יום ראשון, 30 באוקטובר 2011

Daring Bakers - שטרודל דוט קום




The May Daring Bakers’ challenge was hosted by Linda of make life sweeter! and Courtney of Coco Cooks. They chose Apple Strudel from the recipe book Kaffeehaus: Exquisite Desserts from the Classic Cafés of Vienna, Budapest and Prague by Rick Rodgers.



קשים קשים חייו של חבר בחבורת ה-Daring bakers... במיוחד לחברים העסוקים מאוד ביניהם – כמוני למשל.
החודש האחרון היה כל כך עמוסססססססס בעבודה קשה, שכמעט ולא הספקתי לבצע את האתגר...
וזה לא צחוק - הכללים להשתתפות בחבורה נוקשים למדי:
ניתן להיעדר מביצוע משימות פעמיים בלבד- וגם זאת בהודעה מראש, ואת האתגר הסופי יש לפרסם בתאריך מדויק.
אז כמה ימים לפני תאריך היעד הספקתי עם הלשון בחוץ להכין את אשר הוטל עליי 

(באותה הזדמנות מבקשת סליחה מכל מי שנעלמתי לו לאחרונה, מבטיחה שבקרוב עם סיום פרויקט בעבודה אחזור לחיים!)

אז הפעם קיבלתי משימה מאתגרת חדשה – הכנת שטרודל אמיתי. כן כן כמו של פעם!
למי שלא מכיר- בצק שטרודל אמיתי, התשובה האוסטרית לבצק הפילו,
עשוי בצק שמונח על סדין, ונמתח בעדינות רבההההה עד לקבלת לעלה דקיק דקיק.

נכון, זה לא נשמע כמו הדרך הקלאסית להעביר בה את ערב שישי, אבל למען האמת - זה ממש לא מסובך כמו שחושבים!
הכנת הבצק מאוד כיפית ונחמדה, ואם מכינים אותו במרקם הנכון אין בעיה למתוח אותו מבלי שיקרע.
(באופן מסוים העבודה עם בצק השטרודל הזכירה לי מעט עבודה עם בצק פסטה, שרכשתי ניסיון בהכנתו באחד האתגרים הקודמים).

ומאחר וחג שבועות ממש בפתח הדלת - החלטתי להתאים את השטרודל שלי לחג,
ולהכינו במלית חלבית של גבינת ריקוטה ודובדבנים.
כמובן שאפשר ללהטט גם במליות רבות אחרות כמו פרג, שזיפים, משמשים, אגוזים, פירות יבשים, אגסים ותפוחים, ואפילו מליות מלוחות.
אין גבול לאפשרויות!

התוצאה הסופית פשוט נפלאהההה, אין ספק שהשטרודל היה שווה את ההשקעה!
אני בטוחה שאכין שטרודלים אחרים בעתיד לא רק בשביל הטעם נפלא – אלא גם בשביל התראפיה שבמתיחת הבצק...
אז... מי יעיז להכין הפעם?





מכינים את הבצק בלישה ארוכה, במטרה שיפתח גלוטן ויהיה קשיח במרקמו וגמיש מספיק כדי שנוכל למתוח אותו מבלי שייקרע.
מניחים לבצק לנוח בטמפרטורת החדר בין חצי שעה לשעתיים.
לאחר מכן מרפדים משטח עבודה בסדין נקי, מקמחים היטב ומתחילים לרדד את הבצק היטב.







לאחר שרידדנו את הבצק והוא דק מאוד מותחים אותו בעדינות בעזרת הידיים, עד לקבלת יריעת בצק גדולההההה.
על הבצק להיות דק ככל הניתן, ממש כמו נייר טישיו, כך שניתן ממש לקרוא דרכו - תראו כמה יפה.






מושחים את הבצק בחמאה מומסת, מפזרים מעט פירורי לחם ומניחים פס שמנמן של המלית הרצויה.
כשהתמונה לפני האפייה כל כך יפה, יודעים שהתוצאה תהיה מעולה...!






מגלגלים בעדינות לרולדה בעזרתו האדיבה של הסדין, מניחים בתבנית אפייה בצורת חצי עיגול.
מושחים את השטרודל במעט חמאה מומסת, ואופים אותו עד להשחמה.






וכך זה נראה בעת ההגשה, בתיאבון!




מאחלת לכולכם חג שבועות שמחחחחחחחחחחח
עם הרבה עוגות גבינה טעימות, ורק אושר ומנוחה





בצק שטרודל

החומרים:
200 גר` קמח
1/8 כפית מלח
7 כפות מים (105 מ"ל), או יותר אם צריך
2 כפות שמן (30 מ"ל), ועוד קצת למשיחה על הבצק
1/2-1 כפית חומץ
3 כפות (45 גר`) חמאה מומסת
2 כפות פירורי לחם יבשים

אופן ההכנה:
לערבב את הקמח והמלח במערבל חשמלי בעזרת וו גיטרה.
בקערה קטנה לערבב מים, שמן וחומץ.
להוסיף את תערובת הנוזלים למערבל החשמלי על מהירות נמוכה, יתקבל בצק רך.
לוודא שהבצק לא יבש מדי, להוסיף עוד מעט מים אם יש צורך.
להחליף את קרס המיקסר לוו הלישה, ולעבד את הבצק על מהירות בינונית עד לקבלת
כדור בצק רך עם שטח פנים מעט קשה.
להוציא את הבצק מהקערה ולהמשיך ללוש בידיים על משטח עבודה במשך כשתי דקות,
מדי פעם להטיח את הבצק על גבי המשטח עד שיעשה חלק.
לעצב את הבצק לכדור ולהעביר לצלחת, לשמן מעט את חלקו העליון של הבצק.
לכסות את הבצק בניילון נצמד ולתת לעמוד 30-90 דקות.
(זמן הזה אפשר להכין את המלית).
לכסות משטח עבודה גדול בסדין, או כל בד אחר עשוי כותנה או פוליאסטר.
לפזר על הסדין קמח ולשפשף אותו לתוך הבד.
להניח את כדור הבצק במרכז ולרדד אותו כמה שניתן.
להכניס ידיים מקומחות מתחת לבצק, להרים אותו ולמתוח בעדינות מהמרכז כלפי חוץ.
כשהבצק יהפוך גדול מכדי להרימו באוויר להניח אותו על משטח העבודה,
ובכל פעם למתוח צד אחר שלו עד לקבלת עלה בצק דקיק מאוד בגודל 90x60 ס"מ.
להסיר את צידי הבצק העבים בקצוות בעזרת מספריים, והבצק מוכן למילוי.
אם יווצרו בבצק כמה חורים זו אינה בעיה, לאחר שהבצק יגולגל רוב החורים יעלמו.
לחמם תנור לחום בינוני-גבוה 200 מעלות, ולרפד תבנית גדולה בנייר אפייה.
למשוח את השטרודל ב-3 כפות של חמאה מומסת בעזרת הידיים (מברשת יכולה לקרוע את הבצק).
לפזר פירורי לחם, ולהניח פס של מלית לאורכו של הבצק במרחק של כ-8 ס"מ מהקצה.
לקפל את יתרת הבצק שהשארנו מעל למלית, ולגלגל את הבצק בעזרת הסדין.
להעביר בעדינות את השטרודל לתבנית, ולקפל את הקצוות ליצירת צורת פרסה.
להבריש את השטרודל במעט חמאה מומסת, ולאפות במשך 30 דקות, או עד לקבלת צבע
זהוב-שחום.
לתת להצטנן במשך כ-30 דקות לפי החיתוך. להגיש חם, או בטמפרטורת החדר.

מקור המתכון:
Kaffeehaus – Exquisite Desserts from the Classic Cafés of Vienna, Budapest and Prague” by Rick Rodgers




מלית ריקוטה ודובדבנים

החומרים:
500 גר` ריקוטה
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
80 גר` סוכר
40 גר` פירורי לחם טריים
2 כפות שקדים טחונים
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 צנצנת דובדבנים מגולענים בסירופ (350 גר` לאחר סינון)
1 כף קורנפלור

אופן ההכנה:
לערבב ביחד ריקוטה, קליפות הדרים, סוכר, פירורי לחם ושקדים.
להוסיף ביצה ותמצית וניל ולערבב לבלילה חלקה.
לסנן את הדובדבנים ולהעביר מחצית מכמות הסירופ לסיר קטן.
לערבב יחד עם הקורנפלור ולבשל עד שהתערובת רותחת ומסמיכה. לצנן.
(ניתן להסמיך באותו אופן את כל כמות הסירופ, ולהשתמש בו כרוטב לעוגה).
מסדרים את מלית הריקוטה לאורך הבצק, מפזרים עליה את הדובדבנים
ויוצקים בעדינות מעל את הסירופ המצונן.

מקור המתכון: עוגות וקינוחים, בשינויים שלי


2 comments:

  1. אנונימי7/6/12 00:49

    נראה טוב מאוד,למרות שהייתי מעדיף מלית תפוחי עץ.

    הספר KAFFEEHAUS הוא אחד הנדירים שיצאו אי פעם! מתכונים קלאסיים של אזורים "בוטיקים" באירופה, פשוט מיוחד קלאסי ונדיר.

    רק חבל שהספר עולה על כך הרבה.
    באמאזון הוא נמכר בין 40-120 דולר!!!

    השבמחק
  2. מלית תפוחי עץ אהובה מאוד גם עליי
    במיוחד כשהשטרודל מוגש חמים עם רוטב וניל... יאממממ!
    אכלתי כזה בתחילת השנה בברלין ומאז הוא לא יוצא לי מהראש...
    אבל הפעם התחשק לי לגוון קצת :)
    לא מכירה את הספר, אבל לפחות לפי המתכון המוצלח הזה בטוחה שהוא מעולה
    באמת חבל שכל כך יקר...

    השבמחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...