יום שבת, 29 באוקטובר 2011

עוגיות טחינה נפלאות





עוגיות טחינה הנקראות גם עוגיות חלבה, כבר מזמן הפכו לפופולריות ביותר
אצל חובבי מזון הבריאות וגם אצל חובבי המתוקים באשר הם.
מתכונים רבים לעוגיות הללו פזורים ברשת, אך אני הכי אוהבת את המתכון המנצח של בני סיידא-

מתכון פשוט מאוד להכנה- ממש קלי קלות, ועשוי מחומרים זמינים שתמיד יש בבית,
אך למרות הפשטות הוא טעים בטירוף!


טיפ קטן רגע לפני ההכנה-
חשוב מאוד לשים לב שבתום האפייה העוגיות עדיין רכות ומתפרקות,
ולכן יש לתת להן להצטנן היטב בתבנית, ורק אז להעביר לקופסא אטומה ולזלולללל!

ניתן לעטר את העוגיות בשקדים שלמים- טבעיים או מולבנים,
ואם מתחשק לכם לגוון תוכלו למלא אותן בממרח תמרים (כמו בתמונה שלמעלה)
או דווקא במלית של חלבה (בתמונה למטה), או אפילו בנוטלה- זה טעיםםםם!






עוגיות טחינה

החומרים:
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס טחינה גולמית
1 כוס סוכר
200 גר' חמאה רכה

לעיטור קלאסי:
שקדים שלמים טבעיים או מולבנים

אופן ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
לערבב את כל חומרי הבצק יחד בקערה וללוש עד לקבלת בצק אחיד.
ליצור מהבצק כ-40 כדורים שווים,
ולהניח אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של כמה ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
לאפות את העוגיות במשך 15 דקות, רק עד שהן מזהיבות.
לצנן מעט ולשמור בקופסה סגורה.
זהירות! אי אפשר להפסיק לנשנש...

מקור המתכון: בני סיידא

   



32 תגובות:

  1. יש אפשרות להחליף את הסוכר בדבש?

    השבמחק
  2. בעייתי מאוד...
    מאחר והסוכר הוא חומר יבש, והדבש נוזלי לחלוטין
    זה ישנה את מרקמו של הבצק לחלוטין...
    אך אם ברצונך להוסיף טעם דבשי עדין, ניתן להמיר מעט מהסוכר בתוספת של 2 כפות דבש

    השבמחק
  3. דינה7/2/12 13:10

    ענבל, לגבי המילוי:
    האם עשית את הגומה עם האצבע?
    האם הגומה לא נסגרת באפיה?
    לגבי המילוי עצמו - האם המילוי נשאר דביק, או שהוא מתייבש ואפשר להניח את העוגיות אחת על השנייה?
    בתודה.

    השבמחק
  4. דינה7/2/12 13:23

    שכחתי אבל הכי חשוב!
    העוגיות יפהפיות!!!

    השבמחק
  5. היי דינה!
    שמחה שאהבת את העוגיות :)
    את הגומה אכן יוצרים בעזרת האצבע- כמו בעוגיות ריבה,
    היא לא חייבת להיות עגולה ומדויקת – המראה הביתי דווקא מחמיא לה :)

    בתמונה העוגיות מולאו בתום האפייה, אבל ניתן למלא אותן גם לפניה בהתאם לצרכייך-
    במידה וממלאים את העוגיות לפני האפייה,
    האפייה גורמת למלית להיות יותר יציבה ופחות דביקה.
    ובמידה וממלאים אחריה, ניתן "לחזק" ולהרחיב מחדש את הגומה גם בתום האפייה
    ולייצר עוגייה בעלת מראה יפה יותר וגומה רחבה יותר.
    זה בדר"כ מה שעושים בעוגיות טביעת אצבע, אולם זה בהחלט מותיר את המלית דביקה.

    השבמחק
  6. אנונימי27/7/12 03:35

    ממש אין צורך בחמאה בעוגיות טחינה זה סתם שומן רווי מזיק,הטחינה היא למעשה שומן מספק בהחלט החמאה לא מוסיפה דבר רק קלוריות ריקות

    השבמחק
  7. יש צדק בדברייך מבחינה טכנית, מאחר וטחינה היא מקור שומן מספיק בפני עצמו
    אבל פרט לקלוריות ריקות, החמאה מוסיפה כאן גם טעם ומרקם-
    ומבחינתי זה חשוב לא פחות :)

    השבמחק
  8. האם אפשר אחרי הכנת הבצק להקפיא אותו ולהכין את העוגיות עצמם בעוד כה ימים?

    השבמחק
  9. בהחלט, אין שום בעיה

    השבמחק
  10. שלום,
    האם אפשר להחליף את הקמח בקמח מלא ואת הסוכר בסוכר חום?
    תודה!
    חג שמח!:-)

    השבמחק
  11. היי לירז
    בנוגע לסוכר חום אפשרי, רק לקחת בחשבון שזה ישפיע על הטעם בהתאם.
    בנוגע לקמח ממליצה להמיר חצי כמות בקמח מלא אם לא רוצים לקבל מוצר יבש מדי.
    אם רוצים להמיר את כל הכמות, כדאי להוסיף עוד קצת נוזלים ושומן כדאי לאזן את הקמח המלא
    בהצלחה

    השבמחק
  12. הודיה18/3/13 00:05

    הכנתי היום...
    פרווה כמובן עם מחמאהההה
    פשוט חבל שאי אפשר לעלות תמונה פשוט מושלמות כאלה נימוחות ורכות המון תודות!!

    השבמחק
  13. שלום הודיה
    שמחה מאוד לשמוע שהצליח-
    זה באמת מתכון פשוט להכנה וממכר בטירוף
    אפשר תמיד להעלות תמונות בעמוד הפייסבוק של פיית העוגיות
    תודה על העידכון ובתיאבון!
    ענבל

    השבמחק
  14. אנונימי11/8/13 18:08

    העוגיות יצאו מדהיםם!! תודה רבהה!!

    השבמחק
  15. בכיף :)
    תודה על הפידבק, שמחתי לשמוע

    השבמחק
  16. אנונימי15/8/13 23:21

    במידה ואני רוצה לבצע את המתכון עם קמח מלא עבור סוכרתית האם החמאה מתאימה לסוכרתיים? ואיך אפשר לשפר את המרקם והטעם בשל הקמח המלא ובמידה והחמאה אינה מתאימה?

    השבמחק
  17. ככל הידוע לי אין בעיה בשימוש בחמאה במתכונים במותאמים לסוכרתיים.
    כדי שלא יהיה הבדל משמעותי במרקם ובטעם ממליצה להמיר רק חצי מן הכמות בקמח מלא.
    בהצלחה

    השבמחק
  18. אנונימי24/6/14 11:51

    היי -העוגיות ניראות פריכות.
    תוכלי בבקש לרשום במשקל את כמות הקמח ששמת?תודה

    השבמחק
  19. מתכון כל כך ישן שעדיין נשאר בכוסות :)
    אפשר למדוד 350 גר' קמח
    העוגיות אמורות להתקבל נימוחות

    השבמחק
  20. הי, הכנתי אתמול, החלפתי סוכר באבקת סוכר וטחינה רגילה בכזאת משומשום מלא, כך שהמרקם יצא חלק, הצבע יותר כהה והטעם- מעולה :)
    תודה

    השבמחק
  21. היי נויה
    נשמע כמו שידרוג מוצלח ביותר!
    תודה על העידכון :)
    ופורים שמחחחח

    השבמחק
  22. הבוקר הכנתי.. מעולות

    השבמחק
  23. כיף לשמוע!
    בתיאבון :)

    השבמחק
  24. אנונימי23/8/15 23:54

    היי :)

    מה לגבי קמח כוסמין מלא? או חצי כוסמין מלא וחצי חיטה מלא? מחפשת איזשהו מערוף בריאותי :/

    השבמחק
  25. אין לי מושג, בריאות זה פחות התחום שלי...
    אני יותר בתחום של סתימות עורקים ;)
    אבל בהצלחה עם המערוף

    השבמחק
  26. אנונימי3/11/15 18:50

    הכנתי וב"ה יצא מעולה.. תודה על המתכון הנפלא :)

    השבמחק
  27. תודה תודה תודה על המתכון המעולה והקל!!!
    עוגיות הורסות, אין דברים כאלה....פשוט מעדן
    תודה ששיתפת אותנו במתכון כל כך מוצלח, מחכה ל מתכונים קלים נוספים....

    השבמחק
  28. כיף לשמוע נועה :)
    מבטיחה לשתף מפעם לפעם במתכונים פשוטים יותר
    שמחה שהצליח!

    השבמחק
  29. אנונימי4/4/16 11:16

    היי! בלוג מטריף!
    את חושבת שאפשר להפחית בחצי את כמות החמאה ולהמיר במחמאה? (לשים בקיצור רק 100 גר מחמאה במקום 200 חמאה?)
    תודה!

    השבמחק
  30. אנונימי4/4/16 11:18

    וגם, האם אפשר להקפיא את העוגיות אחרי האפייה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      שימוש רק בחצי כמות של שומן תפגום במרקם העוגיות כך שלא הייתי ממליצה לעשות זאת.

      בנוסף מודה שאני אף פעם לא מקפיאה עוגיות אז קשה לי לומר...
      אני מניחה שזה עלול לפגום קלות במרקם (בכל זאת, אין כמו טרי),
      אבל אני מניחה שבסך הכל יכול לעבור הקפאה בסדר.
      לדעתי למרקם מוצלח יותר, אפשר גם להקפיא את העוגיות לאחר העיצוב,
      ולאפות ישר מהמקפיא לקראת הזלילה.
      תודה על המחמאה ובהצלחה

      מחק
  31. היי פיה , ניסיתי לחפש באתר טבלת המרות או משהו כזה ולא כ"כ מצאתי ..תוכלי לכתוב את המתכון בגרמים בבקשה ?
    הכנתי אתמול לפי כוס מידה אוניברסלית (250 מ"ל) ולא יצא מוצלח .. משערת שבגלל זה..
    חייבת לציין שאני פשוט נהנית להיות פה וללמוד ממך כ"כ הרבה !
    מכינה המון מהמתכונים שלך וכולם מוצלחים בטירוףף אז תודה רבה 3>

    השבמחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...