יום רביעי, 2 בנובמבר 2011

מרתון העוגיות הגדול - חלק ב` ושוקולדי במיוחד





שוקולד...
אני בטוחה שכל חובב מתוקים קלאסי יסכים איתי שבהחלט מדובר באחד מהפלאים שהעניק לנו הטבע...
בכל פעם מחדש מפתיע אותי לגלות כיצד חטיף פשוט יכול להעניק כל כך הרבה אושר :)
ובכל פעם מחדש מתמודדת עם עצמי מול דילמת האופי הקשה- כיצד לפתוח את החפיסה, ולא לסיים בבת אחת את כולה?

עוד מילדות גיליתי את החיבה לממתק הממכר,
ובשנותיי הראשונות בבית הספר היסודי, נהגתי לעיתים  להעמיד פנים שאני חולה,
רק כדי שסבא יבוא לשמור עליי, וייקח אותי לקנות שוקולדים על המשקל בשופרסל 
(אמא, זה הזמן לגלות את האמת...חחח  )



אז הפעם בחלק ב` של מרתון העוגיות, ממליצה בפניכם על מתכונים מעולים על טהרת השוקולד-
אם אתם מעדיפים את עוגיות השוקולד שלכם פריכות, או אולי רכות ועדינות, או מפוצצות בגלידה, לבחירתכם!

וגילוי נאות- בתום כתיבת הפוסט ועריכת התמונות לא עמדתי בזה, ורצתי להכין לעצמי פיתה חמימה מפוצצת בנוטלה...
בחיי שאין כמו שוקולד
מאחלת לכולם מראש שנה טובה, ומתוקה מתוקההההה






נתחיל עם מתכון נפלא שתירגמתי מתוך מגזין "גורמה" האמריקאי,
לעוגיות שוקולד טעימות ונהדרות בציפוי של אבקת סוכר-
אפשר לומר שהן בנות הדוד של העוגיות המושלגות הידועות לשמצה.
בצק העוגיות מוקצף במערבל חשמלי, שהופך אותן לרכות במיוחד ונפלאות גם לילדים.



עוגיות שוקולד רכות בציפוי אבקת סוכר

החומרים ל-60 עוגיות:
2 כוסות קמח (250 גר`)
1/3 כוס קקאו (35 גר`)
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
225 גר` חמאה, מרוככת
1/2 כוס סוכר
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל
140 גר` שוקולד מריר, קצוץ גס
1/2 כוס אגוזים או שקדים, קצוצים דק (לא במעבד מזון)
1/2 1 כוסות אבקת סוכר לציפוי

אופן ההכנה:
לערבב יחד בקערה קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח.
להקציף יחד חמאה וסוכר בקערת מערבל במהירות בינונית-גבוהה לקבלת קרם חיוור ורך
(משך של כ-2 דקות במערבל, ו-4 דקות במערבל ידני).
להוסיף ביצה ווניל, להקציף עד שמעורבב. להנמיך מהירות המיקסר, להוסיף את תערובת הקמח ולערבב לתערובת אחידה.
להוסיף שוקולד ואגוזים ולערבב. לכסות הקערה בניילון נצמד ולצנן הבצק כ-30 דקות שיתייצב.
לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות (בין 4 ל-5).
למדוד כף שטוחה של בצק ולגלגל לכדור של 2.5 ס"מ, לשטח מעט בעזרת כף היד לעובי של 3/4 ס"מ ולצפות באבקת סוכר.
לסדר במרווחים של 5 ס"מ בין עוגייה לעוגייה על נייר אפייה לא משומן. לאפות התבניות בשליש העליון והתחתון של התנור.
לאפות למשך 8-10 דקות, עד שהעוגיות תופחות מעט ונסדקות מעט. להעביר בעזרת מרית מתכת לרשת צינון, לצינון מלא.
לצפות העוגיות שוב באבקת סוכר.
העוגיות נשמרות לשבוע ימים, לאפסן בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר כאשר נייר פרגמנט מפריד בין השכבות.

מקור המתכון: מגזין
Gourmet



והפעם לא בדיוק עוגיות, כי אם מיני-טארטלטים מקסימים וממכרים לחלוטין.
מי שמכיר אותי היטב יודע שאני מאוד אוהבת לחדש ולרענן לעצמי את מאגר המתוקים בבית,
אבל את הטארטלטים הקטנים והחמודים הללו כבר הכנתי כמה וכמה פעמים לאורך השנים.
מבט מהיר על החמודים הללו מבהיר בהחלט את הסיבה-
המתכון ממש לא מסובך להכנה, לא דורש שעות של עבודה,
ובכל זאת התוצאה המתקבלת מאוד מרשימה – פטיפורים קטנים ויפהפיים, ומאוד טעימים.
מי שלא אוהב מקדמיה או לא הצליח להשיג עדיין יכול להכין את הקטנים הללו בשילוב של אגוזים אחרים.

מי שרוצה לגוון לעצמו יכול להכין את המתכון בגירסה עם בצק לבן אה-לה-פאי פקאן.
במקרה כזה פשוט משמיטים את הקקאו מהקלתית ומפחיתים מעט מכמות אבקת הסוכר בהתאם.
  
   


מיני טארטלטים של שוקולד ומקדמיה

החומרים ל-24 מיני טארטלטים:

לבצק:
150 גר` קמח
2 כפות קקאו
½ כוס אבקת סוכר
קורט מלח
125 גר` חמאה קרה בקוביות
3-4  כפיות מים קרים

למלית:
1 כוס אגוזי מקדמיה שלמים, קלויים קלות (אפשר גם לוז)
1 כף חמאה מומסת
½ כוס סוכר חום רך
2 כפות גולדן סירופ / סירופ תירס
1 ביצה קטנה

לקישוט:
100 גר` שוקולד מומס

 כלים:
תבנית מיני-מאפין עם 24 שקעים, או כל תבנית סיליקון שקעים אחרת
(אני מכינה בתבנית שקעים קטנטנים)

אופן ההכנה:
במעבד מזון לעבד יחד קמח, קקאו, אבקת סוכר ומלח בפולסים. להוסיף חמאה ולעבד לפירורים.
להוסיף 3 כפיות מים קרים ולעבד לכדור בצק. להוסיף עוד כפית מים אם יש צורך.
לחלק הבצק ל-24 כדורי בצק בגודל אגוז, ללחוץ לשקעים בתבנית ולעצב לקלתיות קטנות.
לקרר ל-30 דקות. לחמם תנור ל-180 מעלות.
לחלק את אגוזי המקדמיה בין הקלתיות.  בקערה, לערבב חמאה מומסת, סוכר חום, גולדן סירופ וביצה לבלילה חלקה.
לצקת מעט מן הבלילה לכל שקע. לאפות 20-25 דקות עד שהמאפה זהוב והמלית יציבה. לצנן ל-10 דקות ולהעביר לרשת צינון.
להעביר השוקולד המומס לשקית זילוף ולזלף קווים דקים לקישוט הטארטלטים

מקור המתכון: מגזין   cuisine
  






נכון שימיו של הקיץ במחוזותינו כבר ספורים, אז למי שלא זלל מספיק קוקילידות, מציעה לכם את הפיתרון הביתי-
כריכוני עוגיות רכות הממולאות בגלידה
העוגיות הממולאות יכולות להחזיק בקופסא אטומה במקפיא לזמן רב,
דבר שהופך אותן לפיתרון קלאסי עבור אורחים שקופצים ברגע האחרון...




כריכוני שוקולד במלית גלידת וניל


החומרים לכ-15 כריכונים ממולאים:
120 גר` חמאה רכה
140 גר` סוכר
1 ביצה גדולה, בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
140 גר` קמח
45 גר` קקאו
¼ כפית סודה לשתייה
½ כפית אבקת אפייה
80 גר` שוקולד צ`יפס (כחצי כוס)
80 גר` אגוזים קצוצים גס (כחצי כוס)

למלית:
גלידת וניל, מרוככת

אופן ההכנה:
להקציף במערבל חמאה וסוכר לקציפה אוורירית. להוסיף את הביצה ואת תמצית הוניל ולהקציף עוד מעט. לנפות פנימה את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה ואבקת האפייה ולערבב רק עד שמתאחד.
לקפל פנימה את השוקולד צ`יפס ואת האגוזים. להעביר הבצק לקירור למשך שעה.
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. צרים כדורים בגודל של 3-4 ס"מ.
משתדלים ליצור אותם שווים בגודלם כמה שיותר כדי שלא יהיו הבדלים בגדלים בהרכבת הכריכונים.
מסדרים הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים גדולים (העוגיות מתפשטות במהלך האפייה) ומשטחים אותן מעט בעזרת כף היד.
אופים העוגיות למשך 12 דקות כך שהן נדסקות מעט אך עדיין רכות.
מצננים את העוגיות לחלוטין, מסדרים יפה בתוך קופסת פלסטיק,
או על גבי מגש מכוסה בניילון נצמד ומעבירים להקפאה למספר שעות ספורות או כל הלילה.
לאחר שהעוגיות קפואות, ממלאים כל צמד עוגיות בכמות גדולה של גלידה.
לשמור העוגיות בקירור. רצוי לתת לעוגיות לעמוד לזמן קצר בטמפרטורת החדר לפני ההגשה כדי שהגלידה תתרכך מעט.
   



אחד השילובים הקדושים מבחינתי בעולם המתוקים הוא קוקוס ושוקולד.
אין ספק שיש בין השניים מערכת יחסים מופלאה של פירגון הדדי, אהבה ואיכפתיה-
הם מחמיאים האחד לשני כשצריך, אך לכל אחד יש מקום להתבלט...
וכראייה חטיף הבאונטי הידוע שלא הייתי מתנגדת לחיות עליו 24 שעות ביממה...
כבר פירסמתי בבלוג כמה מתכונים בעבר בהשראת השילוב המנצח- קוקוסיות, וגם עוגת גבינה קוקוס ושוקולד.
אחד המתכונים שקדמו להם הם המתכון הנפלא הזה-
בצק קקאו שעוטה עליו שכבות דקיקות של קוקוס וגנאש, ממתק דחוס ומענג שאוכלים בחתיכות קטנות.
כוס חלב ליד, וכל שנותר הוא פשוט להתמוגג מעונג... אחחחח!




ריבועי שכבות קוקוס ושוקולד

החומרים:

לגנאש שוקולד:
250 מ"ל שמנת מתוקה (1 גביע)
150 גר` שוקולד מריר
100 גר` שוקולד חלב

לבצק קקאו:
75 גר` חמאה רכה
70 גר` אבקת סוכר
1 חלמון
85 גר` קמח
3 כפות קקאו

לשכבת קוקוס:
1 פחית חלב מרוכז (397 מ"ל)
200 גר` קוקוס טחון

לקישוט:
שוקולד לבן מגורר


כלים:
תבנית מלבנית קטנה של טוסטר (20X25 ס"מ לערך),
מרופדת בנייר אפייה עם שוליים רחבים עודפים


אופן ההכנה:

לגנאש שוקולד:
מרתיחים שמנת מתוקה בקערת מיקרוגל.
מוסיפים לתוכה את שני סוגי השוקולד ונותנים להינמס. מעבירים למקרר למספר שעות שיתייצב.

לבצק קקאו:
מקציפים יחד חמאה ואבקת סוכר. מוסיפים חלמון.
מערבבים יחד קמח וקקאו ומוסיפים בהדרגה לקציפה החמאה עד לקבלת בצק דביק. מעבירים לקירור למשך שעה-שעתיים.
משטחים הבצק בתבנית, דוקרים במזלג ומעבירים להקפאה למשך 30 דקות.
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות ואופים הבצק במשך 25 דקות. מצננים.
בינתיים מכינים את שכבת הקוקוס.

לשכבת קוקוס:
יוצקים החלב המרוכז לקערה בינונית. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
נותנים לתערובת לשבת.

להרכבה:
מוציאים את קערת הגנאש זמן מה לפני ההרכבה כדי שיתרכך מעט.
משטחים על גבי הקלתית חצי מכמות הקוקוס לשכבה אחידה, דוחסים יפה.
מעבירים להקפאה למספר דקות.
מושחים על גבי שכבת הקוקוס חצי מכמות הגנאש, משיבים להקפאה.
חוזרים על הפעולה שוב כשמסיימים בגנאש.
(חשוב לציין – כפי שניתן לראות בתמונה אני חילקתי את כמות הקוקוס והשוקולד לשלישים ולא לחצאים.
למי שאין סבלנות גדולה, ממליצה להכין רק שתי שכבות כדי שלא להתאמץ על הכנת שכבות דקות ואחידות הדורשת קצת השקעה).
מפזרים מעל שוקולד לבן מגורר ומאשפזים בקירור שיתייצב לחלוטין.

כשיציב שולפים את העוגה מן התבנית בעזרת שולי נייר האפייה, ופורסים לקוביות קטנות.
שומרים בקירור. אפשר להוציא מהמקרר זמן קצר לפני ההגשה כי הן טעימות יותר בטמפרטורת החדר כשהן רכות מאוד.
  

 



  
  
מתה על עוגיות טביעת אצבע על כל סוגיהן – הן תמיד יוצאות כל כך חמודות!
העוגיות הללו הן באמת אחד מסוגי העוגיות האהובים עליי- פשוט נפלאות,
תפוחות ורכות, ובמלית שוקולד עשירה ומענגת, וחשוב לא פחות – ממש קלות להכנה!
למגש עוגיות חגיגי וחמוד ניתן לסדר אותן שורות שורות לצד עוגיות טביעת אצבע אחרות במליות שונות.




עוגיות טביעות אצבע  במלית טראפל

החומרים ל-20 עוגיות:
3 כפות קקאו
1 כף שמן קנולה
125 גר` חמאה, מרוככת
1/2 כוס (115 גר`) סוכר
1 ביצה, מופרדת
1 כפית תמצית וניל
1 כוס (150 גר`) קמח
קורט מלח
1/2 כוס (70 גר`) שקדים קצוצים היטב במעבד מזון

למלית הטראפל:
100 גר` שוקולד מריר
3 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מערבבים קקאו ושמן בקערה קטנה, מערבבים לתערובת חלקה.
בקערה גדולה, מקציפים יחד חמאה וסוכר לתערובת קרמית. מוסיפים חלמון ווניל ומקציפים היטב.
מוסיפים פנימה את תערובת הקקאו והשמן ולבסוף מוסיפים את הקמח והמלח, עד לקבלת בצק חלק.
שמים את השקדים בקערה. בקערה נפרדת, טורפים מעט את החלבון עד שמוקצף.
לוקחים פיסות קטנות מהבצק ומגלגלים אותם לכדורים בגודל שווה.
(לכל כדור בצק השתמשתי בכפית של בצק, לא עמוסה מדי-
העוגיות מכפילות לחלוטין את גודלן במהלך האפייה ולא כדאי ליצור עוגיות ענק!)
טובלים כל כדור בצק בחלבון ומגלגלים בשקדים הקצוצים.
מניחים את הכדורים המצופים על נייר האפייה, משאירים מרווחים בין העוגיות מאחר והן מתפשטות.
יוצרים במרכז העוגייה גומה עמוקה בעזרת האגודל או האצבע.
אופים העוגיות 10-12 דקות, עד שמתייצבות. מעבירים לנייר אפייה להצטננות.
(אני אפיתי מספר דקות יותר מן המצוין, בתום האפייה העוגיות עדיין רכות וצריך לתת להן להצטנן כדי שיתייצבו, לא לאפות אותן למוות.
את צורתן הרכה בזמן הצינון ניתן לנצל כדי להגדיל את טביעות האצבע ולסדר את צורת העוגיות מעט).
למלית הטראפל ממיסים בעדינות של השוקולד והשמנת יחד על בן מארי או במיקרוגל, מערבבים לבלילה חלקה.
לצקת בעזרת כף מעט מן התערובת לתוך כל גומה ולתת להצטנן בטמפרטורת החדר. לאחסן במיכל אטום בטמפרטורת החדר.

מקור המתכון: Julie Le Clerc, Cuisine
   



 ולסיכום הפוסט המתוק הזה,
אי אפשר בלי לצרף המלצה חוזרת למתכון עוגיות השוקולד האהוב עליי ביותר...זה שתמיד צירפתי למשלוחי מנות פורימיים רבים, והיווה פיתרון מתוק למאנצ`ים היסטריים של שוקולד במשך השנים.אני מדברת כמובן על עוגיות שוקולד שחיתות, של רוני ונציה, המלכה האם והקונדיטורית האהובה עליי.מדובר בעוגיות שוקולד מרוכזות, רכות וצ`ואיות שאי אפשר להפסיק לאכול!ניתן להכין את העוגיות כמו שהן, או לשחק בתוספות של שוקולד צ`יפס בטעמים, אגוזים שונים, ואפילו סוכריות עדשים.
אז למה אתם מחכים? רוצו למטבח!  

 

עוגיות שוקולד שחיתות

רכיבים:
ל-25 עוגיות:
2 ביצים
2/3 כוס סוכר (145 גר')
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס קמח (30 גר')
1/4 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
225 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
2 כפות חמאה (30 גר')
2 כוסות אגוזי מלך, קצוצים גס
1 כוס שוקולד צ'יפס, או שוקולד קצוץ (170 גר')

אופן הכנה:
בקערה בינונית מקציפים היטב את הביצים עם הסוכר והוניל עד לקבלת תערובת תפוחה ומוקצפת.
מנפים ביחד את הקמח אבקת האפייה והמלח.
ממיסים את השוקולד (לא את הצ´יפס) עם חמאה בקערה, מעל לסיר עם אדים. מסירים מהאש (השוקולד צריך להיות חמים לא חם).
מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת השוקולד, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת הקמח, ולאחר מכן את האגוזים והשוקולד צ´יפס.
מניחים את הבצק במקרר לפחות לשעה או יותר או עד שהתערובת יציבה.
מחממים תנור ל-180 מעלות
מעצבים מהבצק כדורים בקוטר 4 ס"מ, ומניחים במרחקים של 5 ס"מ, ומשטחים מעט ביד לחה לגובה 2.5 ס"מ.
אופים כ-12 דקות, או עד שהחלק העליות נראה יבש וסדוק והאמצע נראה עדיין רך ודביק.
מניחים את התבניות מעל לרשתות צינון ומיד מעבירים את העוגיות במרית מתכת לרשת לצינון מלא

 מקור המתכון: רוני ונציה



 


    



גם הפינה שלכם הפעם מוקדשת לביצוע שוקולדי ומגרה במיוחד-
עוגת גבינה וסניקרס מעוררת תיאבון של הגולשת
pimpf - תודו שהיא יפהפיה מהממת!
תודה רבה לך על משלוח התמונה :) 





  

30 comments:

  1. ענבל הפייה המתוקה,
    אם אני מכינה את העוגיות המושחתות אבל שיהיו מיועדות גם לילדים וללא אגוזים, צריך להוסיף משהו אחר במקום ?

    האתר החדש מקסים ועושה אפילו עוד יותר חשק מהקודם !!!
    COOKIA

    השבמחק
  2. אין בעיה להשמיט את האגוזים, אני בדר"כ מכינה כך.
    במקרה כזה נוהגת להחליף את חלק מכמות האגוזים בשוקולד צ'יפס
    יוצא מצוין!
    שיהיה בהצלחה, בטוחה שהילדים יזללו בלי להניד עפעף :)
    תודה על המחמאה ושבוע נפלא
    ענבל

    השבמחק
  3. היי ענבל,
    חיפשתי אחר מתכון מעניין וטוב לחיתוכיות שוקולד-קוקוס ואז החלטתי שכנראה עיון בבלוגך יניב תוצאות טובות ולא טעיתי :)
    אך יש לי שאלה-הבצק קקאו גם ע"פ המרכיבים והמראה נראה דיי דחוס ולא כ"כ מתוק,האם זה רק נראה כך,והאם העוגה יוצאת מתוקה או דיי קוקוסית בטעמה?אשמח לתשובה :)

    השבמחק
  4. היי הילה
    שמחה שמצאת את מבוקשך :)

    בצק הקקאו הוא סוג של בצק פריך נימוח, ודווקא לא דחוס
    אך יחסית בעל טעם קקאו מודגש, כדי לאזן את מתיקות המלית.
    בעת הכנת הבצק ניתן לטעום ולהוסיף סוכר ו/או להפחית מכמות הקקאו אם חפצים בטעם שונה,

    בנוגע לעוגה עצמה- היא קוקוסית מאוד בטעמה, ומתוקה אך לא בצורה מוגזמת.
    בסה"כ קחי בחשבון שלא מדובר כאן בעוגה אוורירית, אלא בממתק טעים שאוכלים בקוביות.
    אם רוצים למנן מתיקות ניתן לשחק בסוגי השוקולד- להמיר חלב במריר, או להשתמש בשוקולד משובח.

    אפשרות שנייה לקוביות קוקוס דומות, אך קלאסיות ופשוטות יותר את יכולה למצוא גם כאן-
    http://the-cookie-fairy.blogspot.com/2011/10/blog-post_438.html
    בהצלחה!

    השבמחק
  5. אנונימי16/12/11 14:53

    הכנתי את עוגת שכבות שוקולד קוקוס ,מאוד טעימה ,אך לא הצלחתי להכין את השכבות הכמות ממש קטנה.הכנתי בתבנית פיירקס קטנה מאוד כפי שנדרש הכנתי שתי שכבות שכבת קוקוס ושיכבת שוקולד.ולא הקפאתי את הבצק אלה שיטחתי אותו ולאחר הקפאתי .כי חששתי שאם הכדור בצק יהיה קפוא לא אוכל לשטח אותו .כדי להכין מס שכבות נראה לי שצריך ממש תבנית פיצית גם ככה התבנית שהכנתי בה היתה קטנטנה.

    השבמחק
  6. אנונימי שלום :)
    כפי שציינתי במתכון הכנת שכבות דקות ואחידות דורשת קצת השקעה,
    למרות שליצור שתי שכבות בלבד לא אמורה להיות בעיה-
    אולי השתמשת בתבנית גדולה מן הנדרש ולכן הקושי?
    בכל מקרה השכבות שצריכות להתקבל מהמתכון דקות, ולשם כך יש לשטח אותן היטב.
    אם מתקשים בהכנה, ניתן בהחלט להגדיל כמויות
    ולקבל שכבות עבות יותר שקל יותר לעבוד איתן
    ויוכלו להתפרש על פני תבנית גדולה יותר.
    בנוגע לבצק אין בעיה להקפיא לאחר שמשטחים אותו.

    בכל מקרה שמחה שיצא טעים :)

    השבמחק
  7. היי ענבל,
    תודה על תשובתך המהירה!
    אם אני מעוניינת בעוגה דיי ממותקת,כמה סוכר עלי להוסיף בערך לבצק הקקאו וכמה שוקולד מהכמות שיש להשתמש בגנאש ניתן להמיר לחלב במקום המריר?
    סליחה על ההטרדה ותודה :)

    השבמחק
  8. הילה-
    קשה לי לומר כי זה מאוד עניין של טעם אישי-
    מה שמתוק מאוד לאחד, לא מספיק מתוק לאחר
    ולכן מאוד כדאי פשוט לטעום אחרי כל שלב
    כך שתתקבל רמת מתיקות מדויקת לרצונך.
    בנוגע לבצק השוקולדי- כף או שתיים מקסימום יעשו את העבודה,
    כאמור ממליצה לטעום את הבצק קודם ולבדוק האם לדעתך בכלל חסרה מתיקות.
    בנוגע לגנאש השוקולד-
    את יכולה להשתמש ב-150 גר' שוקולד חלב ו-100 גר' שוקולד מריר,
    זה נראה לי מתוק דיו- ומקסימום טועמת ומוסיפה אבקת סוכר.
    בהצלחה!

    השבמחק
  9. תודה רבה!

    השבמחק
  10. אנונימי29/4/12 20:47

    בס"ד
    שלום לך פיית העוגיות
    הכנתי את עוגיות טביעת אצבע שוקולדיות
    מוצלח וטעים מאוד.
    יישר כוח ותודה רבה

    השבמחק
  11. שמחה לשמוע :)
    מאוד אוהבת את העוגיות הללו
    ושמחה שאהבת.
    תודה על העידכון ולבריאות!

    השבמחק
  12. אנונימי10/6/12 22:32

    היי ענבל!
    אני מתכננת לעשות את העוגיות טביעות אצבע במלית טראפל.

    האם אפשר להחליף את השקדים הקצוצים בברס (אגוזי לוז קצוצים ומקורמלים)?

    תודה מראש!
    קארין

    השבמחק
  13. בהחלט, אין שום בעיה
    שיהיה בהצלחההה! :)

    השבמחק
  14. אנונימי14/6/12 23:12

    תודה על התגובה המהירה! יצא מעולה!
    תהיתי אם יש לך איזושהי עצה שתעזור לי למנוע את ההתרחבות המפלצתית של העוגיות, הן לא יוצאות לי כל כך יפות...

    תודה!
    קארין

    השבמחק
  15. שמחה לשמוע שהצליח, בתיאבון!
    העוגיות אכן מתרחבות במהלך האפייה-
    כדי שלא "לאבד עליהן שליטה" פשוט להכין את כדורי הבצק קטנים יחסית להבא.
    בנוסף קירור הבצק לפני יצירת העוגיות ו/או אחרי
    יכול לעזור לשמור על צורה נאה יותר.
    בהצלחההה

    השבמחק
  16. היי ענבל,

    האם בעוגיות המושחתות יש תחליף לאבקת הסוכר? יש לי מעט אבקה והיא לא תספיק לציפוי כל העוגיות,

    תודה

    השבמחק
  17. היי הדס
    מניחה שאת מתכוונת לעוגיות השוקולד הרכות המצופות במעטה לבן?
    אין ממש תחליף לאבקת הסוכר...
    אפשר לגלגל אותן בקקאו אבל התוצאה תתקבל הרבה יותר שוקולדית-מרירה,
    או בקוקוס טחון, אבל התוצאה לא תהיה יפה באותה המידה.
    בכל מקרה אין מניעה לאפות את העוגיות כמו שהן גם ללא ציפוי, הן פשוט יהיו פחות יפות למראה, אבל עדיין טעימות.
    במקומך הייתי שמקיעה בעצמי ויורדת למכולת לקנות אבקת סוכר ;)
    בהצלחה

    השבמחק
  18. היי הדס
    מניחה שאת מתכוונת לעוגיות השוקולד הרכות המצופות במעטה לבן?
    אין ממש תחליף לאבקת הסוכר...
    אפשר לגלגל אותן בקקאו אבל התוצאה תתקבל הרבה יותר שוקולדית-מרירה,
    או בקוקוס טחון, אבל התוצאה לא תהיה יפה באותה המידה.
    בכל מקרה אין מניעה לאפות את העוגיות כמו שהן גם ללא ציפוי, הן פשוט יהיו פחות יפות למראה, אבל עדיין טעימות.
    במקומך הייתי משקיעה בעצמי ויורדת למכולת לקנות אבקת סוכר ;)
    בהצלחה

    השבמחק
  19. שלום! קודם כל הבלוג מקסים. דבר שני, שאלה: להכנה של מיני טארטלטים, מיני פאי, או כל דבר עם קלתית בגודל ביס - אני משתמשת בתבנית שקעים או בתבניות פאי מיוחדות בגודל הרצוי? ואיך הצורה נשמרת אחרי האפיה הראשונה אם לא עושים אפייה עיוורת?

    תודה רבה!

    השבמחק
  20. היי מקרון :)
    ברכה הנמצאת ותודה על המחמאה!

    להכנת מאפים קטנים ניתן להשתמש בתבנית שקעים, בתבניות טארטלטים או ברינגים קטנים-
    זה תלוי בגודל הרצוי להכנה, וברצון האישי.
    במידה ורוצים להכין מאפים ממש קטנים בגודל ביס,
    הכי קל וזמין להשתמש בתבנית סיליקון עם שקעים קטנטנים, או תבנית מיני מאפינס ממתכת.

    בנוגע לאפייה- בגדלים קטנים של טארטים, פחות מומלץ לבצע אפייה ראשונה של הבצק ללא מלית,
    אלא מומלץ לאפות באפייה עיוורת, כדי שלא יתפח יתר על המידה ולא ישאיר מקום למלית.
    במקרה של המיני טארטלטים שוקולד ומקדמיה שהכנתי- כאן האפייה היתה רגילה, מלית ותחתית ביחד ולכן לא היתה בעיה כזו.

    השבמחק
  21. תודה על התשובה! רק לא ברור לי: האם כל מתכון של טארט או פאי שממירים לגודל ביס אפשר לעשות באופן הזה או שיש מתכונים שחייבים לאפות קודם את בצק?

    השבמחק
  22. כדאי לדבוק באופן האפייה בהתאם למתכון המקורי-
    מתכוני טארט שדורשים אפייה עיוורת בגירסה הגדולה,
    בדר"כ ידרשו אפייה מוקדמת גם בגירסה הקטנה, ולהיפך.
    ממליצה לעקוב אחר ההנחיות במתכון המקורי, גם בגירסה מוקטנת,
    פשוט להפחית זמן אפייה בהתאם.

    השבמחק
  23. אנונימי11/12/14 21:57

    עוגיות השוקולד שחיתות שלך עולות לי ביוקר. בכל פעם שהחייל שלי מגיע לחופשה אני צריכה להכין כמות עצומה שייקח איתו. כמובן שמחכים לו כבר בכניסה לבסיס כדי שישלם "מס עוגיות".
    בקיצור, עוגיות מדהימותתתתתתתת.

    השבמחק
  24. חחחח, מס עוגיות זה יופי של רעיון :)
    איזה כיף לשמוע, אלו באמת עוגיות מעולות
    ושרק ישמור על עצמו הילד
    תודה על העידכון :)

    השבמחק
  25. היי ענבל, בלוג נהדר! פעם ראשונה מכינה משהו מכאן - את עוגיות טביעת האצבע . יצאו מעולות !
    כמובן עשיתי טעויות של צעירים- אפיתי מעט יותר מידיי וקצת גדולות מידיי, אבל עדיין הן טעימות ממש. 😊

    השבמחק
  26. היי עמית
    זה בסדר יש מלא טעויות של צעירים שאני עדיין עושה במטבח, חחח
    אבל ללמוד על בשרנו מטעויות, זה התהליך הלימוד הכי טוב שיש! :)
    שמחה שיצא טעים!

    השבמחק
  27. אנונימי11/1/17 10:42

    שלום! קודם כל תודה על בלוג מדהים!! כל העוגיות כאן נראות נהדר! האם יש דרך להפוך אותן לפרווה? תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה!
      בגדול זה תלוי במתכון.
      ספציפית במתכוני עוגיות השוקולד הרכות בציפוי אבקת סוכר ובעוגיות השוקולד שחיתות
      אפשר בהמרה של החמאה לשמן קוקוס בכמות מעט קטנה יותר (75% מהמקור בערך).
      בהצלחה :)

      מחק
  28. שלום ענבל ותודה רבה על המתכונים.
    הלוואי הלוואי שתגיבי לי כמה שיותר מוקדם...
    את העוגיות טביעת אצבע אפשר להכין עם שמן במקום חמאה? אם כן, מה הכמות?
    תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אסתי!
      הגבתי ברגע שראיתי את ההודעה :)
      אין אפשרות להשתמש במקרה הזה בשמן, יש צורך להקציף את החמאה לקבלת מרקם רך לעוגיות, ושמן שלא ניתן להקציף לא ישיג את המרקם הנדרש. אם רוצים אפשר להשתמש בשמן קוקוס בכמות מעט קטנה יותר. בהצלחה

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...