יום שלישי, 1 בנובמבר 2011

מטבעות עשבי תיבול עם מוס לימון




הזמנתי אורחים לביקור וחיפשתי מה להכין-
התחשק לי קינוח לא כבד, קיצי ומרענן - כי לקיץ אני כבר מתגעגעת...
חיטטתי במקרר לבדוק מה יש בו ולקבל השראה ממה שבנמצא, אך לא מצאתי מוצרים מתוקים ומעניינים...
אבל מה שכן מצאתי הם ערימה של עשבי תיבול טריים מכמה סוגים – בזיליקום, רוזמרין, טימין ונענע.
איזה כיף – מיד נדלקו לי העיניים, וידעתי מיד מה אני מתכוונת לעשות- עוגיות עשבי תיבול מתוקות!
קראתם נכון, מ-תו-קו-ת – ומה רע בכך?
עשבי תיבול טריים משתלבים באופן נפלאאאאא עם קינוחים ומאפים מתוקים, ומעניקים להם טעם עדין ומרענן
ובשילוב עם בצק פריך וקליפת לימון מגוררת יוצרים עוגיות מיוחדות וטעימות
וכדי שלא ישעמם לעוגיות שלי לבדם, החלטתי לשדך לכל עוגייה תלולית של מוס לימון עדין שישלים היטב את טעמם.

 ניתן להכין את עוגיות עשבי התיבול הללו גם בפני עצמם ללא תוספת המוס, הן מוצלחות מאוד,
ואפשר להשתמש בכל עשב תיבול שיש לכם בבית ולעשות איזה שילוב שאתם רוצים, אבל חשוב מאוד שעשבי התיבול יהיו טריים ולא יבשים!
הכנתי פעם אפילו בשילוב פטרוזיליה ויצא מדליק..
למרות שזה נשמע "גורמה" אפילו למפונק שלי היה טעים, שזה כבר עוד נקודה לזכותי, חחחחח
חשוב לזלף את מוס הלימון מעל העוגיות כמה שיותר קרוב למועד ההגשה,
כי לאחר שהעוגיות סופגות ממנו לחות ועוד יושבת במקרר הן מאבדות ממרקמן הפריך וחבל...
בנוגע למוס הלימון – לטעמי הוא משתבח לאחר יומיים במקרר ולכן ממליצה להכין אותו מראש, ולזלף רגע לפני ההגשה.

להלן תמונות מאופן ההכנה:





יוצקים גרגירי ג`לטין לכוס ובה מים ומניחים להם לספוג נוזלים.
בהמשך ממיסים את הג`לטין במיקרוגל, כמה שניות בכל פעם, עד לקבלת נוזל חלק.



מגררים קליפה משלושה לימונים וסוחטים להם את כל המיץ :)
מעבירים את הקליפה והמיץ לתוך סיר בינוני או קערה חסינת חום.
מוסיפים חלמונים וסוכר ומערבבים לבלילה חלקה.




מניחים את הסיר על בן מארי ומבשלים את התערובת במשך כעשר דקות תוך עירבוב רב,
עד שמתקבלת תערובת סמיכה מאוד.
חשוב לשים לב שתחתית הסיר שלנו לא תיגע במים הרותחים כדי שהטמפרטורה הגבוהה שלהם לא תבשל לנו חביתת לימון מתוקה...
בוחשים לסיר את הג`לטין המומס ומניחים להצטנן.





בינתיים ממשיכים להכין את שאר מרכיבי המוס-
מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה
מקציפים גם את החלבונים ביחד עם סוכר עד לקצף יציב ומבריק, שלא נופל מהמקצף גם אם הופכים אותו
(כן, אני יודעת שבתמונה המקצף לא הפוך, אבל אי אפשר להחזיק וגם לצלם, אז ראו זאת בתור המחשה עקרונית, חחחח)



כל שנותר הוא לקפל את שלושת התערובת יחד לקציפה אוורירית ואחידה, ולאשפז במקרר ללילה.
בינתיים אפשר להכין את בצק עוגיות עשבי התיבול, בו מעבדים את כל החומרים יחד במעבד מזון.
מוסיפים לעוגיות חופן של עשבי תיבול טריים לפי הכמות והטעם הרצוי – אפשר ליצור אילו שילובים שרוצים,
ורצוי לטעום את הבצק בשביל להחליט אם יש צורך להוסיף מהם עוד, אני אוהבת טעם מודגש.




לאחר קירור, מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה מעט מקומחים, לקבלת עלה בצק.
קורצים מהבצק עיגולים קטנים בקוטר של כ-3 ס"מ, אני השתמשתי בצ`ייסר
אם בצק העוגיות מתרכך במהלך העבודה (למשל בחום הקיץ הקופח), פשוט מעבירים אותו לכמה דקות למקפיא שיתייצב לנו מעט, וממשיכים לעבוד.




מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים במשך 8-10 דקות בחום בינוני רק עד שמזהיבות מעט – איזה ריח משגע שיש בבית..
כעת כל שנותר לנו הוא לתת לעוגיות להצטנן, ולזלף תלולית של מוס מעל כל עוגייה.



כך נראית התוצאה הסופית – מקושטת בעשבי תיבול ומאוד חמודה
קינוח מרענן במיטבו






מטבעות עשבי תיבול עם מוס לימון

החומרים:

למוס לימון :
50 מ"ל מים
1 כף ג`לטין אבקה
3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
3 לימונים
180 גרם סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה (1 גביע)

למטבעות עשבי תיבול:
100 גרם קמח
40 גרם שקדים טחונים
50 גרם סוכר
קורט מלח
קליפת לימון מגוררת
100 גרם חמאה קרה, בקוביות
חופן עשבי תיבול טריים- בזיליקום, רוזמרין, טימין, נענע וכו`.
1/2 כפית תמצית וניל
מעט חלב קר

לקישוט:
מעט עשבי תיבול טריים

אופן ההכנה:

למוס לימון :
יוצקים את המים לכוס או לקערה קטנה, מפזרים מעל את הג`לטין ומערבבים מעט.
מניחים את הקערה בצד לספיגת נוזלים.
מגררים את קליפת הלימונים, סוחטים מהם את כל המיץ, ומעבירים את הגרידה ואת מיץ הלימון לסיר בינוני או לקערה חסינת חום.
מפרידים את הביצים ומוסיפים לקערה את החלמונים וחצי מכמות הסוכר, ומערבבים במטרף ידני. (את החלבונים לשמור בצד).
מניחים את הסיר או הקערה על בן מארי – סיר גדול יותר ובו מים רותחים, ומבשלים על להבה בינונית תוך עירבוב רצוף
עד שהתערובת הופכת סמיכה ומצפה את הכף הבוחשת, בישול של כ-10 דקות (חשוב לשים לב שתחתיתו של הסיר ובו החלמונים לא ייגע במים הרותחים).
מסירים את הקערה מהכיריים. ממיסים את הג`לטין במיקרוגל, כמה שניות בכל פעם תוך עירבוב לעיתים, עד לקבלת נוזל חלקה.
מוסיפים את הג`לטין המומס בזרם דק לתוך הסיר תוך בחישה רצופה, ומניחים לתערובת להצטנן.
בקערת מערבל חשמלי מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
לבסוף מקציפים את החלבונים ששמרנו בצד עם יתרת כמות הסוכר לקצף יציב וגמיש.
כעת כל שנותר הוא לאחד את התערובות – מקפלים את תערובת הלימון שבסיר לתוך קציפת החלבונים,
ומוסיפים פנימה את השמנת המתוקה המוקצפת עד לקבלת תערובת אחידה.
חשוב לאחד את התערובות רק לאחר שבלילת הלימון הצטננה, כי בעודה חמה היא תהרוס את קציפת החלבונים וקציפת השמנת
והמוס לא יהיה אוורירי כדרוש. מניחים את התערובת להצטנן במקרר ללילה עד שהיא מתייצבת לגמרי, ועוברים להכנת העוגיות.

למטבעות עשבי תיבול:
במעבד מזון מעבדים יחד קמח, שקדים טחונים, סוכר, מלח וקליפת לימון מגוררת.
מוסיפים את קוביות  המאה ומעבדים עד לקבלת לבצק פירורי.
מוסיפים את עשבי התיבול, את תמצית הוניל וכמה כפות חלב, ומעבדים עד לקבלת בצק חלק.
הקפידו להשאיר חתיכות קטנות ומורגשות של עשבי תיבול, לא כדאי לטחון אותם לחלוטין.
יוצרין מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך שעה אחת לפחות.
מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה מקומחים מעט, וקורצים ממנו מטבעות קטנים של בצק בקוטר של כ-3 ס"מ.
מעבירים את נייר האפייה ועליו עיגולי הבצק להקפאה לכמה דקות על מנת שהעוגיות יתייצבו מעט,
מוציאים ומסדרים את העוגיות בתבנית אפייה מרודפת בנייר אפייה משומן.
אופים את העוגיות בחום בינוני 180 מעלות, למשך 8-10 דקות, עד שהן מזהיבות קלות.
מניחים להצטנן לחלוטין.

להרכבה:
מעט לפני ההגשה מעבירים את המוס לשק זילוף עם צנטר כוכב, ומזלפים תלולית יפה של מוס על גבי כל עוגייה.
מעטרים בענפים קטנים של עשבי תיבול.


13 תגובות:

  1. אנונימי22/11/11 13:13

    היי, נשמע ונראה מדהים!!
    ביום שישי אכין את המתכון ואדווח :))
    כמה יחידות יוצא מהמתכון?
    תודה, דנה

    השבמחק
  2. היי דנה
    מתנצלת על התגובה המאוחרת-
    למיטב זכרוני מתקבלת תבנית עוגיות מלאה.
    במידה ואכן הכנת אותן מקווה שיצא לטעמך :)
    קינוח מיוחד מאוד בטעמו ומאוד מרענן
    שבוע נעים וטעים!

    השבמחק
  3. אנונימי3/12/11 00:09

    אכן הכנתי ויצאה כמות מכובדת... המוס הטוב ביותר שטעמתי!!! היתה הצלחה כבירה, תודה !!

    השבמחק
  4. איזה כיף, שמחה מאוד לשמוע שאהבתם :)

    אכן מתקבלת כמות גדולה,
    אבל מאחר וזה טעים למי איכפת?
    כל המרבה הרי זה משובח :)

    כל הכבוד על הרמת הכפפה!

    השבמחק
  5. ענבל2/1/12 08:49

    זה נשמע גאוני! אני מתה להכין,
    אבל אם אני אכין אני מעדיפה שזה יהיה עם המוס (להוספת רושם ;) אבל אני צמחונית,
    משמע אני לא יכולה להשתמש בג'לטין. יש לך מתכון למוס לימון אחר בלי ג'לטין?

    השבמחק
  6. פיה יקרה..
    לקחתי את העוגיות וטבלתי בסירופ סוכר..
    התקבל טעם מופלא.. והן החזיקו מעמד גם אחרי הרכבת המנה מבלי להפוך לעוגיות שטובלים בתה..:)

    השבמחק
  7. ענבל -
    תודה ושמחה שאהבת, שילוב הטעמים אכן מדליק :)
    כדי שתוכלי לזלף מוס לימון על גבי עוגייה
    הוא חייב להיות יציב במיוחד
    ולכן בעייתי להכין אותו במקרה הזה ללא ג'לטין...
    רעיון אחר לאדפטציה על המתכון-
    קרם חמאה לימוני...
    קרם מסקרפונה מוקצף עם שמנת מתוקה ומיץ וגרידת לימון...
    או גנאש שוקולד לבן בתוספת מיץ וגרידת לימון...
    אותה הגברת (או לפחות דודניתה) בשינוי אדרת וללא ג'לטין...

    לולו-
    טבילת העוגיות בסירופ סוכר נשמעת כמו רעיון משגע! :)
    אימצתי בחום, תודה על השיתוף

    השבמחק
  8. פיה יקרה..
    ברשותך עיצה לענבל..
    את יכולה להחליף את הסוכר, באבקת סוכר..היות ויש בה קורנפלור היא יכולה לייצב את הקצפת..
    ובמקום להזליף באוויר, את יכולה להשתמש בשקף ולהזליף בתוכו, ולשמור בהקפאה בתוך קופסא אטומה עד להגשה..פחות יפה, אבל טעים ביותר..

    השבמחק
  9. רעיון מצוין לולו!
    תודה על הטיפ :)

    השבמחק
  10. אנונימי17/12/16 23:44

    המתכון נראה מצוין! אני מקווה שזה לא מבאס שאני שואלת, אבל.. יש אפשרות להפוך את המתכון למתכון ללא סוכר? אם כן במה מומלץ להשתמש ומה היחסים?
    תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      מודה שאין לי ניסיון בשימוש בתחליפי סוכר אז לא יכולה לסייע במקרה הזה...
      כדאי לבדוק באתרים או בפורומים מתמחים, ולהבין מה התחליפים המומלצים.
      בהצלחה

      מחק
  11. אנונימי16/3/17 13:14

    אני כבר המון זמן מתה להכין את העוגיות המהממות האלה!
    יש אפשרות להכין כשר לפסח?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אם כבר חיכית הרבה זמן פחות מומלץ להכין דווקא בפסח,
      שום קמח פסחי לא ייצור תוצאה טעימה כמו קמח רגיל. יום העצמאות? :)

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...