יום רביעי, 2 בנובמבר 2011

על חופשה מפנקת בברלין, וקינוח ערמונים מרנין



בראש השנה האחרון, לאחר שנים רבות של עבודה עד לשעות הקטנות של הלילה, אני ובנזוגי החלטנו להמריא לחופשההההה!
לאחר פינג פונג מחשבתי בין ערי אירופה השונות החלטנו לנסוע לברלין,
עיר שפרט למטען ההיסטורי הכבד שלה אוצרת בתוכה בדיוק את כל מה ששני נהנתנים כמונו מחפשים בחופשה מושלמת-
בירות מקומיות טובות, הרבהההה אוכל משובח, והרבהההה הרבה שופינג! 

כבר מראש הכנו את עצמנו לרצף מטורף של ארוחות שחיתות המחכות לנו
בין קנקנים צוננים של בירה מקומית לבין קניות של סוודרים לחורף הקרוב, ואכן לא התאכזבנו לרגע...
אך מאחר ובבלוג מתוקים עסקינן, אספר כי הדבר היחיד שתפס אותנו לא מוכנים מראש, הוא העושר הגדול של ברלין בממתקים...

בכל פינת רחוב תמצאו חנות מיוחדת המוקדשת לדברי מתיקה:
החל מבוטיקים של שוקולד ופרלינים בכל טעם אפשרי, דרך חנויות מיוחדים למרציפנים בכל הצורות והצבעים,
ערימות של דוכני מאפים מכל הסוגים- קרואסונים, עוגות פירורים, סופגניות ועוד ועוד ועוד עד שיוצא מהאוזניים
וכמובן בתי קפה מסורתיים בהם ניתן לדגום שטרודל תפוחים שיצא זה הרגע מן התנור ברוטב וניל סמיך... ובטח ובטח שדגמנו!

מיותר לציין שכל אחד מאיתנו חזר מהחופשה הקצרה בתוספת של כמה וכמה קילוגרמים עודפים,
וגם מיותר לציין שלא יכלתי להימנע מלחזור הביתה עם שקית מפוצצת באוצרות קולינריים קטנים שאספתי בדרך
כי אין תענוג גדול יותר מלפשפש במדפי הסופר במדינות זרות...
בין השאר אימצתי אל לבי גוש נאה של מרציפן משובח, סוכר מייפל, בלסמי בטעם שוקולד תפוז, שמן אגוזים,
וגם צנצנת יפה של מחית ערמונים, שתמיד אפשר למצוא בחו"ל במחיר נורמטיבי בניגוד לזה השערורייתי שבארץ...
את מחית הערמונים שלי ניצלתי הפעם להכנת גירסה לעצלנים של קינוח מון בלאן.





מון בלאן, או בצרפתית "הר לבן", הוא קינוח המורכב ממחית ערמונים בוניל, שעוטה בדר"כ גם הר של קצפת מעל.
את הגירסה הנוכחית שאורבת לי כבר שנים בארכיון, לקחתי מהבלוג המדהים של Canella-vanilla,
אופה וצלמת מוכשרת בחסד, ובעלת הבלוג הכי יפה ברשת - שווה להציץ!
בגירסה שלה המון בלאן יושב על בסיס של סבלה ברטון – בצק פריך אוורירי מבושם בהדרים וממכר בפני עצמו,
כשמעל מזולף לו קרם ערמונים מוקצף עם חמאה, ומבושם בוניל וברום.
הצעת ההגשה המקורית במתכון היתה להכין טראפלס או מוס ולשתול אותו בתוך הקינוח,
אך הפעם בהינף חפיפניקיות, מצאתי פיתרון מהיר בדמות פרלינים טעימים שחיפשו מענה יצירתי.

התוצאה מהממת ביופיה ומרשימה ביותר!
בנוגע לטעם- היו לי השגות בנוגע למתכון המקורי, שהכיל כמות בלתי נתפסת של חמאה,
ויצר תערובת חמאתית ושומנית בצורה קשה מנשוא לטעמי...
אני הפחתתי את החמאה לכמות קטנה בהרבה (100 גר` במקום 400 גר`...) ומעדיפה את הקינוח בגירסה הנוכחית...
בנוסף כמות העוגיות יצרה 12 יחידות, אולם כמות הקרם הספיקה רק ל-6 בלבד כך שנאלצתי להכפיל כמויות...
גברת ואנילה קחי זאת לתשומת ליבך, חחח



למי שמתחשק מוזמן לזרום אותי בתמונות טעימות של אופן ההכנה!
ונתחיל בהכנת בסיס עוגיות הסבלה, לשם כך מקציפים חמאה רכה עם סוכר במערבל חשמלי
עד לקבלת קציפה רכה ואוורירית, שנראית כמו ענן מתוק...






מוסיפים לקציפה חלמונים, וניל וקליפת תפוז מגוררת וממשיכים להקציף לקבלת קרם צהבהב.
כעת מוסיפים את החומרים היבשים - קמח ואבקת אפייה, ומעבדים יחד עד לקבלת בצק חלק ואחיד, וטעים בטירוף!
מעבירים את כדור הבצק לנוח ולצבור כוחות במקרר, כדי שיקבל בהמשך מרקם פריך עד להתעלף...





לאחר שהבצק סיים את מנוחת הצהריים, מרדדים אותו על נייר אפייה לעלה שמנמן, וקורצים עיגולים בעזרת רינגים או כוסות.
את האפייה עצמה מבצעים כאשר הבצק עדיין בתוך הרינגים, או לחילופין מניחים אותו בתוך תבנית שקעים.
אני יודעת שאתם מתכננים מראש לנצנץ ולאפות כרגיל על נייר אפייה, אבל ראו הוזהרתם...
גם אני במוחי הקרימינלי זממתי לעשות זאת,
אך המחשבה היפה הזאת נקטעה באיבה כשהעוגיות החמודות תפחו מול עיני למימדי ענק והפכו לפיתות מכוערות...
אז אל תנסו את זה בבית :)






להכנת הקרם, מקציפים מחית ערמונים עם חמאה רכה, וניל ורום בשביל הטעם, ומאשפזים במקרר להתייצבות.
את הקינוח מומלץ להרכיב ממש לפני ההגשה כדי לשמור על המרקם הפריך של העוגייה, שממש לא מחמיאה לה הלחות בקירור.
אם רוצים מניחים על גבי העוגייה פרלין שמנמן ועסיסי, או טראפלס מושקע שהכנתם בעצמכם, ואפילו הפתעה של קצפת לבנבנה
ומזלפים מעל בהנאה תלולית ענקית של חוטי ספגטי ערמוניים ומתוקים





  

וכך נראית המנה הסופית – מיוחדת מאוד ויפהפיה אמיתית!






וקינוחים שובבים בשלישייה





וכשחותכים זה מה שרואים – אחחחח זה טעיםםםם!





   


קיבלתם תיאבון? קדימה למתכון!
  


מון בלאן

החומרים ל-12 קינוחים:

לתחתית סבלה ברטון:
160 גר` סוכר
160 גר` חמאה
4 חלמונים
קליפה מגוררת מחצי תפוז
1/2 מקל וניל (אפשר להמיר בכפית תמצית וניל איכותית)
225 גר` קמח
15 גר` אבקת אפייה

לקרם ערמונים:
400 גר` מחית ערמונים ממותקת
100 גר` חמאה, מרוככת
4 כפיות תמצית וניל
4 כפות רום כהה (ממליצה בחום להגדיל לקבלת טעם מודגש יותר!)

למילוי (לא חובה):
12 פרלינים

אופן ההכנה:

לתחתית סבלה ברטון: 
בקערת מערבל חשמלי, להקציף יחד את החמאה עם הסוכר. להוסיף את החלמונים, את גרגירי מקל הוניל ואת קליפת התפוז.
להוסיף את הקמח ואת אבקת האפייה ולעבד רק עד לקבלת בצק אחיד.
לעטוף את הבצק בניילון נצמד, ולהעביר לקירור לשעתיים לפחות.
לרדד את הבצק לעובי של 1.5 ס"מ, ולקרוץ ממנו עיגולים בקוטר 7.5 ס"מ בעזרת רינגים.
לאפות את העיגולים בתוך הרינגים בחום בינוני למשך 20 דקות עד לקבלת צבע זהוב-שחום.

לקרם ערמונים:
להקציף יחד את כל החומרים ולהעביר לשק זילוף עם פיית ספגטי, או פיה חלקה ודקה.
מי שרוצה יכול להניח בשלב זה פרלין עסיסי על גבי כל עוגייה.
לזלף ערימה יפה של פסי קרם דקים על גבי הבסיסים.
להגיש בטמפרטורת החדר כל שקרם הערמונים יהיה רך.

מקור המתכון: cannelle-vanille , עם תיקונים שלי
  

 




ולסיכום בפינה שלכם, אתם מוזמנים לשטוף את העיניים עם רוגעלכים מדהימים
פרי מעשיה ידיה הטובות של טל, בעלת הבלוג המשגע טולטולים.
טל היא אופה מוכשרת וכותבת קורעת מצחוק שמוציאה תחת ידיה מאפים מגרים בטירוף!
שווה שווה לבקר אצלה בבלוג, ואל תאשימו אותי אם תצאו רעבים...
אז תודה על התמונות טולטולינה!




5 תגובות:

  1. אנונימי11/10/16 01:16

    הקינוח נראה טעים בטירוף. רציתי לשאול האם נראה לך שניתן להכין אותו ברינג קוטר 24 כעוגה משפחתית ולא כקינוח אישי?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אני מניחה שזה יכול לעבוד גם כעוגה גדולה, אבל זה ידרוש קצת התאמות.
      לדעתי במקרה הזה הייתי מפחיתה את כמות הבצק במתכון לקצת יותר מחצי,
      כדי שלא לקבל תחתית עבה מדי. זמן האפייה עלול להתארך מעט בהתאם.
      כמו כן הייתי מוסיפה גם שכבה שמנמנה של קצפת מתחת לקרם הערמונים לתוספת רכות, טעמים ומרקמים.
      בהצלחה

      מחק
  2. היי פייה, יש לך במקרה מתכון להכנת קרם ערמונים לטובת הקינוח הנל מערמונים בואקום?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ניצן
      לא ניסיתי, תוכלי למצוא בקלות ברשת
      בהצלחה

      מחק
  3. היי (: בהסבר ליד התמונות כתוב לקרר את הקרם ערמונים אחרי ההכנה אבל במתכון כתוב להשתמש ישר אחרי ההכנה. מה מהם נכון? אפשר לקרר את הקרם או שהוא יהיה יציב מדי בשביל לזלף אותו?

    השבמחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...