יום שבת, 29 באוקטובר 2011

עוגות שקדים רכות עם פירות צלויים





"Let me take you down, `cause I`m going to Strawberry Fields.
Nothing is real and nothing to get hung about.
Strawberry Fields forever…"
(The Beatles)



קשה שלא להתאהב בפרי הנפלא הזה, בעל הצבע המושך, המראה החושני, והטעם הנפלא.
אז אחרי שכבר הכנתי עוגה בציפוי תותים, ריבת תותים, שייק תותים, ליקר תותים והרבה הרבההההה מנות של תותים בשמנת חמוצה,
החלטתי לנסות משהו שונה לחלוטין... לאפות אותם!

התוצאה- עוגות שקדים אישיות רכות ונפלאות, המצופות וטומנות בחובן תותים צלויים.
כן, דווקא צלויים. כי הצלייה מעצימה את טעמו של הפרי,
ומעניקה לו מרקם ריבתי משהו שמשתלב יופי עם עוגות שקדים לחות. מאוד אהבתי, לדעתי הן פשוט נהדרות!


את אותן העוגות אפשר להכין במלית של פירות אחרים, ואם רוצים גם לוותר על הצלייה:
אני ניסיתי להכין אותן גם עם 
פיסות גדולות של תפוחים, אגסים, משמשים ושזיפים
שניתן להטביע בבלילה בתחילת האפייה- 
זה יוצא נפלא!

פרט לטעם המצוין ולא פחות חשוב - המתכון קל מאוד להכנה ודורש עירבוב בעזרת כף בלבד, דבר שמכפיל את ההנאה
בנוסף משמש כפיתרון נפלא לניצול חלבונים מיותמים-
אז כל השאריות מבצקים פריכים, זביונה, קרם ברולה וטירמיסו – לכאן!

אני הכנתי את העוגות ברינגים אישיים, אך אפשר גם להכינן בתוך תבנית מאפינס,
או לחילופין לאפות אותן בתבנית גדולה כעוגה לכל דבר.






עוגות שקדים רכות עם תותים צלויים

החומרים ל-6-8 עוגות אישיות:

לציפוי ומילוי:
סלסלת תותים
1-2 כפות חומץ בלסמי
אבקת סוכר

לעוגות שקדים:
130 גר` שקדים טחונים
230 גר` אבקת סוכר
60 גר` קמח
150 גר` חמאה, מומסת ומצוננת
6 חלבונים
קליפה מגוררת מלימון אחד


אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
חותכים את חלקם העליון של התותים ומסירים את העלה, מניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מטפטפים על התותים את החומץ בלסמי, מפזרים עליהם מעט אבקת סוכר ואופים במשך 20 דקות
כך שהתותים מתרככם מאוד ומפרישים סירופ תותים מתוק.
מעבירים את התותים הצלויים לקערה יחד עם הסירופ שנוצר בתבנית, ומניחים להצטנן.
מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים לעוגות השקדים.
מוסיפים את החומרים הרטובים ומערבבים בעדינות במטרף ידני רק עד שהבלילה מתאחדת.
יוצקים מחצית מהבלילה לתבניות האישיות, מסדרים על העוגות מחצית מכמות התותים הצלויים, ומכסים בשאר הבלילה.
התבניות לא צריכות להתמלא עד סופן, מאחר והעוגה תופחת מאוד במהלך האפייה.
אופים את העוגות בתנור במשך 15 דקות.
מסדרים על גבי העוגות את שאר התותים הצלויים בצורה דקורטיבית ומטפטפים מעל את סירופ התותים שנותר מהאפייה.
משיבים את העוגות לאפייה נוספת במשך 25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזן יוצא יבש.
כדאי לחמם את העוגות לפני ההגשה, ולאבק באבקת סוכר.




8 תגובות:

  1. ניתן להחליף את הקמח בקמח תפוא או קורנפלור לפסח?
    והאים ניתן לקחת את העוגה כבסיס לטורט ועליה קרם או לאפות אותה חלוקה לשני רינגים ?
    תודה רבה
    אני מתה על מרציפן
    מהתמונה נראה כאילו הטעם מרציפני
    אכן כך ?

    השבמחק
  2. היי הילה
    העוגות הללו מעולות לדעתי, הן לחות וטעימות והטעם אכן קצת מרציפני-
    אפשר אפילו להעמיק אותו ע"י תוספת של מעט תמצית שקדים.
    אפשר להמיר את הקמח בקורנפלור לכבוד פסח.
    העוגה יכולה לשמש גם כעוגת בסיס, רק צריך לקחת בחשבון שהיא יחסית כבדה
    ולכן כדאי להתאים לה קרם שלא יהיה כבד מדי.
    בהצלחה וחג שמח!

    השבמחק
  3. אנונימי20/5/13 22:04

    Saved as a favorite, I love your site!

    my web site: sonographer training

    השבמחק
  4. אנונימי16/1/17 19:55

    היי פייה נפלאה,
    כבר פעם שנייה שמכינה את העוגות המושלמות האלו, אז קודם כל תודה רבה על המתכון המופלא!
    יש לי שאלה, האם אפשרי להקפיא אותן לאחר האפייה או שלא יעשה חסד עם השתותים ?
    עדיף לשמור במקרר? ולכמה ימים נשמר?
    המון תודה מראש,
    ורד :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ורד!
      כיף לשמוע :)
      שכחתי לגמרי מהמתכון הישן הזה, והוא באמת כל כך טעים!
      באופן כללי פירות לא עוברים טוב הקפאה,
      הם נוטים להפריש נוזלים בהפשרה ולהפוך סמרטוטיים, ולכן לא מומלץ להקפיא עוגות פרי.
      עדיף לשמור במקרר בקופסה אטומה עד 4-5 ימים, אבל כדאי להגיש בטמפרטורת החדר,
      אפשר גם לחמם מעט לפני שאוכלים. שבוע נפלא!

      מחק
    2. אנונימי18/1/17 17:00

      היי תודה רבה על המענה! כמובן שהכל כבר חוסל.. הפעם הכנתי בתבנית מיני מאפינס ואי אפשר היה להתאפק אל מול הפיננסיירים השתותניקים האלה... מטורפת על המתכונים שלך בכל צורה ומובן!
      המון תודה!
      בהוקרה ושמחת אינקץ,
      ורד :)

      מחק
    3. תודה! וכבשת אותי עם שמחת האינקץ ;)

      מחק
    4. אנונימי20/1/17 08:43

      :)

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...