יום שבת, 29 באוקטובר 2011

עוגיות חול נמסות בפה




עוד מתכון נפלא מבית היוצר של רוני ונציה.
מאחר שמרכיביו העיקריים של הבצק הם חמאה וקורנפלור,
התוצאה היא בצק היסטרי- נימוח, טעים, ונמס בפה.
פשוט מתחנן לכוס תה ליד.


איך לא נפקשש?  
1. לעבד את הבצק במינימום. ככל שנלוש יותר החמאה תתחמם ותיספג בקמח,
וגם יכול להתפתח גלוטן כך שהמרקם הסופי יהיה יותר קשה ופחות פריך.
2. להקפיד על קירור מספיק לאחר הלישה – התהליך ימצק את החמאה מחדש, ולנו זה טוב מבחינת טעם ומרקם.
3. הבצק לא תופח מאוד ומאחר שלא משנה רבות את צורתו במהלך אפייה,
יש להקפיד ליצור עוגיות יפות. אם תנצנצו – ככה זה גם יראה בתוצאה הסופית...
4. לעבוד עם העוגיות המוכנות בעדינות- הן מאוד עדינות ושבירות!
5. לא לבזוק אבקת סוכר על קצוות העוגיות אותם נטבול בשוקולד מאחר שהיא מפריעה לשוקולד להידבק לעוגיה.




עוגיות חול נמסות בפה

החומרים לכ-50 עוגיות:
3/4 כוס + 1 כף קמח (110 גר')
1 כוס קורנפלור (125 גר')
1/8 כפית מלח
225 גרם חמאה, רכה
1/3 כוס אבקת סוכר, מנופה (50 גר')
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס אבקת סוכר, מנופה לקישוט

לציפוי שוקולד (לא הכרחי):
175 גרם שוקולד מריר, קצוץ
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 כפית סירופ תירס (לברק, לא חייבים)

אופן הכנה:
מנפים יחד לקערה את הקמח, עמילן התירס והמלח.
בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר במשך 10-12 דקות, לקבלת תערובת תפוחה קלילה ובהירה.
מוסיפים את הוניל ומערבלים. מוסיפים את תערובת הקמח במהירות נמוכה, ומערבלים רק עד שהיא נבלעת בתערובת.
מכסים בניילון ומקררים במקרר שעתיים לפחות. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה 190 מעלות.
מחלקים את הבצק ל-10 חלקים. בכפות ידיים מקומחות מעבדים בכל פעם חלק אחד, עד שהבצק נעשה גמיש ונוח לעבודה.
על משטח מקומח מגלגלים בידיים כל חתיכת בצק לגלילים בקוטר 1 ס"מ בערך, וחותכים את הגליל לחתיכות באורך 6 ס"מ.
מניחים את חתיכות הבצק בתבנית במרווחים גדולים, ומעגלים מעט לצורת סהר. אופים כ-8 דקות עד שהקצוות מתחילים להזהיב.מצננים בתבניות על רשת 5 דקות. לאחר מכן מוציאים אותן מהתבניות, ומניחים בעדינות על הרשת לצינון מלא.
בעודן חמות, זורים מעל אבקת סוכר לקישוט.
להכנת ציפוי השוקולד (לא הכרחי): שמים את כל חומרי הציפוי בקערה, וממיסים על סיר עם אדים. מסירים מהאש, ומצננים מעט.
כשהתערובת פושרת וסמיכה מספיק, מסירים מעט מאבקת הסוכר בקצה אחד של העוגייה,
וטובלים אותה בתערובת השוקולד. מניחים כל עוגייה על נייר אלומיניום לייצוב.

מקור המתכון: רוני ונציה







32 תגובות:

  1. הכנתי עכשיו את העוגיות והן פשוט חלומיות! הבעיה שאי אפשר להפסיק לאכול אותן...:)

    השבמחק
  2. הייתי צריכה להזהיר שהן מכה אמיתית :)
    אכן ממכרות בטירוף!
    ובמיוחד בחורף ליד כוס תה זה פינוק אמיתי
    שמחה לשמוע שאהבת :)

    השבמחק
  3. את מאמינה לי שיש לי כוויה בלשון? לא התאפקתי וטעמתי איך שהן יצאו מהתנור:)))))

    השבמחק
  4. את מדברת עם מלכת הכווית (;
    הגרגרנית היחידה שחוטפת כוויות בדרך קבע מקרמל רותח בשל גרגרנותה
    אז כן, בהחלט מאמינה, חחחח

    השבמחק
  5. אנונימי26/12/11 17:50

    ןןאי איך באלי

    השבמחק
  6. חחחח, תודה- שווה לנסות! הן ממכרותתת

    השבמחק
  7. אנונימי3/1/12 16:18

    ממממממממ....(עצבני במיוחד..)

    אני רק שאלה..האם אפשר להמיר חלק מהחמאה , נגיד חצי מהכמות, בשמן או שזה יפגע ברעיון של העוגיה,הפריכות?

    השבמחק
  8. ממממממ בחזרה :)
    אני מודה שאינני חסידה של המרת חמאה בשמן...
    לחמאה יש כאן ערך מבחינת הטעם ומבחינת המרקם הפריך,
    וכמובן שזה ייפגע בשניהם...
    אבל אם יש לך רוח הרפתקנית אפשר לנסות ולראות מה קורה... מי יודע, אולי תאהב/י את התוצאה?

    השבמחק
  9. אנונימי3/1/12 22:43

    :-)
    אולי אנסה.מאז התחלתי לאפות אני חושב גם על העורקים שלי, מה לעשות...

    דרך אגב, הכנתי את עוגיות הטחינה וחשבתי לעצמי שזה יהיה רעיון נחמד לערבב גם תמצית שקדים מעולה שיש לי, ובטעות שמתי 2 כפיות במקום חצי כפית (או כפית אחת). אז הן פריכות וטעימות אבל יש להן את הטעם לוואי הזה שיש למרציפן..

    השבמחק
  10. צריך להתחשב בעורקים בשלב מסוים של החיים :)
    אני מנסה לדחות את הקץ....
    המאנטרה שלי היא לאכול מהכל, רק במינונים סבירים...
    מה שנקרא לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, או לפחות לנסות.
    2 כפיות תמצית שקדים זה באמת המון,
    אבל במינון הנכון זה שילוב מגניב למדי :) אהבתי

    השבמחק
  11. אנונימי4/1/12 13:55

    פיית עוגיות יקרה, לאור תיאבוני ההריוני, רק ראיתי את התמונה של העוגיות ומיד החלטתי לנסות.אם כי בבלוג כמו שלך, קשה להחליט מה יותר מגרה (-:
    בכל מקרה, לא הצליח לי...
    עשיתי בדיוק לפי המתכון, ואף שמתי בקירור ללילה שלם (מפאת השעה המאוחרת).. הבצק יצא נהדר, אבל משום מה העוגיות נמסו לחלוטין בתנור (190 מעלות) ונהיו שטוחות לגמרי. מה יכולה להיות הטעות שלי?

    השבמחק
  12. אנונימי11/5/12 22:00

    גם אצלי הן נהיו שטוחות ומתפוררות.. איפה הטעות?

    השבמחק
  13. לשתי האנונימיות שלום :)

    עוגיות נמסות בתנור בשל יחס שומן גבוה בבצק (יכול לקרות בגלל שקילה לא מדויקת של חומרי הגלם),
    אבל לרוב בשל כך שהבצק רך מדי בעת הכניסה לתנור.
    חשוב לקרר את הבצק היטב לפני יצירת העוגיות,
    ובמידה ולאחר יצירתן הוא רך מאוד,
    להכניס את התבנית שוב לקירור, או אפילו להקפאה קלה כך שיתצייבו היטב.
    אני עושה זאת תמיד בעת יצירת עוגיות מבצקים עדינים שעלולים להינמס,
    והטריק עוזר לשמור על צורה מושלמת בתום האפייה.

    שיהיה בהצלחה בפעם הבאה ואל ייאוש!

    השבמחק
  14. אנונימי1/11/12 17:16

    יאמיי

    השבמחק
  15. זה באמת יאמי :)
    זהירות, אי אפשר להפסיק לאכול אותן...

    השבמחק
  16. אנונימי26/6/13 10:28

    במתכון רשום לערבב את החמאה והסוכר.
    לערבב את החמאה עם 1/3 אבקת סוכר ?

    השבמחק
  17. אכן לכך הכוונה :)

    מצרפת לך על הדרך טיפ קטן לקיץ-
    מאחר והבצק מאוד עדין וקשה לו עם חום הקיץ העז,
    לאחר יצירת העוגיות, ממליצה להעביר את התבנית להקפאה קלה לפני האפייה
    לקבלת סהרונים מושלמים
    בהצלחה, אלו עוגיות מעולות!

    השבמחק
  18. היי.... מחפשת מתכון לעוגיות חמאה נימוחות שיהיה אפשר גם לקשט אותם ברויאל אייסינג.
    תודה רבה

    השבמחק
  19. את מוזמנת לבדוק את המתכון לעוגיות הארנבונים המעוטרות, נימוחות ומתאימות לציפוי.
    http://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2011/11/blog-post_2234.html
    (במקור הן לימוניות אבל אפשר פשוט להשמיט את הלימון)
    רק לקחת בחשבון שבקיץ לעבוד עם בצקים עדינים זה קצת יותר התעסקות...
    בהצלחהההה

    השבמחק
  20. הי פיה.במקרה שרוצים להכין את העוגיות פרווה, ניתן להמיר למחמאה?

    השבמחק
  21. היי אתי
    זה בהחלט אפשרי!
    בתיאבון ושבת שלום :)

    השבמחק
  22. שלום, אני חושב שהבלוג שלך פשוט נפלא. אני שמח עם עוגיות, בעיקר משום שכאן בברזיל הסתימות אלה אינם נפוצות והפורמט של העוגיות הם חדשות יפות. אני רוצה לשאול את שמו של הצורות של צורות עץ ופלסטיק המופיעות בהודעה שלך, כי רציתי לנסות לקנות אותם אולי על Amazon.com, אבל כמו שאני לא יודע את השמות שלהם, אני לא בטוח איך לחפש אותם.
    סליחה אם יש שגיאות בכתיבה, כמו לתרגם בגוגל כי אני לא מדבר בשפה שלך.
    מזל טוב על הבלוג שלך.

    השבמחק
  23. Oi Açúcar Chic
    Obrigado pela sua mensagem bonita!
    "Google translate" é uma ferramenta maravilhosa, vai ver como vai ser em Português agora :)

    O nome da ferramenta de biscoitos na primeira página é "maamoul mold"
    É uma ferramenta de modelagem bolinho tradicional árabe.
    Se você vai "google", você pode encontrar vários lugares on-line para comprá-lo.

    Goodluck e Saudação ao Brasil a partir de linda Israel :)

    השבמחק
  24. העוגיות יצאו מדהימות וחוסלו מהר מהר.
    שאלה בשביל הנגלה הבאה:) - הן קצת השתטחו בתנור למרות שיצאו מהקפאה ויש לי חשד שזה קשור למיעוט קמח ביחס לחמאה. האם את יודעת מה משקל הקמח שצריך? הנפח לא יצא לי מדוייק מספיק.

    תודה!

    השבמחק
  25. היי סיון!
    שמחה שהצליח, אלו באמת עוגיות מעולות
    ונפלאות לחיסול מהיר ליד הקפה.
    רוני ונציה משתמשת במתכונים שלה תמיד במידות אמריקאיות, דהיינו 105 גר' קמח.
    אולי חום התנור שלך מעט גבוה, נסי להנמיך מעט בפעם הבאה ואולי זה יפתור את הבעיה.

    השבמחק
  26. יהודית אביב12/2/15 06:38

    בהחלט עוגיות ששווה להכין. אכין אותן ביום שישי....

    השבמחק
  27. היי, הכנתי עכשיו את הבצק לעוגיות אך הוא יצא די משחתי ולא קרוב בכלל למרקם שניתן לעבוד איתו. הכנסתי אותו עכשיו למקרר, נראה איך הוא יצא.
    האם זה המרקם שצריך להיות? חייבת לציין ששקלתי את כל החומרים כך שהכל מדויק.

    השבמחק
  28. היי שירן
    אל דאגה הכל בסדר עם הבצק :)
    מאחר וזה בצק על בסיס חמאה רכה, הוא אכן רך מאוד לאחר העיבוד,
    ולכן דורש קירור טוב כמו שצריך לפני שיהיה אפשר לעבוד איתו.

    בשל הטמפרטורה החמה מאוד בחוץ והלחות הקיצית,
    ממליצה לך בחום גם להעביר את העוגיות לאחר העיצוב ולפני האפייה להקפאה למשך שעה,
    או אם אין מקום במקפיא- לקירור למשך כשעתיים לפני האפייה,
    ולאפות ישר מהמקרר, אחרת העוגיות עלולות להשתטח בזמן האפייה.
    בחורף זה לא נחוץ, אבל בקיץ קשה לבצקים עדינים :)

    כמו כן מאותה הסיבה בעת עיצוב העוגיות כדאי להשאיר את מרבית כמות הבצק במקרר,
    ובכל פעם להוציא את הכמות שעובדים איתה החוצה לעיצוב, על משטח מקומח.
    הבצק יראה קר וקשה בהתחלה, אבל בשל החום מהר מאוד יתרכך ממש.
    סיבה לחכות לחורף :)

    בהצלחה!

    השבמחק
  29. גלית9/3/16 23:48

    עוגיות מצויינות! הכנתי אתמול.
    כל מי שטעם אמר שהעוגיות האלה הן כמו גרעינים שחורים (אפשר לחסל את כולן אחת אחרי השנייה, ללא הפסקה) :-)
    הקפאתי את העוגיות המעוצבות לשעה לפני האפייה ולא הייתה שום בעיה עם הבצק בתנור.
    בצק נפלא, עוגיות שבאמת נמסות בפה תוך שנייה.
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף גלית, שמחה מאוד לשמוע!
      והן באמת כמו גרעינים :)

      מחק
  30. אנונימי17/2/17 20:30

    האם העוגיות יציבות מספיק כדי לשרוד אריזה ושינוע במשלוח מנות? או שהן ממש עדינות ויתפוררו בכל מגע קטן?

    השבמחק
    תשובות
    1. הן אכן עוגיות עדינות למדי ופחות אופטימליות.
      אם זו אריזה שתישלח בדואר הן ממש לא יתאימו.
      אם מדובר במסירה ידנית אולי אפשר לארוז בעדינות...

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...