יום שלישי, 1 בנובמבר 2011

להגדיל לך בשקל תשעים?




בוקר/צהריים/ערב/לילה טוב לכולם!
מקווה שנהניתם מרצף ארוחות החג, אכלתם טוב והספקתם גם לנוח למכביר

כמו שאתם כבר יודעים, אני בחורה שאוהבת אתגרים-
אני נהנית מהדרך אל המטרה, ושמחה לדעת שבסופה הצלחתי להשיג את אשר רציתי, במיוחד כאשר מדובר בענייני מתוקים ואפייה.

הפעם קיבלתי אתגר מסוג מיוחד, מידידתי אפרו-דיטה, הלא היא גם כותבת הבלוג המקסים ילדיסקו
העוסק בהורות יצירתית שמאמינה בילדים, ומיועד להורים שמחפשים השראה, המלצה, יצירה, מתנה ומאוהבים בעיצוב, בהומור ומקוריות.

המשימה היתה להכין מתכון יצירתי במיוחד לילדים, וכאמור בתור חובבת אתגרים קלאסית כמובן שקפצתי בשמחה על ההצעה!
אבל מה אני אכין?
ישבתי וחשבתי מה יכול להתאים – מתכון שיהיה מקורי, מיוחד, צבעוני וטעים, ומלהיב במיוחד לילדים.
אולי עוגיות מקושטות מיוחדות? אולי קאפקייקס מעוטרים בשלל צבעים וצורות?...
לפתע נזכרתי ברעיון מקסיםםםםםםםםם במיוחד שראיתי בעבר ברשת ומיד חשתי למטבח לבצעו – ארוחת ילדים מתוקה!

מה זה אומר? פשוטו כמשמעו-
לחמניה עשויה עשוי מאפין מתוק
ממולאת בהמבורגר עשוי בראוני
בתור קטשופ, חרדל וחסה משמשים רטבים צבעוניים מקרם חמאה
וכל הקומפלקס כולו מוגש לצד צ`יפס העשוי מעוגיות חמאה.
רעיון מדליק ויפהפה בדיוק כפי שהוא נשמע!

אבל – זכרתי שאותו המתכון שראיתי ברשת נאפה כולו מתערובות מוכנות לעוגה, ומקרמים קנויים,
שזה מסוג הדברים שאני מסרבת להכניס הביתה בכל מצב
ולכן ישבתי לכתוב מתכון שיתאים במיוחד לקונסטלציה הנוכחית, ואם אפשר שלא יהיה מסובך מדי, כי ממילא הוא מורכב מכמה מאפים שונים.

מה אומר לכם – התוצאה פשוט מקסימההההההה!
נהניתי מכל רגע שבהכנה, וגם מהתוצאה הסופית המתוקה.
זה בהחלט יכול להיות רעיון נפלא להכנה עבור ימי מסיבת יום הולדת של קטנטנים, וגם סתם פינוק מתוק כשרוצים.
אז תודה לך אפרו-דיטה על ההזדמנות המתוקה!
אחרי שהתלהבתי ביחד אתכם, להלן קצת מאופן ההכנה, ונתחיל במאפינס:




מנפים יחד לקערה קמח תופח וסוכר, מערבבים יחד ויוצרים במרכז התערובת גומה.





יוצקים לתוך הגומה תערובת של ביצה, חלב ותמצית וניל. מוסיפים חמאה מומסת ומצוננת ומערבבים רק עד לקבלת תערובת חלקה.
זה הסוד ביצירת מאפינס – לערבב מעט כלל הניתן! תערבבו יותר מדי – יצאו לכם מאפינס קשים מדי... ולא כדאי...





יוצקים את התערובת לתבנית שקעים מרופדת בעטרות נייר גדולות, ואופים עד להזהבה.




בזמן שהמאפינס מצטננים להם, אנחנו ממשיכים להכין את הבראוניס-
מניחים בקערה גדולה שוקולד מריר וחמאה, וממיסים אותם יחד, מערבבים לקבלת תערובת אחידה.
לא יודעים מה אתכם, אבל אני הייתי שמחה לקפוץ ראש הישר לתוך התמונה השמאלית... יאמממ!




טורפים לתוך התערובת סוכר, ביצים, תמצית וניל, קמח וקורט של מלח ומערבבים היטב.
בניגוד למאפינס שאנחנו רוצים שיתקבלו אוורירים, לבראוניס שלנו אנחנו רוצים מרקם כבד ודחוס ולכן אפשר לתת עירבוב חזק.
מעבירים לתבנית קטנה ואופים, להיזהר שלא לייבש את הבראוניס יתר על המידה כדי שיישארו לחים במרכזם.





לאחר שהבראוניס הצטננו לחלוטין, קורצים מהם עיגולים בקוטר של 5 ס"מ, לקבלת מראה ההמבורגר. את השאריות אוכלים בהנאה




עוברים להכנת החלק השלישי בטרילוגיית המאפים – עוגיות החמאה, הלא הם הצ`יפס שלנו.
מכינים בצק חמאה, ולאחר צינון טוב במקרר מרדדים אותו לעלה אליפטי או מלבני.
חותכים את המלבן לשני חלקים לא שווים בגודלם, וחותכים כל חצי לרצועות דקות בעובי שאינו אחיד, על מנת שהצ`יפס יראה יותר "אותנטי".
חשוב לזכור שהעוגיות תופחות מעט באפייה, ולכן לא לפרוס את הרצועות לעובי עבה מדי - סנטימטר עד סנטימטר וחצי זה מספיק.
מפזרים על רצועות הבצק סוכר בנדיבות.




מעבירים את העוגיות בעדינות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים אותך במשך 10 דקות, עד שהן מזהיבות. מפזרים עליהן עוד סוכר בעודן חמות, ומהדקים אותו אליהן בעדינות כדי שייצמד.
אם בתום האפייה גיליתם שהכנתם רצועות עבות מדי אין בעיה, פשוט לחתוך אותן לחצי בעזרת סכין חדה בעודן חמות.




עוברים לשלב ההכנה האחרון, וזהו קרם החמאה שמדמה קטשופ, חרדל וחסה.
לשם כך מקציפים קלות בקערת ערבל חשמלי חלבונים יחד עם סוכר.
מעבירים את הקערה לסיר ובו מים חמים, ומבשלים את התערובת מעט תוך כדי עירבוב, עד שהסוכר נמס והתערובת הופכת חמימה.





מסירים את הקערה מהכיריים, מעבירים אותה למערבל החשמלי ומקציפים לקצף לבן מבריק וקשה.





מוסיפים לתוך הקערה חמאה רכה ותמצית וניל, מקציפים לקציפה חלקה – וקרם החמאה מוכן. כל שנותר לנו לעשות כעת הוא לצבוע אותו.
מחלקים את התערובת בין שלוש קערות, כאשר לקערה המיועדת לחסה מפרישים כמות מעט גדולה יותר של קרם.
צובעים כל חלק בצבע מאכל – ירוק, צהוב ואדום. ניתן לרכוש כיום גם צבעי מאכל טבעיים אם אתם חוששים.
מעבירים כל אחד מהקרמים לשקית של סנדוויץ` – כן כן, זאת תהיה שקית הזילוף המאולתרת שלנו, לא צריך יותר מזה.
בעת השימוש גוזרים חור קטן בקצה ומזלפים.




הגענו לרגע הגדול – ההרכבה.
חוצים כל מאפין לחצי, ומניחים על כל תחתית לחמניה עיגול אחד של בראוני עבור ההמבורגר.
מזלפים על כל בראוני מעט מקרם החמאה האדום לקטשופ בצורה מרושלת, ומעליו מעט מקרם החמאה הצהוב לחרדל.




מזלפים מעל כמות גדולה יותר של קרם ירוק בפסים עבים עבור החסה, מניחים מעל את המחצית השניה של המאפין עבור הלחמניה ולוחצים מעט. ההמבורגר שלנו מוכן!




וכך נראות מנות הילדים שלי בעת ההגשה




מה אתם אומרים, אני יכולה לפתוח מסעדת המבורגרים?




אז מי רוצה להגדיל בשקל תשעים?



 ושיהיה בתיאבון לכולם!




ארוחת ילדים מתוקה

החומרים ל-8 ארוחות בורגר:

למאפינס (לחמניה):
180 גרם קמח תופח
120 גרם סוכר
1 ביצה גדולה
180 מ"ל חלב
1 כפית תמצית וניל
80 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
חופן שומשום

לעיגולי בראוניס (המבורגר):
200 גרם שוקולד מריר
60 גרם חמאה
100 גרם סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
50 גרם קמח רגיל
קורט מלח

למקלות עוגיות חמאה (צ`יפס):
100 גרם חמאה, מרוככת
50 גרם אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת לימון מגוררת
150 גרם קמח רגיל
2-3 כפות חלב
חופן סוכר לבן

לקרם חמאה (חסה ורטבים):
150 גרם סוכר
2 חלבונים, בטמפרטורת החדר
קורט מלח
130 גר` חמאה, מרוככת
1 כף תמצית וניל
צבע מאכל אדום
צבע מאכל צהוב
צבע מאכל ירוק
(ניתן להשתמש בצבעי מאכל טבעיים!)

כלים מיוחדים:
תבנית מאפינס
עטרות נייר גדולות (מנג`טים)
תבנית מלבנית קטנה, 20X25 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה
מערבל חשמלי
תבנית אפייה גדולה של תנור, מרופדת בנייר אפייה
3 שקיות סנדוויץ`

אופן ההכנה:

למאפינס:
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות, ולהניח בתוך שמונה שקעים בתבנית מאפינס עטרות נייר גדולות.
לנפות לתוך קערה גדולה קמח תופח וסוכר, לערבב יחד וליצור גומה במרכז הערימה.
בקערה נפרדת לטרוף יחד ביצה, חלב ותמצית וניל, ולצקת לתוך הגומה.
להוסיף חמאה מומסת ולערבב מעט ככל הניתן, רק עד לקבלת בלילה אחידה.
לחלק את התערובת בין עטרות הנייר (לא למלא אותן עד הסוף) ולאפות במשך 20 דקות,
עד שהמאפינס מקבלים צבע זהוב-שחום וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש. לצנן לחלוטין.
כדי להקל על החיתוך, מעט לפני ההרכבה ניתן להעביר לקירור.

לעיגולי בראוניס:
לחמם תנור לחום בינוני-נמוך 160 מעלות.
להניח בקערה גדולה שוקולד מריר וחמאה, ולהמיס יחד במיקרוגל או על בן מארי. לערבב לקבלת בלילה אחידה.
לטרוף פנימה את הסוכר ולערבב היטב. להוסיף את הביצים, אחת בכל פעם, תוך עירבוב רצוף אלאחר כל תוספת.
לבסוף להוסיף את תמצית הוניל, את הקמח ואת המלח ולטרוף היטב את התערובת לבלילה אחידה.
לשטח את התערובת בתבנית מלבנית קטנה, 20X25 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה
ולאפות במשך 20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש אך עם פירורים לחים. לצנן לחלוטין.
כדי להקל על החיתוך, מעט לפני ההרכבה ניתן להעביר לקירור.

למקלות עוגיות חמאה (צ`יפס):
להקציף את החמאה המרוככת יחד עם אבקת הסוכר בקערת מערבל חשמלי.
להוסיף תמצית וניל וקליפת לימון מגוררת, ולהקציף לתערובת רכה וחלקה.
להוסיף לתערובת את הקמח בהדרגה על מהירות נמוכה, ולערבב לבצק פירורי.
להוסיף חלב ולעבד עד לקבלת בצק חלק. להעביר את הבצק לקירור למשך כשעתיים.
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
לרדד את הבצק על משטח מקומח מעט לעלה לצורת אליפסה או מלבן ובעובי של כחצי סנטימטר.
לחתוך את הבצק לשני חלקים בלתי שווים לאורכו בעזרת סכין חדה, ולחתוך כל חצי לרצועות דקות ולא אחידות בעובי של כסנטימטר עד סנטימטר וחצי.
כדאי לדאוג שלא כל הרצועות יהיו שוות בעוביין ובאורכן על מנת שהצ`יפס יראה יותר "אותנטי", כמו כן חשוב לזכור שהעוגיות תופחות מעט באפייה.
לפזר על העוגיות סוכר ולהעביר אותן לתבנית אפייה עם מרווחים ביניהן.
לאפות את העוגיות במשך 10 דקות עד שהן מקבלות צבע זהוב ויפה.
לפזר על העוגיות עוד סוכר בעודן חמות ולהדק אותו בעדינות כדי שיידבק אליהן.
אם בתום האפייה גיליתם שהכנתם רצועות עבות מדי אין בעיה, פשוט לחתוך אותן לחצי בעזרת סכין חדה בעודן חמות.

לקרם חמאה (חסה ורטבים):
לטרוף קלות בקערת מערבל חשמלי חסינת חום סוכר, חלבונים ומלח.
להעביר לבן מארי (סיר ובו מים חמים) ולבשל תוך עירבוב עד שהסוכר נמס לגמרי, והתערובת מסמיכה מעט הופכת חמימה.
להעביר את הקערה למערבל החשמלי ולהקציף את התערובת במשך 10 דקות, עד לקבלת קצף לבן, מבריק וקשיח.
להוסיף פנימה את החמאה, כף אחת בכל פעם, תוך הקצפה לאחר כל תוספת.
להוסיף את תמצית הוניל ולערבב.
לחלק את התערובת ל-3 קעריות, כאשר באחת מהן כמות מעט גדולה יותר מהשתיים האחרות.
לערבב לתוך הקערה ובה הכמות הגדולה יותר צבע מאכל ירוק, ולשתי הקעריות האחרות צבע מאכל אדום וצבע מאכל צהוב.
להעביר כשליש מכמות כל קרם צבעוני לשקית של סנדוויץ` (בהמשך כאשר ייגמר הקרם בכל שקית פשוט למלא מחדש),
"לדחוף" את הקרם תוך לחיצה על השקית עד שיגיע לאחת הפינות התחתונות, ולסובב את שארית השקית הריקה כמו סוכרייה לקבלת שקית זילוף קטנה.
להעביר לקירור עד השימוש.

להרכבה:
לחצות בזהירות כל מאפינס לשני חצאים.
לקרוץ מהבראוניס שמונה עיגולים בקוטר של 5 ס"מ, את השאריות אוכלים :)
להניח על כל חצי "לחמניה" פרוסה אחת של "המבורגר".
לגזור חתך קטן בפינת כל אחת משקיות הזילוף, בשקית הירוקה לגזור פתח מעל יותר גדול.
לזלף את הקרם האדום "הקטשופ" על עיגול הבראוניס בצורה של רוטב מרושל ונוזלי.
לזלף על הקרם האדום את "החרדל", הקרם הצהוב, ולבסוף לזלף מעל את הקרם הירוק "החסה" בשכבה עבה יותר, ויותר מרושלת ומסולסלת.
להניח מעל הרטבים את המחצית השניה של המאפינס, וללחוץ מעט כדי להצמיד לקרם החמאה.
לטפטף מעט מים או חלב על כל מאפינס ולפזר מעל מעט שומשום לקבלת מראה "לחמנייתי",  להדק בעזרת כפות הידיים.

הרעיון המהמם הזה לקוח מהאתר המדהים Bakerella, שווה להציץ!



5 תגובות:

  1. אנונימי20/4/12 12:08

    וואו!!!!!
    עוד מעט היומולדת של הילד שלי אני בהחלט הולכת לנסות.
    כבר שמרתי במועדפים....

    השבמחק
  2. חמוטל12/2/13 21:03

    פשוט מקסים! אין כמוך!!!
    והתמונות...בכלל...
    נשמר במועדפים לכבוד משלוחי המנות וינוסה בקרוב.
    פורים שמח ורק רק שמחה! :)
    חמוטל

    השבמחק
  3. תודה רבה :)
    פורים שמח!

    השבמחק
  4. אנונימי21/2/13 22:53

    הרעיון מקסים וברגע שראיתי אותו ידעתי שזה מה שאני הולך לעשות למשלוח מנות (הגיע בדיוק בזמן-כי לא היה לי רעיון השנה).
    שאלה: איזה גודל של תבנית צריך בשביל הבראוניז?
    תודה

    השבמחק
  5. שלום לאנונימי המשקיען :)
    עבור הבראוניס יש להשתמש בתבנית מלבנית קטנה
    בגודל של כ- 20X25 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה.
    שיהיה בהצלחה ופורים שמח!

    השבמחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...