יום ראשון, 1 בינואר 2012

מרתון קינוחי חורף הכי מהירים בעולם... חלק א'




חורף... גשם... קר ואפור בחוץ...
רוחות עזות שורקות בחלונות, והרחובות מלאים בשלוליות...
אין ספק שהדבר שהכי מתחשק במזג האוויר הזה, הוא ללגום כוס תה חם ולידה נשנוש מתוק ושחיתותי...
אבל למי בכלל יש כוח לטרוח, כשאפשר לרבוץ מול הטלויזיה ולהתכרבל בשמיכה?!

אז הפעם החלטתי לשתף אתכם בפיתרונות מתוקים לשעת חירום-
הקינוחים הכי קלים שיש, שיעזרו לכם להשיג את מנת הסוכר שלכם הכי מהר שאפשר... 
ואתם יודעים שלפעמים זה כל מה שצריך בחיים!

הקריטריונים שהצבתי לעצמי בפרויקט הזה:
1. משהו מהיר וקליל! שלא ייקח יותר מ-5 דקות הכנה, ושיהיה אפשר לאכול אותו באופן מיידי
2. דורש מעט מוצרים, ורצוי שיהיו זמינים ופשוטים - כי למי יש כוח ללכת למכולת באמצע המבול?
3. קלאסי בטעמו- פשוט, בסיסי ואהוב על כולם
4. מפנק, מנחם ושחיתותי - כדי לפצות על דכדכת החורף,
ואף מחשבה על הסיכויים ההולכים ונעלמים להיכנס לביקיני של הקיץ...


אז... מוכנים?
1-2-3-זוז!

 


 


נפתח במתכון הכי פשוט בעולם, לטארט תפוחים אישי שמכינים ממש ברגע,
אותו הטארט שעשה לי חשק אדיר לחרוט על המקרר "בצק עלים + תפוח = אהבה לנצח"...
כי מי היה מאמין שמבצק עלים ומתפוח בלבד יכול לצאת משהו כל כך טעים?...
לעצלים במיוחד ממליצה לשמור במקפיא קופסה של ריבועי בצק עלים מוכנים,
שאפשר לצפות באותו האופן בשלל טעמים- מתוקים או מלוחים.
אז מתחשק לכם משהו מתוק? האורחים בדרך? זרקו את המאפה לתנור וחיש קל אתם מסודרים!



טארט תפוחים ברגע
החומרים:
ריבועי בצק עלים (ניתן לקנות ריבועי בצק מוכנים, או לחתוך בעצמכם)
תפוחי עץ (רבע תפוח גדול לכל סועד)
מעט סוכר
מעט חמאה
ביצה טרופה

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה 200 מעלות.
מסדרים את ריבועי בצק העלים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
פורסים את התפוחים לפרוסות דקות – בערך רבע תפוח לכל סועד,
ומסדרים אחד על השני בחפיפה על גבי הבצק.
מפזרים מעל כל תפוח מעט סוכר, וכמה קוביות קטנטנות של חמאה.
מושחים בעדינות את שולי הבצק הנותרים בביצה טרופה (לא חובה), ואופים עד שבצק העלים מזהיב יפה.
זוללים כהרף עין!


מה עוד יש לי לומר בנדון?
- מתחשק לכם לשדרג? תוכלו למרוח את הבצק במעט דבש, ריבת חלב, ממרח ערמונים או ריבת משמשים.
- למי שלא מתחשק תפוחים, אפשר להכין עם כל פרי אחר שאוהבים.
- במידה ואתם משתמשים בריבועי בצק עלים מוכנים, ניתן להשתמש בהם בעודם קפואים!
  במידה ואתם משתמשים בבצק עלים רגיל, הפשירו מעט (אפשר גם חימום מהיר במיקרו אך בזהירות),
  וחיתכו לריבועים בגודל של בערך 9x9 ס"מ.
- בתום האפייה מומלץ מאוד להבריש את הטארטים במעט דבש מחומם או ריבת משמש מחוממת
  לקבלת ברק מרשים, שגם שומר על חיוניות הפירות.
- מומלץ להגיש את הטארטים הקטנים עם קצפת או כדור גלידה ליד למנה יאממייית במיוחד

 

  



נמשיך בגולת הכותרת של קינוחי החורף האולטימטיביים לעצלנים :)
זה מה שמכינים כשממש אבל ממששש מתחשק לכם קינוח מנחם ואין שומדבר אחר בבית- קרמבו חם!
אני יודעת, על פניו זה נשמע הזוי למדי, אבל בחיי שזה עובד...
אם טרם עברתם את החוויה המשעשעת של חימום קרמבו במיקרוגל,
אספר לכם שבמהלכה הקרמבו מתחמם ותופח, ציפוי השוקולד נמס,
ומתקבל משהו שמזכיר קצת בוואריה חמה.
מתחשק לכם לשדרג? הוסיפו לו פרוסות של בננה טרייה, פזרו מעל אגוזים קצוצים ותזללו בהנאה...
כשאתם גמוריםםםםם מעייפות ומתים לאכול משהו מתוק ומהיר- תאמינו לי שזאת ברכה.



קרמבו חם
החומרים:
קרמבו לכל סועד

אופציות לשידרוג:
בננות פרוסות, תותים, דובדבנים או פרי אחר שאוהבים (עם בננות הכי טעים!)
מעט אגוזים קצוצים או שקדים פרוסים

אופן ההכנה:
מסדרים בתחתית כוסות שקופות מעט פרוסות בננה, תותים או כל פרי רך אחר שאוהבים.
מקלפים את העטיפה מהקרמבואים (לא לשכוח!), ומניחים קרמבו אחד בכל כוס.
מועכים קצת את הקרמבו בכרית כף היד, מפזרים מעל אגוזים קצוצים או שקדים פרוסים,
ומכניסים למיקרוגל למשך 30-60 שניות.
הקרמבו יתחמם ויתחיל לתפוח כמו סופלה, ואז יתחיל לנסוק מטה, והשוקולד יימס מעט.
חשוב מאוד שלא לחמם את הקרמבו יותר מדי כדי לשמור על קרם רך.


מה עוד יש לי לומר בנדון?
- כמובן שכל טעמי הקרמבו יתאימו לצורך העניין- וניל וגם מוקה.
- אפשר להכין את הקרמבו החם גם ללא פירות טריים או אגוזים, הוא טעים גם בזכות עצמו.
- לא לשכוח בשום פנים ואופן להסיר את העטיפה מהקרמבו, דיר באלאק!
- כדאי לפטרל סביב המיקרו בזמן החימום ולשלוף את הקרמבו בזמן-
  אם הוא יתבשל לכם יותר מדי, הוא עלול להפוך לגוש צמיגי ודביק, ראו הוזהרתם...


 



מפנטזים על קינוח שכבות מפתה, אבל ממש אין לכם כוח לעבוד קשה?  אפשר גם אחרת!
קבלו פיתרון מהיר לקינוח מרשים שתוכלו להכין תוך דקות ספורות בלבד,
ויעניק לכם מנה אחרונה טעימה ומרשימה במראה של טריקולד.
מי יאמין לכם שממש לפני 5 דקות נכנסתם למטבח?



יענו טריקולד בדקה
החומרים ל-4 קינוחים אישיים:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1 כף וויסקי
3 כפות יפות נוטלה
3 כפות יפות ריבת חלב

אופן ההכנה:
בקערת מערבל חשמלי מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
מחלקים את הקצפת ל-3 קעריות,
כאשר שליש אחד משאירים במיקסר ומקציפים עם אבקת סוכר ועם וויסקי.
לשליש השני מקפלים בעזרת מרית את הנוטלה, ולשליש השלישי מקפלים ריבת חלב.
הקפידו שמרקם הממרחים שלכם יהיה רך כדי שתצליחו לקפל אותם פנימה כהלכה!
מחלקים את הקרמים בין כוסות הגשה לקבלת שכבות יפות, וזוללים!


מה עוד יש לי לומר בנדון?
- לא מתים על ריבת חלב? מתחשק לכם לשחק עם הטעמים?
  אפשר להמיר את הממרחים השונים בכל ממרח מתוק שיש לכם בהישג יד-

  קרם ערמונים, חמאת בוטנים, ממרח חלבה ועוד ועוד...
- לא אוהבים וויסקי? תוכלו להמיר אותו בכל ליקר אחר לפי טעמכם, או אפילו לוותר עליו לחלוטין.
- כדי שקיפול הממרחים לקצפת יתבצע בקלות ובהצלחה, חשוב מאוד שמרקם הממרחים יהיה רך.
  במידה והממרחים שלכם אופסנו במקרר או שאינם רכים מאוד,
  עשו לעצמכם חיים קלים- חממו את הממרחים מעט במיקרו, תנו עירבוב טוב ורק אז המשיכו במתכון.
  חשוב מאוד שלא לערבב ממרחים חמים עם הקצפת כי היא תיפול... אז תנו להם להצטנן קודם, טוב?
- הקינוח נשמר היטב במקרר כשהוא מכוסה במקרר עד לשבוע ימים.
 

  




חובבי ארטיק בננה-מצופה התאחדו!
קבלו את הפיתרון הביתי והמהיר לשלגון האגדי - בננה על מקל
כי אין יותר כיף מלזלול גלידה כשאתם דבוקים למזגן, ויורד גשם זלעפות בחוץ...
על פניו זה נשמע כמו שלאגר פשוט וסתמי למדי, כי מה כבר יכול לצאת מבננה ומשוקולד?
אבל בחיי שמדובר באחד הרעיונות הפשוטים והמדליקים- לא תאמינו כמה שזה טעים!
אפשר לזלול את הקינוח בעוד השוקולד חמים ונוטף,
או לאפסן בקירור לדקה או שתיים לקבלת ציפוי ארטיק מתפצפץ... זה טעיםםם!



בננה על מקל
החומרים:
2 בננות
100 גר' שוקולד מריר משובח
קצת חמאת קקאו או טפטוף של שמן

לקישוט:
אגוזים קצוצים , או כל מה שעולה לכם בדימיון ומתחשק לטבול בו בננה

כלים:
מקלות ארטיק או חצאי שיפוד

אופן ההכנה:
חוצים כל בננה ל-2 או 3 חלקים בהתאם לגודל הרצוי.
מניחים סיר קטן על גבי סיר נוסף ובו מים חמים (בקיצור- מכינים בן מארי),
וממיסים בפנים את קוביות השוקולד. מוסיפים מעט חמאת קקאו או טפטוף של שמן כדי לדלל את השוקולד.
מכינים בהישג יד צלחת שטוחה עם אגוזים קצוצים או קישוט אחר לבחירתכם.
נועצים בכל פיסת בננה מקל של ארטיק או חתיכת שיפוד, וטובלים את הבננה בשוקולד מכל צדדיה.
מנערים את הבננה קלות להסרת עודפי שוקולד, ומעבירים לטבילה באגוזים הקצוצים.
מעבירים לקירור של כמה דקות כדי שהשוקולד יתקשה, או זוללים בעוד השוקולד חם.

 
מה עוד יש לי לומר בנדון?
- אפשר לצפות את הבננות באיזה שוקולד שאתם אוהבים- שוקולד מריר, חלב או לבן,
ולהוסיף לו מעט ליקר אלכוהולי לגיוון לפי הטעם. (וחסר למי שיתעסק איתי ויגיד ששוקולד לבן הוא לא שוקולד!)
- אם אתם במצברוח יצירתי, אתם מוזמנים להשתולל עם הקישוטים, ולצפות את השוקולד במה שאוהבים- 
  בוטנים קצוצים, אגוזים, פיסטוקים, סוכריות צבעוניות, קוקוס, או כל מה שעולה לכם בדימיון ומתחשק לטבול בו בננה...
- ניתן להקפיא את הקינוח או לשמור אותו במקרר לכמה ימים, אם משהו יישאר...
- אפשר לאכול את הקינוח חם או קר- לזלול אותו בעוד השוקולד חמים ונוטף,
  או לאפסן בקירור לדקה או שתיים לקבלת ציפוי מתפצפץ של ארטיק.
 
- מקלות ארטיקים ניתן לרכוש בחנויות ליצירה ומלאכת יד.


 



ולסיום כרגיל הפינה שלכם מוקדשת לאופים הנועזים מביניכם,
שהרימו את הכפפה וניסו במטבחם מתכונים מתוך הבלוג.

הפעם ברוח עוגות הגבינה שתקפה אותי גם בשבוע שעבר,
חייבת לשתף אתכם בביצוע מקסים של נינה מורי
לעוגת הגבינה הים תיכונית שלי המשובצת בפיסטוקים, חלבה ודבש.
לעיטור הצלחת נינה הוסיפה  גרגירי רימון מקסימים שמעניקים לעוגה מראה משגעעעעע!
אז תודה לך התמונה ושאפו על הביצוע הנפלא



אם גם אתם ניסיתם מתכונים מתוך הבלוג – למה שתשמרו את התמונות לעצמכם?
שלחו אליי כדי להשוויץ בפני כולם, ומבטיחה לפרסם אותן בבלוג !

40 comments:

  1. איזה רעיונות מעולים! קרמבו במיקרוגל זה אחד הדברים הטעימים ביותר בעולם (ועדיף בפיתה, אבל את זה רק רחובותית כמוך תבין).
    עשית לי חשק עכשיו לטארט תפוחים מהיר כזה, איזה מפנק :)

    נטלי

    השבמחק
  2. אנונימי11/1/12 18:35

    כל פעם שאני מציצה לבלוג המדהים שלך אני רצה ואוכל איזשהו חטיף לא שווה מבחינה קלורית של הבת שלי - פשוט התעללות לשמה P-:

    השבמחק
  3. יואוו כשראיתי את הקרמבו במיקרו החלטתי שזה מה שאני אוכל היום. וככה היה! אבל בגלל שכבר הרבה זמן אין לנו מיקרו שינפח לנו מרשמלו וקרמבו, חיממתי בתנור.
    אוי זה מצחיק שכשיש חורף וכולם חולים ואין כוח לכלום, אז אוכלים קרמבו חם עם הר של תותים (:
    מחר אני ישקיע בעצמי בקאפקייקס (:
    https://picasaweb.google.com/lh/webUpload?uname=102079345327316803142

    השבמחק
  4. את פשוט גאון! יאמי יאמי יאמי

    השבמחק
  5. איזה קינוחים מעולים!
    וכל זה ב-5 דק' בלבד..לא להאמין :))
    כל הכבוד על היצירתיות והרעיונות הטעימים.

    השבמחק
  6. יאמי יאמי יאמי!!!

    השבמחק
  7. ענבל, איזה פוסט מרנין.
    פשוט וקל. מצוין ממש.

    תודה רבה. {פרח}

    ד"א לנטלי שענתה ראשונה, היה איתי בכיתה שלמדתי ברחובות, מישהו שהיה מגיע עם קרמבו בפיתה. החזרת אותי המון שנים אחורה! מטורף.

    אביעד.

    השבמחק
  8. הכל נראה נפלא אבל טארט התפוחים קנה אותי לגמרי :)

    תודה וסופש נעים יקרתי

    השבמחק
  9. מטריף ...
    כל קינוח אגדי.
    כל הכבוד.
    תודה לך.

    השבמחק
  10. בול בזמן לקינוחי בזק! תודה על הרעיונות בפוסט מדויק!

    השבמחק
  11. הכל משגע תאווה לעיניים הכל נראה טוב וטעים שוב עשית זאת בגדול!
    אהבתי סיגל

    השבמחק
  12. קינוחים מגרים :-)

    השבמחק
  13. OMG, Inbal - what a round-up of desserts!! I think right now I would LOVE both of those Nutella verrines! Then again, they all look so wonderful (the apple tart is killing me right now...in a good way), I wouldn't know what to choose first! However,if you're ever anywhere near NYC, you better let me know because I want to bake and cook with you! Your creativity and skills are phenomenal!! xoxo

    השבמחק
  14. הרסת אותי עם הקרמבו חם. הייתי חייב לנסות את העניין ובמיידית חוסלו שניים.

    השבמחק
  15. אנונימי14/1/12 18:45

    ענבל איפה קונים מקלות לארטיקים?

    השבמחק
  16. אנונימי15/1/12 06:25

    ניסיתי את הטריקולד!
    שכבה אחת- ערבבתי עם ממרח מרשמלו
    שכזה שנייה- ממרח פרלינה
    שכבה שלישית- טיפה קצפת נקייה ותות לקישוט.

    יצא אליפות!
    תודה!

    השבמחק
  17. אחרי התמונה הפותחת של הרשומה - תמונה ה "יענו טריקולד" - כבר לא יכולתי לקרוא כלום
    התמונה הורסת לגמרי!
    זה פשוט מעדן מגניב לגמרייייייייייי
    אהבתי מאד מאד

    השבמחק
  18. אפילו שאני לא נוגעת במתוק, עשית לי חשק מטורף לקום ולהכין הכל, הצילומים שלך לא מותירים מקום לספק, את הכל ומיד!
    ארטיק הבננה יוכן היום, אני בטוחה שהבנות שלי יטרפו.
    תודה פיונת.

    מגי

    השבמחק
  19. תודה לכל המגיבים והמפרגנים! שמחה שאהבתם את הטיפים הקטנים והחורפיים שלי-
    ומקווה שהם יעזרו לכם לקבל את מנת הסוכר הכי מהר שאפשר...
    כי לפעמים קצת מתוק על הנשמה זה כל מה שצריך, ויפות 5 דקות קודם...

    נטליקה-
    הזכרת לי נשכחות... קרמבו בפיתה לא ניסיתי שנים, חחחח
    צריכה לדגום שוב את המעדן המפוקפק הזה רק לשם הנוסטלגיה

    יובל-
    מקווה שנהנית מהקרמבו החם שלך :)
    אין ספק שקרמבו חמים עם הר של תותים זו מנה מנחמת ביותר ביום גשם סוער
    ונשמע מגניב להכין בתנור :)
    לצערי לא הצלחתי לפתוח את הקישור שצירפת אז אדמיין את הקאפקייקס...

    יניבניב-
    קרעת אותי מצחוק, כיף לשמוע שניסית ואהבת :)
    ובמיוחד נחמד לדעת שגם שפים גדולים נהנים מהדברים הקטנים

    לאנונימי שהכין/הכינה את הטריקולד-
    שמחה שהצליח! ממרח מרשמלו עם פרלינה נשמע כמו שילוב טעמים הורס!
    אהבתי את הקריאטיביות ושמחה שנהנית :)

    ולאנונימי ששאל לגבי מקלות הארטיקים-
    ניתן לרכוש אותם בחנויות לעבודות יד, או במחלקות יצירה בחנויות משחקים.
    את אלה רכשתי עבור הכנת ארטיקים, אם אינני טועה בכפר השעשועים.

    מגי יקרה-
    תודה על הפירגון :) אני ממשששש אהבתי את הבננות..
    הקראנצ'יות המגניבה של הציפוי והמילוי הרך והפירותי ממכרים לגמרי
    ממליצה בחום

    השבמחק
  20. אנונימי21/1/12 02:44

    לגבי הבננה בשוקולד, האם אפשר להחליף חמאת קקאו בחמאה רגילה, או עדיף שמן על פני החמאה הרגילה?

    תודה :)

    השבמחק
  21. תפקידה של חמאת הקקאו במקרה הזה הוא "לדלל את השוקולד"-
    היא הופכת אותו לנוזלי יותר כך שקל לטבול בו את נתחי הבננה,
    ובמקביל הופכת את הציפוי המתקבל לדק, קראנצ'י ומתפצפץ כמקובל בעולם הארטיקים.
    השמן עושה פעולה דומה יחסית ולכן מומלץ במקרה הזה,
    אבל ברמת העיקרון אפשר להשתמש גם בחמאה.
    בהצלחה ובתיאבון :)

    השבמחק
  22. אנונימי22/1/12 07:59

    תודה. אגב, רק לידיעה, המסה במיקרו לא תעבוד טוב במקרה הזה?

    בכל מקרה השוקולד מומס עכשיו בבן מארי, בקרוב יהיה ארטיק שוקולד בננה :)

    השבמחק
  23. גם אני נוקטת רבות במטבח בהמסת שוקולד במיקרוגל, דבר שבהחלט מקל על המלאכה,
    אבל מצאתי שהמסה בבן מארי יעילה יותר לקבלת נוזל חלק ונוזלי יותר
    ולכן כשאני צריכה את השוקולד שלי דליל יותר מקפידה להמיס אותו בבן מארי.
    בהצלחה ובתיאבון :)

    השבמחק
  24. אנונימי22/1/12 12:32

    הכנתי, יצא מגניב ביותר!
    הבן זוג שואל אם יש אפשרות להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב, אפשרי או שלא יעבוד טוב?

    השבמחק
  25. שמחה לשמוע :) גם לדעתי זה נשנוש מגניב ביותר!
    בהחלט אין בעיה להכין עם שוקולד חלב,
    יהיה טעים מאוד אפילו

    השבמחק
  26. נהדר , נהדר!!!!
    הקסם כאן הוא בהחלט בהכנה המהירה....
    המון תודה
    חיה

    השבמחק
  27. אנונימי26/1/12 13:23

    הכנתי בננה בשוקולד מריר בדיוק כפי שכתבת ויצא נהדר.

    הכנתי בננה בשוקולד חלב, והשוקולד לא יצא במרקם דומה לזה המריר (גם כאן הוספתי טפטוף שמן). יצא קצת גושי ופחות חלק, וכמובן שנמרח פחות טוב והקראסט בהתאם..
    יש סיבה?

    השבמחק
  28. שמחה לשמוע שנהנית מהבננה המצופה :)
    יש ניואנסים קלים מבחינת המרקם בין שוקולד מריר, חלב ולבן בשל ההבדל בהרכבם,
    מאסת חמאת הקקאו וכו', אבל בכל מקרה לא אמורה להיות בעיה בהמסה
    או יצירת גושים הספציפית לשוקולד חלב.
    לרוב גבשושיות נוצרת בשוקולד כאשר הוא סופג מכת חום גדולה מדי,
    או מומס במיקרוגל בצורה לא מספיק עדינה ואולי כאן הייתה הבעיה.
    בנוגע לבעיית הסמיכות אפשר להוסיף עוד קצת שמן, או אפילו שפריץ של שמנת מתוקה
    וזה יפתור את הבעיה וידלל את התערובת כך שתהיה נוחה יותר לעבודה.

    השבמחק
  29. אנונימי26/1/12 20:46

    א. הבלוג הכי טוב בעולם
    ב. את מכירה את המתכונים של האנטי-שף (ה"שניצל סניקרס XD)

    השבמחק
  30. טוב, אז מה אם אני מאחרת?
    אז מה?
    נראה לך שאפספס?
    את הכל קראתי, אחד לאחד, אבל דרך הסמארט פון המפגר הזה שלא תמיד מסכים לי להגיב, אז הנה אני פה, שוב.
    קוקי, אני לא חושבת שיש מילים שיוכלו לתאר את העונג שלי ממך.
    אוהבת אותך, את זה את יודעת,
    מעריצה את הכישורים שלך, גם זה ברור לך,
    וחוץ מזה- הבלוג הזה נשמר אצלי על סרגל הכלים כי אני חופשי חורשת עליו בכל רגע נתון, כי זה מקפיץ לי את מד החשק לחזור למטבח.
    זהו.
    נשיקות .
    הלכתי להלביש את הראל לגן.

    השבמחק
  31. האם אפשר את קינוח הקרמבו להכין מראש?

    השבמחק
  32. ארי מותק אוהבת אותך עד לב השמיים

    אנונימי תודה על המחמאה :)
    לא מכירה את האנטי שף, אבל בהחלט אבדוק!
    שניצל סניקרס נשמע מגרה ביותררר

    ולגבי קינוח הקרמבו- ממש לא ממליצה להכין אותו מראש-
    כל הייחוד והטעם מגיע מהעובדה שהוא חם...
    אחרי שיתקרר יחזור להיות קרמבו רגיל... רק במרקם צמיגי יותר... אז לא כדאי

    השבמחק
  33. אושרית11/3/12 12:47

    ביום שישי התארחו אצלנו חברים ומשפחה לסעודת פורים.
    הכנתי עם ילדתי בת ה-3 את הבננות המצופות. טבלנו בשוקולד מריר ופיזרנו סוכריות צבעוניות.
    נעזרנו בקלקר ותקענו את הארטיקים לייבוש.
    ההכנה הייתה מהנה והאורחים ממש התענגו...
    יצא מעולה!!!

    השבמחק
  34. אנונימי3/6/12 01:06

    I cant get sufficient of this blog. Sorry i have not commented til now, but im lazy. Just wanted to eventually say thank you.

    השבמחק
  35. אנונימי24/1/14 14:27

    היי בקשר לטריקולד בדקה. אם אני עושה את זה בכוסיות שוקולד אני צריכה לשים את זה במקפיא או במקרר ?

    השבמחק
  36. אין סיבה להקפיא,
    גם בשימוש בכוסיות שוקולד אופן ההכנה זהה

    השבמחק
  37. היי ענבל,
    עונת הקרמבו הגיעה והקרמבואים המושלמים שלכן ממש קורצים לי!
    שתי שאלות, אחת לא קשורה -
    נכון המרנג האיטלקי האסוף על הבלון הקצפה? זה המרקם שצריך להגיע אליו שמכינים מקרונים על בסיס מרנג איטלקי או פחות חזק?
    שאלה שכן קשורה - אם אני ממשששש אוהבת קפה, כמה כפיות קפה היית ממליצה שאשים בקרמבו קפה?
    תודה מראש וחג שמח!

    השבמחק
  38. היי הילה
    מקווה שתזכרי שכתבת את השאלה כאן ולא בפוסט הקרמבו ;)

    מרנג איטלקי למקרונים צריך להיות מוקצף פחות חזק-
    5-7 דקות של הקצפה יספיקו, לעומת 10-12 דקות בקצף הנדרש עבור קרמבו.
    אישית חייבת לומר שלא רואה סיבה לטרוח בהכנת מרנג איטלקי למקרונים,
    סתם יותר עבודה ממרנג צרפתי רגיל...

    גמני מחובבי הקפה, כמות הקפה המצויינת במתכון יוצרת טעם קפה יחסית מודגש,
    אפשר להשתמש ב-2 כפיות מאוד גדושות לטעם חזק אף יותר.

    בכל מקרה באפייה כמו בבישול - אני תמיד ממליצה לטעום.
    מקסימום אם רוצים להגדיל את הכמות,
    ממיסים עוד קצת קפה בטיפונת מים ומוסיפים פנימה.
    בהצלחה וחג שמח :)

    השבמחק
  39. הי,
    אכלתי משהו דומה בחו"ל, אבל היתה שכבה של קרם מדהים בין הבצק לתפוחים. לא יודעת מה זה היה.
    אז אמנם הוספת קרם תשנה את העובדה שמדובר בקינוח מהיר, אבל אשמח לשמוע ממך איזה קרם אפשר להוסיף.
    תודה!

    השבמחק
  40. היי ליאת
    קשה לנחש כי יש כל כך הרבה רמים שאפשר למלא בהם טארט תפוחים :)
    אבל הקרם הנפוץ ביותר למילוי טארטים הוא קרם שקדים עדין.
    מקווה שזה יקלע לזיכרון :)

    השבמחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...