יום שבת, 29 באוקטובר 2011

עוגיות טביעת אצבע





למי שלא מכיר את המונח "עוגיות טביעת אצבע"-
מדובר בעוגיות שטובעים במרכזן גומה בעזרת האצבע ולאחר ממלאים אותן בריבה, או בכל מלית אחרת.
מכאן שמן - טביעת אצבע.

הגירסה הזו היא גירסה משובחת במיוחד לעוגיות ריבה פשוטות להכנה הישר מספר של הקורדון בלו.
היא יושבת על בסיס של חמאה מוקצפת, ומשתמשת באבקת סוכר שמעניקה מרקם נימוח יותר.

לתשומת לבכם העוגיות מתרחבות מאוד באפייה, אז אל תשתוללו יותר מדי.
מומלץ, מתכון נפלא באמת.
  


עוגיות טביעת אצבע

החומרים:
250 גר' קמח
1/4 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
250 גר' חמאה רכה
85 גר' אבקת סוכר
1ביצה
1 כפית תמצית וניל
200 גר' אגוזים או שקדים קצוצים
ריבת פטל או כל ריבה אחת לפי בחירתכם

אופן ההכנה
מחממים מראש תנור לחוםבינוני של 180 מעלות. מברישים שתי תבניות אפיה בחמאה מומסת.מנפים יחדקמח, סודה לשתיה ומלח. מקציפים חמאה ואבקת סוכר על שהתערובת חלקה וקרמית.
מוסיפיםביתה ותמצית וניל ומקציפים היטב. מוסיפים את הרכיבים היבשים ומערבבים לתערובתאחידה.
מכסים ומשהים במקרר 30 דקות.
מוציאים כפיות גדושות של בצק ומגלגלים אותן לכדורים בקוטר של 3 ס"מ
(שימו לב שעוגיות מתרחבות מאוד בזמן האפייה)
מגלגלים את הכדורים באגוזים קצוצים ומהדקים היטב אתהאגוזים לשולי העוגיות.
מניחים הכדורים כשהם מרוחקים זה מזה כ-5 ס"מ.
לוחצים עלמרכז כל כדור בבוהן ויוצרים גומה עמוקה.
בעזרת ידית של כף או פיית זילוף קטנה, ממלאים את הגומות בריבה ומקפידים לא למלא יתר על המידה.
אופים במשך 20-25 דקות או עד שהאגוזים קלויים.
מוציאים את העוגיות מהתבנית ומקררים עלרשת.

מקור המתכון: הקורדון בלו


0 מגיבים גרגרנים:

הוסף רשומת תגובה

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...