יום שלישי, 1 בנובמבר 2011

ארנבוני לימון




יששששש, יום התראפיה החודשי שלי הגיע!
וכמובן שמדובר ביום האפייה שלי לעוגיות מקושטות, כי באמת שאין עבודה קפדנית מדויקת ותראפיסטית יותר
מאשר לאפות עוגיות ולזלף עליהן המון פרטים עדינים וקטנטנים...
לאחרים זה יכול להיראות סיוט לשמו, אבל אני נהנית מכל רגע ומנסה לצבור מיומנות באמנות קישוט העוגיות, אותה גיליתי לאחרונה.

כבר הכנתי בעבר עוגיות בצורת דובונים, ועוגיות חתן וכלה עבור יום החתונה שלי ומאוד נהניתי מהתהליך ומהתוצאה
אבל אילו עוגיות מתחשק לי להכין כעת?
מיד נברתי בזכרוני, ונזכרתי בפניות שונות שקיבלתי מחברים ומגולשים לאור פירסומי העוגיות הקודמות,
שביקשו שאאפה להם עוגיות מיוחדות בשלל צבעים וצורות-
צבים, כלבים, פילים וחתולים היו רק חלק מהבקשות   
אז הפעם החלטתי לקרום עור וגידים לרעיון אחד שקיבלתי - עוגיות ארנבים
וכדי לתת לעוגיות שלי טעם ואופי משלהן, החלטתי להכין את הבצק ואת הזיגוג בטעמים לימוניים.

אז מאיפה מתחילים? מצורת הארנב כמובן.
חותכן בצורת ארנב אין לי בבית, וממש לא התחשק לי לקנות במיוחד- הרי רוב הסיכויים שלא אכין עוגיות ספציפית בצורת ארנבים פעמים רבות בחיי
ויש גבול לכמות השטויות שאני יכולה לאפסן במגירות ובארונות המטבח שמזמן כבר עולות על גדותיהן (לא?)

אז מה עושים במקרה שמתחשק להכין עוגיות בצורות מיוחדות, אבל אין חותכנים? שתי אפשרויות:
אופציה ראשונה – מהנדסים איך לקרוץ את הראש בנפרד ואת האוזניים בנפרד מכוסות וכלי-מטבח שיש בהישג יד
אופציה שנייה – מכינים חותכן לבד! וזה בדיוק מה שהחלטתי לעשות הפעם.

כן כן, הכנת חותכן בעצמכם היא אפשרות קיימת לביצוע, ואפילו אפשרות קלה ומהירה.
היא מצויינת בדיוק למקרים כאלה בהם רוצים להכין צורות מיוחדות שלא בנמצא,
או כשסתם לא מתחשק לבזבז עשרות שקלים על חותכים מיוחדים.
אז אחרי שניסיתי בעצמי ונחלתי הצלחה, הרי לכם סדנא מהירה:




  
מניחים על שולחן העבודה בקבוק פלסטיק גדול של מים מינרליים או משקה קל אחר, מספריים ומהדק או דבק מהיר ולא רעיל.
גוזרים מהבקבוק בזהירותתתת פרוסה ישרה בגובה של כשני סנטימטרים, פחות או יותר






ולשלב האמנותי - משרטטים על דף נייר את קו המתאר החיצוני של צורת החותכן הרצויה לנו, במקרה הזה צורה של ארנב.
מעקמים את פרוסת הפלסטיק בהתאם לקווי המתאר שציירנו על גבי הנייר, הלוך ושוב, עד לקבלת הצורה הרצויה.
גם אם עושים טעויות וכיפופים לא נכונים בדרך אין בעיה, פשוט מכופפים את הפלסטיק בחזרה.

כשמסיימים מהדקים או מדביקים יחד את שני קצוות הפלסטיק לקבלת צורה סגורה.

Vuala! הרי לכם חותכן נפלא






 כשהחותכן בידינו אפשר לגשת למלאכה- מכינים את הבצק, מרדדים וקורצים ממנו עוגיות ארנבים. אופים את הארנבים עד שהם מזהיבים, ומצננים.




מכינים זיגוג לימוני לבן ומתחילים לזלף - מזלפים מהזיגוג הלבן קווי מתאר חיצוניים לארנבים.
לאחר שקווי המתאר מתייבשים, ממלאים אותם בזיגוג הלבן ומניחים להתייבש.







תראו כמה שהם חמודים!




בתיאבוןןןןןןןןןןןן





טיפים נוספים והסברים להצלחה בזילופים ניתן למצוא כאן.
שבוע מתוק לכולם!



ארנבוני לימון

החומרים ל—24 עוגיות:

לעוגיות:
100 גרם חמאה, מרוככת
50 גרם אבקת סוכר
1 חלמון
1/2 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון גדול אחד
150 גרם קמח
קורט מלח

לזיגוג לבן:
300 גרם אבקת סוכר
6 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
6 כפיות חלב

לקישוטים צבעוניים:
100-150 גרם אבקת סוכר
מיץ לימון סחוט טרי
צבע מאכל ורוד
צבע מאכל שחור
צבע מאכל צהוב


אופן ההכנה:
מקציפים את החמאה המרוככת יחד עם אבקת הסוכר בקערת מערבל חשמלי.
מוסיפים חלמון, תמצית וניל וקליפת לימון מגוררת, ומקציפים לתערובת רכה וחלקה.
מוסיפים לתערובת את הקמח והמלח בהדרגה על מהירות נמוכה, ומערבבים  רק עד שמתאחד.
מעבירים את הבצק לקירור למשך כשעתיים. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה וקורצים ממנו עוגיות בצורת ארנבים.
מעבירים לאפייה בחום 180 מעלות למשך 10 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים.

לזיגוג לבן:
שופכים לקערית את אבקת הסוכר, ומטפטפים לתוכה בהדרגה תוך עירבוב את מיץ הלימון ואת החלב עד לקבלת משחה רכה.
אם הזיגוג דליל מדי מוסיפים עוד מעט אבקת סוכר, ואם הוא סמיך מדי מטפטפים פנימה כמה טיפות מיץ לימון או חלב.
מעבירים את הזיגוג לשק זילוף עם צנטר דק או לקונוס מנייר אפייה עם חור קטן בקצה.
מזלפים קווי מתאר חיצוניים לארנבונים במרחק קטן מדפנות העוגייה. מניחים להתייבש מעט.
ממלאים את קווי המתאר בזיגוג לבן ומניחים להתייבש.
אם יש צורך מדללים מעט את הזיגוג או מחליפים לצנטר בעל פייה עבה יותר כדי שיהיה קל למלא את קווי המתאר.

לקישוטים צבעוניים:
מכינים מעט זיגוג לבן סמיך, ומערבבים לתוכו מעט צבע מאכל ורוד עד לקבלת זיגוג ורוד.
מזלפים לארנבונים אפים קטנים במרכז הפנים.
באותו האופן מכינים זיגוג שחור, זיגוג צהוב בהיר וזיגוג ורוד בהיר.
מהזיגוג השחור מזלפים לארנבונים שפמים ועיניים, ומהזיגוג הצהוב והורוד הבהיר מזלפים אוזניים.
מניחים לעוגיות לעמוד בטמפרטורת החדר עד שהזיגוג יתקשה לחלוטין, ומאחסנים בקופסה אטומה.
וכעת לקישוטים- מזלפים לארנב אף ורוד, שפם חמוד, ועיניים שובבות.
מסיימים באוזניים בהירות באיזה גוונים שאנחנו רוצים, אפשר גם להשאיר אותן לבנות.  
וזהו! הארנבונים שלנו מוכנים.
 



5 תגובות:

  1. אנונימי5/12/12 16:02

    היי, העוגיות עוברות הקפאה? של כמה זמן?

    השבמחק
  2. אני אף פעם לא מקפיאה עוגיות-
    לטעמי זה מאוד פוגם במרקם...
    הוא במיטבו כשהן טריות...

    השבמחק
  3. אנונימי7/12/12 23:00

    אוקיי, תודה.
    אז כמה זמן רצוי להכין אותן לפני מסיבה כשיש מלללא דברים להכין ולחוצים? ואיך לאחסן שלא יתייבשו?
    שוב תודה!

    השבמחק
  4. אפשר להכין כמה ימים מראש,
    (נניח 3-4 מקסימום)
    ולשמור בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.
    ככה זה בעוגיות- ככל שיותר טריות יותר טעימות...
    בהצלחה

    השבמחק
  5. אנונימי9/12/12 09:50

    תודה רבה!

    השבמחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...