יום רביעי, 2 בנובמבר 2011

יש לי ארץ טרופית יפה (או - עוגת גבינה טרופית עם מנגו ופסיפלורה )




שלום לכולם!
בסוף השבוע האחרון הוזמנתי שוב לארוחת חברים ותיקים, חגיגית וקולינרית, במסגרתה על כל סועד היה להביא איתו מנה.
מאחר שאת מיטב ההנאה אני מפיקה מהכנת קינוחים, התנדבתי לעשות זאת גם הפעם
(וגם לנצל את ההזדמנות לפרסם לכם קינוח על הדרך)
וציינתי שבקשות יתקבלו בברכה- כי לא היה רעיון ספציפי שהתחשק לי להכין...

"עוגת גבינה קיצית, יכולה להיות לימונית או עם פירות טריים. נראה לי מתאים לקיץ!"
זו היתה התשובה שקיבלתי
"וגם מיהרתי לבקש ראשונה לפני שמישהו אחר יגיד שוקולד ויהרוס לי את זכות הראשונים"...
ובת זוגי לנסיעה הוסיפה "עוגת גבינה זה עונה לדרישות אבל קרה-
שאני לא אתעלף בדרך מהריח המגרה ולא אוכל לנהוג, ואם אפוייה – אז בבקשה לאפות יום קודם"
(מכאן נערך דיון ארוך בנושא ע"י המארח, שטען שעוגת גבינה אינה קינוח, אלא העוגה ששותים עם הקפה- מה אתם חושבים?)

בכל מקרה בתור חולת עוגות גבינה כמובן שאורו עיני- בכל זאת חלפו כבר 2 פוסטים מאז פירסמתי עוגת גבינה
ומבחינתי הכנת עוגות גבינה היא עונג של ממש בכל פעם מחדש-
מטקס הכנת הקלתית, דרך עירבוב מלית הגבינה, ועד לטפיחת היד הקטנה על העוגה החמה שבודקת האם היא אפויה בדיוק במידה הנכונה...





 
מה שבטוח - היה לי ברור שברצוני להכין מתכון חדש ומרענן...
ומזג האוויר המהביל בתקופה האחרונה מיד הוביל אותי לרעיון של עוגת גבינה בסיגנון טרופי, ויצאתי לסופר לרכוש מוצרים ולקבל השראה...
מהמדפים קרצו לי סוגים שונים של פירות טרופיים מדהימים שקפצו אליי לסל אפילו מבלי שביקשתי-
מלונים בריח דבש, מנגואים עסיסיים, ליצ`י טרי, פסיפלורות, פיטאייה יפהפיה בצבעים מעלפים (שיש לי הרגשה שתקבלו עוד ממנה ממש בקרוב),
ואפילו ליים שקופץ אלינו לביקור מולדת בשלהי אוגוסט הקופח...

חזרתי למטבח מאושרת ושיכורה, והתחלתי לחולל בעודי מזמזמת לעצמי את השיר הזה
ומדמיינת לעצמי חופשה באיים טרופיים מרוחקים...
ברוח קריאטיבית החלטתי לשפוך על הנייר את הרעיון שהיה לי בראש,
כדי לוודא שהקומפוזיציה שאני מתכננת תסתדר היטב גם במציאות... וככה זה נראה בהתחלה-





לאחר פיזוזים במטבח עוגת הגבינה הטרופית שלי היתה מוכנה!
תחתית של פירורי ביסקוויט מעורבים בקוקוס ובאגוזי מקדמיה קלויים,
הנושאת על גבה עוגת גבינה מרעננת בשילוב מנגו, פסיפלורה וניחוח תפוזי,
וציפוי של שכבת ג`לי פסיפלורה עם גרגירים חמודים ומתפצפצים.
לקישוט טוויל תפוזי בצורת דקל (גם כי זה חמוד להפליא, וגם כי ממש נהניתי מהכנת הטווילים בקינוח הקודם)
ולתוספת הטאץ` הפירותי- סלט טרופי בצד. (ושלא תחשבו אפילו על קופסאות השימורים!)
כמובן שאפשר להכין את העוגה עצמה גם ללא התוספות.
אני מאוד אהבתי את התוצאה שיצאה בדיוק כפי שרציתי- קיצית ומענגת, בעל טעם חמצמץ-מתקתק ומרענן!
קחו לתשומת לבכם שעוגות גבינה באשר הן, כדאי להכין יומיים לפני ההגשה, כך טעמי העוגה ומרקמה במיטבם.
ולסיום אתם יכולים לשיר איתי...
Her name was Lolaaaaaa, she was a showgirl…

  


אז נתחיל לשטוף את העיניים בתמונות של אופן ההכנה,
ואת המתכון הפעם אנחנו מתחילים בהכנת בסיס העוגה, שהוא קלתית הפירורים.
לשם כך אנו טוחנים ביסקוויטים יחד עם קוקוס טחון, אגוזי מקדמיה או כל אגוז אחר לבחירתכם,
סוכר חום בהיר לטעם דבשי, וחמאה מומסת.
את האגוזים כדאי לקלות מעט על מחבת חמה ללא שמן, עד שמפיצים ריח אגוזי- כדי להעניק טעם עשיר יותר לקלתית.
את התערובת שיצרנו משטחים על בסיס תחתית התבנית- אני השתמשתי בתבנית מלבנית כי רציתי ליצור מנות אישיות מלבניות,
אבל באותה המידה אפשר להשתמש בתבנית עגולה קפיצית ורגילה.



  
עוברים להכנת מלית הגבינה, לשם כך מערבלים קלות ביחד את כל חומרי המלית-
מתחילים בגבינות שמנת, שמנת חמוצה, סוכר וביצים,
(במצברוח יצירתי הקסים אותי לראות כמה יפים יכולים להיות שלושה גביעי נפוליאון בקערה)
להם מוסיפים את הניחוח הטרופי שמגיע ע"י מחית פסיפלורה, מנגו ותפוז.
עירבול קצר ויוצקים את התערובת לתבנית- בתום שעה של אפייה יש לנו עוגה!
ומי אמר שמסובך להכין עוגת גבינה?





לאחר שהעוגה התקררה לנו לחלוטין, כל שנותר לנו כעת הוא להכין ציפוי של ג`לי פסיפלורה
שיקנה לעוגה מראה אלגנטי, מרשים ושובב, וגם יוסיף לה הרבה טעם.
לשם כך מערבבים לתוך מחית פסיפלורה מעט סוכר, ליקר תפוזים וג`לטין, ויוצקים על העוגה ומקררים.



  
ועכשיו נעבור לתמונות המעניינות באמת- אופן ההכנה של הטווילים, שאני חייבת לכם עוד מהפעם שעברה.
מתחילים בהכנת שבלונה בצורה הרצויה- מי שלא יודע לשרטט יכול גם להוריד תמונות מהאינטרנט,
ולגזור את הצורה משקף, פוליגל, סול או כל חומר אחר שתרצו- אני השתמשתי בקרטון ביצוע.
לאחר שהשבלונה מוכנה העבודה שלנו די פשוטה-
מכינים במהירות את תערובת הטוויל הרכה בעזרת מעבד מזון, ומושחים אותה על גבי השבלונה שלנו בשכבה כמה שיותר אחידה.





חוזרים על הפעולה, עד שממלאים את כל נייר האפייה בטווילים חמודים.
מומלץ להשתמש במשטח סיליקון שהוא נוח ופשוט לעבודה, אבל ממש לא חייבים.
בין שימוש לשימוש כדאי להסיר שאריות בצק המצטברים בשולי השבלונה, כדי לוודא שנקבל צורה מלאה ויפה.
 




אם רוצים – מקשטים!
מערבבים מעט קינמון או קקאו לתוך מעט מהבצק, ומקשטים בצורה פשוטה איך שמתחשק.
8 דקות אפייה בלבד והטווילים מוכנים! קישוט פשוט מקסים שמשדרג כל קינוח
והדבר הכי מדהים כאן, הוא שבאמת אפשר להכין טוויל באיזו צורה שתרצו- האפשרויות הן בלתי מוגבלות!
את השבלונה שיצרנו ניתן לשטוף בעדינות, ולהשתמש שוב בפעם הבאה.





  
כל שנותר לנו הוא לפרוס את עוגת הגבינה, לנעוץ בה טוויל, ולהגיש לצד פירות טרופיים.
כך נראית עוגת הגבינה הטרופית שלנו בהגשה- בתיאבון!







 קיבלתם תיאבון? קדימה למתכון


עוגת גבינה טרופית

החומרים:

לקלתית:
100 גרם אגוזי מקדמיה, קלויים קלות
100 גרם ביסקוויטים
50 גרם קוקוס טחון
40 גרם (4 כפות) סוכר חום בהיר דמררה
120 גרם חמאה מומסת


למלית:
675 גרם (3 גביעים) גבינת שמנת 25%, בטמפרטורת החדר 
200 מ"ל (גביע) שמנת חמוצה 
170 גרם (כוס פחות 3 כפות) סוכר
5 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
200 גרם מחית מנגו בשל ועסיסי (מנגו בינוני)
150 גרם מחית פסיפלורה (בערך 4-5 פסיפלורות)
1 כף גדושה קליפת תפוז מגוררת
40 גרם קמח

לג`לי פסיפלורה:
5 גרם (כפית) כפית ג`לטין
250 גרם מחית פסיפלורה (בערך מ-7-8 פסיפלורות)
2 כפות שטוחות סוכר
2 כפות ליקר תפוזים

כלים:
תבנית אפייה מלבנית 26 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה
או תבנית אפייה עגולה 24 ס"מ

אופן ההכנה:

לקלתית:
מניחים במעבד מזון את אגוזי המקדמיה יחד עם הפתי בר, הקוקוס והסוכר וטוחנים לתערובת פירורית.
מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים בקצרה יחד כך שהחמאה מצפה את הפירורים לחלוטין.
טועמים כף או שניים מהתערובת הטעימהההה ואת השאר מעבירים לתבנית האפייה,
ומשטחים היטב על תחתית התבנית עד לקבלת שכבה אחידה (לא יוצרים דפנות).
מעבירים לקירור ובינתיים ממשיכים בהכנת המלית.

למלית:
מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות.
מניחים בקערת מערבל חשמלי את הגבינה, השמנת החמוצה והסוכר ומקציפים קלות לתערובת אחידה.
מוסיפים את הביצים בהדרגה, בכל פעם אחת תוך הקצפה קלה.
מוסיפים את מחית המנגו, את הפסיפלורות ואת קליפת התפוז המגוררת ומערבבים בקצרה.
לבסוף מנפים פנימה את הקמח, מקפלים קלות לבלילה אחידה, ויוצקים בעדינות לתבנית.
אופים במשך שעה, עד שהעוגה נראית יציבה בדפנותיה אך רכה יותר במרכזה.
מניחים לעוגה להצטנן לחלוטין ומעבירים לקירור ללילה-
העוגה יוצאת בגובה התבנית, שטוחה כמו פלטה, לא נופלת ולא נסדקת.
 (אני תמיד מצננת עוגות גבינה בתנור עם דלת פתוחה מעט, ובהמשך מוציאה לטמפרטורת החדר להצטננות מלאה).

לג`לי פסיפלורה:
יוצקים את הג`לטין על כוס ובה כמה כפות מים, ומניחים לשבת להיספג במשך 5-15 דקות, כמה שהסבלנות נותנת לכם.
מעבירים את הכוס לחימום במיקרוגל, בכל פעם לזמן קצר, כאשר מערבבים בין לבין, עד שהג`לטין נמס. מניחים להצטנן.
יוצקים לקערה את מחית הפסיפלורה, ומערבבים לתוכה את הסוכר ואת ליקר התפוזים.
לאחר שתערובת הג`לטין הצטננה מוסיפים אותה פנימה בזרם דק תוך עירבוב.
שופכים את התערובת בבעדינות על פני העוגה, ומעבירים לקירור ללילה.

 


לקישוט – רק למי שרוצה להשקיע באמת:


דקלי טוויל

החומרים לכ-25 דקלים:
30 גרם חמאה רכה
40 גרם (שליש כוס) אבקת סוכר
1 כפית גדושה קליפ
ת תפוז מגוררת
¼ כפית תמצית וניל
1 חלבון גדול, בטמפרטורת החדר
40 גרם (4 כפות) קמח
מעט קינמון או קקאו לקישוט

אופן ההכנה:
מניחים את החמאה הרכה בקערת מערבל חשמלי יחד עם אבקת הסוכר, ומעבדים לקרם חלק.
מוסיפים את קליפת התפוז המגוררת, את תמצית הוניל ואת החלבון ומעבדים לבלילה חלקה.
מוסיפים פנימה את הקמח בהדרגה תוך עיבוד, בכל פעם כף, רק עד לקבלת בלילה אחידה.
מעבירים את התערובת לקירור למשך כחצי שעה עד שמתייצבת מעט.
בינתיים מכינים סטנסיל (שבלונה) בצורה הרצויה-  הפעם הכנתי סטנסיל בצורת עץ דקל שהולם את הטעמים הטרופיים שבקינוח.
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
מפרישים 2 כפיות גדושות מן התערובת לקערית נפרדת עבור קישוט העוגיות,
ומערבבים לתוכה מעט קינמון או מעט קקאו ומערבבים עד שהבלילה נצבעת בחום.
מעבירים את התערובת לשקית זילוף בעל פייה צרה (אני פשוט מכינה קונוס מהיר מנייר אפייה, הכי פשוט ויעיל).
מניחים את הסטנסיל על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה (אם יש לכם משטח סיליקון זה מעולה),
ובעזרת מרית מושחים על הסטנסיל שכבה אחידה ודקה מתערובת הבצק.
ממשיכים למלא את תבנית האפייה בעלים עד לתום כמות הבצק, ומעטרים את העוגיות בעזרת התערובת החומה.
מעבירים את העוגיות לאפייה במשך כ-7-10 דקות (תלוי בגודל העוגיות שיצרתם).
העוגיות מוכנות כאשר חלקן הפנימי עדיין בהיר, אך קצוות כל עוגייה מזהיבים.
מסירים במהירות כל אחת מהעוגיות מהתבנית בעודה חמה ומניחים להצטנן.
כדאי להכין את העוגיות יום לפני ההגשה, כי לאחר כיומיים הן מתחילות לאבד ממרקמן.



כדורי פירות טרופיים

כמובן שאפשר להכין מאיזה פירות טרופיים שתרצו- קיווי, אננס, קוקוס וכו`, ולתבל איך שאוהבים
החומרים:
150 מ"ל מים
100 גר` סוכר
1 כפית גדושה קליפת לימון מגוררת
מיץ מחצי לימון סחוט טרי
½ כפית גרגירי אניס
½ כפית ג`ינג`ר טרי מגורר
1 מלון קטן, שמנמן ובשל המפיץ ניחוח דבש
קופסת ליצ`י טרי (אל תתפתו למשומר, ההבדל עצום)
2 פיטאיות – ראיתי על המדף ולא יכלתי להתאפק

אופן ההכנה:
שמים בסיר קטן את המים, הסוכר, קליפה ומיץ מלימון, אניס וג`ינג`ר.
מביאים לרתיחה תוך עירבוב לעיתים, ומבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין. נותנים להצטנן.
חותכים את כל הפירות לגודל הרצוי ויוצקים עליהן את הסירופ הצונן.
מעבירים לקירור למשך כמה שעות.
כדאי להכין את הסלט כמה שעות לפני ההגשה כדי שיספוג טעמים מצד אחד, אך גם ישמור על טריות מצד שני.


  



ולסיום בפינה שלכם- ביצועים מדהימים של הגולשת ערפילית2
שנדבקה גם היא במחלת עוגות הגבינה, ומוציאה תחת ידיה עוגות מרהיבות ומפתות!
אתם חייבים לראות...

גם אתם ניסיתם מתכונים מתוך הבלוג?
אשמח מאוד אם תשלחו אליי תמונות של התוצאה!
ומבטיחה לפרסם אותן כאן, כדי שגם אחרים יוכלו להתרשם וללמוד מנסיונכם


 עוגת גבינה ים תיכונית וחלבה – תראו כמה שהיא מקסימה!






 עוגת גבינה קפוצ`ינו ופאדג` – גבוהה ומעוטרת בהקפדה – תודו שממש מתחשק לכם פרוסה!






עוגת גבינה וקוקוס קלוי שתמיס לכם את הנשמה






וטארט משמשים בקרם שקדים שיצא מקטלוג - כל כך יפה וקיצי!



  
אז תודה לערפילית2 על השיתוף והתמונות המקסימות!
ושיהיה לכולם קיץ נעים וטעים


9 תגובות:

  1. אחחחח זה לא חוקי העוגה הזאת!!!
    אני רוצה להכין אותה ליומולדת של הבת שלי ויש לי כמה שאלות:
    האם אפשר לעשות את הציפוי ללא הג׳לטין? איך? ואיך זה יצא לדעתך?
    ואיך אפשר לעשות טוויל של פו הדב? יש לך רעיון לצבע אדום שהוא לא מצבע מאכל? כי אני לא משתמשת בצבעי מאכל ועדיין, פו צריך ללבוש חולצה לפחות...
    כשאת כותבת מחית פרי, האם הכוונה רק לפרי מעוך או שזה משו שצריך לקנות?
    ואיזה גבינה אחרת תתאים חוץ מנפוליאון? אני גרה בחו״ל ואין פה נפוליאון
    תודה וסליחה על התקפת השאלות....
    האתר שלך זה אחד הדברים!!!

    השבמחק
  2. שלום נונית :)
    תודה על הפירגון ושמחה שאהבת את העוגה,
    ומבטיחה שהטעם לא נופל מן המראה- לדעתי היא יצאה מעולה!

    בעיקרון אפשר לצקת את תוכן הפסיפלורות ללא הנוזלים כמו שהוא על גבי העוגה,
    ולחילופין אפשר לבשל את תוכן הפסיפלורות עם כמה כפיות יפות של קורנפלור עד להסמכה.
    בכל מקרה אין ספק שג'לי פסיפלורה יעניק את התוצאה היפה ביותר מבין האופציות...

    טווילים לרוב משמשים להכנת צורות פשוטות וללא עיטורים משמעותיים,
    אבל אפשר ליצור שבלונה של צורת הראש של פו הדב (חפשי בגוגל עוגיות פו הדב ותביני את כוונתי).
    מאחר ומדובר בעיטור עדין, במקרה הזה לדעתי כדאי לעטר את הטווילים בתום האפייה כמו בעוגיות מקושטות
    יחד עם אבקת סוכר וקקאו לצבע השחור, ועבור האדום ללשון ניתן להוסיף סירופ פטל או מחית פירות אדומים.
    (תבדקי את עוגיות השובי דובי כאן בבלוג כדוגמא).
    קחי בחשבון שזו הולכת להיות חתיכת השקעה... :)

    מחית פרי הכוונה לפרי עצמו שעובד למחית- למשל מנגו טרי שמעכתי בבלנדר, אין צורך לרכוש מוצר מיוחד
    בנוגע לגבינות- כל גבינת שמנת טובה ועשירה בסביבות 30% שומן תעבוד כאן, למשל פילדלפיה.

    שיהיה הרבה בהצלחה,
    ויומולדת שמח לבתך! איזה כיף שיש לה אמא שמשקיעה בה כל כך :)

    השבמחק
  3. נראה מצוין וטעים ביותר. ממש הרגשתי לרגע את רוח הים ואת רחש הגלים סביבי ואז נזכרתי שאני במכונית עם מפת תל אביב מולי והפקקים בשיא.

    השבמחק
  4. אביגיל4/8/14 11:36

    נראה מושלם! בדיוק מה שחיפשתי אחרי שהשיח בגינה נתן לי כמות גדולה של פסיפלורות...
    רק שתי שאלות- האם ניתן להשמיט את הקוקוס?
    והאם ניתן להחליף את ליקר התפוזים בלימונצ׳לו?

    השבמחק
  5. היי אביגיל
    כולי קנאה בשיח הפסיפלורות שבחצר! איזה אוצר :)

    לשאלתך אין בעיה לוותר על הקוקוס,
    ולהחליף אותו בעוד 50 גר' של פתי בר.

    אין בעיה גם להשתמש בלימונצ'לו.
    בהצלחה ובתיאבון :)

    השבמחק
  6. הבלוג שלך פשוט מפיל!!! איזה השרון, כמה סבלנות ו השקעה....
    אני רוצה להכין את העוגה המהממת הזו אבל לא בטוחה שאוכל להשיג פסיפלורה. יש לך אולי רעיון לפרי זמין במקום הפסיפלורה? או לחילופין אולי אני יכולה להשתמש במרכז קפוא במקום הפרי הטרי? לא בא לי להכין עם מנגו בלבד.
    תודה על העשייה שלך!

    השבמחק
  7. היי דינה
    תודה רבה על המילים היפות :)
    נהנית מכל רגע במטבח ושמחה לשתף אחרים במעלליי, אז שמחה שנהנית.

    לא אמורה להיות בעיה להשיג פסיפלורה, עכשיו עדיין העונה,
    אבל במקרה הכי גרוע אפשר גם לקנות מחית פסיפלורה קפואה במקרר הפירות הקפואים (לא התרכיז).
    שיהיה בהצלחה

    השבמחק
  8. אנונימי28/7/16 21:20

    היי,
    האם אפשר להכין את העוגה עם גבינה פחות משמינה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      ניתן להשתמש בגבינת שמנת עם אחוזי שומן נמוכים, כמו למשל סימפוניה 5%
      בהצלחה

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...