יום ראשון, 30 באוקטובר 2011

פנה-קוטה יוגורט ודבש ברוטב מלון נענע והדרים




זהו, זה הפוסט האחרון שלי בתור רווקה
בפעם הבאה שתקראו אותי אהיה כבר אהיה כבר "אשתו של"... כמה מרגש!
כמעט הכל כבר מוכן, אישורי ההגעה וסידורי השולחנות בעיצומם,
ובין לבין כל הסידורים משתדלת מאוד גם לשמור על הגזרה כדי שאצליח להידחס לשמלה וגם להיראות בה נפלא.
(מה לעשות, משהו צריך לפצות על מתקפת הקישים ועוגות הגבינה משבועות... )

במסגרת הניסיון לקצץ בקלוריות התמכרתי לאחרונה ליוגורט לבן. עדין, חמצמץ וסמיך סמיך...
פרט לכך שהוא דיאטטי וטעים, הוא מרענן ביותר ומשתלב היטב עם חום הקיץ הקופח
והשבוע הוא ליווה אותי במאכלים שונים במטבח – בצזיקי מרענן, לצד קישואים קלויים בגריל, לצד לביבות כרובית אפויות, וסתם ככה עם כפית.

הפעם התחשק לי להכין קינוח נחמד לשבוע הלוהטטטט הזה, והחלטתי שאם כבר יש לי גלונים של יוגורט במקרר - למה שלא לנצל אותם?


מיד קפצה לי לראש תמונה של פנה-קוטה עדינה, קינוח נפלא שמזמן לא הכנתי,
ובמקום להכין אותה על בסיס שמנת מתוקה בלבד, הוספתי לה יוגורט שמעניק לה טעם עדין ומיוחד.
כמה כפות של דבש – וקיבלתם טעם חמצמץ-מתקתק משגעעע!
את ציפוי הקרמל הנוטף החלפתי הפעם בשילוב קיצי של כדורי מלון ברוטב הדרים, דבש ונענע, ואפילו מעט בזיליקום
סלט פירות נפלא שאפשר להגיש גם כקינוח יפה בפני עצמו.

התוצאה הסופית מעולהההה!
המנה קלה מאוד להכנה, מיוחדת וטעימהההה. אין ספק שזה קינוח מנצח לקיץ!





לכל המפחדים מג`לטין – ממש אין סיבה, השימוש בו קל ופשוט:
ראשית מפזרים את הג`לטין מעל קצת מים ונותנים להם להיספג.
לאחר כרבע שעה גרגירי הג`לטין הופכים תפוחים ושמנמנים ויוצרים שכבה ג`לטינית גבישית (מימין).
בשלב זה מכניסים את הכוס למיקרוגל, ומחממים בכל פעם לזמן קצר תוך ערבוב בין לבין, עד לקבלת נוזל חלק (משמאל).






מרתיחים שמנת עם סוכר ודבש, בוחשים פנימה תמצית וניל, יוגורט וג`לטין, יוצקים לכלים אישיים לפי בחירתכם ומעבירים לקירור.






יוצרים מהמלון כדורים יפים בעזרת כף פריזיאן. אפשר להשתמש במלונים בשני צבעים לקבלת תוצאה נאה יותר.





מערבבים יחד מיץ לימון, ליקר תפוזים, דבש, נענע, בזיליקום וזסטים של לימון ויוצקים על כדורי המלון






להגשה מניחים כמות גדושה מן הסלט הקיצי על גבי הפנה-קוטה ומגישים קר





בתיאבון!





מאחלת לכולכם שבוע קיצי ומשגע
ואני אשוב בקרוב כאישה נשואה :)




פנה-קוטה יוגורט ודבש ברוטב מלון נענע והדרים

החומרים ל-6 מנות גדולות או 12 מנות קטנות:

לפנה-קוטה:
1/3 כוס מים
1 כף ג`לטין
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 גביעים)
4 כפות סוכר
6 כפות דבש
1/2 כפית תמצית ווניל
400 מ"ל יוגורט (2 גביעים)

לרוטב:
1 מלון בינוני בשל ועסיסי
מיץ מלימון אחד
זסטים מלימון אחד
2 כפות ליקר תפוזים
כמה כפות יפות של דבש לפי הטעם
חופן יפה של נענע
עלי בזיליקום מ-2-3 גבעולים (לא חובה)




לפנה-קוטה:
מפזרים מעל 1/3 כוס המים את הג`לטין ומניחים לכרבע שעה לתת להיספג.
כשגרגירי הג`לטין תפוחים ושמנמנים, מחממים את הכוס במיקרוגל, כל פעם לזמן קצר מאוד, מוציאים ומערבבים.
כך ממשיכים עד שהג`לטין נמס לחלוטין. נותנים להצטנן.
מחממים את השמנת ומוסיפים סוכר ודבש, מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
בוחשים פנימה תמצית וניל, יוגורט ואת תערובת הג`לטין הצוננת.
מחלקים לכלים אישיים ומעבירים לקירור.

לסלט מלון נענע והדרים:
חוצים את המלון לשני חצאים ומסירים את הגרעינים בעזרת כף.
יוצרים מהמלון כדורים בעזרת כף פריזיאן, או לחילופין פשוט חותכים לריבועים בסכין, ומעבירים לקערה.
בקערה נפרדת מערבבים יחד את כל החומרים ויוצקים על כדורי המלון.
מעבירים לקירור למשך כמה שעות להיספג.

להגשה:
יוצקים כמות יפה מסלט המלון יחד עם הרוטב על גבי הפנה קוטה בעדינות ומגישים



2 comments:

  1. תקשיבי, אני חדשה פה אבל כל מתכון שאני נכנסת אליו פשוט מרהיב ובא לי שיצא מהמסך שאזלול אותו, פשוט מוכשרת ! בהצלחה מרובה:)

    השבמחק
  2. נראה ממש טעים! אולי אפילו אנסה את זה ב דוכני מזון יוגורט אצלי בחברה

    השבמחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...