יום שלישי, 1 בנובמבר 2011

מבשלים ביחד



אין ספק שאחד היתרונות הגדולים באינטרנט, הוא המפגש עם אנשים בעלי תחביבים הדומים לשלך.
חיפוש מהיר ברשימת הפורומים בתפוז מגלה פורומים המרכזים אנשים בעלי חמוסים כחיות מחמד,
מכורים לפירסינג ולקעקועים, חובבי סריגה, מעריצי מוסיקה יפנית ואפילו פורום נודיסטים.
לכל סיר יש מכסה ולכל אהבה או תחביב שלפעמים נראים חריגים בחיים האמיתיים אפשר למצוא מעל גלי הרשת המון חברים משותפים.
כך גם  בחיים הפרטיים שלי למשל, לא נמצא אף אחד שמתעניין כמוני ביצירה במטבח,
וזה כיף אדיר להכיר חובבי אוכל שחולקים את אותה האהבה.

הפעם אני רוצה לספר לכם מה קורה כששישה בלוגרים משוגעים על אוכל נפגשים במטבח אחד...
מירב מ"CookNbake", טל מ"מה יש לאכול", אריאלה מ"בישול בקצב הסלסה", יובל מ"פשוט מבשל פשוט", נטלי מ"עוגיו.נט" ואנוכי
החלטנו להסיר את חומות המגן של הרשת, ולהיפגש ליום אחד של גרגרנות, במטרה לבשל יחד וכמובן גם לאכול.
התוצאה – הרבה הרבה אוכל טעים!  ומטבח אחד מבולגן במיוחד...




אז מה בתפריט?

למנה ראשונה-
מרק בצל קלאסי עם סיגרים ממולאים בגבינות ושבבי פקאן של אריאלה
ולחם מחמצת מדהים עם אגוזי מלך של נטלי

למנה עיקרית-
מוסר ים על מצע של תרד ערבי עם פול טרי וזייתי קלמטה שחורים של טל
עם אורז מלא ואורז בר בחלב קוקוס, פטריות מוקפצות, תרד ערבי מוקפץ ונבטי חמניה של מירב
וואסיו (נתח בשר מהפלדה של הפרה) במרינדת הדרים
וגלילות שייטל ממולאות ברוטב יין, הדרים ומרקחת אגסים של יובל

ולקינוח-
תחתיות מרנג במלית קרם מסקרפונה לימוני ותותים בבלסמי
וגנאש מריר משובח מוקצף עם בננה מטוגנת בקדאיף ושקדים שלי ושל נטלי

וזה טעים בדיוק כפי שזה נשמע....!

  



את הבוקר פתחנו בשוק האיכרים אשר בנמל תל אביב כדי לאסוף פירות וירקות להכנת המנות.
המצרכים שאספנו נלקחו לבית של נטלי, שהקריבה את המטבח על מזבח הקולינאריה בכל מובן המילה :)






המנות אולתרו חלקית במהלך ההכנה לפי המרכיבים השונים שמצאנו בשוק, שזה בהחלט הדבר הכי כיף ומאתגר במטבח
ועוד יותר מאתגר לעשות זאת יחד עם שישה אנשים בתוך מטבח ביתי אחד- אין ספק שהיה צפוף למדי, אבל בהחלט שמח נעים וטעים!




לבסוף כעבור כמה שעות של התפרעות במטבח בהן קיצצנו, לשנו, בחשנו, קשקשנו, וכמובן נשנשנו הארוחה היתה מוכנה!
מנה אחר מנה יצאה אל השולחן, וכולנו קיבלנו אותה חמושים בקיבות מקרקרות, מזלגות, וכמובן גם חמושים במצלמות...
כדי שיהיה לכם מה לקרוא אחר כך, אלא מה?




וכך נראות המנות הסופיות:


  
לחם מחמצת מעולההההההה עם אגוזי מלך של נטלי – אתם חייבים לנסות את הפלא הזה




  


  



ולקינוח- תחתיות מרנג במלית קרם מסקרפונה לימוני ותותים בבלסמי




וגם גנאש מריר משובח מוקצף עם בננה מטוגנת בקדאיף ושקדים-
שני הקינוחים הוכנו על ידי וגם על ידי נטלי בתנאים דלים ובשיא המהירות אך בכל זאת יצאו טעימיםםםםםם!




ואיך נראה מטבח ביתי אחד אחרי פוגרום של שישה אנשים? בערך כך
ואף מילה על הרצפה...





תודה רבה לטל על הצילומים הנהדרים, וגם למירב.
את המתכונים הנפלאים תוכלו למצוא בבלוגים האישיים של כל אחד מן הכותבים- שווה שווה לבדוק!

ולסיכום שולחת תודה לכם חברים על המפגש המקסים והארוחה המדהימה- היה נעים ומאודדדדדד מאוד טעים!
ואין ספק שכעת אחרי שטעמתי את המנות הללו
יהיה לי עוד יותר קשה לי להיכנס לבלוגים שלכם כשאני יודעת שהכל טעים בדיוק כמו שהוא נראה...


להתראות במפגש הבא!




תחתיות מרנג במלית קרם מסקרפונה לימוני ותותים בבלסמי

החומרים לכ-8 מנות:

לתחתיות מרנג:
100 גרם חלבונים, בטמפרטורת החדר
100 גרם סוכר
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית חומץ
קורט מלח

לתותים בבלסמי:
סלסלת תותים
4 כפות סוכר
4 כפות חומץ בלסמי

לקרם מסקרפונה לימוני:
250 גרם גבינת מסקרפונה (1 קופסה)
125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי מיכל)
100 מ"ל יוגורט יווני סמיך (חצי מיכל)
קליפה מגוררת מ-3 לימונים
115 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

לתחתיות מרנג:
מחממים תנור לחום נמוך של 80 מעלות.
בקערת מערבל חשמלי מקציפים את החלבונים יחד עם המלח עד שמתחיל להתקבל קצף לבנבן.
מוסיפים פנימה סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף במשך כ-10 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קצף נוקשה ומבריק.
מקפלים לתוך הקצף בעדינות את אבקת הסוכר ואת החומץ לתערובת אחידה.
מעבירים את המרנג לשקית זילוף, ומזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה קעריות מרנג בגודל הרצוי.
אופים את המרנגים במשך שעתיים וחצי-שלוש שעות עד שהמרנג מתייבש לחלוטין ונפרד מנייר האפייה. מצננים לחלוטין.

לתותים בבלסמי:
שוטפים היטב את התותים ומניחים בקערה בינונית.
מערבבים יחד את הסוכר יחד עם החומץ הבלסמי, יוצקים על התותים ומערבבים.
מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומעבירים אותה לקירור למשך שעה-שעתיים כך שהתותים יספגו את הטעמים.

לקרם מסקרפונה לימוני:
מקציפים יחד את גבינת המסקרפונה עם השמנת המתוקה עד לקבלת קציפה סמיכה.
מוסיפים פנימה את היוגורט, קליפת הלימון המגוררת ואבקת הסוכר
וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם אחיד. שומרים במקרר עד לשימוש.

להרכבה:
מניחים במרכז צלחת תחתית מרנג, עורמים במרכזה תלולית של קרם מסקרפונה,
מניחים מעליו תותים בבלסמי ויוצקים מעל מעט מהרוטב.



גנאש מריר משובח מוקצף עם בננה מטוגנת בקדאיף

החומרים:

לגנאש שוקולד מוקצף:
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 גביעים)
125 גרם שוקולד מריר 53%
125 גרם שוקולד מריר 70%
מעט תמצית וניל
קורט מלח

לבננות בקדאיף:
200 מ"ל מים
200 גרם סוכר
250 גרם קדאיף (בערך)
חופן שקדים פרוסים, קצוצים גס
4 בננות בשלות
מיץ מחצי לימון

לטיגון:
מעט חמאה

אופן ההכנה:

לגנאש שוקולד מוקצף:
יוצקים לסיר קטן 250 מ"ל שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה.
מסירים את הסיר מהאש, מוסיפים פנימה את שני סוגי השוקולד ומערבבים יחד עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
מוסיפים לתוך הסיר מעט תמצית הוניל וקורט מלח ומערבבים.
מניחים לתערובת להצטנן, ומעבירים לקירור למשך כשעה לפחות.
כשהגנאש התקרר לחלוטין, מעבירים אותו לקערת מערבל חשמלי יחד עם יתרת 250 מ"ל שמנת מתוקה,
ומקציפים עד לקבלת גנאש אחיד, סמיך וטעים.

לבננות בקדאיף:
יוצקים לסיר קטן את המים ואת הסוכר ומבשלים אותם יחד עד שהסוכר נמס לחלוטין.
מביאים את הסירופ לרתיחה, לאחר מנמיכים את הלהבה ונותנים לסירופ להתבשל למשך כמה דקות נוספות תוך ביעבוע
עד לקבלת סירופ סוכר סמיך. מניחים את הסירופ להצטנן.
מניחים בקערה את הקדאיף ויוצקים עליו את סירופ הסוכר הצונן, מעט בכל פעם תוך כדי עירבוב,
עד שהקדאיף מצופה היטב מכל צידיו בסירופ. מוסיפים פנימה את השקדים הפרוסים ומערבבים.
חוצים כל בננה לשלושה חלקים, ומושחים אותה במעט מיץ לימון כדי למנוע השחרה.
עוטפים כל חלק מהבננה באטריות הקדאיף ומהדקים היטב.
ממיסים במחבת כמות יפה של חמאה, ומטגנים בתוכה את הבננות העטופות משני צידיהן, עד שהקדאיף מקבל צבע זהוב-שחום.

להרכבה:
מזלפים לתוך קערת הגשה כמות יפה מהגנאש המוקצף, ומניחים מעל בננה בקדאיף


תגובה 1:

  1. ענבל, משום מה התגובות שלי נמחקות.. אולי צריך לעשות סדר בהגדרות...

    השבמחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...