יום שלישי, 1 בנובמבר 2011

טראפלס מדהימים בניחוח טרופי





טראפלס משובחים הם פשוט המצאה גאונית, וחגיגה ענקית לכל שוקוהוליק באשר הוא-
כדורים מרוכזים של שוקולד מומסים יחד עם שמנת מתוקה ומעט חמאה, פשוט זריקה מתוקה של שוקולד ישר לוריד!
פרט לטעם הנפלא, אין ספק שאחת ההנאות הגדולות בהכנתם הן האפשרויות הבלתי מוגבלות לגיוון-
ניתן להכין אותם מסוגי שוקולד שונים לפי בחירתכם- שוקולד מריר, חלב או לבן, או עירבוב של כמה שוקולדים יחד...
אפשר להוסיף להם ליקרים שונים לריענון הטעם – ברנדי, רום, וויסקי, אייריש קרים ושרי, או תמציות כמו וניל, מנטה ושקדים...
ואפשר גם לרענן את מרקמם בתוספת של מרקמים פריכים ומתפצפצים, כמו אגוזים ושקדים קצוצים, שבבי קרמל או קליפות הדרים...

הפעם ברוח הפרידה מהקיץ החלטתי לתת לטראפלס שלי טוויסט שונה ומרענן,
והכנתי טראפלס של שוקולד מריר עם שוקולד חלב ופסיפלורה טרייה,
וגם טראפלס של שוקולד לבן עם מחית מלון וקוקוס קלוי!

אני בטוחה שלחלק מכם השילוב יישמע מוזר,
אבל חייבת לומר לכם ששוקולד משתלב בצורה נפלאה עם פירות חמצמצים,
והתוצאה שהתקבלה היתה פשוט ממכרתתתתתת!
במקום לקבל כדורי שוקולד כבדים ומתוקים בעלי טעם שוקולד דומיננטי,
הטראפלס קיבלו קלילות וחמצמצות של פסיפלורה ומלון שהעניקו להם טעם מתוק-חמצמץ  וממכר!
ולראייה, למרות שבנזוגי עיקם את האף כששמע מה אני מכינה, הוא הודה במהרה בטעותו והתקשה להפסיק ולזלול אותם.
מומלץ מומלץ!






וטיפ קטן  
אני יודעת שרבים חוששים מהתהליך הסיזיפי של הכנת טראפלס ואני מבינה ללבכם-
למרות שאני בעלת סבלנות רבה במטבח, אין דבר שנוא עליי מלגלגל כדורי גנאש קפוא בעזרת הידיים...
זה נדבק, הידיים קופאות מקור, וזאת עבודה סיזיפית שלוקחת הרבה זמן...
אבל מאז שהתחלתי לזלף את השוקולד קודם לכן אני אדם חופשי ומאושר-
חברים זה טריק פשוט גאוני, פשוט לוקחים את תערובת הטראפלס כשהיא עדיין מעט רכה וניתן לזלף אותה
ומעבירים אותה לתוך שקית זילוף בעת פיה חלקה.
כל מה שנותר כעת הוא לזלף ביתר קלות כדורים קטנים מהתערובת הדביקה בלי ללכלך את הידיים כלל,
להעביר להקפאה, ולפני ההגשה לגלגל מעט את הכדורים בקלות בעזרת הידיים. בחיי שאין פשוט ונוח מזה!

לחילופין אפשר לבחור בכל אחת ממיליון השיטות השונות להכנה – שימוש בכף פריזיאן (אותה הכפית הקטנה ליצירת כדורי מלון),
 יציקה לתבניות סיליקון עם שקעים קטנטנים, חימום כפית במים רותחים והוצאת כדורים החוצה,
 יציקה לתבנית מרובעת וחיתוך לקוביות, ועוד ועוד...

להלן כמה תמונות מאופן ההכנה-
  



מרוקנים את התוכן מפירות הפסיפלורה ומביאים לרתיחה בסיר קטן, יחד עם שמנת מתוקה ומעט דבש.





מניחים בקערה קוביות שוקולד מריר ושוקולד חלב, ויוצקים עליהם את תערובת השמנת הרותחת.
מניחים לשמנת לעמוד כך כדקה על מנת שתמיס את השוקולדים.






לאחר שהשוקולד התרכך מאוד, מערבבים את הרכיבים בקערה עד לקבלת תערובת שוקולדית חלקה,
ומוסיפים קליפת לימון מגוררת וחמאה.
מניחים את הקערה בקירור למשך כשעתיים כך שהתערובת תהיה יציבה מספיק לזילוף.
מעבירים את תערובת השוקולד לשק זילוף בעל פיה חלקה, ומזלפים כדורים קטנים על גבי תבנית או מגש גדול מרופד בנייר אפייה.
את הטראפלס הקטנטנים שלנו מעבירים להקפאה.






לאחר כמה שעות הטראפלס כבר יציבים ומוכנים לאכילה.
כל שנותר לנו הוא לגלגל את הטראפלס במהירות לכדורים עגולים בעזרת הידיים, כעת קל ונוח לעשות זאת בלי בעיה
ולטבול את הכדורים בקקאו, עד שיצופו היטב מכל צדדיהם.


  


וכך נראים שני סוגי הטראפלס בהגשה, יפים וטעימים טעימים




בתיאבוןןןןןןןןןןןן!





טראפלס שני שוקולדים ופסיפלורה

החומרים ל-30 טראפלס קטנים:
120 גר` מחית פסיפלורה, כולל גרעינים (בערך 7 פסיפלורות קטנות)
4 כפות שמנת מתוקה
1 כפית גדושה דבש
120 גר` שוקולד חלב
80 גר` שוקולד מריר
1 כפית קליפת לימון מגוררת
30 גר` חמאה, רכה

אופן ההכנה:
לצקת לסיר קטן את מחית הפסיפלורה, להוסיף שמנת ודבש ולהביא לרתיחה.
להניח את שני סוגי השוקולד בקערה ולצקת עליהם את תערובת השמנת.
לתת לעמוד כך כדקה ואז לערבב במהירות עד שהשוקולד ינמס לחלוטין.
להוסיף קליפת לימון מגוררת וחמאה ולערבב. לתת לתערובת להצטנן,
ולהעביר לקירור למשך כשעתיים, עד שהתערובת יחסית יציבה אך עדיין רכה ונוחה לזילוף.
להעביר את התערובת לשק זילוף עם צנטר חלק ולזלף כדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
להחזיר את התערובת לקירור לעוד מספר שעות ולגלגל בקקאו.
לחילופין ניתן לתת לתערובת להתקרר לעוד מספר שעות וליצור כדורים בעזרת כפית או כף פריזיאן.



טראפלס שוקולד לבן ומלון

החומרים:
160 גר` קוביות מלון בשל ומתוק, קלוף וללא גרעינים (בערך חצי מלון קטן)
כמה כפות שנאפס מלון
1 כף מיץ לימון
40 גר` חמאה
250  גר` שוקולד לבן
קוקוס קלוי

אופן ההכנה:
לשים את המלון במעבד מזון ולעבד למחית. להעביר את התערובת לסיר קטן,
להוסיף שנאפס מלון ומיץ לימון, ולהביא לרתיחה.
בסיר נפרד על להבה נמוכה מאוד להמיס חמאה עד לקבלת נוזל חלק.
להוסיף את השוקולד הלבן ולבשל תוך כדי עירבוב רצוף עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
לערבב פנימה את תערובת המלון ולתת להצטנן.
להעביר לקירור למשך כמה שעות, עד שהתערובת יחסית יציבה אך עדיין רכה ונוחה לזילוף.
להעביר את התערובת לשק זילוף עם צנטר חלק ולזלף כדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
להחזיר את התערובת לקירור לעוד מספר שעות ולגלגל בקוקוס קלוי.
לחילופין ניתן לתת לתערובת להתקרר לעוד מספר שעות וליצור כדורים בעזרת כפית או כף פריזיאן.


3 תגובות:

  1. נראה נפלא. החמצמצות משתלבת נפלא עם המתיקות. מפה הדרך לשומרי משקל נראית מהירה מאד אבל למי אכפת...

    השבמחק
  2. ליאורה13/10/12 23:40

    שבוע טוב
    איזה יופי זה נראה מדהים.
    תאמרי בבקשה איפה ניתן לקנות פסיפלורה? דבר שני בדרך כלל הקקאו מריר, לא הבנתי אף פעם למה צריך לצפות את הטרפלס?

    השבמחק
  3. היי ליאורה
    שמחה שאהבת, וממליצה לנסות :)
    פסיפלורה אפשר לרכוש אצל כל ירקן או על מדף הירקות בסופר-
    נדמה לי שעכשיו ממש סוף העונה שלה.
    אם לא מוצאים אפשר גם להשתמש במחית קפואה שניתן לרכוש במקררים בסופר.

    הציפוי בקקאו מוסיף לטראפלס טעם מיוחד-
    מעטה מריר וטעים שמשתלב נפלא לדעתי, ואף מעניק לטראפלס מראה מרשים יותר.
    אם לא אוהבים את מרירות הקקאו אפשר גם לוותר לגמרי,
    או לצפות כתחליף בשוקולד מומס עם כפית שמן למראה יותר אסטטי.
    בהצלחה!

    השבמחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...