יום שלישי, 1 בנובמבר 2011

קונפיטורת מנגו ביין אדום ובתבלינים




שלום לכולם! זוכרים את קינוח הטפיוקה עם לפתן המנגו המיוחד מהשבוע שעבר?
לאחר הכנתו עדיין נותרו לי כמה פירות מנגו בשלים וטעימים שלא נוצלו
ופרט ללזלול אותם בעודם כתומים ועסיסיים, מאוד התחשק לי לנצל אותם להכנת משהו מתוק
ואין דבר שאני אוהבת יותר להכין מפירות טריים, מאשר ריבה!

כן, גם ממנגו אפשר להכין ריבת ואפילו ריבה מוצלחת להפליא!
ומאחר ורקחתי ריבות רבות לאחרונה, החלטתי הפעם לגוון לעצמי ולשחק קצת בטעמיה של הריבה.
את פירות המנגו חתכתי לרצועות, ושידכתי להם יין אדום, שמשתלב מצוין עם טעמו של המנגו ומשלים אותו היטב.
במקום סוכר לבן בישלתי את הריבה עם סוכר חום כהה רך ומתוק,
ולתוספת טעמים שובבה הוספתי מעט קינמון, ותבלין כוסברה יבשה טחונה.
כן כן, לא להתעלף – במינון הנכון גם תבלין כמו כוסברה משתלב מצוין בריבות מתוקות ומעניק טעם מיוחד ועשיר.




התוצאה באמת נהדרת! ריבה טעימה להפליא, עדינה ומיוחדת.
אפילו בנזוגי שלא מסתדר עם טעמים מורכבים שיבח אותה..
נו בטח, כי רק לאחר שטעם ממנה בישרתי לו שיש בתוכה כוסברה טחונה, חחחח

כהרגלי כתמיד גם הפעם תיעדתי עבורכם את המתכון ואת שלבי ההכנה שלו בעזרת מצלמתי הותיקה והנאמנה
אולם הפעם חויתי טראומה קשה, כאשר בדיוק כמו הסיפור על נרקיס שהתאהב בדמותו שבמים וצלל פנימה לאבדון,
כך גם המצלמה שלי הביטה בדמותה הנשקפת מסיר הריבה הרותח בעת הצילומים
ומרוב שהתאהבה בדמותה, נשמטה מידי וצללה פנימה לתוך סיר הריבה...
אמאל`ה! תוך כדי התקפת לב קראתי מיד לבנזוגי, כדי שיתמודד עם מה שאני לא יכולה להתמודד...
למזלי המצלמה נפלה נכון והעדשה כמעט ולא התלכלכה...
לאחר ניקיון יסודי של שעה שלמה היא חזרה לסורה נקייה ונוצצת כרגיל. מסוכנים עסקי צילום האוכל...





אז קצת מאופן ההכנה-
קולפים את פירות המנגו ופורסים אותם לרצועות דקות, כמה יפה






מניחים את רצועות הפרי בסיר בעל תחתית עבה, ומפזרים עליהם סוכר חום, יין אדום, מיץ לימון וקינמון.
מניחים בצד לשעתיים עד שהפירות מגירים נוזלים וממיסים את הסוכר, ומעבירים את הסיר לבישול






לאחר חצי שעה של בישול, טוחנים במעבד מזון חלק מכמות הפרי ומערבבים בחזרה לסיר.
ממשיכים לבשל לעוד כשעה עד שהריבה מוכנה,כאשר 10 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים פקטין וכוסברה טחונה.
מי שחושש יכול כמובן לוותר על הכוסברה, אבל לדעתי זה מוסיף טעם נפלא!






את הריבה בודקים ע"י טיפטוף שלולית ריבה על צלחת קרה, והעברת אצבע במרכזה.
אם בריבה נשאר "שביל" ריק סימן שהיא מוכנה, ואם הריבה חזרה לצורת השלולית היא צריכה להמשיך ולהתבשל





מעבירים  את הריבה לצנצנות מעוקרות ומצננים.

כל שנותר כעת הוא למרוח כמות נאה על פרוסה טרייה ולהתענג מכל רגע...



טיפים נוספים ועקרונות להכנת ריבה ניתן למצוא כאן



קונפיטורת מנגו ביין אדום ובתבלינים

החומרים ל-2 צנצנות בינוניות:
600 גרם מנגו קלוף ופרוס לרצועות דקות (3-4 פירות בשלים אך לא רכים מדי)
400 גרם סוכר חום כהה
100 מ"ל יין אדום
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית פקטין
2 כפיות שטוחות כוסברה טחונה (לא גרגירים)

אופן ההכנה:
מניחים את רצועות המנגו לסיר בעל תחתית כבדה.
מוסיפים אליו את הסוכר החום, את היין האדום, את מיץ הלימון ואת הקינמון ומערבבים.
מכסים ומניחים לסיר לעמוד בצד לשעתיים כל שהפירות יגירו נוזלים והסוכר יימס.
מביאים את התערובת לרתיחה ומבשלים חצי שעה על להבה נמוכה תוך ביעבוע, מערבבים לפעמים.
מעבירים חלק מכמות רצועות המנגו למעבד מזון, טוחנים למחית ומערבבים חזרה לתוך הסיר.
ממשיכים לבשל את הריבה למשך כשעה נוספת עד שהיא מוכנה
(רצוי לבדוק את המרקם- מטפטפים על צלוחית קפואה מעט מהריבה החמה, ממתינים מעט, ומעבירים אצבע במרכז שלולית הריבה.
אם נשאר בריבה "שביל" ריק סימן שהריבה מוכנה. אם הריבה חזרה וכיסתה את הרווח שנותר – סימן שהיא צריכה להמשיך ולהתבשל.
10 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את הפקטין ואת הכוסברה הטחונה לתוך הסיר.



2 comments:

  1. שלום לך פייה יקרה!
    אני חבה לך תודה כבר זמן מה, אך רק עכשיו הזדמן לי לעשות זאת. אז קודם כל- תודה!:). הגעתי לבלוג שלך אחרי שחיפשתי ארוכות באינטרנט (ובכמה שפות) את המתכון לעוגה "הג'ינגית"- כך היא נקראת לפעמים בצרכניות למינהן-ומצאתי אותה אצלך! (עוגת שכבות שמנת רוסית). המתכון נהדר! אף אחד לא האמין(כולל אני) שאצליח לשחזר את הטעם הנפלא והמיוחד של העוגה, וגם העבודה עם בצק רבוך הייתה חדשה לי- ומאד מגניבה!. אבל בעצם... רציתי לומר תודה על הריבה הנ"ל! אני ובן זוגי רצינו להכין צנצנת ריבה קטנה לכל האורחים בחתוניתנו, ניסינו את הריבה הזו והתלהבנו - וכך גם כל אורחינו לחתונה:). אני חושבת שבטוח שברנו את השיא הידוע לשמצה "המתכון של פיית העוגיות שמישהו הכין בכמות הכי גדולה תוך יומיים" הכנו ריבות מכ-80 קילו מנגו ביומיים עמוסים מאד :-)

    השבמחק
  2. היי ענת!
    זאת אחת התגובות היותר מרגשות שקיבלתי בבלוג :)
    שמחה לשמוע שאהבת את העוגה הג'ינג'ית, היא באמת נהדרת
    והעבודה עם הבצק הרבוך כאן באמת מגניבה!

    אבל סיפור הריבה בחתונה מעלה חיוך גדול על הפנים-
    80 קילו מנגו ברצינות? זה נשמע מטורף!
    שמחה לשמוע שהצליח ושהאורחים נהנו :)
    וכל הכבוד לכם על ההשקעה!
    מזל טוב ומאחלת לכפ חיים שמחים ומאושרים ביחד :)

    השבמחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...