יום שבת, 29 באוקטובר 2011

פאי תפוחים בשמנת ובפירורים





הצילו, איזו תקופה עמוסה!
לאחרונה אני טובעת לי בשעות מטורפות של עבודה.
בשל קוצר הזמן גם משלוחי המנות המסורתיים שלי לא הוכנו השנה,
אבל בכל זאת התחשק לי לתקתק עוגה מתוקה ויפה לשבת, ובלי הרבה טירחה...
עוד לא הספקנו לעשות קניות, והבית ריק לחלוטיןןןןןןןן?
אז מה עושים? מאלתרים!
במקרר נמצא גביע של שמנת חמוצה
ועל השיש נותרו כמה תפוחים לרפואה
מיד רקחתי מהם עוגה מפוארת וטעימה,
ובניגוד לעוגות פאי רבות אחרות - מהירה להכנה!
למרות שהיא עושה רושם של עוגה מושקעת ומורכבת,
אופן ההכנה פשוט ומהיר ביותר, והתוצאה נהדרת.
אז אחרי שעמלתי, הולכת לנוח משבוע הזוועההההההה
ומאחלת לכולכם סופשבוע נפלאאאאאאאאאאא!





ברווזון מכוער...




שהופך לברבור...!




ובהגשה








פאי תפוחים בשמנת

החומרים:

לקלתית:
50 גר` אגוזי מלך, קלויים קלות
180 גר` קמח
30 גר` אבקת סוכר
120 חמאה קרה, בקוביות
1 חלמון
1 כף חלב / מים קרים

למלית:
3 תפוחי עץ
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
100 גר` סוכר
2 כפות קמח
1/4 כפית מלח
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כפית קליפת לימון מגוררת
25 גר` צימוקים

לציפוי:
60 גר` סוכר חום
50 גר` קמח
40 גר` חמאה
1/2 כפית קינמון

כלים:
תבנית פאי או תבנית מתפרקת 24 ס"מ

אופן ההכנה:

לקלתית:
טוחנים מעט את האגוזים במעבד מזון. מוסיפים קמח ואבקת סוכר ומעבדים יחד.
מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים לפירורים.
מוסיפים חלמון וחלב ומעבדים בקצרה רק עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים לקירור למשך שעה. לאחר הקירור משטחים את הבצק בעזרת הידיים על תחתית ודפנות התבנית.
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.

למלית:
קולפים, מגלענים ופורסים את התפוחים לפרוסות, ומסדרים בשכבות יפות בתוך הקלתית.
מערבבים יחד את שאר חומרי המלית ויוצקים בעדינות על גבי התפוחים. אופים למשך 25 דקות.

לציפוי:
מעבדים יחד את כל חומרי הציפוי עד לקבלת פירורים גסים ושומרים בקירור.
בתום 25 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים על הפאי במהירות את הפירורים.
מחזירים לתנור ואופים ל-20 דקות נוספות. שומרים בקירור.
מגישים חם או קר לפי הטעם.



36 תגובות:

  1. אנונימי16/1/12 21:16

    כל כך דורש הכנה (ובייייס)

    השבמחק
  2. אז קדימה למטבח,
    היא לא מסובכת מדי ושווה את ההשקעה :)
    תודה רבה

    השבמחק
  3. מתכון טעים, קל אך מרשים-לכבוד השנה החדשה!
    פאי שאפשר ללוש את הבצק שלו בידיים(אוהבת את התחושה:), להחליף את הצימוקים(שאני אישית פחות אוהבת)בפקאנים מסוכרים,ושאפשר להגיש חם או קר.
    שנה טובה ומתוקה!!

    השבמחק
  4. הכי כיף ללוש בצק בידיים :)
    עם פקאנים מסוכרים זה נשמע מעולה!
    שמחה שאהבת, ושנה טובה בחזרה

    השבמחק
  5. אורטל31/10/12 00:14

    איך זה שבתמונה המלית היא מתחת לתפוחים ובמתכון את כותבת לשים קודם את התפוחים ומעליהם את המלית?

    השבמחק
  6. היי אורטל
    הסיבה פשוטה-
    התפוחים לא יוצרים שכבה צפופה ודחוסה על הקלתית,
    כך שהמלית הדלילה יחסית מחלחלת מטה דרכם עד למטה.
    בפרוסה הספציפית שצולמה בתמונת התקריב זה באמת יצא מוקצן יותר.
    שיהיה בהצלחה!

    השבמחק
  7. אנונימי24/1/14 10:03

    שלום לך.
    המתכון נשמע מעולה.
    צריך לאפות את הקלתית לפני סידור שאר השכבות או הכל ביחד לתנור?
    תודה ושבת שלום.

    השבמחק
  8. היי :)
    זה אכן יופי של פאי, פשוט וטעים.
    אני אפיתי הכל ביחד כי ממש התחשק לי לתקתק אותו בזריזות,
    אבל אפייה מוקדמת תמיד יכולה לשדרג את התוצאה
    בהצלחה!

    השבמחק
  9. אנונימי27/1/14 17:39

    חזרתי לעדכן שאפיתי את הבסיס 10 דק' לבדו ואז הוספתי את המילית והמשכתי באפיה.
    עוגה פשוט מעולה, טעימה ולא מסובכת.
    אם אלו העוגות שאת רוקחת ש"אין מצרכים" אז את ממש מצויינת.
    תודה רבה לך ובהצלחה.

    השבמחק
  10. איזה כיף, שמחה לשמוע שנהניתם מהפאי.
    לעיתים דווקא המאכלים הכי טעימים
    מתקבלים מאילתורים ממצרכים שנשארים בבית :)
    תודה על העידכון ובתיאבוןןן

    השבמחק
  11. אנונימי24/8/14 00:54

    וואו! מתכון מעולה ! היה ממש קל להכנה והתוצאה מרשימה במיוחד והכי חשוב טעימה. הפאי נגמר לפני שנגמר הסופ"ש :)
    תודה !

    השבמחק
  12. יזה כיף, שמחה לשמוע :)
    זה באמת יופי של טארט
    תודה על העידכון ושיהיה שבוע מעולה

    השבמחק
  13. יצא מעולה! רק הערה - אפשר לפרט לגבי הדרך בה העוגה אמורה להראות בכל שלב? זמני אפייה משתנים בין תנורים ומצבים והייתי צריכה לנחש אם העוגה מוכנה / מוכנה להוספת פירורים

    השבמחק
  14. היי מרי
    את יכולה למדוד 25 דקות כמו שמצוין במתכון,
    בעצם זה ממש לא משנה מה מצב הטארט באותו הרגע,
    מה שמשנה זה בעצם צריך להוסיף את הפירורים באיחור כדי שהם לא יאפו לזמן ארוך מדי וישחימו יתר על המידה. ולכן גם 5-10 דקות לכאן או לכאן לא ישנו.
    שמחה שיצא טעים :)

    השבמחק
  15. אנונימי20/4/15 20:06

    היי, יש לי תבנית פאי 26, בכמה להגדיל ??

    השבמחק
  16. עבור המרה מתבנית 24 לתבנית 26-
    להגדיל ב-20%.
    זה אומר להכפיל את כל אחד מהחומרים במתכון ב-1.2.
    בהצלחה :)

    השבמחק
  17. עוגה מעולה! אחלה מתכון, תודה רבה :)

    השבמחק
  18. איזה כיף!
    תודה רבה, שמחה לשמוע דנה :)

    השבמחק
  19. אנונימי14/7/15 13:37

    היי, העוגה נראת מדהימהההה!! ממש כיף להסתכל בבלוג! אני רוצה להכין אותה מחר :)
    רציתי לשאול, אם אני אופה את התחתית לפני ואת את המלית לאחר מכן מה הזמנים של האפיה שאני צריכה לעשות?
    המלית חייבת להיות 20 דק בתנור גם אם אני אופה את הבצק 10 דק' לפני?

    השבמחק
  20. היי
    תודה רבה :)
    זה יופי של טארט, פשוט וטעים.
    אפשרי להוסיף אפייה מוקדמת של הבצק בלבד,
    אבל כמובן שזה לא בא על חשבון זמן האפייה של המלית, או של הטארט השלם.
    פשוט מוסיף 10 דקות בתחילת האפייה.
    בהצלחה

    השבמחק
  21. הייי, אני ממש רוצה להכין ואין לי אגוזי לוז, מה אפשר להחליף במקום?

    והאם אפשר להכין בתבנית פאי מלבנית??

    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. עוד שאלה בבקשה, האם אפשר להכין במיקסר עם וו גיטרה? אין לי מעבד...

      מחק
    2. היי ענבר!
      אפשר להשתמש בכל אגוז שיש בבית, אפשר גם להמיר בשקדים טחונים.
      ואם אין אף אחד מהם, אפשר גם להמיר בעוד קמח באותה הכמות.
      חוצמזה אפשר לגמרי להכין במיקסר עם וו גיטרה.
      וגם אפשר להשתמש בתבנית מרובעת, של בסביבות 20 ס"מ או 22 ס"מ.
      בהצלחה!

      מחק
  22. היי! נראה מעולה!
    האם אפשר להכין את הבצק של הקלתית ואת הציפוי במיקסר עם וו גיטרה? או שצריך עם היידים?
    במיקסר זה יעשה את זה פירורים גם?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שחף!
      בהחלט אין בעיה להשתמש גם במיקסר עם וו גיטרה
      מקסימום בסוף ללוש קצת ידנית אם צריך.
      בהצלחה :)

      מחק
  23. הפאי הזה הוא הפתעה מוצלחת במיוחד! שילוב מעולה של טעמים ומרקמים! באמת שהופתעתי לגלות שזה מושלם!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע מאיה :)

      מחק
  24. אנונימי3/9/16 16:59

    הי פייה שבת שלום!
    ילך גם עם נקטרינות או שזיפים לדעתך?

    השבמחק
  25. אנונימי3/9/16 18:27

    אני חסרת סבלנות אז הטארט עם שזיפי סנטה רוזה כבר בתנור... אחזור לדווח:)

    השבמחק
    תשובות
    1. אף פעם לא ניסיתי אבל נשמע לי אפשרי, אולי להוסיף קצת סוכר :)
      ספרי איך יצא

      מחק
  26. היי
    איזה תפוחים???

    השבמחק
    תשובות
    1. היי דקלה!
      במקרה הזה לא מאוד משנה, אפשר להשתמש בתפוחים הזהובים הסטנדרטיים (גולדן דלישס).
      אם אוהבים מאוד את תפוחי הגרני סמית החמצמצים ומעדיפים תוצאה קצת פחות מתוקה אפשר גם
      בהצלחה

      מחק
  27. הייי, הפור נפל וזו הולכת להיות עוגת התפוחים (חוץ משאר הקינוחים) לחג הקרב ובא עלינו לטובה. השאלה כמה ימים לפני החג יהיה נכון להכין אותה כדי לא להשאיר הכל לרגע האחרון? וכמה ימים של אכסון במקרר יעשו לה טוב? (כמובן שהקפאה כאן לא אופציה ...).
    תודה ושנה טובה :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מירה!
      אני הכי אוהבת עוגות פאי תפוחים ביום ההכנה כשהן פריכות יותר,
      אבל אפשר גם להכין יום או יומיים קודם.

      אם רוצים אפשר גם להכין בשלבים מראש ורק לאפות ערב קודם או בבוקר החג.
      כלומר- לרפד את התבנית בבצק ולשמור בהקפאה, להכין את הפירורים ולשמור בקירור או הקפאה
      (ואז אפשר להכין את השלבים הללו גם שבוע מראש)
      ובבוקר החג או ערב קודם להרכיב ולאפות.
      בהצלחה ושיהיה חג שמח!

      מחק
    2. ניפלא :) מתחילה להכין מחר את הבצק והפירורים. תודה ושנה טובה ומתוקה

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...