יום ראשון, 22 בינואר 2012

מרתון קינוחי חורף הכי מהירים בעולם - חלק ב'


שבוע נפלא לכולם ומקווה שנחתם ונהניתם מהשבת הנפלאה כמו שצריך :)
לפני כשבוע הצגתי בפניכם את פרויקט החורף החדש שלי-
מרתון קינוחים מהירים במיוחד לעצלנים,
או סתם לאנשים עסוקים שמתים למשהו מתוק וממש אבל ממש אין להם זמן...

כי למי בכלל יש חשק לצאת מהטריינינג ולרדת למכולת באמצע הכפור הזה כדי לספק את הדחף המתוק,
אם במקום זה אפשר להישאר מתחת לפוך ועדיין לזכות בפחמימות נפלאות?

אז בפעם שעברה למדנו להכין-
טארט תפוחים מקסים שמכינים ממש ברגע,
קרמבו חם - הפיתרון המהיר לסטודנט התפרן,
יענו טריקולד בדקה - קינוח שכבות כאילו מפונפן,
וגם בננה על מקל- התשובה העדכנית לארטיק בננה-מצופה.

לאור הקור ההיסטרי והחורף המרגיז שמסרב ללכת מפה בינתיים,
גם הפעם נמשיך במרתון החורפי שלנו עם קינוחים מתוקים ושחיתותיים מתמיד, והכי חשוב:
- לא יותר מ-5 דקות עבודה!
- מכילים כמה שפחות מוצרים
- עזבו אותי מגורמה! מתחשק לי פשוט וטעים
- והכי חשוב – קינוחים מפנקים ושחיתותיייםםםםם!

אז... מוכנים? צאו לדרך...

 

  


האורחים הודיעו לכם שהם מגיעים בדקה התשעים?
יש לכם במקרה כמה אגסים בהישג יד, ובצק עלים בשנת חורף במקפיא?
אז למה שלא תתקתקו בשיא המהירות קינוח פשוט וטעים? אגס עטוף בתחבושת בצק עלים!
תודו שזה מקסים...
אף אחד לא יאמין לכם שהכנתם אותו ממש אבל ממש בשנייה האחרונה...



אגס בתחבושת בצק עלים

החומרים:
אגסים בשלים ועסיסיים, פרי אחד לכל סועד
מעט דבש
מעט קינמון
בצק עלים
ביצה טרופה

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות.
קולפים את האגסים, אך דואגים להשאיר את הגבעול מחובר למען הדקורציה.
מושחים את האגס בשכבה דקה של דבש, ובוזקים עליו מעט קינמון.
מרדדים גיליון של בצק עלים או משטחים אותו מעט בעזרת הידיים,
וחותכים לרצועות ארוכות בעובי של כסנטימטר.
מלפפים את רצועות בצק העלים אחת אחרי השנייה (עקב בצד אגודל) סביב סביב לאגס תוך הידוק,
מלמעלה עד למטה עד שהאגס מצופה כולו.
מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים במשך 25 דקות עד שבצק העלים מזהיב.
מצננים מעט וזוללים!


מה עוד יש לי לומר בנדון?
- אם יש לכם סבלנות, תוכלו לשדרג את הקינוח ע"י בישול האגסים ביין אדום או לבן לפני הציפוי... יאמממ!
- חשוב להשתמש באגסים רכים ובשלים מאוד, על מנת שיהיו רכים דיים בתום האפייה.
במידה והאגסים שלכם אינם רכים מספיק, תוכלו לרכך אותם ע"י בישול קצר בסירופ סוכר לפני האפייה.
- אני אפיתי את האגסים שלמים, אך מי שרוצה יכול לחצות את האגס לחצי על מנת להסיר את הליבה,
להצמיד שוב את שני החלקים ולעטוף יחד בבצק עלים.
- ניתן לחמם מעט את הדבש בזריזות במיקרו כדי שיהיה נוזלי וקל למריחה.
- בצק העלים צריך להיות כמובן רך- רצוי להוציא אותו למקרר או לטמפרטורת החדר מראש,
אבל העצלנים שבכם מוזמנים לחמם אותו הכי בקטנה שבעולם במיקרו עד לריכוך מינימלי.
- מומלץ להגיש לצד האגסים תלולית קצפת או כדור גלידת וניל.




אחד המשקאות המפנקים ביותר לאירוח בימי החורף הקרים, הוא יין חם ומהביל...
ואם אפשר שיהיה ממותק בעדינות, ומתובל בתבלינים ארומטיים מחממים... 

כי אין כמוהו כדי לחמם את הלב ואת הנפש!
מתחשק לכם להשתדרג?
הוסיפו פנימה חופן של פירות יער, צימוקים או אגוזים,
ותהנו ממשקה נפלא לערב רומנטי בבית או לאירוח חברים.



יין חם ומבושם
החומרים:
חצי בקבוק יין אדום
כמה כפות סוכר חום בהיר דמררה

תבלינים יבשים שלמים שאוהבים:
מקל קינמון, מסמרי ציפורן, כוכב אניס, תרמילי הל, ג'ינג'ר יבש וכו'

ולמי שמתחשק קצת לנשנש:
חופן גדול צימוקים לבנים, או פירות יער קטנים
חופן גדול אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:
יוצקים לסיר קטן את היין האדום, מוסיפים כמה כפות של סוכר חום בהיר לפי הטעם, ותבלינים שלמים.
מערבבים את החומרים יחד, ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה ומוסיפים לבשל לעוד כמה דקות. 
בוחשים פנימה את הצימוקים והאגוזים, מחלקים לכוסות יין ומגישים.
 

מה עוד יש לי לומר בנדון?
- מעדיפים יין לבן? ניתן להשתמש באותו המתכון בדיוק להכנת יין לבן חם ומתובל.
- לא מתים על אלכוהול? קשה לכם להסתדר עם יין?
  הכינו גירסת פונץ' עדינה יותר ע"י דילול היין במיץ פירות – למשל מיץ תפוזים או סיידר תפוחים.
- שונאים אניס? אין לכם בבית הל?
  אתם ממש לא חייבים להשתמש בכל רשימת התבלינים המוצעת לעיל-
  פשוט הכניסו לסיר כל תבלין שמתחשק ואתם אוהבים.
-  דאגו להשתמש בתבלינים שלמים המעניקים טעם עדין ומלא יותר, ולא בתבלינים יבשים.
- בא לכם לגוון? תוכלו להוסיף לתוך היין מעט ברנדי או שרי.
- אני אוהבת מאוד להכין את היין החם לאירוח, ולהגישו בתוך קראף שקוף- התוצאה מקסימה.



 

מי לא טעם מעודו סמור'ס?
הנשנוש האמריקאי המתוק והקלאסי הזה, הוא להיט אמיתי במסעות קאמפינג ברחבי ארה"ב,
אך גם בהכנה ביתית בעזרת התנור שבמטבח,
הוא יכול להיות פנינה אמיתית כשאתם ב-sugar-rush היסטרי...
כי מה יכול להיות רע בסנדוויץ' של ביסקוויטים ממולא בשוקולד נוטף ומרשמלו חם באמצע החורף?
מומלץ לילדים ולא רק...



סמור'ס בצ'יק צ'ק
החומרים:
ביסקוויטים
חפיסת שוקולד מריר משובח שאוהבים
מרשמלו צבעוניים

אופן ההכנה:
מחממים תנור למצב גריל, או לחום בינוני-גבוה 200 מעלות.
מסדרים את הביסקוויטים על גבי תבנית אפייה, כשצידם העליון מונח כלפי מטה.
מניחים על מחצית מכמות הביסקוויטים חצאי מרשמלו גדולים,
ואת מחצית כמות הביסקוויטים השנייה מכסים בקוביות שוקולד.
אופים עד שהמרשמלו מתרכך ומתחיל להשחים, והשוקולד מתרכך אך אינו נוזלי לגמרי.
מצמידים יחד כל שני חצאים לכריכים קטנים ומתוקים, ממתינים דקה לצינון – וזוללים!


מה עוד יש לי לומר בנדון?
- מי שרוצה לקבל אווירת ל"ג בעומר קלאסית, יכול לצלות את המרשמלו על הכיריים.
- אפשר לשדרג את הנשנוש ע"י שימוש בשוקולדים משובחים בטעמים שונים-
  למשל שוקולד ממולא בקרמל או בקרם תות, שוקולד צ'ילי, שוקולד מריר משובח וכו'
  כמו כן כמובן שניתן לשחק גם עם טעמי הביסקוויט לגיוון – עוגיות שוקולד, קפה או קרמל.
-  עדיין משעמם לכם? אתם מוזמנים להשתולל עם הטעמים!
הוסיפו לסמור'ס שלכם פרוסות של בננות או תותים, המירו את השוקולד בנוטלה,
הוסיפו חמאת בוטנים, שלבו אגוזים קצוצים או אפילו שערות חלבה... השמיים הם הגבול.
  






למען האמת אם יש לכם סניקרס בבית – כבר יש לכם משהו מתוק לאכול,
אבל אם בא לכם לשדרג ולהפוך אותו לשיא השחיתות האפשרית ביקום, זאת אחת מהאופציות המובילות...
אין ספק שיותר נמוך מזה אי אפשר לרדת- קינוח שמיועד לבעלי רמת שחיתות גבוהה מהרגיל,
שיקפיץ לכם את השומנים בדם ואת השמחה בלב דרגה אחת למעלה...
(או כמו שבעלי אמר- עד שמישהו פה לא יחטוף התקף לב את לא תפסיקי? חחח)

דמיינו לכם מעטפת פנקייקס פריכה ומתפצפצת...
עכשיו דמיינו שאתם נותנים בה ביס,
ומוצאים בתוכה תערובת חצי קראנצ'ית וחצי נמסה של שוקולד-קרמל-בוטנים... יאמממממ!
זה אפשרי, אם תכינו לעצמכם סניקרס הפתעה. אחחח זה טעיםםםם!



סניקרס הפתעה
החומרים ל-5 חטיפים:
5 חטיפי סניקרס או חטיפים אחרים שאוהבים
90 מ"ל חלב (קצת יותר משליש כוס)
½ ביצה טרופה (המצאתי יחידת מידה חדשה, מה רע?)
80 גר' קמח תופח (חצי כוס פחות כף)
¼ כפית קינמון
½ כפית סוכר

אופן ההכנה:
לפני תחילת ההכנה רצוי לאפסן את חטיפי השוקולד בהקפאה, זה ישאיר אותם יציבים בזמן הטיגון.
מערבבים ביחד את כל שאר חומרי הבלילה.
בסיר קטן מחממים שמן בגובה של סנטימטר.
כשמכניסים קצה של קיסם לשמן ונוצרות סביבו בועיות קטנות זה אומר שהשמן הגיע לחום הרצוי.
טובלים את החטיף בבלילה מכל צדדיו, מנערים עודפי בצק
ומעבירים בעדינות לטיגון בקצרה, דקה מכל צד עד לצבע זהוב-שחום.
נותנים להצטנן לרגע קט וזולליםםם!


מה עוד יש לי לומר בנדון?
-  רוצים להרגיש קצת פחות שחיתותיים? השתמשו בחטיפי מיני, והיידה לנקיפות המצפון.
- ניתן להמיר את הסניקרס בכל חטיף אחר שאוהבים- באונטי, מארס או אפילו אגוזי, הגירסה הציונית...
- כדאי לזלול את הקינוח ממש בתום הטיגון, כשהוא במיטבו.
- ניתן להכין את בלילת הבצק מעט מראש, ולהשתמש בה לפני האכילה.

25 תגובות:

  1. אין ספק שאת מושחתת ברמות גבוהות!:)
    רעיונות מדליקים
    ואהבתי במיוחד את האגס!
    איזה גשם מטורף בחוץ! שיהיה יום נפלא

    השבמחק
  2. אלופה. לגמרי אלופה!
    הצילומים שלך נהדרים!

    השבמחק
  3. מה זו השחיתות הזו???? החורף מוציא ממך דברים טובים יקירתי. אהבתי! כל קינוח וקינוח!! אבל אשאיר אותם לך :-) אני פוחדת להשמין :-)

    נשיקות ♥

    השבמחק
  4. לא סוגרת ת׳פה22/1/12 18:26

    אויש את מדהימה!
    כבר אמרתי שאני מתגעגעת?

    השבמחק
  5. נחמד מאוד :)
    אהבתי במיוחד את הסניקרס- רעיון פשוט אבל מדהים!

    השבמחק
  6. באמת שחיתות בצמרת! נקרא ונראה פגז!

    נראה לי שהמנה של האגס הולכת לבלות אצלי במטבח בזמן הקרוב... נראה לי שאני באמת אחצה את האגס, ואמלא את ה-"אין ליבה" בקוביית שוקולד או במרציפן...

    השבמחק
  7. אי אפשר שלא לאהוב פה את הכל :)
    אבל הפייבורט שלי זה הsmores
    זה נהדר ומאדדדדדדד טעים, ומספיק להסתכל בתמונה שלך כדי להבין
    מגניבבבבבב

    השבמחק
  8. אחחח פיה מוחשתת שכמוך, גם כאלו שלא אוהבים מתוק במיוחד (כמוני למשל) לא יכולים להישאר אדישים ליופי וליצירתיות שלך, הכל נראה מדהים-מדהים. צילומים מושחתים במיוחד :-)

    יום נפלא,

    מגי

    השבמחק
  9. הסניקרס המטוגן הרג אותי סופית!!! אם כבר שחיתות אז עד הסוף...

    השבמחק
  10. אצלך הכל נראה בקלי קלוטו

    השבמחק
  11. יואוו הרגת אותי את!!
    הפרוייקט הזה אפילו יותר מושחת מהראשון..קינוחים ב-5 דק' שנראים כאילו הוכנו במשך שעות!
    לייק, לייק, לייק!!

    השבמחק
  12. איזה רעיונות מדליקים :-) כל הכבוד לך. אהבתי את הקונספט.

    השבמחק
  13. תודה לכולם על הפירגון
    ומקווה שקיבלתם כמה רעיונות מתוקים שיהיו בהישג יד לדקה התשעים!
    ויובל מילוי האגסים במרציפן נשמע לי רעיון אדיר :)

    השבמחק
  14. הכנתי את האגס בתחבושת בצק עלים ויצא הכי בעולם!! הייתה התלהבות גדולה. בישלתי ביין את האגסים האדומים כי הם לא היו רכים. ליד הגשתי את הטריקולד בכוסיות וככה לקחו ביס מהאגסים וגם כפית קטנה מהמוסים. התעלפו ליד השולחן.
    תודה עבור המתכונים מופלאים.

    השבמחק
  15. איזה יופי, שמחתי לשמוע לימור :)
    נשמע שדרדסת לעצמך ארוחת קינוחים מפנקת במיוחד!
    כיף לגלות שמתעלפים גם מקינוחים בחמש דקות
    ובהחלט מוכיח שלא חייבים לעבוד קשה בשביל לגרוף התלהבות מהאורחים-
    רק צריך לדעת מה להכין וכיצד להגיש :)
    שילוב האגסים ביין עטופים בבצק לצד קרם הטריקולד נשמע מעולה!
    תודה רבה על העידכון

    השבמחק
  16. היי,
    אהבתי מאד את השוטים של המסקרפונה..
    נראה מדהים ובטוח טעים..!
    תודה,
    רותי :-)

    השבמחק
  17. רויטל22/2/12 13:30

    וואו! זה מדהים. כהרגלך. את מצליחה להפתיע כל פעם מחדש. את פשוט מיוחדת וייחודית. אין קינוח שלך שעשיתי ולא הפך להיט.
    אני מתכננת להכין מחר את האגסים כקינוח לארוחת ערב עם חברים. אני חושבת להגיש את האגס כמנה אישית עם כוסית פונץ ליד.
    האם לבשל את הפונץ' קצת לפני סיום הארוחה כדי שיהיה חם וטרי או שאפשר לבשל אותו קודם ולחמם?
    מה זה קראף שקוף?
    את יכולה להגיד לי מה היחס של יין, מיץ ותבלינים שאני צריכה לשים ל- 7 מנות?

    תודה גדולה!

    השבמחק
  18. היי רויטל
    תודה על המילים היפות, העלית לי חיוך על הפנים- את מקסימה אמיתית :)

    אגס עם פונץ' ליד נשמע לי קינוח משגע! איזה כיף לחברים שזוכים לכאלה פינוקים.
    לא לשכוח- במידה והאגסים אינם רכים מאוד, לבשל קודם בסירופ סוכר.
    ניתן לצפות את האגס בבצק עלים קצת לפני שמגיעים האורחים ולשמור בקירור, ולהכניס לתנור ברגע האחרון.
    את היין דווקא מומלץ להכין מראש כדי שיוכל לספוג טעמים מהתבלינים, ולחמם אותו לפני ההגשה.

    קראף הוא מעיין קנקן זכוכית גבוה ודקורטיבי, אבל אפשר להגיש את הפונץ' כמובן איך שרוצים.
    בנוגע לכמויות, כמובן שזה תלוי בגודל המנות שאת מתכוונת להגיש,
    אך אם מדברים על כוסות יין סטנדרטיות- בקבוק יין אחד (750 מ"ל) מספיק ל-4-5 כוסות,
    זה אומר שליתר ביטחון הייתי מכינה פונץ' מ-2 בקבוקים
    כי אצלנו בפולנייה אומרים שעדיף שיהיה יותר ולא ייחסר ;)

    יחס חומרים מוערך ל-2 בקבוקי יין-
    200-250 גר' סוכר חום בהיר (לטעום בעת הבישול ולדייק לפי הטעם),
    בסביבות חצי כוס צימוקים קטנים וחצי כוס אגוזים קצוצים.
    כמה מקלות קינמון, כפית גדושה מכל תבלין שלם יבש- ציפורן, הל, ג'ינג'ר וכו' כנ"ל למנן לפי הטעם.
    בהצלחה ובתיאבון!

    השבמחק
  19. רויטל23/2/12 11:06

    פיה יקרה,

    ראשית, תודה על תגובתך המהירה והמדוייקת. איזה כיף שיש אותך.

    ברשותך, עוד 2 שאלות קטנות

    1) אני רוצה לדלל מעט את האלכוהול. ציינת ברשומה שאפשר לעשות כן עם מיץ תפוחים או תפוזים. כנראה שאעשה זאת עם מיץ תפוחים, אבל - האם לדעתך אפשר גם עם תה צמחים (פירות יער) עם ארומה וצבע אדום חזקים?

    2) איזה יין טוב יותר לפונצ'? אדום יבש או מתוק (מתוק מאד. כמו של קידוש ;-)).

    אשתדל לצלם את המנות ולשלוח אליך לפני שיטרפו...

    תודה גדולה,
    רויטל

    השבמחק
  20. רויטל שלום
    שמחה תמיד לסייע :)
    באשר לשאלתך, בהחלט ניתן לדלל את היין לקבלת משקה קליל יותר ואהוב על כולם.
    מינון אופטימלי יהיה 1:2, כלומר חצי ליטר מיץ על ליטר יין.
    לטעמי האישי מיץ תפוחים או תפוזים יהיו הרבה יותר טעימים מאשר שימוש בתה במקרה הזה-
    החשש שלי הוא שטעם התה ייבלע בטעמו המשתלט של היין, והתוצאה תרגיש כמו סתם יין מדולל...
    אבל יכול להיות טעים להשתמש בחצי כמות מיץ, ובחצי כמות של תה.
    בכל מקרה את יכולה לבצע ניסוי בכמות קטנה של יין ולראות אם יהיה לטעמך :)
    באשר לסוג היין, חד משמעית יין אדום יבש, יהיה הרבה יותר טעים!

    השבמחק
  21. אנונימי24/4/12 08:34

    OMG, מעולם לא ידעתי שאפשר לטגן סניקרס..
    חזק חזק חזק, ועוד חשבתי שהביסקוויט סנדוויץ יהיה גלולת הכותרת, תודה ענקית, נכין לחתונה בחורף שיש לי בקרוב.

    השבמחק
  22. היייי
    מתנצלת על התגובה המאוחרת מאודדדד
    אבל אינני זמינה לכתיבה שוטפת בבלוג לאחרונה בשל ערימות של עבודה שקפצו עליי...

    בכל מקרה, כמו שלמדנו מחכמת האמריקאים- כל דבר אפשר לטגן
    ולמרבה ההפתעה – זה הופך הכל להרבה ויותר טעים...
    מי אמר קלוריות?
    בהצלחה ומזל טוב לרגל החתונה, מאחלת רק אושר

    השבמחק
  23. תמונות יפות ומעוררות השראה! ואכן, הכנתי עכשיו את מאפה האגסים. אני ממש לא אוהבת קינמון (כן, כן) אז וויתרתי עליו. אבל במקום זה, בישלתי את האגסים בתה ארל גריי ו-וונילה. יאמ! במקום ביצה קישטתי במי סוכר. יצא פשוט נהדר. כל דבר עם פילו הוא טעים, לא? גם בקיץ החם הזה במזג אויר עיסתי! :)

    השבמחק
  24. וואי, וואי, וואי... הכנתי עכשיו את הסניקרס המטוגנים... לא הצלחתי להפסיק לאכול!! סחתיין לגמרי! :)

    השבמחק
  25. צליל-
    תודה רבה :)
    מאפה אגסים באריי גריי נשמע כמו שילוב הורס!
    בחורף או בקיץ, הייתי מסכימה לזלול את זה תמיד

    עדי-
    שאפו על התעוזה ;)
    מעריכה את מי שמעז לנסות את המתכון הזה!
    בהחלט קשה להפסיק לזלול את הפצצת הסוכר הזו :)
    ולמען האמת הוא אפילו משתלב נפלא בחנוכה
    שמחה שאהבת ותודה על העידכון!

    השבמחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...