יום ראשון, 30 באוקטובר 2011

עוגת תפוזים חורפית ונהדרת




תודו שאין כמו עוגות תפוזים!
המחשבה על עוגת תפוזים רכה מאובקת בהררים של אבקת סוכר, תמיד מחזירה אותי לילדות...
אין חורף שאמי לא היתה מפנקת אותנו בעוגה נהדרת שכזו, שהיתה ממלאה את כל הבית בניחוח משכר ועדין של תפוזים...
ולמרות שלרוב אני אוהבת לאתגר את עצמי בעוגות מושקעות ומסובכות,
אני תמיד מקפידה להכין לפחותתתתת עוגת תפוזים אחת בכל חורף, כי הן פשוט נפלאות!
הן תמיד נזללות בהתלהבות ובשמחה, יותר מכל עוגת מוס מושקעת עם מיליון שכבות
ובצדק – קשה להביס את הטעם המנצח הזה.







אז לכבוד הפרידה מהחורף, החלטתי לשכלל את עוגת התפוזים הקלאסית ולהפוך אותה למענגת במיוחד. 
עבור מרקם עשיר יותר, נוסף לעוגה חופן של סולת
עבור רכות נהדרת – יוגורט סמיך ועשיר
עבור לחות נעימה - סירופ דבש ותפוזים המזולף על העוגה האפויה,
ואם זה לא מספיק - ציפוי בזסטים של תפוז בסירופ המקנים לעוגה מראה מיוחד וטעם משגעעעע







התוצאה – עוגה קלה להכנה, עסיסית ורכה, ובעלת טעם עדין ונפלא.
ללקק את האצבעות...! 
אז מי שם קומקום על האש? העוגה עליי :)






פחות מתחשק לכם למצוא קליפות של הדרים על העוגה שלכם?
אין בעיה גם לוותר עליהם, ולבשל את סירופ התפוזים ללא תוספת קליפות התפוזים.

את קליפות התפוז מומלץ ליצור בעזרת זסטר, כלי מיוחד ליצירת רצועות קליפה דקות.
למי שאין זסטר בבית, יכול גם לקלוף את קליפות התפוזים, ולקצוץ לרצועות דקיקות בעזרת סכין חדה.



עוגת תפוזים משודרגת 

החומרים:

לעוגה:
1 תפוז גדול
200 גר' חמאה, רכה
220 גר' סוכר (1 כוס + 2 כפות)
3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
180 מ"ל יוגורט סמיך 4%-7%
100 גר' סולת (1/2 כוס)
300 גר' קמח תופח (2 כוסות + 2 כפות)

לסירופ תפוזים:
3 תפוזים
30 גר' סוכר (2 כפות)
120 מ"ל מים (1/2 כוס)
170 גר' דבש (1/2 כוס)

כלים:
תבנית 24 ס"מ, משומנת ומקומחת

אופן ההכנה:

לעוגה:
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
מגררים דק את קליפת התפוז, וסוחטים ממנו את המיץ.
בקערת מערבל חשמלי מקציפים את החמאה הרכה עם הסוכר וקליפת התפוז המגוררת במשך כמה דקות,
עד לקבלת קציפה אוורירית ובהירה.
מוסיפים את הביצים אחת-אחת, מקציפים לאחר כל תוספת רק עד שמתאחד.
מוסיפים פנימה את היוגורט ואת מיץ התפוזים ומערבבים קלות.
מוסיפים סולת וקמח תופח, ומערבבים בקצרה רק עד שמתאחד.
יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים במשך 40-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים ועוברים להכנת הסירופ.


לסירופ תפוזים:
מגררים זסטים משלושת התפוזים, וסוחטים מהם את המיץ, מעבירים לסיר קטן.
(במידה ואתם לא אוהבים קליפות תפוזים בעוגה שלכם, פשוט מוותרים עליהם בסירופ).
מוסיפים לסיר גם סוכר, מים ודבש, מבשלים עד שהסוכר נמס  ומביאים לרתיחה.
טועמים ובודקים האם צריך להוסיף עוד כמה כפות של דבש בהתאם למרירות התפוזים-
טעמו של הסירופ צריך להיות מתוק עם נגיעה מרירה, אבל לא מר מדי. 
נותנים לתערובת לבעבעבמשך 5 דקות לקבלת סירופ, 
יוצקים את הסירופ הרותח על העוגה הצוננת עד שנספג לחלוטין, ומפזרים את הזסטים.

12 תגובות:

  1. אנונימי18/1/12 12:26

    שאלה שאני משתדלת לא לשאול לעולם, אבל הפעם זו הדרישה שקיבלתי - יש מצב להפחית בכמות החמאה או להמיר בשמן?

    השבמחק
  2. היי אנונימית :)
    בעוגות יבשות בדר"כ אין בעיה להמיר את כמות החמאה כולה בשמן,
    וגם במקרה הזה נראה לי אפשרי בהחלט
    אולם מאחר שהמתכון מבוסס על חמאה מוקצפת, וכידוע לא ניתן להקציף שמן
    צריך לשנות בקטנה את אופן ההכנה בהתאם:
    ראשית להקציף את החלבונים והסוכר לתערובת תפוחה.
    לערבב בנפרד את החומרים היבשים בקערה אחת, להוסיף את הרטובים כולל החלמונים,
    ולבסוף לקפל פנימה את קציפת החלבונים. בהצלחה :)

    השבמחק
  3. אנונימי24/10/12 14:24

    היי שלום לך!

    רציתי לדעת במה אוכל להמיר את היוגורט למצרך פרווה

    תודה
    והמשך יום טוב!

    השבמחק
  4. אפשר להשתמש במקום במיץ תפוזים סחוט טרי.
    שיהיה בתיאבון!

    השבמחק
  5. אנונימי23/4/13 17:22

    שלום לך,

    אני מעוניינת להכין את העוגה מראש, יש אפשרות להקפיא את העוגה לפני האפייה?

    השבמחק
  6. כמובן, אין בעיה להקפיא את העוגה,
    רק ללא עיטור הזסטים כמובן.
    שיהיה בתיאבון!

    השבמחק
  7. כרגע אין תפוזים בשוק.מה עושים במקום?? רוצה להכין לסוף שבוע. תודה

    השבמחק
  8. כל הרעיון במתכון הוא רולדה שמבוססת על כל מיני מרקמים של תפוזים,
    ולכן אין באמת תחליף.
    אפשר פשוט להכין את הרולדה ללא פרוסות תפוז
    או להכין מתכון אחר, ולשמור את המתכון הנוכחי לחורף :)
    שבת שלום

    השבמחק
  9. מתכונים נהדרים, מצה להכין את העוגה הזאת :)
    יש סיכוי שמתישהו יהיה "גרסה להדפסה"? או שיש ופספסתי?
    תודה!

    השבמחק
  10. היי שולה
    צודקת, בדיוק הזזתי את הכפתור :)
    את יכולה למצוא את הכפתור להדפסה "Print Friendly"
    בשורה הורודה שמתחת למתכון

    השבמחק
  11. תשובות
    1. הכוונה לרצועות דקות וארוכות שיוצרים מקליפת התפוז.
      את הזסטים חותכים מהקליפה בעזרת מכשיר שנקרא זסטר שנמצא בכל חנות כלים,
      אפשר במקום גם לקלוף את הקליפה מהתפוז, ולקצוץ אותה לרצועות דקיקות בעזרת סכין חדה.
      אם רוצים אפשר גם לוותר על הקליפות במתכון לגמרי.

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...