יום שבת, 29 באוקטובר 2011

מרקחת גויאבות





באופן אישי- מאז עץ הגויאבות שצמח מתחת לביתי בילדותי,
אני שייכת למחנה מתעבי הגויאבות. אותו הניחוח הותיר בי טראומות איומות.
אבל לאחר שנים של התנגדות, מצאתי את הדבר שהכניס בי את האהבה לגויאבות-
וזאת בדיוק הריבה הזאת.
קונפיטורה מתקתקה של קוביות גויאבה ענוגות צפות בסירופ מתקתק
אחחחחח, פשוט מעדן!

אני הפחתתי מאוד מכמות הסוכר- השתמשתי בקילו ורבע גויאבות על 700 גר` סוכר
ועדיין היה מעט מתוק מדי, כדאי להפחית.
התקבלה כמות של שתי צנצנות גדולות.



מרקחת גויאבות

מצרכים:
1 ק"ג גויאבות בשלות וקשות
3 כפות מיץ לימון
3/4 ק"ג סוכר
1/3 כוס מים
4 פרחי ציפורן  

אופן ההכנה:  
רוחצים וקולפים את הגויאבות. חוצים לחצאים ומרחיקים את הגרעינים. חותכים לרצועות או קוביות, מטפטפים את מיץ הלימון ומערבבים קלות. בסיר שטוח וגדול שמים סוכר ומים , ומבשלים תוך כדי בחישה עד אשר הסוכר נמס. מרתיחים במשך 5- 8 דקות, מוסיפים את חומרי הפרי, ומבשלים בלהבה בינונית עד לסמיכות רצויה. מוסיפים את פרחי הציפורן ומורידים מן האש. מצננים במשך כ- 5 דקות. בינתיים רוחצים צנצנת זכוכית במים חמים והופכים ע"ג מגבת לייבוש. מרחיקים את פרחי הציפורן וממלאים את המרקחת בעודה חמה בצנצנת. אוטמים היטב. שומרים במקום קריר ואפל.

מקור המתכון: משה מחולון


0 מגיבים גרגרנים:

הוסף רשומת תגובה

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...