יום שלישי, 1 בנובמבר 2011

עוגת גלידה בעציץ




ראיתם ושמעתם נכון - עוגת גלידה בצורת עציץ!
זאת ההמלצה המתוקה שתקבלו ממני בשיעור המלאכה הטעים של היום.
לא, לא השתגעתי (לפחות לא יותר מכרגיל)
ואני מודה שעל פניו הרעיון נשמע מצחיק למדי
אבל מיד כשנתקלתי בו ברחבי הרשת הייתי חייבת לנסות...

מדובר ברעיון מקסים ומקורי שעושה שימוש בעציץ של ממש,
עם שכבת עוגה בתור בסיס, מלית של גלידה באיזה טעם שתרצו, ופירורי עוגיות אוריאו שנראים ממש כמו אדמה כהה...
בתוך כל הכבודה נועצים קשים מפלסטיק שישמשו כאגרטל פנימי
ובתוכם נועצים פרחים צבעוניים לקישוט.
התוצאה - גם יפה, גם טעימה, וגם מיוחדת ומצחיקה.
אז תגידו לי - מה יכול להיות רע?

הרעיון הזה מקסים בתור מתנת יומולדת
וגם סתם כקינוח חדשני ומרענן לילדים ולמבוגרים.
בנוסף הוא פשוט ומהיר מאוד להכנה, ועשוי ממרכיבים מאוד טעימים , אז איך אפשר בכלל להתנגד?
באותו האופן בדיוק ניתן לרכוש עציצים מטרה-קוטה או חימר, לאפות בתוכם מאפינס, ולהפוך אותם לעוגות עציצים קטנות וחמודות.

 אז ככה זה הולך-





לוקחים עציץ אחד בגודל הרצוי, כמובן חדש ונקי לחלוטין
ומניחים בתחתיתו פרוסות עוגה באיזה טעם שרוצים כך שיכסו את התחתית.
אני השתמשתי בעוגת שוקולד, אך כמובן שכל עוגה תתאים
(אפילו עוגת הבית, אבל לא שמעתם את זה ממני, חחח)






ממלאים את רוב גובה העציץ בגלידה בטעם שאתם אוהבים- אני בחרתי  בגלידת וניל קלאסית.
לאחר מכן גוזרים קש מפלסטיק בגובה העציץ, ונועצים אותו במרכז.
במידה ואתם רוצים לנעוץ כמה וכמה פרחים, נועצים בגלידה מספר מתאים של קשים.







טוחנים במעבד מזון חופן של עוגיות אוראו עד לקבלת פירורים דקים
הנראים ממש כמו אדמה כהה.





מפזרים את פירורי האוראו על גבי הגלידה וסביב לקש.
העציץ שלנו כמעט מוכן...






כל שנותר כעת הוא לנעוץ בקש שבמרכז העציץ את הפרחים שבחרנו,
ועוגת הגלידה שלנו מוכנה - כמה שזה מקסים!





עוגת גלידה בעציץ

החומרים:
עוגת שוקולד או בראוניס לבחירתכם (אפשר גם כל עוגה אחרת)
גלידה בטעם אהוב
חופן עוגיות אוריאו סטנדרטיות

כלים:
עציץ חדש ונקי
קשים חד פעמיים
פרחים צבעוניים

אופן ההכנה:
חותכים פרוסה של עוגה בקוטר המתאים לקוטר העציץ, ומניחים אותה בתחתית העציץ.
ממלאים את רוב גובה העציץ בגלידה בטעם לבחירתכם.
לוקחים קשים מפלסטיק בהתאם לכמות הפרחים שברצונכם לנעוץ בעציץ,
גוזרים אותם כך שיהיו מעט גבוהים יותר מן הגלידה, ונועצים בעציץ.
טוחנים עוגיות אוראו במעבד מזון לקבלת פירורים דקים
(אפשר כמובן גם להניח את העוגיות בשקית ולמעוך אותם בעזרת מערוך בשיטת ילדים מבשלים).
מפזרים חופן גדול של פירורי עוגיות מעל לגלידה וסביב לקשים, ומסדרים בתוך הקשים את הפרחים.
שומרים במקפיא עד להגשה.



4 תגובות:

  1. זה גם לולנטיין וגם לט"ו בשבט. גאוני.

    השבמחק
  2. חחחחח, קרעת אותי מצחוק
    איך לא עליתי על זה קודם? :)
    געגועים רבים

    השבמחק
  3. בדיוק חשבתי פעם לעשות קינוח דומה וגם בחרתי באוראו בתור אדמה.

    השבמחק
  4. אין ספק שזו האדמה הכי טעימה שאפשר :)
    יחי עוגת שקדיה

    השבמחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...