יום שלישי, 1 בנובמבר 2011

מלבי דיאט



חבר טוב הציע לקפוץ ולפנק אותנו בארוחת דים סאם – שאנחנו נגיד לאוכל לא? ועוד לדים סאם?
כמובן שהסכמנו בחפץ לב להצעה הנדיבה, ואילו אני התחלתי כמובן לחשוב על הקינוח השחיתותי שאכין לסופה-
מוס מיוחד, אולי עוגת קרם בשכבות.... ואז הגיעה הבקשה – "אם את יכולה תכיני בבקשה קינוח דיאטטי"...

קינוח דיאטטי? אני? אתה בטוח שאתה מדבר עם הבנאדם הנכון?
זה לא שלא עשיתי דיאטות בחיי, דווקא עשיתי ואפילו הרבה (וכל מי שמדפדף בבלוג יכול להבין למה, חחח)
אבל כששואלים אותי כיצד להפוך עוגות ועוגיות לדיאטטיות אני לרוב עונה – תאכלו מהם מעט, או שלא תאכלו בכלל...
כי זו המנטרה שלי לחיים – אני אוהבת להנות מאוכל במלוא הדרו...
אבל כשידיד יקר מבקש אי אפשר לומר לא... לא?


אז החלטתי להכין את אחד הקינוחים הפשוטים יותר והטעימים יותר בעיני-
הכנתו אינה דורשת מאמץ רב, והפיכתו למעדן דיאטטי אינה כרוכה בשינויים מהותיים – מלבי!

אין כמו מלבי איכותי, מעדן לבן קרמי ומבושם במי ורדים – אני מאוד מאוד אוהבת את הקינוח הזה,
וגם בגירסה הדיאטטית הוא הפליא לככב.
למי שמעדיף לוותר על החיסכון בקלוריות להפעם ורוצה להנות מאיכות מירבית ללא פשרות,
אני ממליצה להמיר 250 מ"ל מכמות החלב בגביע של שמנת מתוקה- ההנאה מובטחת.

את המלבי שלי יצקתי לכוסיות אישיות קטנות וחמודות.
במקום הסירופ האדום המסורתי וברוח ראש השנה, טיפטפתי על המלבי מעט דבש שהוסיף לו טעם מיוחד ונפלא.
עבור הפיניש עיטרתי בשערות קרמל שזה קישוט מקסים שמשדרג כל קינוח, והגשתי כל כוסית אישית לצד תאנה בשלה.

התוצאה באמת נהדרת, כל כך טעימה שממש אין הרגשה של קינוח דיאטטי, וזה מה שחשוב מבחינתי.






מתחילים בהמסת ג`לטין- יוצקים ג`לטין לתוך מעט מים ומניחים לגרגירים לשבת ולספוח נוזלים.
לאחר ממיסים במיקרוגל תוך עירבוב עד לקבלת נוזל חלק.
נכון, אני יודעת שבמלבי קלאסי משתמשים בקורנפלור בלבד, אבל יש לי סיבה טובה:
אני מודה שאני ממש לא מתה על המרקם הקורנפלורי האגרסיבי שיש למלבי, ולכן משתמשת בשיטת הסמכה כפולה-
מעט ג`לטין ומעט קורנפלור, כך שלתוצאה הסופית אין טעם ומרקם מורגש ומרגיז של אף אחד מהשניים, אלא מרקם עדין ונפלא.
השתכנעתם? אז אנחנו ממשיכים






מרתיחים ביחד בסיר קטן חלב עם סוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין. מוסיפים קורנפלור מומס במעט חלב
ומבשלים כמה דקות תוך עירבוב לקבלת מרקם סמיך ודייסתי.
מוסיפים ואת הג`לטין שהמסנו קודם ומי ורדים לפי הטעם – וזה הכל! ממש חמש דקות עבודה.
את התערובת שהתקבלה מחלקים לכלים אישיים בגודל הרצוי, ומעבירים לקירור ללילה.






אני הכנתי למלבי שלי קישוט של שערות קרמל – קישוט מיוחד ומרשים שנראה מסובך לעשייה, אבל מכינים אותו ממש בלי בעיה:
מכינים קרמל רטוב (על בסיס מים), בעודו חם טובלים בתוכו מקצף ידני ומטלטלים במהירות הלוך ושוב מעל למערוך, עליו יצטברו חוטי הזהב.
לאחר מכן ניתן לעצב את השערות לצורה הרצויה - זה כל הטריק!






כך נראה מגש הקינוחים שלי






מי שרוצה מכין ומוסיף מעל את קישוט שערות הסוכר




בתיאבון לכולם!

  





אפשר גם לוותר על הכנת שערות הקרמל,
ופשוט להגיש את המלבי עם קצת דבש מעל,
או אם מעדיפים- עם סירופ אדום בנוסח עדות המלבי הקלאסי.

פחות חושבים על דיאטה?
המירו מחצית מכמות החלב בשמנת מתוקה לקבלת קינוח מעודן יותר.







מלבי דיאט

החומרים ל-5 מנות גדולות או 10 קטנות:

למלבי:
50 מ"ל מים
1 כפית ג`לטין אבקה
550 מ"ל חלב (לטעם משופר ופחות דל בקלוריות, ניתן להמיר חצי מהכמות בשמנת מתוקה)
80 גר` סוכר
2 כפות גדושות קורנפלור
מעט מי ורדים, לפי הטעם


לקישוט:
45 גר` סוכר
30 מ"ל מים
מעט דבש
פיסטוקים קצוצים
תאנים בשלות

אופן ההכנה:

למלבי:
יוצקים את המים לכוס, מפזרים את הג`לטין על גבי המים ומניחים בצד.
בינתיים יוצקים לסיר קטן 450 מ"ל חלב, ואת כמות הסוכר.
מבשלים ביחד עד שהסוכר נמס לחלוטין ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, ממיסים את הקורנפלור לחלוטין ביתרת כמות החלב, ומערבבים לתוך הסיר.
מבשלים את התערובת כמה דקות תוך עירבוב לעיתים עד שהתערובת מסמיכה למרקם של דייסה.
ממיסים את הג`לטין שהנחנו בצד במיקרוגל, מחממים כמה שניות בכל פעם תוך עירבוב, עד לקבלת נוזל חלק לגמרי.
מוסיפים את הנוזל לתוך הסיר ובוחשים. מטפטפים פנימה מעט מי ורדים לפי הטעם.
יוצקים את התערובת לכלים אישיים ומעבירים לקירור ללילה.

לקישוט:
מכינים שערות קרמל- מרפדים משטח עבודה בנייר אפייה ומניחים במרכזו מערוך. מכינים מטרף (מקצף) ידני בהישג יד.
יוצקים את הסוכר ואת המים לסיר קטן, מבשלים ביחד עד שהסוכר נמס לחלוטין. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד לקבלת קרמל.
טובלים את המטרף בקרמל החם ומזיזים אותו הלוך ושוב במהירות מעל למערוך עד לקבלת שערות קרמל דקיקות.
ממשיכים כך עד לתום כל כמות הקרמל.
אוספים את שערות הקרמל בעדינות, חלקים אותן למספר המנות להגשה ומסדרים אותן לצורה הרצויה.
מטפטפים על כל מנה כמה טיפות של דבש (לא לוותר, זה מוסיף טעם מדהים),
מפזרים מעט פיסטוקים קצוצים, מניחים מעט שערות קרמל על כל מנה, ומגישים ליד תאנה בשלה.




4 תגובות:

  1. אנונימי11/9/17 19:19

    היי האם אפשר איכשהו להפוך את המתכון המדהים הזה לפרווה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      בוודאי ואפילו בקלי קלות-
      פשוט להמיר את החלב לחלב קוקוס :)
      יתקבל טעים מאוד גם כך, בהצלחה!

      מחק
  2. פיה, את בטוחה שאת פיה? כי לי את נראית יותר כמו עוץ לי גוץ לי. ממש מדהים!!! מתכוונת להכין לחג.

    השבמחק
    תשובות
    1. עוץ לי גוץ לי בשעות הפנאי :)
      תודה איילת, בהצלחה ושתהיה שנה נהדרת!

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...