יום רביעי, 2 בנובמבר 2011

דרישת שלום חמה, מרוסיה באהבה




בחרתי הפעם לשתף אתכם בעוגה נפלאה בה נתקלתי בבלוג המקסים Palachinka-
מדובר בעוגה רוסית בשם מֵדוֹביק, העשויה שכבות של בצק בניחוח דבש ובמלית של שמנת חמוצה
אבל אצלנו בבית היא זכתה לכינוי "סכנה לציבור"- כי היא כל כך טעימה, שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול אותה!

למרות מראה השכבות המרשים שלה, בעצם מדובר בעוגה פשוטה מאוד וקלאסית בטעמה-
סוג של עוגת ביסקוויטים משוכללת בטעם של פעם, שגורם לך ליישר אותה בלי הפסקה...
חובבי עוגות השמנת פירורים יתעלפו עליה!

תהליך ההכנה של העוגה מעט מורכב ודורש סבלנות, אבל אינו קשה לביצוע או נזקק למיומנות רבה-
שכבות העוגה עשויות בצק מבושל שמתייצב לאחר קירור,
ומרודד ביתר קלות לעלים דקים-דקים, שנאפים 5 דקות בדיוק, תופחים ומזהיבים
ומקבלים קראסט מעט פריך מבחוץ, אך מרקם טורטי-עוגתי מבפנים.
את פרוסות העוגה ממלאים בשכבות גדושות של קרם שמנת חמוצה
שמעניקה לעוגה מרקם של טורט רטוב דקיק ונמס בפה.... אחחחח להתענג!

כמו במתכונים רבים  שעוברים מדור לדור, גם המתכון המקורי הזה כלל כמויות לא מדויקות כגון ההגדרה החביבה עליי "קמח כמה שתופס",
ובמהלך הכנת העוגה דייקתי את המרכיבים בהתאם ושיניתי את המתכון לקבלת תוצאה מירבית.

כשניסיתי לחקור קצת על מקורותיה של העוגה, הסתבר לי שהיא מוכרת במדינות שונות במזרח אירופה,
ויש לה גם שמות שונים-
לעיתים נקראת מדובי, לעיתים מדוביק ולעיתים מדובניק. יש המכנים אותה שקמטורט,
ואצל הקונדיטור בן עמי היא בכלל נקראת גלינה.
אתרים שונים טוענים שמדובר בעוגה רוסית, אך אחרים משייכים אותה בכלל לצ`כיה או לקרואטיה.
מכאן ומכאן, אם מישהו יודע מה מקורה האמיתי אשמח לשמוע...

ובינתיים קצת תמונות מאופן ההכנה-
 
  
מתחילים בהכנת הבצק הרבוך המיוחד עבור שכבות העוגה-
לשם כך מניחים יחד ביצים וסוכר בסיר קטן, שמונח מעל סיר ובו מים מבעבעים (בן מארי),
וטורפים את הביצים במשך מספר דקות עד שמתקבלת קציפה בהירה שמכפילה את גודלה.
חשוב שתחתית הסיר ובו קציפת הביצים לא תיגע במים הרותחים שמתחתיה,
כדי שהביצים לא יקבלו חום גבוה מדי ויתחילו להתבשל לנו חלילה וחס
מוסיפים אל הסיר חמאה מומסת, דבש, סודה לשתייה וקליפת תפוז מגוררת,  ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
לבסוף מנפים פנימה קמח ובוחשים עד שמתקבל בצק רך ודביק מאוד.




בשלב זה הבצק יראה לכם רך ודביק בצורה בלתי אפשרית לרידוד,
אולם לאחר קירור של כמה שעות במקרר החמאה תתמצק והבצק יהפוך יציב ונוח.
מחלקים את הבצק לכמה חלקים, בהתאם לכמות העלים הרצויה- אני הכנתי 6 עלים
ומרדדים כל חלק של הבצק על גבי ניירות אפייה לעלים דקיקים ככל האפשר-
לא לפחד למתוח את הבצק ולרדד אותו הלוך ושוב, הוא לא נקרע בקלות.
חותכים את העלים לגודל שווה, ואופים אותם בחום בינוני למשך 4-5 דקות בלבד
עד שהבצק מבעבע קלות ומקבל צבע שחום-אדמוני.
חותכים את השוליים של כל אחד מעלי הבצק באופן שווה, כך שגודלם של כל העלים יהיה זהה ומדויק.





נותנים לעלי הבצק להצטנן לחלוטין, ובינתיים מכינים את מלית השמנת החמוצה.
לשם כך פשוט מערבבים היטב גביעי שמנת חמוצה יחד עם סוכר לבן-
מי שמעדיף את המלית שלו חמצמצה יותר ולא מתוקה מאוד יכול להפחית מכמות הסוכר בהתאם.
קשה להפסיק לאכול את המלית במהלך ההכנה, אז ראו הוזהרתם- אל תשכחו להשאיר משהו בשביל העוגה, חחחח
אני השתמשתי עבור המלית בשמנת חמוצה של פעם, לדעתי היא נותנת תוצאה מעולה.
מניחים למלית להתייצב במקרר בזמן שעלי הבצק מצטננים.





כעת הגיע הזמן להרכיב את העוגה-
מניחים עלה אחד של בצק על צלחת הגשה, ויוצקים עליו חמישית מכמות המלית (בערך 2 מצקות מלאות במלית שמנת חמוצה).
משטחים את המלית על עלה הבצק בצורה שווה, מניחים עליה עלה בצק נוסף ומהדקים.
ממשיכים כך עם שאר כמות המלית ועלי הבצק, ומסיימים בעלה בצק.
כמות השמנת בה ממלאים את השכבות נראית גדולה למדי, בנוסף לכך היא נראית נוזלית מדי בשלב זה וקשה להאמין שתעמוד יציבה בין עלי הבצק,
אבל חכו בסבלנות- לאחר שהעוגה יושבת היטב בקירור,  חלק מהנוזלים נספגים בשכבות העוגה והתערובת מתייצבת.




וזו התוצאה הסופית - יפה ומאוד מאוד טעימה!






אין ספק שזו עוגה ליישורים...





ובפרוסות אישיות, מאוד אלגנטי!




לסיכום אספר לכם שמשאריות הבצק שנותרו לי הכנתי ביסקוויטים קטנטנים שהיו להיט אצלנו בבית ונזללו חיש קל!
רעיון נוסף שניתן ליישם בעזרת שאריות הבצק, הוא לאפות מהם עוגיות, לכתוש אותן ליצירת פירורי בצק,
ולפזר אותם מעל לעוגה לקבלת תוספת קראנצ`ית ברוח עוגת גבינה ופירורים- זה יוצא נהדר!

ובינתיים אני הולכת לאכול פרוסה מן העוגה וחוזרת לי מיד לעבודה
ולכם אני מאחלת שבוע נעים וטעים! עם הרבה עוגות גבינה
 

  

 עוגת שכבות רוסית במלית קרם שמנת

החומרים:

לבצק:
3 ביצים
200 גר` סוכר
3 כפות גדושות דבש
150 גרם חמאה רכה
1 כפית גדושה קליפת תפוז מגוררת
1/2 1 כפיות סודה לשתייה
450 גר` קמח

למלית:
350 גרם סוכר (אפשר להפחית אם אתם מעדיפים מלית חמצמצה יותר)
1.5 ליטר שמנת חמוצה (אני השתמשתי בשמנת של פעם)

אופן ההכנה:

לבצק:
לשים ביצים וסוכר בתוך סיר בינוני, ולהניח מעל בן מארי תוך טריפה רצופה במטרף ידני למשך כמה דקות
עד שהתערובת הופכת לקרם בהיר, מתחילה להסמיך ומכפילה את כמותה.
להמיס את הדבש יחד עם החמאה ולהוסיף לתערובת יחד עם קליפת התפוז המגוררת.
להמשיך להקציף ולהוסיף סודה לשתייה.
להסיר את התערובת מהאש, ולהתחיל להוסיף קמח מנופה בעוד התערובת חמימה-
יש להוסיף מעט קמח בכל פעם עד לקבלת בצק רק מאוד ודביק.
לכסוף את הבצק בניילון נצמד ולתת לו להצטנן במשך כמה שעות- הבצק הרך יתקשה לאחר שיתקרר.
לחלק את הבצק למספר חתיכות בהתאם לכמות העלים הרצויה (אני הכנתי 6 עלים).
לרדד כל אחד מהעלים על גבי נייר אפייה מקומח לעלים דקיקים ככל האפשר, ולעצב לגודל שווה.
לאפות את כל אחד מהעלים בחום בינוני 180 מעלות עד להזהבה, למשך 4-5 דקות בלבד. לצנן.

למלית:
לערבב יחד את השמנת החמוצה והסוכר בעדינות- לא לבחוש חזק מדי כדי שהשמנת לא תהפוך נוזלית.
להעביר את התערובת לקירור ולתת לה להתייצב מעט בזמן אפיית שכבות העוגה.

להרכבה:
למלא את קרם השמנת בין השכבות, לעטוף בניילון נצמד, להניח משקולת מעל ולהעביר לקירור למשך הלילה.

מקור המתכון:
Palachinka, עם תיקונים שלי

95 תגובות:

  1. אורטל1/12/11 21:22

    העוגה מדהימה הכנתי אותה פעמיים מחר תהיה הפעם השלישית תודה על מתכון מדהים

    השבמחק
  2. איזה כיף, שמחה מאוד לשמוע :)
    כל הכבוד על הרמת הכפפה, זו אכן עוגה נהדרת
    ובמיוחד יפהפיה ומרשימה במראה שלה.
    תודה על העידכון
    ושמחתי לשמוע שנהנית ממנה :)

    השבמחק
  3. אנונימי16/12/11 11:27

    שלום שאלה קטנה בפי האם אפשר להחליף את החמאה בשמן או שזה יפגע משמעותית בטעם ואם אפשר בכמה?

    השבמחק
  4. לא הייתי משחקת במרכיבי הבצק במקרה הזה...
    הבצק המתקבל רך בטירוף,
    ונוח לעבודה רק לאחר שמתקרר והחמאה מתמצקת חזרה.
    מאחר ושמן נוזלי אינו מתמצק כך לא הייתי לוקחת סיכונים, ומכינה אותו כלשונו.
    בהצלחה!

    השבמחק
  5. היי פייה,
    מתכננת להכין את העוגה ליום הולדתה של אמי. :)
    רציתי לשאול באיזו תבנית השתמשת ? מלבנית נשלפת? ואם לא איך הוצאת את העוגה מהתבנית.
    אם יש לך עוד טיפים אשמח לשמוע..
    קצת חוששת שדפי הבצק ישברו

    השבמחק
  6. היי ערפילינה
    מזל טוב ליום ההולדת העתיד לבוא :)

    ממש אין לך ממה לחשוש, בטוחה שהכנת עוגות הרבה יותר מסובכות מזו הפשוטה.
    לשם ההבהרה לא מדובר כאן בבצק פריך ולכן אין חשש שיישבר
    אלא בבצק פשוט ונוח לעבודה, שמקבל מרקם גמיש של שכבת טורט דקיקה בתום האפייה.

    את עלי הבצק עצמם אין צורך לאפות בתוך תבנית-
    פשוט חותכים לגודל הרצוי ואופים על גבי תבנית אפייה, כמו שאופים עוגייה גדולה.
    ניתן לעצב את העלים לגודל עגול, מלבני או מרובע - מה שתרצי.

    בעת הרכבת השכבות לא הכנסתי את העוגה לשום תבנית-
    פשוט הנחתי את השכבות אחת על גבי השנייה כשהן כבר עומדות בצלחת הגשה
    ולאחר אישפוז בקירור כל הקונסטרוקציה התייצבה.

    ממליצה להכין את העוגה יום-יומיים לפני ההגשה,
    כי היא משתבחת ככל שעלי הבצק נספגים והנוזלים מחלחלים.
    קחי בחשבון מראש שמדובר פה בעוגה יפה ומרשימה למראה,
    אך קלאסית ופשוטה בטעמה – בעצם עלי טורט דקיקים במלית שמנת חמוצה.

    הרבה בהצלחה!

    השבמחק
  7. תודה רבה ! :)
    היא שבתה את ליבי וכבר הרבה זמן שאני מתכננת להכין אותה.
    מקווה שתצא יפיפיה כמו שלך. מבטיחה לתעד!

    השבמחק
  8. טוב!
    אז לאחר שהכנתי אותה, אין ספק שזו עוגה קלה מאוד להכנה, וטעימה נורא!
    באמת לא הפסקנו ליישר אותה ואני יודעת שכתבת שהיא טעימה יותר אחרי יומיים... אך מה לעשות התחסלה עוד לפני שהספקנו לתת לה לנוח במקרר
    :)
    המלצה שלי- לפני ההגשה, לחתוך את השוליים שלה למראה אסתטי ונקי.

    השבמחק
  9. אמנם עונה באיחור של שמונת אלפים שנה, אבל בכל זאת... :)
    אז שמחה שאהבת ערפילינה!
    ובפעם הבאה להחביא במדף התחתון ליומיים בלי שאף אחד יראה, נשבעת לך שזה ישתלם :)
    ההמלצה שלך נהדרת, אכן כדאי ליישר את השכבות-
    זה ישדרג לגמרי את המראה, וקל ביותר לעשות זאת.
    תודה על הפידבק!

    השבמחק
  10. אנונימי22/8/12 15:10

    ווווואוו! איזה עוגה!! זללנו מהר מהר!!
    מתכון מעולה!! אין ספק שאני יכין אותה עוד המון המון פעמים :)

    השבמחק
  11. שמחה מאוד לשמוע :)
    היא בהחלט עוגה ליישורים
    תודה על העידכון!

    השבמחק
  12. רויטלטול6/9/12 12:01

    שמי רויטל ואני מאוהבת קשות בבלוג שלך מזה חודשיים. בלוג מדהים. הצילומים, הכתבות, ובעיקר עוגות ייחודיות מאוד. לא אותה עוגת גבינה שרואים אצל כולם, לא אותו טורט רגיל. הכל חדש לי ומקסים.
    אני פשוט נהנית כל פעם מהתוצרת שלך. יישר כח!

    רציתי לשאול 3 שאלות על העוגה:
    1) האם ניתן להשתמש באבקת סוכר במקום סוכר במלית השמנת חמוצה?
    2)כמה גביעי שמנת חמוצה זה ליטר וחצי? והאם אפשר להגזים ולשים אפילו יותר שמנת, בכדי לקבל יותר מלית?
    3) האם אני אצליח בוודאות ליצור 6 שכבות בצק מכמות החומרים המצוינת במתכון? מה גודל הריבועים של כל שכבה?

    השבמחק
  13. היי רויטל!
    תודה רבה על המילים היפות :)
    אני מודה שגם אני משועממת מאותם המאפים הבנאליים
    ולכן מנסה לגוון ולחדש לעצמי בכל פעם במטבח-
    שמחה מאוד שגם אחרים נהנים מהתוצאה :)

    לשאלותייך:
    1. אין בעיה להשתמש באבקת סוכר, מבחינת משקל השתמשי באותה הכמות,
    שהרי אבקת סוכר היא סוכר טחון.

    2. גביע שמנת חמוצה מכיל 200 מ"ל, משמע 7.5 גביעים.
    אני לא בטוחה שהעוגה תוכל להכיל כמות גדולה יותר של מלית מבלי שהיא תנזל החוצה...
    את יכולה לתת לזה צ'אנס במהלך ההכנה ולראות אם זה מחזיק...

    3. אני הצלחתי ליצור 6 שכבות מהבצק הזה-
    לא מכירה מספיק את הניסיון שלך במטבח כדי לענות על כך,
    אבל אם מרדדים היטב ובנחישות לא אמורה להיות בעיה.
    אחת הגולשות שהכינה את המתכון יצרה אפילו 7 שכבות.
    בכל מקרה גם אם מצליחים ליצור 5 שכבות בלבד זה בסדר גמור.
    בנוגע לגודל הריבועים-
    אני מודה שאינני זוכרת במדויק אבל לדעתי זה ריבוע של בסביבות 22 ס"מ

    הרבה בהצלחה!

    השבמחק
  14. רויטלטול7/9/12 10:24

    תודה על התשובות.
    מצפה כבר להכין אותה, ומקווה שיעבור חלק.

    השבמחק
  15. רויטלטול16/9/12 13:05

    הצילו!!! שמתי כפית וחצי אבקת אפיה במקום סודה לשתיה.
    האם הרסתי לעצמי כרגע את העוגה???
    אני לא מאמינה...דווקא בערב חג...

    השבמחק

  16. הלחץ של ערב החג משפיע לפעמים... קחי נשימה עמוקה!
    אם זה לא מאוחר מדי-
    בכל מקרה הייתי מנסה לאפות את הבצק ולראות מה קורה, רגע לפני שמכינים חדש-
    אולי יהיה אפשר להשתמש בו בכל זאת, ופשוט יצא יותר אוורירי...
    מחזיקה לך אצבעות...
    חוצמזה מאוחר מדי לומר, אבל חבל שהכנת את העוגה ברגע האחרון-
    זאת עוגה שכדאי להכין לפחות לילה מראש כדי שתתייצב כמו שצריך, ועלי הבצק יספחו קצת לחות...
    (בסוף המתכון כתוב לאפסן ללילה בקירור...)

    השבמחק
  17. רויטלטול16/9/12 15:56

    תודה לך נשמה טובה על שענית באמצע ההכנות לחג!
    עדיין לא שלחתי את הבצק לזבל, אבל אני לוקחת בחשבון שתצא תוצאה שונה ממה שצריך להיות.
    בקשר להמתנה של יום יומיים- אני יודעת...אני מתכננת לפתוח את העוגה רק מחר לקראת הערב.
    בסיבוב הבא כבר נכין עם אבקת סודה, ונכין ביום רביעי, כך שיהיה מוכן לשישי.

    שוב תודה מעמקי הלב על ההתייחסות.
    שתהיה לך שנה מתוקה, מושלמת ויצירתית ממש כמו התוצרת שלך.
    תבורכנה ידייך.
    ממני, רויטל.

    השבמחק
  18. אנונימי21/10/12 22:49

    שלום, יש לך בלוג מקסים מקסים מקסים... אין דברים כאלה.. לגבי המתכון הזה, במידה ואני לא חובבת של שמנת או גבינות, במה ניתן להשתמש במקום? ריבת חלב, או קרמים על בסיס שמנת מתוקה יתאימו פה? תודה מראש..

    השבמחק
  19. תודה רבה אנונימי/ת :)
    אין בעיה עקרונית למלא את העוגה באילו מליות שרוצים, אבל זה כמובן ישפיע על התוצאה,
    מאחר והשמנת החמוצה יוצרת משהו שמזכיר קצת עוגת ביסקוויטים.
    אחת הואריאציות שיש לעוגה במקור היא באמת על בסיס קרם של חלב מרוכז או ריבת חלב,
    ולכן זה יכול להתאים.
    הייתי מקפלת את ריבת החלב יחד עם שמנת מתוקה מוקצפת, כדי שהתוצאה תהיה יותר קלילה ולא מתוקה מדי.
    גם פטיסיירים למיניהם יכולים לעבוד פה היטב.
    שיהיה בהצלחההה!

    השבמחק
  20. הכנתי את העוגה המרשימה הזו היום ורציתי לשאול מספר שאלות
    1.הדפים יצאו לי בלי השכבות שרואים בתמונות שלך.יכול להיות שרידדתי לעלה דק מדי?.
    אני לא גרה בארץ והשמנת פה יקרה בטירוף.במה אני יכולה להשתמש במקום?
    תודה על המתכונים המדהימים והצילומים שעוזרים כ"כ.גלי

    השבמחק
  21. היי גלי
    תודה על המילים הטובות :)
    בנוגע לבעיה בשכבות הבצק-
    בהחלט יכול להיות שהעלה היה דק מדי.
    מאחר ובסה"כ שכבות הבצק מזכירות קצת טורט,
    כל מלית שתרצי תוכל לעבוד פה
    אבל מניחה שכדי לקבל את התוצאה הכי קרובה למקור,
    כדאי להכין מלית גבינה כלשהי.
    ד"ש מישראל

    השבמחק
  22. אנונימי6/8/13 20:43

    אני באה ממשפחה רוסית אשכנזית ואצלי במשפחה קוראים לעוגה ריז'יק (בתרגום ג'ינג'ית)

    השבמחק
  23. שמעתי גם על הכינוי המדליק הזה לעוגה הג'ינג'ית
    מעניין לשמוע :)

    השבמחק
  24. אנונימי30/8/13 14:30

    היייייי ;-) תודה רבה על מתכון מקסים ותמונות עוד יותר!
    מאוד מאוד אוהבת את הבלוג המקסים הזה!!
    שאלה לגבי הדבש,הוא ממש הכרחי? אפשר לוותר עליו? או אוליי להחליף במשו אחר...? תוווודהה רבה;-)))

    השבמחק
  25. תודה רבה לך אנונימית :)
    הדבש לא ממש הכרחי, הוא תורם בעיקר לטעם דבשי עדין של השכבות,
    אפשר להמיר אותו בסוכר חום בהיר.
    שיהיה בהצלחה ושנה טובה

    השבמחק
  26. היי, הגעתי לבלוג שלך במקרה והתאהבתי בו מייד. אני רוצה להכין את העוגה לראש השנה ולכן מנסה להמירה לפרווה. לדעתך, מרגרינה תתאים במקום החמאה? את המלית אנסה לעשות מקרם קוקוס. אולי יש לך הצעות נוספות? סבטה

    השבמחק
  27. סבטה שלום
    ברוכה הבאה ונעים להכיר.
    במידה ואוהבים את טעם המרגרינה, אפשר להשתמש במרגרינה או מחמאה כתחליף לחמאה.
    מודה שפרווה זה ממש לא תחום ההתמחות שלי...
    מניחה שקרם קוקוס יעשה את העבודה למרות שלא ניסיתי,
    אני מודה שאני הכי אוהבת את המקור במלית של שמנת חמוצה, אז ממליצה לנסות בפעם אחרת ;)
    שנה טובה ובתיאבון

    השבמחק
  28. תודה לך. גם אני מעדיפה את המקור (כולל השמנת החמוצה) אך מאילוצי הכשרות לחג הקרוב אנסה להכין את העוגה בשינויים קלים.

    השבמחק
  29. אנונימי4/9/13 02:32

    הייייי לךךך ;-)
    החלטתי על העוגה הזאת לראש השנה... מקווה שלא אצטער על כך...
    לבינתיים הכל הולך כמו שצריך
    בנוגע לרידוד הבצק..הבצק אכן התקשה בקירור וניתן היה לרדדו אך מידי פעם נדבק מלערוך ונקרע אבל זה טופל על ידי פיזור קמח מספר פעמים על גבי הבצק..נראה לי החום הוא זה שאחראי לכך כי אולי זה גרם לחמאה שבבצק להתרכך ול״הזיע״ מעט
    בכל מקרה אחזור לדווח בעזרת ד
    השכבות בתנור ;))

    השבמחק

  30. החום בקיץ הישראלי, אכן אכזרי לבצקים.
    כדי למנוע את התופעה בכל בצק שהוא,
    רצוי לתת לבצק להתקרר בין לבין העבודה איתו.
    בכל מקרה נשמע שטיפלת בעניין ביעילות ;)

    מה שכן, לא יודעת אם קראת את המתכון עד הסוף לפני הכנתו
    אבל העוגה צריכה להתקרר ללילה לפני האכילה כדי שהמלית תתייצב.
    שיהיה בהצלחה וחג שמח

    השבמחק
  31. אנונימי7/9/13 20:27

    הייי חזרתי לדווח כמו שהבטחתי
    אז אפשר לסכם שהעוגה הזאת הייתה הצלחה מ-ס-ח-ר-ר-ת!
    אכן שכבה במקרר לילה להתייצבות....טעימה ויפה כולם התלהבו ושיבחו תודה רבה:-))
    יצאה בדיוק כמו שחשבתי יפיפייה שמחה שלבסוף לא ויתרתי על הדבש..בכל זאת ראש השנה;) יצא טעם של ממש עוגת דבש בשמנת. אחותי אמרה זה מזכיר לי משהו ואמרתי לה מההה? והיא לא זכרה לבסוף אמרה :עוגת שמנת פירורים!! ישר נזכרתי שרשמת שזה באמת מזכיר את זה ואז הרגשתי שבאמת הצלחתי.. תודה ושנה טובה
    נ.ב עד חמש וחצי לפנות בוקר הכנתי את העוגה לאחר הסליחות...היה שווה את כל ההשקעה!

    השבמחק
  32. איזו חמודה שאת :) כיף לשמוע
    כל הכבוד לך על הרמת הכפפה ועל ההשקעה הגדולה
    ושמחה מאוד שהצליח ושאהבו את התוצאה!
    תודה על העידכון :)
    מאחלת לך ולכל המשפחה גמר חתימה טובה
    ושתהיה שנה מהמממתתתת!

    השבמחק
  33. אנונימי12/9/13 07:22

    הי,
    העוגה נראית מדהים ומקווה לנסות אותה בקרוב. תהיתי האם יש אריזות גדולות של שמנת חמוצה, או שבאמת בשתמשת ב - 6 קטנות?
    תודה!

    השבמחק
  34. אנונימי12/9/13 19:12

    היי,
    להיכן אפשר לשלוח לך תמונות? :)

    השבמחק
  35. העוגה אכן טעימה, פשוטה וממכרת בטעם של פעם...
    השתמשתי ב-6 קופסאות שמנת רגילות :)
    בהצלחה!

    אפשר להעלות תמונות ישירות לעמוד הפייסבוק של פיית העוגיות
    https://www.facebook.com/sweet.cookie.fairy
    או לשלוח לי במייל-
    בראש הבלוג יש לשונית "צרו איתי קשר" לשליחית מייל ישיר אליי.
    שנה טובההההה

    השבמחק
  36. אנונימי16/9/13 19:21

    הי,
    אפשר להכין את הבצק בערב אחד, ולאפות אותו למחרת בערב, או שזה יותר מידי שעות במקרר?

    תודה!

    השבמחק
  37. אין שום בעיה, זה בסדר גמור.
    בהצלחה וחג שמח :)

    השבמחק
  38. אנונימי16/9/13 23:49

    הכוונה לטריפה ידנית של הביצים, נכון? טרפתי לפחות 10 דקות, וכל מה שקיבלתי היתה שכבת קצף קטנה מעל נוזל הביצים הצהוב. יכול להיות שלא טרפתי מספיק חזק? יכול להיות שהביצים בכל זאת קצת התבשלו קצת?
    ושאלה נוספת, בטעות אחרי השלב הזה הורדתי מהגז, ועשיתי את כל השאר לא על הגז. נראה לך שזה יהיה בסדר?
    הבצק כרגע במקרר, ואני אחכה למחר כדי לראות מה איתו. מה אמור להיות המרקם והטעם אחרי האפייה? אני לא רוצה להכין גם את הקרם ורק אז לגלות שלא יצא לי טוב...
    מסקנה - לא כדאי להתחיל להכין עוגות ב - 11 בלילה, כשעייפים.

    תודה ולילה טוב

    השבמחק
  39. כנראה שלא טרפת מספיק חזק,
    בהחלט אפשר לטרוף גם במערבל חשמלי.
    בכל מקרה על זה לא יקום ויפול המתכון.
    אמור להתקבל בצק סמיך מאוד, רך מאוד ודביק, מאוד מזכיר בצק פחזניות.
    תהליך הבישול קריטי בעיקר לייבוש הבצק ולהענקת מרקם יציב יותר,
    אני מציעה לפני שאת זורקת את הבצק לנסות לאפות שכבת בצק אחד בתנור,
    יכול מאוד להיות שהוא יהיה בסדר גמור.
    ואכן לא כדאי להכין עוגות כשעייפים,
    גם אני גיליתי את זה על בשרי בהרבה כשלונות...
    לא נורא אל ייאוש, שנסי מותניים ויהיה בסדר!
    שיהיה בהצלחה

    השבמחק
  40. עירית סורק12/10/13 20:36

    שלום פיה יקרה, אני מכורה לבלוג שלך ורק לא מצליחה להבין איך ב-24 שעות את מצליחה להרים הרים כל כך גבוהים.
    לא פלא שמדובר כאן בפיות ובקסמים.
    אני מחפשת מתכון נוסטלגי של בעלי. זו היתה העוגה היחידה שאימו הכינה. היא במקור מפולין. מדובר בעוגת שכבות שהיו עוברות טיגון במחבת (לא בשמן עמוק) לא בצק בלינצ'ס כי הבצק היה יוצא כמו בצק פריך. עבה וקשיח. בין השכבות היה קרם משמנת חמוצה ושברי בטנים קלויים. יש משהו קצת מזכיר את הרעיון בספר פפריקה של טומי לפיד, אבל זה לא זה.מאד הייתי רוצה להחזיר לבעלי את טעם הנוסטלגיה. מישהו יכול לעזור??
    תודה
    וכאמור, את נפלאה
    עירית

    השבמחק
  41. עירית שלום
    מתנצלת על התגובה המאוחרת, הייתי בחו"ל ולא היה לי פנאי לעסוק בענייני הבלוג.
    ראשית תודה לך על המחמאה :)
    מבטיחה שלא מדובר כאן בפיות ובקסמים, אלא פשוט באהבה למטבח
    וכמו כל דבר בחיים, עבור אהבת אמת, תמיד מוכנים להרים גבעות והרים, לא? :)

    לפי התיאור שלך לפחות, העוגה נשמעת מאוד דומה למדובניק, רק עם אופן הכנה מעט שונה של הבצק.
    ניסיתי לחפש ברשת באתרים פולניים, ומצאתי שוב ושוב רק גירסאות דומות של אותה העוגה באותו השם, עם וריאציות קלות-
    לעיתים מרובות שכבות ולעיתים רק עם שניים, לעיתים הבצק רודד עבה יותר ולעיתים פחות,
    לעיתים פיזרו אגוזים קצוצים למעלה וכו'.

    באופן אישי, אני הייתי מנסה בשלב ראשון להכין את אותו המתכון בדיוק.
    אם רוצים אפשר גם לנסות אותו בטיגון על גבי מחבת של הבצק במקום באפייה.
    גם כאן הבצק מתקבל פריך כמו ביסקוויט והוא מתרכך מעט לאחר המילוי, ואפשר לרדד אותו עבה יותר בהתאם לצורך.
    תוכלי גם להוריד ממנו מראש ביצה אחת כדי שיהיה פריך יותר, ושברי בוטנים קלויים אין בעיה להוסיף בין השכבות ולמעלה.
    לאחר שבעלך יטעם את התוצאה, תוכלו לבדוק אילו הבדלים קיימים בין העוגה הזו לעוגה הנוסטלגית, ולדייק את המתכון בהתאם.
    צר לי שלא יכלתי לעזור יותר, ושיהיה בהצלחה
    ענבל

    השבמחק
  42. אנונימי27/12/13 23:27

    למי ששאל לגבי אריזות של שמנת חמוצה, אני קונה בסופר אריזות של 1/2 קילו שמנת חמוצה.
    חפעמים זה יותר זול מהקטנות, אבל לפעמים הרבה יותר יקר מהסיבה שהשמנת החמוצה בגביע של 200 מ"ל היא מוצר שמחירו בפיקוח ולכן זול יחסית ואילו אריזה של 1/2 קילו יכולה להיות בכל מחיר שהיצרן קובע מכיוון שהיא לא בפיקוח.
    לצשומת ליבך.

    השבמחק
  43. טוב לדעת, תודה על הטיפ!

    השבמחק
  44. היי אפשר לדעת באיזה פירקס ואיסו גודל צריך לעשות את העוגה

    השבמחק
  45. היי
    אין צורך בתבנית להכנת העוגה,
    פשוט מניחים את השכבות אחת על גבי השנייה.

    בנוגע לגודל-
    פשוט מרדדים כל חלק של הבצק דק ככל האפשר,
    אני הכנתי ריבועים בגודל של כ-22 ס"מ.
    שיהיה בהצלחה!

    השבמחק
  46. שלום לך, ראשית אני נהנית מאוד מהאתר המדהים שלך! תותחית! רציתי לשאול אם אוכל להקפיא את הבצק לשעה במקפיא במקום שיהיה בקירור כמה שעות?

    השבמחק
  47. אנונימי27/5/14 08:13

    הייי. רציתי לשאול אם ניתן לשים את הבצק לשעה במקפיא במקום כמה שעות במקרר.. בעקבות קוצר זמן..

    השבמחק
  48. היי ומתנצלת על האיחור במתן התגובה :)
    אין בעיה תמיד להשתמש בהקפאה כמאיץ קירור וגם במקרה הזה,
    עד לקבלת בצק יציב שניתן לרדד בקלות.
    לא לשכוח שהעוגה חייבת קירור למשך הלילה.
    שיהיה בהצלחה וחג שמח

    השבמחק
  49. אנונימי5/6/14 10:49

    הייי בוקר טוב;)
    בראש השנה הייתה הפעם הראשונה שהכנתי את העוגה המדהימה הזאת והפעם השנייה הייתה חג השבועות הזה! מיותר לציין ששוב היא עשתה אתזה ובגדול לכולםםם! עוגה מהממת ממש מהפנט איך השכבות נחות להן אחת על השנייה,טעימה ברמות אחרות..שווה את כל ההשקעה הקשה! ;) תודה לך 😘

    השבמחק
  50. איזה כיף, שמחה מאוד לשמוע :)
    תודה רבה על העידכון והפידבק המוצלח!

    השבמחק
  51. אנונימי11/8/14 14:08

    האם אפשר להשתמש בשמנת חמוצה רגילה?
    אני דיי חוששת להכין את העוגה אבל מאוד רוצה לנסות.

    השבמחק
  52. אפשר להשתמש גם בשמנת חמוצה רגילה
    ובחיי שאין למה לחשוש, זה רק נראה מסובך,
    אבל התהליך עצמו מאוד פשוט, סומכת עלייך!
    נשימה עמוקה ובהצלחה :)

    השבמחק
  53. אנונימי21/9/14 16:40

    היי!
    מתכון מדהים מחכה כבר לנסותו....
    האם אפשר להמיר את הליטר וחצי שמנת חמוצה בחצי כמות של שמנת מתוקה וחצי שמנת חמוצה?...
    בפעם שעברה שניסיתי את העוגה המלית יצאה לי נוזלית מדי....
    תודה וכל הכבוד על הבלוג המקסים!

    השבמחק
  54. היי אנונימי/ת
    תודה, זו באמת יופי של עוגה, יפה ופשוטה :)

    המלית אכן נוזלית בהתחלה, אבל לאחר שהיא יושבת למשך הלילה,
    והנוזלים נספגים בשכבות העוגה המלית הופכת יציבה יותר.
    בנוסף שימוש בשמנת של פעם בעל אחוזי שומן גבוהים יותר, יוצר מלית סמיכה יותר

    בעיקרון בהחלט אפשרי להמיר חצי כמות בשמנת מתוקה,
    לדעתי האישית- זה יהיה הרבה פחות טעים.
    אז בקיצור, לשיקולך

    בהצלחה וחג שמח!

    השבמחק
  55. מיה ב1/3/15 12:04

    העוגה מקסימה!
    הכנתי אותה בשישי עם קצת שינויים (סילאן במקום דבש שלא היה לי ומסקרפונה במקום חלק מהשמנת החמוצה, לאלה שלא אוהבים חמיצות) ועם כמה שהייתי סקפטית לגבי הבצק, שעשה לי קצת בעיות, היא יצאה מושלמת!
    לאן אפשר לשלוח לך תמונה?
    תודה רבה רבה!!!!

    השבמחק
  56. היי מיה
    איזה כיף לשמוע!
    שילוב של סילאן ומסקרפונה נשמע פשוט מושלם.
    אשמח לראות את התוצאה,
    את מוזמנת להעלות אותה לעמוד הפייסבוק של פיית העוגיות :)
    שיהיה שבוע נפלא
    ענבל

    השבמחק
  57. אנונימי16/5/15 11:04


    כבר זמן מה בא לי לנסות עוגה משכבות של... פנקייק.

    אני מקווה שהשאלה שלי אינה בגדר 'חילול הקודש': האם נראה לך מתאים לעשות את העוגה הזאת משכבות של פנקייקס?
    כלומר - במקום השכבות של הבצק האפוי - להניח לסירוגן שכבת פנקייק ושכבה מהקרם של העוגה הזאת...?

    סליחה ותודה :)

    השבמחק
  58. אין על מה להתנצל, גרגרנות ופנטזיות קולינריות תמיד מתקבלת בברכה ;)
    הקרם הספציפי לטעמי פחות מתאים לעוגת פנקייקס מאחר והוא יחסית דליל ואינו מאוד מתוק-
    במקרה של העוגה הספציפית הוא מושלם מאחר והעלים מתוקים ויבשים וסופגים את הלחות,
    לטעמי במקרה של עוגת פנקייקס יש צורך לקרם מתוק יותר וסמיך יותר, דוגמת פטיסייר או גנאש למשל.
    שיהיה בהצלחה!

    השבמחק
  59. היי פיה,
    רציתי לדעת האם כדאי לפזר מעט קמח לפני הרידוד על נייר האפייה? ומה בערך העובי המומלץ לבצק לאחר הרידוד?
    תודה :)

    השבמחק
  60. היי הילה
    בהחלט כדאי לפזר קמח בעת הרידוד,
    כפי שמצוין במתכון יש לרדד כל אחד מהעלים על גבי נייר אפייה מקומח ;)
    בנוגע לעובי- העלים צריכים להיות דקיקים ככל האפשר, בסביבות 3 מ"מ או כמה שתצליחי
    בהצלחה!

    השבמחק
  61. כן, קראתי את המתכון כמה דקות לפני השינה אז פספסתי את הקטע עם הקמח.
    בכל מקרה - הכנתי אתמול וזללתי היום + שלחתי את העוגה לעבודה של הבן זוג - אני וכולם אהבנו מאוד, אז תודה על המתכון!
    מה שכן - נשארה לי כמות לא מבוטלת של תערובת שמנת חמוצה, שהיתה יכולה להספיק למשהו כמו 2-3 שכבות נוספות. מוזר. שמרתי אותה ואת ה"bread crumbs" שנשארו לי מחיתוך העוגה בצדדים. אולי יהיה אפשר לעשות איתם משהו מעניין ;)
    כמו כן - הפחתתי את כמות הסוכר ל325 גרם וזה יצא מדויק מבחינת מתיקות מבחינתי. אז למי שפחות אוהב ממש מתוק וקורא את התגובה הזאת במקרה...

    השבמחק
  62. כיף לשמוע :) שמחה שאהבתם!
    זו באמת עוגה טעימה וכיפית לגמרי
    בנוגע לשמנת שנשארה- אולי קשור להבדלים בגודל העלים
    אבל מבחינתי לאכול את השמנת ככה יחד עם הפירורים נשמע מושלם :)
    תודה על העידכון!

    השבמחק
  63. אנונימי28/7/15 13:14

    היי לך ; )
    הבצק והמלית מתקררים להם במקרר כרגע. הכנתי חצי כמות מכל אחד לעוגה קטנה יותר.. לאיזו תבנית את חושבת שיתאים? (להרכבה, לא לאפיה)
    ועוד שאלה.. (טוב.. שתיים)
    1) העלים לא נשברים כשמעבירים אותם מהתבנית אחד על השני? צריך להיות ממש זהירים או שהם עמידים?
    2) לגבי השמנת.. קניתי 15% ורק בבית שמתי לב שהשתמשת ב-27% אז הכנתי אותה יחד עם הבצק שתתקרר יותר זמן.. תצליח להחזיק בין השכבות לדעתך?
    תודה מראש וגם תודה על מתכון שנראה מעולה!! :) :)

    השבמחק
  64. היי :)
    הגודל תלוי בגודל רידוד עלי הבצק, ומספר השכבות שמרכיבים.
    אצלי העוגה השלמה הספיקה לריבוע של בערך 22 ס"מ, אז תחשבי בערך חצי מזה.
    בתבנית עגולה חצי כמות תהיה בערך קוטר של 16 ס"מ.
    בכל מקרה לא צריך להרכיב את העוגה בתבנית, אפשר פשוט להרכיב בצורה חופשית על גבי צלחת.

    העלים לא נשברים כשמעבירים אותם מהתבנית, הם עמידים למדי.
    ובנוגע לשמנת, המלית של שמנת חמוצה 15% תהיה פשוט יותר נוזלית, אבל תעשה את העבודה.
    אפשר גם לערבב פנימה קצת חמאה מומסת ומצוננת, שתוסיף את השומן החסר ותעזור להתייצב.
    ומקסימום אל תפוצצי במלית.

    בכיף ובהצלחה!

    השבמחק
  65. היייי .. שאלה דחופה האם אני יכולה לאפות את עלי הבצק היום לאכסן אותם במקרר או בחוץ? מפאת הזמן ארכיב את העוגה עם המלית במוצש.. תודה !!

    השבמחק
  66. היי!
    תשובה דחופה-
    לא ניסיתי אבל נשמע לי אפשרי בהחלט,
    אפשר לאפסן בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר.
    אופצה שניה- להכין את הבצק היום, לרדד לעלים,
    לשמור את העלים המרודדים בקירור או הקפאה על נייר אפייה,
    ומחר רק לאפות, לצנן ולהרכיב.
    בהצלחה וחג שמח :)

    השבמחק
    תשובות
    1. אלופה איזה מהירה!!! תודה חג שמח ושנה מבורכת!!!

      מחק
    2. ועוד שאלה... העוגה כבר במקרר נחה לה.. יהיה אפשרי לחתוך אותה בלי שהכל יתפוצץ שם באמצע?? נראה שאין הרמוניה בין השכבות לקרם..

      מחק
  67. אנונימי12/9/15 23:51

    התחלתי ונראה טוב!
    תודה!!

    מה זה "קצת חמאה" למיצוק השמנת? כמה בערך?

    השבמחק
  68. אנונימי/ת-
    את מתכוונת לתוספת של חמאה במידה ומשתמשים בשמנת חמוצה 15%?
    גולשים רבים ניסו עם שמנת רגילה והצליחו, אז לדעתי ממש לא חייבים.
    אבל במידה ומוסיפים, לא הייתי מוסיפה יותר מדי כדי שלא יתקבל טעם חמאתי-
    גג 50 גר' של חמאה רכה מאוד שטורפים פנימה היטב, להיזהר שלא יווצרו גושי חמאה בקרם.

    עדיאל-
    הרמוניה תיווצר לאחר מנוחה של לילה-
    הנוזלים מהשמנת החמוצה יספגו בעלי הבצק
    שכרגע נראים פריכים, אבל לאחר ספיגת הנוזלים יקבלו מרקם טורטי ורך
    והעוגה תיחתך בקלות, אל חשש

    השבמחק
  69. הייתי חייבת לחזור לעדכן אכן נוצרה הרמוניה נפלאה שחוגגת כבר לכולם בבטן .לא נשאר פירור!! כ'כ התלהבתי מכל המחמאות.. יצאה נהדרת טעימה ושווה לחכות לילה אפילו יותר שכל הטעמים יתאחדו!! תודה לך על התשובות המהירות ! שנה מבורכת.

    השבמחק
  70. איזה כיף, שמחה לשמוע! :)
    תודה שחזרת לעדכן
    ושתהיה שנה טובהההה ומתוקה

    השבמחק
  71. העוגה במקרר, אני במתח עד מחר...

    השבמחק
  72. גמני במתח :)
    מקווה שתאהבי, ד"ששש

    השבמחק
    תשובות
    1. מעולה!!!!! תודה רבה!

      מחק
    2. אני לא מצליחה לתייג אותך, יש תמונה על הקיר שלי

      מחק
  73. לא הצלחתי להגיב לתיוק אבל ראיתי!
    נראית מעולההה :)

    השבמחק
  74. אנונימי9/11/15 15:30

    היי היי,
    לא הבנתי כיצד ניתן לאפות את כל דפי הבצק יחד.. האם אחד על השני ובינהם ניירות אפיה?

    השבמחק
  75. היי
    את העלים אופים בנפרד, בכל פעם עלה אחד,
    אפשר גם שניים אם נכנס בתבנית.
    זמן האפייה הוא דקות בודדות בלבד, אז ההמתנה לא ממש ארוכה.

    השבמחק
  76. היי,
    האם העוגה יכולה לשרוד בטמפרטורת החדר כ 3 שעות לאחר שהיא מתייצבת יום במקרר?

    השבמחק
    תשובות
    1. 3 שעות? קשה לי להאמין...
      ובגלל המלית גם אי אפשר להקפיא אותה...

      מחק
  77. אנונימי19/9/16 10:37

    היי, ברש השנה שעבר הכנתי את עוגת המוס כוורת ובפסח הכנתי את עוגת הבראוני קינמון קרמל ופקאן והן היו פשוט הצלחה מסחררת!!! המתכונים שלך פשוט תענוג!!!
    לערב ראש השנה מתכוונת להכין את המדוביק :-) יש לי רק שאלה אחת האם אפית כל עלה בנפרד או את כולם בערמה?

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע :)
      צריך לאפות כל עלה בנפרד. אפשר להניח בכל פעם 2 עלים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה,
      זה לצד זה, כך בעצם אופים ב-3 נגלות. האפייה עצמה מאוד קצרה אז זה לא סיפור מההפטרה.
      לאחר שמצטנן מרכיבים. בהצלחה ושיהיה חג שמח וטעים!

      מחק
  78. הי,

    אני רוצה לעשות את העוגה הזאת לראש השנה,
    השאלה היא כמה זמן היא מחזיקה מעמד- אפשר להקפיא אותה?

    תודה
    לאה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לאה
      שמנת חמוצה לא מחזיקה מעמד בהפשרה, ולכן לא יהיה ניתן להקפיא את העוגה.
      אבל אפשר להכין יומיים-שלושה מראש
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
  79. היי,
    בלוג מהמם ! חדש לי לגמרי ומופתעת שלא ביקרתי פה קודם:) תודה לך! יש לי שאלה..
    זה הגיוני ש200 גרם סוכר זה כמעט 2 כוסות חד פעמיות ו450 גרם קמח זה כמעט 6 כוסות?
    משהו לא הגיוני עם המשקל שלי לדעתי..
    זה אמור להיות כוס סוכר ובערך 4 כוסות קמח לא?
    אפשר לקבל כמויות בכוסות פשוט בלי משקל?
    תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי! ברוכה הנמצאת :)
      אלו המידות לפי כוסות-

      200 סוכר = כוס
      450 גרם קמח = 3 כוסות ו-3 כפות
      ו-350 גרם סוכר = כוס ושלושת רבעי

      כדאי למדוד בכוס מידה סטנדרטית ולא בחד פעמית,
      חד פעמית קצת קטנה יותר מגודל הכוסות בהן כתובים מתכונים.
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
    2. תודה רבה:) הסתדרתי כבר :) מצאתי אתמול כוס מדידה בבית:))
      העוגה באמת הייתה קלה להכנה-הבצק תענוג.. מצפים למחר לנסות:))

      מחק
  80. אנונימי1/10/16 11:07

    שלום, התחלתי את תהליך ההכנה, אך צצה שאלה, אפילו שתיים :-)
    האם מכסים בניילון נצמד את הסיר עם הבצק או את הבצק עצמו?
    וכמה שעות הבצק צריך להתקרר במקרר?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי :)
      יש לי תחושה שהתקדמת בינתיים ומקווה שהסתדר.
      בנוגע לכיסוי בניילון לא משנה אם מכסים את הבצק ישירות או הסיר עצמו,
      בגדול הוא פשוט צריך להתקרר :)
      יספיקו לו כמה שעות ספורות רק עד שיתייצב ויהיה ניתן לרדד אותו בקלות
      מקווה שהכל הסתדר, בהצלחה וחג שמח

      מחק
    2. אנונימי1/10/16 17:38

      אכן הסתדרתי (קיררתי 4 שעות :-) אולי אפשר פחות),
      העוגה מוכנה ומתייצבת במקרר, נטעם מחר בערב חג.

      שנה טובה ומתוקה

      מחק
  81. אנונימי2/10/16 08:51

    שלום פיית העוגיות, אנחנו מאוהבים בבלוג שלך ומכינים שוב ושוב מתכונים אהובים ומידי פעם מעיזים ומנסים חדשים.תודה רבה על הפירוט והבהירות של המתכונים שמאפשרים לנו להכין בבית עוגות שוות ממש.
    לגבי העוגה הזאת: כתבת בסוף שצריך לשים משקולת על העוגה. כמו משקולת של אפיית בצק פריך? האם זה הכרחי? מה יכול לשמש כמשקולת?
    תודה רבה ושנה טובה ומתוקה עם מלא הזדמנויות משמחות לאפות ולחגוג

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה על המילים היפות, כיף מאוד לשמוע ועושה חשק להמשיך ולעשות נפלאות במטבח :)
      לשאלתך הכוונה פשוט למשקל שיחזיק את העוגה במקום, כמו צלחת כבדה שמניחים מעל או תבנית.
      שנה טובה ומתוקה!
      ענבל

      מחק
  82. שלום פיית העוגיות... האם ניתן להכין את הבצק יום אחד וולאפות אותו יום למחרת?? הבצק לא יהרס?<

    השבמחק
    תשובות
    1. היי חן!
      לא חושבת שתהיה בעיה להכין את הבצק יום קודם, כשהוא מכוסה היטב על מנת שלא יתייבש.
      אם הבצק מעט נוקשה מדי לאחר הקירור הארוך, להוציא קצת לטמפרטורת החדר לפני שעובדים איתו.
      שימי לב שגם לאחר ההרכבה, העוגה צריכה להיות בקירור ללילה כדי לספוג את הקרם ולהתרכך אז תכנני זמנים מראש. בהצלחה וזלילה נעימה :)

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...