יום שלישי, 1 בנובמבר 2011

הפינה הפשוטה - שחיתות בשבע שכבות



אמצע השבוע הגיע ויש לי מאנץ` רציני למתוק...
קינוח המסקרפונה-ושוקולד לבן מהשבוע שעבר כבר נזלל ללא היכר,
וגם כדורי השוקולד שהכנתי משאריות הביסקוויטים נטולי הגלוטן כבר מזמן זכרונם לברכה...
סוף השבוע מתקרב בצעדי ענק, אבל עד אז יש עוד יומיים להעביר... ובשביל לשרוד צריך קצת סוכר, לא?

אז מה עושים כשמתיםםםםםםםםםם למשהו מתוק אבל ממש אין כח להכין שום כלום? (חוץ מלאכול נוטלה בכפית כמובן)-
הנה אופציה אחת: קוביות שחיתות מתוקות שלא דורשות אפילו עירבוב בקערה- פשוט משטחים את כל המרכיבים בתבנית, אופים, וזהו...
אז הפשילו שרוולים, וקדימה לעבודה!




חטיף שחיתות בשבע שכבות –  כשמו כן הוא ממתק עשיר מאוד, רך ודביק
המכיל בתוכו את כל שבעת אבות המזון בשבע שכבות של שחיתות מתוקה הישר לתוך הוריד
כי מי כמו האמריקאים מסוגל להכניס כל כך הרבה ג`אנק טעים לחטיף אחד?

שכבה 1 – פירורי ביסקוויטים מעורבבים בחמאה
שכבה 2 – אגוזים קצוצים
שכבה 3 – שוקולד צ`יפס מריר
שכבה 4 – שוקולד צ`יפס לבן
שכבה 5 – שוקולד צ`יפס קרמל
שכבה 6 – קוקוס קלוי
שכבה 7 – חלב מרוכז

תודו שרק מלקרוא את רשימת המכולת הזו נהיה לכם מתוק על הנשמה... אז תתארו את פרץ האנרגיה שאחרי הנגיסה




אך שלא תטעו, למרות רשימת הרכיבים הארוכה לא מדובר כאן בקינוח קשה להכנה-
כל ערימת החומרים המתוקים הללו מסודרת בשכבות בתוך תבנית אחת, ובעת האפייה החומרים נמסים אחד אל תוך השני,
ויוצרים ממתק מרוכז המזכיר בראוניס משודרג ומתוק להפליא, כך שהוא מיועד לזבובים אמיתיים בלבד
לא לשכוח להכין כוס גדולה של חלב קר בצד!

והערה אישית וחשובה:
החטיף טעים יותר באופן משמעותי לאחר שיושב יומיים, מאחר והוא מתרכך וסופג טעמים, ומאבד מן המרקם הקראנצ`י והדביק שיש לו בהתחלה.
יש לשמור את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר (כן, גם בקיץ), ולא במקרר.





 וסדנא פשוטה ומהירה:
טוחנים את הביסקוויטים לפירורים ומערבבים ביחד עם חמאה מומסת





את פירורי הביסקוויט מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומשטחים היטב בעזרת כף
זוהי השכבה הראשונה




ממשיכים ביצירת השכבות – מפזרים שכבה אחת של אגוזים קצוצים, ושכבה נוספת של שוקולד צ`יפס מריר





ממשיכים בשכבות הרביעית והחמישית – שוקולד צ`יפס לבן, ושוקולד צ`יפס קרמל.
שוקולד צ`יפס קרמל אינו מוצר נפוץ ובהחלט ניתן לוותר עליו כאן או לחילופין להמיר בשוקולד צ`יפס לבן.
חשוב להשתמש בשוקולד איכותי לקבלת איכות מירבית.






מפזרים מעל השוקולד צ`יפס את הקוקוס הקלוי – ניתן לרכוש קוקוס קלוי בחנויות המתמחות, לקלות קוקוס טחון על מחבת חמה,
או פשוט להשתמש בקוקוס רגיל, ההבדל זניח במקרה הזה.
לשכבה השביעית והאחרונה יוצקים מעל הכל פחית שלמה של חלב מרוכז, ומעבירים לאפייה




לאחר כחצי שעה המאפה זהוב ומוכן – מניחים לו להצטנן וחותכים לריבועים קטנים.
להיזהר שלא לאפות יתר על המידה כדי לשמור על רכות ולחות הקוביות.





מגישים לצד כוס חלב גדולה...




וזוללים!


וכך נראית הצלחת כמה דקות לאחר מכן...
הצלחה מטורפת בערב בנות, חחחח



מאחלת לכולכם שבוע נפלא עם הרבה מתיקות ומנוחה




שחיתות בשבע שכבות

החומרים:
100 גר` פתיתי קוקוס, או קוקוס גס קלוי
115 גר` חמאה
140 גר` ביסקוויטים, טחונים לפירורים
125 גר` אגוזים, קצוצים היטב
200 גר` שוקולד צ`יפס מריר איכותי
100 גר` שוקולד צ`יפס לבן איכותי
100 גר` שוקולדצ`יפס קרמל (אפשר לוותר או להמיר בשוקולד לבן)
1 פחית חלב מרוכז (397 מ"ל)

כלים:
תבנית 23X33 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
קולים את הקוקוס במחבת חמאה ללא שמן עד שמשחים יפה (אם משתמשים בקוקוס קלוי אין צורך,
אבל אפשר בהחלט להשתמש פשוט בקוקוס טחון רגיל).
ממיסים את החמאה ומערבבים עם פירורי הביסקוויטים, עד שמצופים היטב
ומשטחים את התערובת על תחתית התבנית בשכבה אחידה.
מפזרים מעל את האגוזים, שלושת סוגי השוקולד צ`יפס בזה אחר זה, ולבסוף את הקוקוס הקלוי.
יוצקים את החלב המרוכז מעל בצורה שווה ואופים במשך 25 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
מצננים לחלוטין במשך כשעתיים, חותכים לפרוסות וזוללים!

מקור המתכון:  Baking Illustrated 
מתוך הבלוג Brown eyed baker


6 תגובות:

  1. הי, אשמח לדעת היכן ניתן להשיג שוקולד ציפס קרמל.
    תודה מראש, רעות
    reutct@yahoo.com

    השבמחק
  2. היי רעות
    בפעם האחרונה שרכשתי כזה בארץ,
    זה היה בחנות של מר קייק בנתניה.
    יודעת שהיה ניתן להשיג גם ב-spices בשלב מסוים.

    זה לא מוצר מאוד נפוץ בארץ,
    אבל הוא מגיח לעיתים רחוקות לחנויות המתמחות בדברי אפייה.
    שווה לבדוק, אולי עדיין יש שם...

    השבמחק
  3. אושרית31/8/15 11:02

    הי, זה בהחלט נראה דקדנטי לחובבת מתיקות כמוני...:-) נכנסתי ללינק המקורי והשאלה היא אם כדאי להכין את זה עם גרהם קרקר 'לאיזון' כל הטעמים או שביסקוויט עושה את העבודה הזו?

    תודה מראש,אושרית

    השבמחק
  4. היי אושרית!
    ביסקוויט מבחינתי היתה ברירת מחדל לחומרי הגלם של הארץ,
    אם יש לך גרהם קרקר - מה טוב!
    זלילה נעימה :)

    השבמחק
  5. אושרית1/9/15 16:33

    הי פיה!

    תודה על המענה, הכנתי את זה מוקדם יותר עם ביסקוויטים כי אפילו בפיצוציות שוות לא מצאתי את הגרהם קרקר...:/ אבל קרקר או לא, זה indeed מושחת!!! :))) ויצא מעולה כמו בצילום. כמובן שכל מי שטעם רצה את המתכון... אני שמחה שנפלתי במקרה על הבלוג שלך (בחיפוש אחרי מונח מתוק כלשהוא) כי כבר ראיתי עוד הרבה דברים שווים כאן וכיוונתי את אחותי הקונדיטורית היותר מדופלמת לאלו היותר מורכבים, אני מסתפקת במושחת וקל להכנה...:)

    השבמחק
  6. כיף לשמוע, שמחה שהצליח!
    ואיזה כיף שיש אחות שתעשה את כל העבודה הקשה ;)
    בברכת נשנושים טעימים :)

    השבמחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...