יום שבת, 29 באוקטובר 2011

עוגת שוקולד ובירה אירית




עוגת שוקולד ובירה – נכון, על פניו זה לא נשמע מזמין,
אבל החלטתי להעיז ולתת לזה סיכוי...

בתור מישהי שלא אוהבת בירות איריות כהות,
ממש לא ידעתי למה לצפות והתכוננתי לגרוע מכל, אבל – התוצאה פשוט נפלאהההה!
מתקבלת עוגת שוקולד גבוהה מאוד, רכה בטירוף, בעלת טעם שוקולדי ומתיקות עדינה.

המרירות של הבירה מזכירה במעט קפה או שוקולד מריר משובח, ולכן משתלבת נפלא בעוגה,
ויוצרת טעם מאוד עדין ומיוחד - איש לעולם היה מצליח לנחש שיש בה בירה...
אצלנו היא נטרפה במהירות הבזק, ומאז הפכה לעוגה קבועה בבית.

אני מכינה אותה בציפוי של גנאש שוקולד מריר, שמשדרג אותה עוד יותר,
ומעניק לעוגה עוד בוסט שוקולדי.



יאמממ, כמה שהיא רכה וטעימהההההה!





אפשר ממש לראות את העסיסיות




ממליצה לצפות את העוגה לאחר ההכנה בגנאש שוקולד מריר-
150 גר' שוקולד מריר, מומסים ב- 150 מ"ל שמנת מתוקה חמה.
מערבבים לציפוי חלק, מצננים, ויוצקים על העוגה לאחר שהצטננה.

כדי שהמרירות העדינה של הבירה תורגש בתוצאה הסופית,
חשוב מאוד להשתמש בסטאוט אירי חזק כמו גינס, אפשר גם מרפי'ס
אבל אל תשתמשו בבירות לבנות עדינות כי הן פשוט לא יורגשו כלל, וחבל...






עוגת בירה אירית

המרכיבים (10-12 מנות):
3/4 1 כוס 245) גרם) קמח
3/4 כוס 70) גרם) אבקת קקאו איכותי 
3/4 1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה
1/2 כפית קינמון
300 גרם חמאה רכה (אפשר גם להפחית)
2 כוסות 400) גרם) סוכר חום בהיר
3 ביצים
1/2 1 כפית תמצית וניל טהור
1 בקבוק 330) מ"ל) בירה סטאוט כהה (רצוי גינס, אפשר גם מרפיס)
1/4 1 כוסות 142) גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס (לא חובה, אני מכינה בלי)

הכלים: 
תבנית בקוטר 24 ס"מ, משומנת עם דפנות גבוהות
(כדאי לרפד בנייר אפייה שעולה מעל לגובה הדפנות, ויאפשר לעוגה לתפוח לגובה)

אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך 160) מעלות).
מנפים ביחד לקערה בינונית את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, אבקת הסודה והקינמון.
בקערת מיקסר מקציפים את החמאה בעזרת הוו השטוח במהירות בינונית-גבוהה, רק עד לקבלת תערובת קרמית.
בהדרגה מוסיפים את הסוכר החום ומקציפים במהירות גבוהה כמה דקות עד לקבלת תערובת קרמית קלילה ואוורירית.
מנמיכים את המהירות לבינונית-נמוכה, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה.
מוסיפים את תמצית הווניל. יוצקים את הבירה לכד עם משפך ומחכים שהקצף ייעלם.
במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח (ב-3 פעמים) לסירוגין עם הבירה (ב-2 פעמים)
ומערבלים מעט רק עד שהתערובת מתאחדת (מתחילים ומסיימים בתערובת הקמח.(
מקפלים פנימה את האגוזים במרית. מעבירים לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
אופים 70-75 דקות עד שקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי. מצננים בתבנית על רשת כ-25 דקות,
הופכים, מסירים את התבנית וממשיכים לצנן צינון מלא.

מקור המתכון: רוני ונציה / Tish Boyle



72 תגובות:

  1. היום אלך לסופר לקנות בירה ואכין ,חכו לתגובה

    השבמחק
  2. מחכה בציפייה :) זו עוגה מעולה באחריות!
    ואפילו משתבחת כעבור יום-יומיים
    הכי חשוב לא לייבש אותה באפייה
    בהצלחה ומקווה שתאהבו

    השבמחק
  3. בהחלט רואים את העסיסיות!
    כבר נתקלתי בכמה שהכינו עוגה עם בירה "גינס" אבל שלך מעוררת תיאבון במיוחד...
    טוב נו, כרגיל אצלך :-)

    ואגב..הגעתי דרך הדף בפייסבוק, בכלל לא קיבלתי עידכון למייל...באסה לי :/

    השבמחק
  4. תודה יקירתי :) העוגה מומלצת בחום
    הפכה לעוגת הפינוקים הקבועה אצלנו בבית
    וגם מי שלא חובב בירה לא יכול להפסיק ליישר...

    אכן יש בעיה כרגע עם העידכונים במייל,
    אני מנסה לסדר אותה ברגעים אלו...
    מקווה שהדברים יחזרו לסורם בהקדם

    השבמחק
  5. אמנם עבר זמן מתגובה האחרונה שלי,אבל מצאתי זמן לשבת לכתוב ורציתי לשתף כי הכנתי אותה והיא מעולה!!!!!!

    השבמחק
  6. שמחה מאוד לשמוע שהצליח :)
    גם עלינו זו עוגה אהובה מאוד,
    רכה לחה עסיסית וממכרת
    תודה על העידכון! :) ובתיאבון

    השבמחק
  7. הכנתי אתמול את העוגה לכבוד יום ההולדת של בעלי,
    ופתחנו איתה היום את הבוקר...
    אכן עוגה מושחתת משהו..
    היא יצאה די רכה, אבל זה היה נראה לי קצת יותר יציב ממה שהיא אמורה להיות..
    ות'אמת שאת הטעם של הבירה הצלחתי לקלוט רק בפרוסה השניה שלקחתי לעצמי...
    אבל יצא ממש טעים.. שחיתות כבר אמרתי?
    תודה רבה!!

    השבמחק
  8. תודה על העידכון ושמחה שנהניתם העוגה-
    שחיתות זו בהחלט המילה הנכונה :)
    אני מאוד אוהבת את המרקם הרך והממכר שלה.

    במידה והשתמשת בבירה אירית אמיתית וטובה-
    טעם הבירה עוזר להתפחה ומוסיף לעוגה ייחודיות,
    אך משתלב היטב בטעמו עם השוקולד המריר בצורה עדינה ולא בוטה מדי.
    מי שלא ידע שבעוגה יש בירה יתקשה לשים את האצבע
    ולפענח את המיוחד בה :)

    כעבור יום-יומיים כשהעוגה יושבת וסופגת טעמים
    הטעם מתחזק ומשתבח...
    אך הסיכוי קלוש שעדיין יישאר משהו מהעוגה :)

    השבמחק
  9. אנונימי20/6/12 22:11

    שלום !
    מצאתי את המתכון לגמרי במקרה וזה נראה אחלה!
    איך ממירים נכון לטובת תבנית 26 ?

    תודה
    מרב

    השבמחק
  10. היי מרב
    בחירה נהדרת,
    אצלנו מתים על העוגה הזאת :)
    כדי לקבל עוגה גבוהה ועסיסית בתבנית 26,
    יש להגדיל את כמות כל אחד מהחומרים ב-20%
    כלומר להכפיל כל כמות ב-1.2.
    זה נשמע מסנג'ר אבל ההמרה לוקחת ממש דקה ושווה את ההשקעה.
    אם ממששששש אין כוח-
    אפשר גם להכין את הכמות הזו בתבנית 26,
    אך העוגה מן הסתם תצא נמוכה יותר, ועסיסית פחות.
    שיהיה בהצלחה!

    השבמחק
  11. מישמיש28/9/12 10:51

    היי פיה !
    האם ניתן להחליף בשמן ? נתקעתי בלי חמאה וכבר נמאס לי לתזז לסופר ...
    תודה למענה מהיר אני רוצה להכין את העוגה כבר למחר ליום ההולדת של בני בן השנה !!!

    השבמחק
  12. היכוני לתיזוז...
    מצטערת לאכזב, אבל מאחר שהתערובת יושבת על גבי חמאה מוקצפת,
    שמן לא יעניק את אותו המרקם... הרי אי אפשר להקציף אותו...
    במקרה של העוגה הזו לטעמי רצוי להשאיר את המתכון כמו שהוא
    שיהיה בהצלחה ויומולדת שמח!

    השבמחק
  13. היי פייה,

    ווי, העוגה נראית לי מדהימה!
    איזה ציפוי שוקולד הכנת לה כאן?

    השבמחק
  14. תודה נועה
    זאת אכן אחלה עוגה :)
    אני מכינה אותה עם ציפוי גנאש חם שיוצקת מעל-
    150 מ"ל שמנת מתוקה רותחת שיוצקים על 150 גר' שוקולד מריר יספיק לכמות הזאת.
    היא הכי טעימה כשהיא חמימה, לכן כדאי לחמם את הפרוסות לפני שאוכלים.
    כדור ענק של גלידת וניל ליד ואת מסודרת ;)
    שיהיה בהצלחה!

    השבמחק
  15. הילה3/2/13 15:01

    סליחה מראש על שאלת הבורות...
    האם כל התהליך במיקסר הוא עם הוו השטוח (K)?
    או שכשמוסיפים את הביצים צריך לעבור לוו בלון של ההקצפה?
    תודה מראש וסליחה - הקצפת ביצים עושה לי חלושס...

    השבמחק
  16. היי הילה
    חבל על האנרגיות לחלושס :) באמת שאין ממה להילחץ!
    ראשית- אין צורך להחליף ווים, אפשר להשתמש במקצף הבלון הרגיל לכל אורך המתכון.
    יכולה לומר לך שתמיד להכנת עוגות אני משתמשת רק במקצף הזה, גם אם כתוב להשתמש בוו גיטרה.
    חוצמזה בשביל להפחית עוד קצת את החלושס,
    יכולה להרגיע ולומר שבמתכון הזה אין הרבה מקום לטעויות.
    הכי חשוב שתדאגי שהחמאה תהיה ממש רכה (אך לא נמסה ונוזלית) כדי שתוכלי להקציף אותה.
    כדאי להקציף את החמאה למשך כמה דקות.
    בהמשך ההקצפה הרבה יותר קצרה, רק לעיבוד החומרים לאחר כל תוספת של אחד המרכיבים.
    שיהיה בהצלחה ובתיאבוןןןן, זאת עוגה טעימה טעימה

    השבמחק
  17. הילה5/2/13 11:38

    ענבל - תודה רבה. העוגה יצאה נהדרת ועסיסית (השתמשתי ב- 200 גר' חמאה כי יש גבול לשחיתות וציפיתי בגנאש).
    אגב, פוביית ההקצפה התממשה אתמול כשבתחילת הקצפת החמאה המיקסר הנהדר והישיש שלי הוא שבק חיים.
    אז באותה ההזדמנות אם את מכירה מקום לתיקון קנווד שף בן מיליון...
    שוב תודה, המתכון נהדר.

    השבמחק
  18. שמחה לשמוע הילה :)
    כנראה שהמיקסר חש את חששך והחליט לפרוש מהעולם...
    מיקסרים בני מיליון שנה נראה לי חבל לתקן,
    עדיף לחסוך למיקסר דנדש

    השבמחק
  19. העוגה נראית מטריפה!
    האם נהמרקם שלה מאפשר לחצות אותה לשניים ולמלא בקצפת?
    תודה!

    השבמחק
  20. היי ליאת
    היא אכן מצויינת, אחת החזקות!
    לאחר צינון מלא אפשר גם לחצות אותה ולמלא אם רוצים,
    אבל לדעתי עדיף פשוט להגיש אותה כך עם כדור גלידת וניל בצד ותלולית קצפת.
    בתיאבון!

    השבמחק
  21. תודה! אני רוצה להפוך אותה לעוגת יום הולדת חגיגית.

    השבמחק
  22. עבור עוגה חגיגית אפשר גם פשוט לקשט את העוגה בהקפדה-
    אפשר להכין פרחי בצק שוקולד, או לזלף מעל תלוליות של שמנת מתוקה,
    או לקשט בתלתלי שוקולד, או תותים שלמים טבולים בשוקולד לפני שיעלמו מהמדפים וכו'.
    בהצלחה :)

    השבמחק
  23. שלום פייוש,
    מה הכוונה דפנות גבוהות? יש לי תבנית 26 הבנתי שצריך להמיר את החומרים ב 20% , אבל בשביל הגובה אני צריכה שקפים?

    השבמחק
  24. היי סיון!
    אכן יש להגדיל את הכמויות ב-20% עבור תבנית 26,
    לקחת בחשבון שזמן האפייה יגדל במעט.
    שקף לא מיועד לעוגות שדורשות אפייה,
    פשוט לרפד את התבנית בנייר אפייה גבוה ב-2-3 סנטימטרים מעל גובה התבנית,
    מאחר והעוגה תופחת מאוד.
    שיהיה בהצלחה!

    השבמחק
  25. ועוד שאלה: אם אני רוצה לקשט את העוגה בקצפת במקום בגנאש שוקולד אני יכולה לעשות זאת?

    השבמחק
  26. סליחה על ההטרדה אבל יש לי עוד 2 שאלות: א)איזה גודל ביצים?
    ב)חלק מהמרכיבים אינם רשומים בג' איך אני ממירה אותם כדי לדעת את הכמויות הנכונות להגדלת העוגה מ 24 ל 26?

    השבמחק
  27. את ממש לא מטרידה :)

    בהחלט אפשר לקשט בקצפת-
    אפשר ליצור רוזטות סביב להיקף העוגה בעזרת צנטר כוכב,
    או לחילופין לקשט בתלוליות קצפת על כל העוגה בעזרת צנטר חלק
    (כמו בזילוף המרנג במתכון עוגת גבינה טריפל שוקולד וקרמל).

    אני משתמשת תמיד בביצים גדולות.
    כדי להגדיל ב-20% פשוט הכפילי כל אחד מהחומרים ב-1.2,
    ואז לא משנה אם מדובר בגרמים או בכפיות, משתמשים בכמות שמתקבלת פחות או יותר,
    העוגה לא תיפול או תקום על גרמים בודדים :)

    השבמחק
  28. בוקר טוב פייוש,
    האם אני יכולה לאפות היום את העוגה ? אני בעיקרון צריכה אותה ליום שלישי

    השבמחק
  29. העוגה הכי טעימה כשהיא חמימה או בטמפרטורת החדר,
    ולא כשהיא קרה מן המקרר.
    לא יודעת איך את מקשטת אותה ואם את מצפה בגנאש,
    אבל אפשר לאפות אותה היום, לצפת בגנאש אם רוצים,
    וביום שלישי להוציא לטמפרטורת החדר ולעטר קרוב יחסית להגשה.

    השבמחק
  30. זהו שאני לא רוצה לצפות בגנאש אלא בקצפת ולעטר בשוקולד, ואת השוקולד אני מעטרת בערך ב 5 בבוקר אבל את העוגה אוכלים לקראת 10,11 בבוקר, אז בכל זאת אני צריכה להכניס אותה למקרר האם זה ישנה משהו?
    אני אכין אותה מחר אחרי הצוהורים אצפה אותה בקצפת בערב ולמוחורת בבוקר אקשט אותה לפני שאני מביאה אותה לעבודה.

    השבמחק
  31. אין בעיה לעטר מוקדם בבוקר בקצפת ובשוקולד,
    ולהכניס לקירור עד האכילה בצהריים :)
    אבל האמת היא שזה לא מאוד משנה, היא טעימה בכל מקרה
    פשוט תוציאי לטמפרטורת החדר מעט לפני האכילה.

    השבמחק
  32. אנונימי7/10/13 21:02

    שלום,
    האם אני יכולה להחליף את החמאה במחמאה על מנת שהעוגה תהייה פרווה?

    השבמחק
  33. מתנצלת על התגובה המאוחרת, לא הייתי בארץ
    בהחלט אפשרי להמיר במחמאה או מרגרינה, לפי הטעם.
    שיהיה בהצלחה

    השבמחק
  34. אנונימי7/11/13 12:15

    שלום ענבל,
    הכנתי לשבת הקרובה את העוגה עם מחמאה (פרווה). והיא יצאה מצויין!!!!בדיוק מה שחיפשת עוגה עסיסית ולחה ולא דחוסה!!!
    תודה רבה !
    סיון

    השבמחק
  35. היי סיון
    שמחה מאוד לשמוע שהצליח :)
    זו בהחלט עוגה נהדרת
    תודה על העידכון, כיף לשמוע!
    שיהיה סופשבוע נפלא

    השבמחק
  36. אנונימי16/3/14 16:59

    העוגה יצאה מהתנור!
    האם אפשר לצפות בגנאש גם לפני שהיא מצוננת לחלוטין?

    השבמחק
  37. רצוי שהיא תצטנן, אבל אם אתם רוצים למהר ולאכול אותה חמה אז אפשר להתעלם מהחוקים ;)
    בתיאבוןןן

    השבמחק
  38. אנונימי27/9/14 23:36

    עוגה מעלפת!!
    איפה שומרים אותה במקרר בחוץ??

    השבמחק
  39. זו באמת עוגה מעולה :)
    אני שומרת אותה במקרר בגלל הציפוי,
    ומחממת קלות במיקרו לפני הזלילה כדי שתהיה רכה רכה בעת האכילה...
    ניאמממ

    השבמחק
  40. היי פייה:),
    כתבת שאפשר להפחית מהחמאה, כמה אפשר? 100 גרם לפחות?

    השבמחק
  41. היייי ניצן!
    אני כמובן הכי אוהבת אותה כפי שהיא,
    אבל אם רוצים לחסוך ברמת השחיתות,
    אפשר להפחית ב-100 גר', ולהשתמש ב-200 גר' חמאה בלבד.
    לא הייתי מפחיתה יותר מזה כדי שעדיין תתקבל עסיסית.
    בהצלחה, זאת יופי של עוגה :)

    השבמחק
  42. גידיני - אמן חושים וטלפתיה17/1/15 10:09

    שלום,

    לרוב אני לא כותב תגובות אבל עוגה זו מחייבת תגובה. העוגה הזו היא וואו !!!, WOW , מאד מאד מיוחדת בטעמה !!, השתמשתי רק ב- 200 גרם חמאה, כל השאר כמו במתכון המקורי עם בירת גיינס. כדאי מאד לקרא את כל השאלות והתשובות בתגובות כי הפייה מאד יסודית בתשובותיה. השתמשתי רק בוו בלון לכל ההקצפות. בתבנית 24 העוגה יוצאת מאד גבוהה, קצת מעל לגובהה שוליים אך לא נשפכת החוצה כי היא כבר יציבה למעלה. זמן האפייה שלי היה 55 דקות בלבד אך זה תלוי תנור. לא כדאי להוציא קיסם יבש אלא עם מעט פירורים כדי לשמור על לחות פנימית. לסיכום, עוגה עם טעם מאד מיוחד וייחודי ובהחלט שווה נסיון עם זאת אומר ששוקוליסטים כבדים יחושו שבעצם אין כאן שוקולד בכלל חוץ מהגנאש. אגב, לא שמתי אגוזים אבל זה כי יש לי בני משפחה שלא אוהבים. מקווה שעזרתי ושוב תודה לפייה על עוגה נפלאה זו. אם יש שאלות אשמח לענות :) .

    גידיני - אמן חושים וטלפתיה
    0544-506077

    השבמחק
  43. תודה על הפידבק והטיפים גידיני!
    שמחה שאהבת :)

    השבמחק
  44. אני יודעת שעבר הרבה זמן מאז שפירסמת אז אני מקווה שזה עוד רלוונטי, רק רציתי לספר שהכנתי את העוגה למשפחה, וזה המתכון החדש האהוב עלי! היא עסיסית במרקם והטעם אלוהי!

    השבמחק
    תשובות
    1. בטח פידבקים זה תמיד רלוונטי :) גם עבורי וגם עבור הגולשים שרוצים להכין את העוגה
      שמחה מאוד לשמוע, גם עלינו זו אחת העוגות האהובות בבית!

      מחק
  45. אנונימי20/6/16 14:08

    האם רלוונטי להחליף חלק מהחמאה ברסק תפוחים?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      כמות השומן פה אכן די היסטרית, אפשר להפחית את הכמות עד 200 גרם.
      אולי אפשר לנסות רסק תפוחים במקום, לא ניסיתי בעצמי...

      מחק
  46. אנונימי20/6/16 14:51

    היי. לגבי החמאה מבינה שניתן להפחית ל200 גרם. שאלה לגבי ההקצפה של החמאה. האם הכוונה שלך היא להשתמש בחלק של הגיטרה (יש בלון הקצפה, וו לישה וגיטרה)?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, הכוונה לוו גיטרה :)

      מחק
  47. נראה מעולה,
    האם בכל זאת ניתן להכין עם בירה ״ווינשטפן״?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי יונית!
      בגדול אפשר להכין עם כל בירה, אבל ככל שהטעם שלה יהיה יותר עדין,
      טעם הבירה בעוגה פחות יורגש, לשיקולך לגמרי.

      מחק
  48. וואוו! העוגה נראית כל כך רכה וחלומית!
    נראה לך שאפשר בהריון?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לאל!
      לדעתי האלכוהול אמור להתאדות בזמן האפייה, אבל אני לא מומחית בנושא...
      אולי אפשר להשתמש בבירה ללא אלכוהול? :) הטעם פחות יורגש אבל הרכות תישאר
      ושיהיה היריון קל!

      מחק
  49. אז העוגה השנייה יצאה מהתנור (עם גינס, אחרי בדיקה שבהריון האלכוהול מתאדה) ומסתבר ששכחתי לשים תמצית וניל!��
    להוסיף לגנאש? יש מה לעשות? אוווף

    השבמחק
  50. זו עוגת השוקולד הכי טעימה שאכלתי בחיי!
    תודה, תודה, תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע :) והתמצית וניל לגמרי זניח.
      בתיאבוןןן

      מחק
  51. זה טוב לילדים ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי דני!
      היא קצת יותר למבוגרים מאחר והיא לא מאוד מתוקה,
      אבל הטעם יתקבל מעודן יותר בשימוש בבירה לא חזקה.
      אם מחפשים עוגת שוקולד רכה ואופטימלית לילדים, אפשר לנסות את זו-
      http://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2011/11/blog-post_8756.html

      מחק
  52. מאוד קלה להכנה
    ומאוד מאוד טעימה
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שמחה לשמוע! :) זלילה נעימה

      מחק
  53. הי אפשר להמיר חמאה בשמן קוקוס כדי להפוך לפרווה?
    לא משתמשים במרגרינה....
    לירון

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לירון
      כן, נשמע לי אפשרי לגמרי
      220 גרם אמורים להספיק
      בהצלחה

      מחק
  54. מהממת! תודה
    אעדכן איך יצא

    השבמחק
    תשובות
    1. אז חזרתי לעדכן...
      כבר פעם שלישית שאני מכינה עם שמן קוקוס (גם מטעמי בריאות..) יוצא מעולה ממש!
      גם את השוקולד למעלה המסתי בקרם קוקוס ויצא נחמד מאוד, למרות שעם שמנת מתוקה הכי טעים אבל כשצריך פרווה זה פתרון מעולה
      בעלי אוהב את העוגה הזאת חמה, אני דווקא מעדיפה אותה מוצקה ופדג'ית
      תודה!

      מחק
    2. תודה רבה על העידכון, שמחתי לשמוע!
      וגם אצלנו החלוקה בין בני הזוג זהה בדיוק להעדפות שלכם :)

      מחק
  55. אנונימי20/11/16 19:49

    שלום לפייה,
    אפשר לצפות את העוגה בבצק סוכר?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      בטמפרטורת החדר העוגה רכה ואוורירית יחסית,
      אפשר לעשות זאת לאחר קירור

      מחק
  56. העוגה מטריפה ואני כבר מעל חודש שמתי עין על המתכון.
    את האפייה התחלתי שבן הזוג טוען שאין סיכוי שהוא יהנה מהעוגה, כי הוא לא אוהב עוגות שוקולד בכלל והסתיים באכילת 1/3 עוגה על ידו תוך 10 דק'.
    באמת עוגה מדליקה. יש מצב שטיפלה יבשתי אותה.
    שמגישים אותה יום אחרי, האם כדאי לחמם בצורה כלשהי?
    תודה על המתכונים המדהימים!

    השבמחק
    תשובות
    1. ושאלה נוספת - יפה אפשר למצוא גולדן סירופ שלא בחנויות מתמחות?

      מחק
    2. היי עדי!
      כיפאק היי :) זאת לגמרי העוגה המושלמת לגברים, חחחח
      איכשהו הם תמיד מתעלפים עליה.
      אני לרוב שומרת במקרר מכוסה היטב ומחממת קצת במיקרו לפני ההגשה,
      ואז היא הופכת להיות שוב אוורירית וחמימה, הציפוי נמס מעל, וזה מעולה!
      גולדן סירופ ראיתי לאחרונה בטיב טעם, תציצי
      שמחתי לשמוע, סופשבוע נעים וטעים!
      ענבל

      מחק
  57. מעיין1/4/17 19:31

    כשאת אומרת שאפשר פחות חמאה, מה הכמות המינימלית?
    יש אפשרות גם לקצץ בסוכר בלי לפגוע במרקם או בטעם?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מעיין!
      במתכון המקורי והנדיב בחמאה מתקבל המרקם העסיסי ההמושלם,
      אבל גולשים רבים הכינו את העוגה עם 250 גרם ואפילו עם 200 גרם חמאה ודיווחו על הצלחה.
      בגלל תוספת הבירה וכמות הקקאו הגדולה, העוגה לא מתקבלת מתוקה מדי אלא במתיקות די מאוזנת אז לא הייתי מקצצת בסוכר בטירוף, אבל אין בעיה להפחית ממנה קצת סוכר לפי הטעם.
      מבחינה טכנית גם אם תורידי חצי כוס לא ייגרם נזק מבחינת המרקם, מבחינת הטעם מן הסתם יהיה שינוי והעוגה תתקבל פוחת מתוקה. בהצלחה!

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...