יום שלישי, 31 בינואר 2012

מרתון קינוחי החורף הכי מהירים בעולם – חלק ג' ואחרוןןןןןןןןן




ברגע אחרון של עצלות לחורף הזה,
משתפת אתכם בפוסט שלישי ואחרון לפרויקט קינוחי החורף הזריזים שלי-
לעצלנים ולא רק, כי לכל אחד מגיעה מנת הסוכר שלו!
גם אם קר אימיםםםםם בחוץ ואין לכם כח לזוז אפילו מילימטר....

לסיכום הפרויקט יכולה לומר שבמהלכו הפתעתי אפילו את עצמי, בחיי!
בתור מזוכיסטית שנהנית לבלות ימים כלילות במטבח
כשהיא מתחרה עם עצמה בהכנת קינוח שכולל כמה שיותר שכבות,
היה מגניב למדי לגלות שניתן להנות מקינוחים שווים, גם אם בזבזת עליהן 5 דקות עבודה בלבד...
ו
מקווה שגם אתם אימצתם לכם רעיונות ללהטוטים מהירים במטבח!

אז בסופי השבוע האחרונים, המקרר שלנו בבית התמלא בערימות של קינוחים קטנים ומהירים...
החל ממתוקים בריאים יותר:
טארט תפוחים מהיר ומפתיע בדקה,
יין מתובל שיחמם לכם את הבטן,
אגס בתחבושת בצק- מרשים ומהיר הכנה,
ובננה על מקל – כי גלידה זה יותר טעים בחורף...

וגם מתוקים בריאים הרבהההה פחות:
כמו קרמבו חם ומפנק במיקרוגל,
כריכי שוקולד ומרשמלו בביסקוויט מעדות אמריקה,
יענו טריקולד בדקה משמנת מתוקה,
וגם סניקרס הפתעה – הקינוח השחיתותי ביותר עלי אדמות...

הפעם משתפת אתכם ברביעייה אחרונה של רעיונות מתוקים לעצלנים-
כולם טעימים ומפנקים, מהירי הכנה, ודורשים מעט מרכיבים...
בקיצור מושלמים למשבר האפייה של אמצע החורף!
שיהיה נשנוש טעים לכולם!


 




והפעם בתכניתנו- "מה עוד אפשר לעשות עם נוטלה"?
מתכון המוקדש לכל חבריי הנוטלוהוליקים חובבי הממרח האגדי,
וגם למי שסתם ממש אוהב שוקו חם... 
קבלו טריק מתוק ושווה במיוחד לשוקו חם וטעים שתוכלו להכין ממש אבל ממש בחצי דקה
ומשני מרכיבים פשוטים בלבד- חלב ונוטלה, זו כל התורה...
לא תאמינו איזה מעדן מתקבל... שווה לנסות!


שוקו נוטלה

החומרים:
כוס חלב
כף נוטלה
וזה הכל!
אופן ההכנה:
יוצקים לסיר קטן כוס גדולה של חלב ומביאים לרתיחה.
מערבבים פנימה כף יפה של נוטלה, ובוחשים היטב להמסה.
יוצקים לכוס ולוגמים בהנאה!


מה עוד יש לי לומר בנדון?
- לשידרוג המשקה ניתן לבשל אותו עם תבלינים ארומטיים שיוסיפו לו טעם מיוחד-  
מקל קינמון, כוכב אניס או מסמרי ציפורן, ואם אתם נועזים באמת - מעט צ'ילי טחון!
- מומלץ להגיש את השוקו עם מרשמלואים קטנים מעל – 
זה מקסים ומשדרג את המשקה מבחינת טעם ומראה.
-  מרגישים עצלנים אפילו יותר? אפשר גם לחמם את החלב במיקרו...






מי שלא אוהב טארט טאטן שירים את היד!
רק למה צריך לעבוד כל כך קשה? אז הפעם הגירסה לעצלנים-
במקום פירות שצריך לקלוף, לגלען ולפרוס – פרוסות אננס שלמות.
במקום להכין לבד את הבצק לכיסוי- מחפפים ומשתמשים בבצק עלים,
ובמקום לקרמל את הפירות במחבת- מושחים את התבנית בחמאה וסוכר חום
שיתקרמלו להם לבדם במהלך האפייה.
אז טארט טאטן by the book זה לא בדיוק,
אבל בחיי שזה כל כך טעים שאי אפשר שלא ללקק את האצבעות...



טארט טאטן אננס לעצלנים

החומרים ל-4 מנות אישיות:
4 פרוסות אננס
4 כפות חמאה רכה מאוד (60 גר')
8 כפות שטוחות סוכר חום כהה (80 גר')
יריעת בצק עלים

כלים:
4 כלים אישיים בגודל פרוסת אננס

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה 200 מעלות.
מחלקים את החמאה הרכה בין התבניות, כף גדושה לכל אחת, ומשטחים אותה על גבי הבסיס.
מפזרים בין התבניות את הסוכר החום, 2 כפות שטוחות לכל כלי.
מניחים בכל כלי פרוסת אננס, ומהדקים מעל עיגול של בצק עלים.
אופים את הטארטים במשך 20-25 דקות עד שבצק העלים תופח ומקבל צבע זהוב-שחום.
הופכים מיד על צלחות הגשה וזוללים.


מה עוד יש לי לומר בנדון?
- אפשר להכין את הטארטים עם כל פרי רך אחר שאוהבים-
אני הכנתי כמה טארטים בצירוף רבעי תפוחים באותו האופן, ויצא נפלא!
- לא מתחשק לכם להכין מנות אישיות? אפשר בהחלט להכין טארט אננס שלם בתבנית גדולה.
- רצוי להשתמש בתבניות שאינן מתפרקות, כדי לוודא שהקרמל לא יזלוג לנו החוצה,
או לחילופין לרפד היטב את התבניות בחלקן החיצוני בעזרת נייר אלומיניום.
- מומלץ להגיש את הטארט החם לצד כדור גלידת וניל, יאממממ.


 




תסכימו איתי שאין דבר מנחם יותר ביום חורף גשום
מאשר לשבת ולבהות בקערה גדולה של שוקולד איכותי מומס...
ואם היא כבר נמצאת שם, הכי כיף לטבול בתוכה כל דבר שנקרה בדרככם-
כי פשוט הכל אבל הכללללל הולך עם שוקולד!



פונדו שוקולד

החומרים:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 חבילות שוקולד מריר משובח  (200 גר')
2 כפות ליקר תפוזים או כל משקה חריף אחר שאוהבים

לטבילה:
פירות טריים, מרשמלו, קוביות עוגה וכל מה שמתחשק לטבול

אופן ההכנה:
בסיר קטן על להבה נמוכה ממיסים שמנת מתוקה ושוקולד.
מוסיפים ליקר ומערבבים.
מעבירים את הרוטב לקערית ומסדרים סביבה פירות טריים ושאר פינוקים מתוקים.
נועצים מזלג, טובלים בשוקולד בנדיבות וזוללים...



מה עוד יש לי לומר בנדון?
- איכותו של הקינוח תלויה לחלוטין בכם, וככל שתשדרגו את חומרי הגלם,
תוכלו לקבל קינוח יותר איכותי ומרשים.
אפשר להשתמש בשוקולד מריר איכותי ולידו פירות יער ותותים,
ואפשר גם ללכת לכיוונים פשוטים יותר לילדים כאשר טובלים בשוקולד מרשמלו ועוגיות אוריאוס.
- אפשר להכין את הפונדו שלכם מאיזה שוקולד שרוצים- מריר, חלב או לבן.
- ניתן לשחק עם טעמי הפונדו ע"י תוספות של כל ליקר או משקה חריף שאוהבים-
  ויסקי/ברנדי/רום/ליקר תפוזים/ליקר קפה וכו'
- את הרוטב השוקולדי ניתן להכין מראש ולשמור בקירור או בהקפאה, ולחמם לפני הזלילה.





ולסיכום המרתון המתוק שלי, קבלו את התשובה המשודרגת לכוסיות גבינה עם פירורים:
קרם מסקרפונה מוקצף עם שמנת מתוקה, עם פירורי אוריאוס שוקולדים ושחומים...
סדרו אותם בשכבות נאות, וקיבלתם מנה אחרונה נהדרת להגשה.
אחד הקינוחים המהירים והפשוטים ביותר, שגרף אצלנו בבית התלהבות רבה



שוטים של מסקרפונה ואוריאו

החומרים:
250 גרם מסקרפונה (1 קופסה)
80 מ"ל שמנת מתוקה (1/3 מיכל)
4 כפות אבקת סוכר
2 כפיות תמצית וניל אמיתית
8 עוגיות אוריאו שלמות (חצי חבילה)

אופן ההכנה:
מקציפים בקערת מערבל חשמלי את המסקרפונה עם שמנת מתוקה,
אבקת סוכר ותמצית וניל לקציפה רכה. מניחים כמה דקות להתייצבות קלה במקרר.
בינתיים מרסקים לפירורים גסים את עוגיות האוריאוס.
מסדרים בכוסיות אישיות שכבות של פירורי אוריאוס וקרם מסקרפונה – וזוללים!


מה עוד יש לי לומר בנדון?
- חשוב להשתמש בגבינת מסקרפונה ולא בגבינת שמנת- התוצאה הרבההההה יותר טעימה...
- רוצים לגוון? תוכלו לתבל את המסקרפונה בתוספת של מעט קפה מומס או בייליס בנוסח עדות הטירמיסו.
- הקינוח נשמר כמה ימים בקירור.
- אני עיטרתי את הכוסיות שלי בעוגיות מיני אוריאוס, אבל כמובן שלא חייבים.


 



28 תגובות:

  1. יאממממממממממממ!!! במיוחד הטארט טאטן אננס :)

    השבמחק
  2. אין אין את פשוט מעולה
    בשבילי שוט מסקרפונה ואוריאו.

    ועכשיו ברגע של רצינות, די לעצלות! אני רוצה פוסט פייתי-עוגייתי-אמיתי!

    השבמחק
  3. אנונימי31/1/12 20:49

    מצטער, אבל הפעם זה עלוב...
    מה בפעם הבאה? עוגות של קארין גורן בחמגשיות?

    מבקשים ממך לחזור לסדר
    (כי בד"כ את מעולה)

    (אלעד ירד אל הירדן)

    השבמחק
  4. אנונימי31/1/12 21:43

    איך זה שפירורי האוריאו לא מגיעים לדפנות הכוס בעוד השמנת כן? זו לא כוס עם דופן כפולה לבידוד?

    השבמחק
  5. ליאת1/2/12 13:41

    אוקי זה קטנוני אבל זה כל כך נפוץ וזו טעות.
    "לילות כימים" ולא ימים כלילות
    (לא תופס לגבי אנשי משמרות לילה, אצלם זה יכול להישאר ימים כלילות)

    :)

    השבמחק
  6. אנונימי1/2/12 14:08

    יאמי!
    אם רוצים להכין את טארט הטאטן בגרסת פרווה. מה שמים במקום החמאה? (וגם- לא אוהבת להשתמש במרגרינה)

    תודה!
    מירי.
    רוצה להכין לשבת..

    השבמחק
  7. בטארט משתמשים באננס טרי או שאפשר מהקופסה?

    השבמחק
  8. יופי של פוסט!
    מפחיד אותי לנסות פירות אפויים- למרות שבקרוב יהיה פוסט בדרך :), אבל הייתי טועמת את הטארט הזה.
    כוס עוגיות האוריאו עם הגבינה נראית טובבב!
    יום טוב,
    מיכל

    השבמחק
  9. תודה למפרגנים!
    אתם מוזמנים אליי בכל עת לשוקו חם ולשוט מסקרפונה ;)
    לאחרונה עובדת עד צאת הנשמה (או כפי שליאת תיקנה- "לילות כימים"!)
    אך אוטוטו המצב ישתפר, ומבטיחה בקרוב פוסט פייתי אמיתי

    לאנונימי ששאל לגבי תמונת שוט האוריאוס-
    כל הכבוד על תשומת הלב :) ושאלה מצוינת שאלת
    בצורה הזויה ולא מכוונת לגמרי מדובר פה פשוט באשליה אופטית :)
    בחוקי פיזיקה ואופטיקה לא מבינה (5 י"ל אמנות, 3 י"ל מתמטיקה)
    אבל התאורה וזווית הצילום גורמות לכך שהצבע הלבן נראה מרוח על כל הצד,
    כשהוא בעצם מתעקל עם הדופן של הכוס-
    מעין מעבר מתלת מימד לדו מימד שלעין קשה לתפוס

    מירי-
    בנוגע לטארט טאטן אינסטנט- חייבים להשתמש בסוג כלשהו של שומן מוקשה-
    זה אומר חמאה, מרגרינה או מחמאה. לא חושבת ששמן יעבוד פה...

    אולגה-
    כמובן שאם יש אננס טרי בהישג יד זה מעולה,
    אבל אין בעיה בכלל להשתמש בפרוסות אננס מהקופסא.
    חשוב להשתמש בכלים אישיים כדי שהנוזלים לא יברחו החוצה-
    גם אם אם אין כלים אישיים בגודל של פרוסת אננס,
    אפשר לחתוך את הפרוסות לחתיכות קטנות יותר ולסדר בפסיפס, כמו כאן למשל:
    http://the-cookie-fairy.blogspot.com/2011/11/blog-post_08.html

    השבמחק
  10. אמאל'ה, פיה אמיתית את, פיה מלאה בדברים טובים.
    סיקרנת אותי עם הכוסיות לשוטים מסקרפונה ואוראו, ספרי לי איך רואים את פירורי האוראו בתוך הכוסית ואת המוס גבינה מסביב....
    הצילומים שלך מדהימים כרגיל :-)

    מגי

    השבמחק
  11. השוטים של מסקרפונה ואוריאוס מטריפים אותי!
    נראה ונשמע משהו שאי אפשר להפסיק לאכול אותו - אהבתי מאדדדדדדדדדדד

    השבמחק
  12. אנונימי2/2/12 03:20

    תודה על תשובתך.
    ובאותו עניין- האם ניתן להשתמש בפילאס. בהזדמנות זו- מה ההבדל ביניהם?

    תודה.
    מירי.

    השבמחק
  13. תודה על התגובות החמות :)

    מגי-
    לשאלתך התוצאה היא התנגשות בין זוית הצילום, התאורה והדופן הכפולה של הכוס-
    אשליה אופטית לחלוטין, במציאות אלו היו שכבות רגילות אבל הצילום יצא מגניב למדי
    ניסיון להסבר מדעי מלא יותר בתשובתי הקודמת למעלה :)

    מירי-
    בתשובה לשאלתך, בצק פילאס הוא בעצם סוג של בצק עלים דק יותר,
    ולכן גם יוצר תוצאה עדינה יותר ומעט שונה במרקמה.
    בניגוד לבצק העלים הצרפתי שמתבסס על שומן מוקשה,
    אם אינני טועה הפילאס התורכי יושב על בסיס שמן ולכן השוני.

    לשאלתך בצק עלים עובד כאן מצוין ומעניק לפירות הרכים תחתית פריכה ויציבה,
    אבל בהחלט אפשר גם להשתמש בפילאס אם זה מה שיש בהישג יד.

    השבמחק
  14. זהו?
    סיימת להתעלל בנו עם המרתון הזה?
    יופי! עכשיו תשלחי לי טעימה מכל דבר כי הכל נראה טווווב!

    השבמחק
  15. ענבל היקרה,
    בדיוק עברתי על כל חלקי המרתון ו...
    נו.. אין מילים. פשוט יצירות מהירות, קלות, נכונות, מתוקות ואדירות ברעיון.

    תודה ענקית.. ינוסו כמה בהקדם..
    אולי גם אצלם ואשלח לך ;)

    אביעד.

    השבמחק
  16. ארנבת24/2/12 14:34

    פיה יקרה שאלה קטנה לגבי ה-congo bars של בייקרלה שהופיעו בדף הפייסבוק (וגם הם מתאימים לעצלני חורף... :-)
    מה אמור להיות המקרם של הקוביות? יותר כמו עוגה (כלומר די יבש) או יותר כמו עוגיות שוקולד צ'יפס לחות ורכות? יצא לי פעם ככה ופעם ככה ואני יודעת מה אני מעדיפה (רכות ולחות - ברור!) אבל תהיתי למה התכוון המשורר...
    תודות רבות וסופשבוע נפלא!

    השבמחק
  17. שמרית יקירתי, בשמחה!
    רק תודיעי מתי את מגיעה ומכינה לך משלוח של אחד מכל אחד :)
    הכל כאן כל כך פשוט וקל שמכינה לך את כל הרשימה הזו תוך 5 דקות... בחיי!

    תודה על הפירגון אביעד! מקסים אמיתי שאתה :)
    מחמיא לי מאוד שאהבת, ומודה שלמרות שאני מעדיפה לבלות שעות על גבי שעות במטבח
    הפעם גם אני נהניתי מהפרויקט המתוק הזה!
    ללא ספק גם כשאין זמן או כח לעבוד קשה במטבח, אפשר להתפנק בקינוח מתוק...

    ולגברת ארנבת-
    נכון שהם ממכרים בטירוף?
    עם כל הסוכר הזה, אי אפשר להפסיק לזלול אותן...
    בהחלט מתאימים לעצלני חורף! התעצלתי אפילו לצלם :)
    הן אמורות להיות סוג של עוגיות שוקולד צ'יפס שמנמנות- קצת פריכות מבחוץ ורכות יותר מבפנים,
    אני איתך באהבת המרקם הממכררר הזה!
    פשוט צריך לאפות זמן ארוך יותר מאשר מצוין במתכון, ומתקבלת התוצאה המושלמת.
    סופשבוע נעים וטעים :)

    השבמחק
  18. רויטל29/2/12 11:08

    תגידי לכמה מנות מספיק הקינוח של המסקרפונה אוריאו?? ובערך לאיזה גודל כוס? אני רוצה להכין למסיבה ואשמח לדעת לכמה להערך

    השבמחק
  19. היי רויטל
    הקינוח מספיק לבערך 8 כוסות קטנות
    (אני הכנתי בכוסות של שוטים שמכילות 70 מ"ל).
    אך כמובן שניתן להכין באיזה גודל שרוצים,
    ולהגדיל את הכמות בהתאם.
    שימוש בכוס גבוהה יחסית יעניק את האפשרות ליצור כמה שכבות, שיעניקו לקינוח את יופיו.
    שיהיה בהצלחה ובתיאבון!

    השבמחק
  20. אנונימי1/3/12 07:16

    פיה יקרה (כן אני תמיד הולכת לקרוא לך ככה ><)
    אפשר בבקשה קישור לדף הפייסבוק? המחשב שלי טיפה מתוסבך בזמן האחרון
    ושאלה שניה:
    מתי יעלו עוד מתכונים? אני כל יום נכנסת בציפייה למשו חדש ולא מוצאת.. מקווה לראות מתכון חדש בקרוב ;-)

    אנונימית שקוראים לה עתליה XD

    השבמחק
  21. עתליה יקרה!
    ( כי עכשיו מותר לי לקרוא לך ככה בחזרה, לא? :) )
    בבקשה זה הקישור לעמוד הפייסבוק, את מוזמנת לבקר:
    http://www.facebook.com/sweet.cookie.fairy
    מודה שאני עמוסה בטירוף לאחרונה ובקושי מצליחה להגיע למטבח
    ככה זה, לפעמים החיים האישיים מפריעים בדרך
    אך את מוזמנת להירשם לקבלת עידכונים, וכשיהיה פוסט חדש יגיע אלייך עידכון במייל
    החלמה מהירה למחשב (;

    השבמחק
  22. אנונימי2/3/12 11:10

    תודה רבה :)
    אני מקווה שיפסק העומס (גם בשבילך וגם קצת בשבילנו ;-)

    השבמחק
  23. Gosh you have such a nice space, I'm glad I happened upon it during our Db challenge. I've nominated you for an award, Inbal, pls check it out at my space. Happy cooking.

    השבמחק
  24. רק רציתי לומר לך שאתמול בפעם השלישית או הרביעית השתמשתי במתכון טארט טאטן אינסטנט (הפעם עם אגסים טריים) וכרגיל הטארטים קצרו הצלחה מטורפת.
    אז שוב תודה, יש לך בלוג נהדר ומתכונים מופלאים.
    תמשיכי ככה.

    השבמחק
  25. איזה כיף לשמוע לי :)
    אגסים נשמע כמו שילוב פשוט מעולה!
    עשית לי חשק עז להכין אותם :)

    השבמחק
  26. האם השוטים של האוריאו מתאימים גם להקפאה?

    השבמחק
  27. היי ענבר
    לא ממליצה להקפיא את הקינוח הזה-
    עדיף פשוט להכין ברגע האחרון...
    בכל מקרה הוא מחזיק היטב במקרר אפילו שבוע ימים.
    בתיאבון וסופשבוע חורפי ונעים

    השבמחק
  28. פשוט מקסים!!!!
    תמונות נהדרות!!!
    גם בחורף אפשר לחגוג...

    השבמחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...