית הרצויה לנו, מסדרים אותה בפס ארוך
ומשאירים מעט בצק משני הצדדים.
6. סוגרים את הבצק הנותר משני הצדדים מעל למילוי. כעת נוצר לנו נקניק ממולא.
7. יוצרים מהנקניק טבעת ומחברים את שני צדדיו בעדינות.
8. כל שנותר כעת הוא לעטר את העוגיה בעיטורים דקורטיביים מכל צדדיה.

 








קיבלתם תיאבון? קדימה למתכון!


מעמול נמס בפה 

רכיבים:
לבצק:
 
250 גרם חמאה
50 גרם אבקת סוכר (5 כפות)
300 גרם קמח רגיל (כ-2 כוסות)
50 גרם אבקת סוכר לבזיקה

למלית:
ממרח תמרים ואגוזים או ממרח תמרים רגיל

אופן הכנה:
 מערבבים את כל מרכיבי הבצק, קורצים עיגולים קטנים (כמו כדורי פינג-פונג),
משטחים ביד אחת ובעזרת השנייה ממלאים בקצת ממרח תמרים וסוגרים לכדור.

(למעמולים מושלמים, אחרי העיצוב ולפני האפייה להעביר בשלב זה להקפאה, חצי שעה לפחות)

אופים בחום בינוני כ-25 דקות (תנור טורבו, שלב שני מלמעלה) וכל הזמן בודקים שלא יזהיב יותר מדי.
 
להוציא כשהתחתית של העוגיות מתחילה להזהיב.
בעודן חמות בוזקים מעל אבקת סוכר. מניחים להצטנן ושומרים (אם אפשר ולא נאכל מייד) בקופסא אטומה.

מקור המתכון: שיגריס




14 תגובות:

  1. אנונימי3/1/12 16:42

    היי פיירי..
    נראה לך שיעבוד טוב גם כגלילות?

    ליאת

    השבמחק
  2. בהחלט כן, אפשר ליצור מהבצק הנימוח הזה גם רולדות תמרים נפלאות,
    במקרה כזה ממליצה לקרר את הבצק לאחר הכנתו לשעה-שעתיים, על מנת שיתייצב ויהיה נוח יותר לעבודה ולרידוד.
    לאחר קירור לרדד לעלה שמנמן, למלא ולגלגל בעדינות לרולדה.
    למרקם מיטבי כדאי לפרוס את הרולדות לפרוסות של 1-2 ס"מ, אך לא להפריד ביניהן-
    לאפות כשהן דבוקות זו לזו, ולהפריד בתום האפייה- כך שיתקבלו מעט פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. בהצלחה!

    השבמחק
  3. הם נראים מעולים ..
    חג שמח ותודה.

    השבמחק
  4. אנונימי5/3/13 14:36

    מה עם אבקת אפיה??
    לא נזכר במתכון.

    השבמחק
  5. אין צורך באבקת אפייה במתכון,
    כי אנחנו רוצים את הבצק יחסית דק ונימוח, ממש נמס בפה...
    יאממממ!

    השבמחק
  6. פייה מוכשרת,
    כל כך התלהבתי מתכוני המעמול שלך שכשביקרתי בארץ לפני שבוע קניתי לי מבחר צובטנים לשימוש בביתי. הבצק נימול ומעולה , אך איך אצור את הצורות היפות במעמול? קימחתי קלות את ידי ואת הצובטנים וקיררתי את המעמולים, אך הצורות לא ממש בולטות כמו אצלך באתר. הייתי גם רוצה ליצור מעמולים גדולים יותר כמו בצורה היפה שיש בצובטן . מהי הכמות הרצויה ואיך יוצרים אותה שטוחה כזו?
    אני מתאמנת בכיף ומתכוונת להכין עוגיות לחינה של הבת בקיץ הקרוב.
    מודה לך מכל הלב והנשמה,
    תמי

    השבמחק
  7. היי תמי
    תתחדשי על הרכישה :)
    ראשית את מוזמנת לבקר בפוסט המעמול המורחב,
    בו תמצאי מתכון עשיר וארומטי יותר, שנדמה לי שגם קצת קל יותר להטביע בו את הצורות
    http://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2014/12/blog-post_22.html
    ושנית- כדי שאדע לענות לך נכון - חשוב לשאול האם את מתכוונת לכפות מעמול או לצובטנים?
    כי כתבת צובטן, אבל לפי הדברים שכתבת נשמע שאת מתכוונת לכפות שיוצרות את הדוגמא- אני טועה?
    (צובטן זאת פינצטת המתכת הקטנה, הכפות הן התבניות הגדולות)

    השבמחק
  8. אנונימי4/4/16 15:23

    הי החמאה צריכה להיות מומסת ?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא, חמאה רגילה מהמקרר, אפשר גם מעט רכה.
      אם היה צורך בחמאה מומסת כמובן שהיה מצוין.
      בהצלחה!

      מחק
  9. ¿donde puedo comprar los moldes por favor?

    השבמחק
    תשובות
    1. אנונימי28/2/17 22:19

      en la merkado de jerudalm

      מחק
    2. Aquí podemos comprar en diferentes mercados y tiendas de electrodomésticos, los que tengo del mercado nazarath. Tal vez usted puede obtener en línea.

      מחק
  10. אנונימי27/9/17 22:50

    שלום ענבל! המתכונים שלך נפלאים ובכל פעם אני מתפלאת לראות את יצירותייך.
    לגבי המעמול רציתי לשאול האם ניתן להשמיט את בקת הסוכר ובמקומה להוסיף קמח או קורנפלור ובאיזו כמות?
    כמו כן רציתי לברר כמה עוגיות מתקבלות מכמות הבצק?
    תודה רבה, נהנים מאוד מהאתר!!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      תודה על המילים הטובות, כיף לשמוע :)
      המתכון מניב כ-25 עוגיות בערך.
      לא הייתי מוותרת לגמרי על אבקת הסוכר לגמרי כי היא מעניקה מתיקות מעודנת לבצק שחבל לוותר עליה, אבל אם רוצים זה אפשרי.

      אפשר למצוא מתכון נוסף לעוגיות מעמול משודרגות בבלוג ממש כאן-
      https://the-cookie-fairy.blogspot.com/2014/12/blog-post_22.html

      שנה טובה וחתימה טובה

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...