יום ראשון, 15 בספטמבר 2013

דרישת שלום חמה, ותאנים של תחילת השנה





*מציצה מבעד לחריץ בדלת*
פסטטטט....
זוכרים אותי?


היה חשוב לי לקפוץ ולומר לכם באיחור קל-
שנה טובה ומתוקהההההה!

מקווה שאתם מספיקים להנות מתקופת החגים,
ובין ערב חג לארוחה משפחתית, בין "על האש" בפארק לתפוח בדבש,
ובין כסה לעשור (איזה כיף סוף סוף להשתמש בביטוי הזה כמעט במקום הנכון)
אתם מצליחים גם לנוח, לבלות ובאופן כללי להפיק את המיטב מהתקופה המפוקפקת הזאת...

אצלי? הכל טוב, תודה ששאלתם!
אחרי חודשים ארוכים של התאבדות פושעת בפרויקט סופר-פסיכוטי בעבודה
שגרם לי בין השאר להצמיח מיליון שערות לבנות, לרצות להפסיק לעבוד לנצח נצחים,
ולשאוף לישון שמונת-אלפים-שעות-וחמישים-וחמש-דקות-ברציפות-בדיוק
יצאתי קצת לחופש...







ולמרות שיש לי חשק בעיקר לעשות כלום ושום דבר בתקופה הקרובה
החלטתי להפציע לרגע עם קינוח קטן, 
בהשראת התאנים היפהפיות ששוטפות עכשיו את המדפים...

הקינוח מורכב מכמה הנאות קטנות שכרוכות להן יחד-
תחתית מפנקת של בצק סבלה עם אגוזי לוז
מלאה בנחת במרקחת תאנים בברנדי
ומעל הכל נחה בחגיגיות פנה קוטה שמנמנה מנומשת בגרגירי וניל,
ומעוטרת סביב בתאנים טריות
שלמען האמת מקנות לה לדעתי קצת מראה של ילד שעוטה זר פרחים ליום ההולדת...

קינוח טעים, מרשים ולא מסובך מדי להכנה- נשבעת!
בינתיים ומאחלת לכם חג שמח
ושיהיה רק מתוק על הנשמה!









להכנת הקינוח ניתן להשתמש בכל גודל של רינגים ותבניות שקעים שיש לכם בבית.
הקינוח יספיק לכ-10 טארטלטים של 6 ס"מ, 
או 5 טארטלטים שמנמנים של 10 ס"מ.

לפנה קוטות מתיקות מאוד עדינה,
ניתן להגדיל את כמות הסוכר לקבלת תוצאה מתוקה יותר לפי הטעם.

ניתן להכין את כל חלקי הקינוח מראש
אך כדאי להרכיב את הקינוח עצמו קרוב יחסית למועד ההגשה.






טארטלטים של תאנים ופנה קוטה מנומשת

החומרים:

לפנה קוטה וניל:
7 גרם (2 כפיות) ג'לטין
370 מ"ל (כוס וחצי) שמנת מתוקה
230 מ"ל (כוס פחות כף) חלב
50 גרם (רבע כוס) סוכר
גרגירים מ-1/2 מקל וניל, או כפית תמצית וניל משובחת

לקלתית אגוזי לוז:
130 גרם חמאה רכה
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
55 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר
40 גרם (חצי כוס פחות כף) אגוזי לוז טחונים
185 גרם (כוס ורבע פחות כף) קמח
קורט מלח
2 כפות מים קרים 

למרקחת תאנים בברנדי:
500 גרם תאנים
140 גרם (שלושת רבעי כוס פחות כף) סוכר
1 כפית תמצית וניל
סקוויז יפה של מיץ לימון
5 כפות ברנדי
1/3 כפית פקטין

לקישוט:
15 תאנים קטנות

אופן ההכנה:

לפנה קוטה וניל:
משרים את הג'לטין ב-2 כפות מים.
בסיר בינוני מחממים את השמנת עם החלב והסוכר, עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה.
מכבים את הלהבה.  ממיסים את הג'לטין ובוחשים אותו פנימה.
מוסיפים גם את גרגירי מקל הוניל או תמצית הוניל.
מחלקים את הפנה קוטה בעזרת מצקת לשקעים שבתבנית הסיליקון, ומעבירים להקפאה למשך הלילה.
בינתיים עוברים להכנת שאר חלקי הקינוח.

לקלתית אגוזי לוז:
בקערת מעבד מזון מעבדים את החמאה הרכה עם חלמון ותמצית וניל.
מוסיפים אבקת סוכר, אגוזי לוז טחונים, קמח ומלח ומעבדים יחד.
מוסיפים מעט מים קרים ומעבדים רק עד לקבלת בצק חלק.
מעבירים את הבצק להקפאה למשך שעה או שעתיים להתייצבות.
מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של כ-3 מ"מ, וקורצים ממנו עיגולים הגדולים במעט מגודל הרינגים.
מרפדים את הרינגים בבצק תוך יצירת דפנות נמוכות למדי,
מנקבים במזלג ומעבירים להקפאה למשך כשעה לפחות עד לילה.
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות,  
מכסים את הקלתיות בנייר אפייה או בניילון נצמד, ומניחים מעל משקולות אפייה או קטניות יבשות.
אופים את הקלתיות כך באפייה עיוורת במשך 15 דקות, מסירים בעדינות את משקולות האפייה,
ואופים באפייה רגילה 10 דקות נוספות עד שהקלתיות מקבלות צבע זהוב יפה. מצננים.

למרקחת תאנים בברנדי: 
שוטפים את התאנים ופורסים אותן לפרוסות.
מעבירים לסיר, מוסיפים סוכר, ונותנים לתאנים לשבת לשכשך בסוכר ולהגיר נוזלים לכמה שעות.
מעבירים את הסיר לכיריים ומבשלים תוך עירבוב לעיתים, עד שהסוכר נמס.
מוסיפים את שאר החומרים, מביאים לרתיחה ומוסיפים לבשל על להבה בינונית-גבוהה תוך בעבוע,
עירבוב ומעיכה קלה של התאנים למשך כ-15 דקות, והסרת קצף שנוצר מעל בעת הבישול. 
מצננים היטב.

להרכבה:
משטחים על תחתית כל קלתית כמה כפות מן המרקחת.
מחלצים את הפנה קוטות מהתבנית, ומניחים בעדינות בכל קלתית חצי כדור של פנה קוטה.
פורסים את התאנים הטריות לרבעים, (או לשישיות/שמיניות אם מדובר בתאנים לא ממש קטנות).
מברישים את התאנים קלות בשאריות המרקחת, ומסדרים אותן בעדינות סביב לכל טארט.
חשוב לתת לקינוח להפשיר מעט בטמפרטורת החדר לפני ההגשה. בתיאבון!









30 comments:

  1. מדהימה מדהימה מדהימה!!!!!! איזה כיף שחזרת :)

    נשיקות!

    השבמחק
  2. תודה :)
    "חזרת" זו הגדרה גדולה מדי
    אני לא בנאדם של מחוייבויות
    בואי נלך על באתי לביקור P:
    נשיקותתתת

    השבמחק
  3. אנונימי15/9/13 20:59

    מקסים
    מחכה להרבה ביקוריP

    השבמחק
  4. איזה קינוח חגיגי :-)
    אבל למה כל כך מאוחר?! השנה קטפתי מהעץ שלי המוווון תאנים ואת אפילו לא מתארת לך כמה מהן נרקבו לי במקרר מרוב שכבר לא יכולנו לאכול אותן... לפני שנה בישלתי מהן ריבה אבל לא אהבתי, נראה לי שהקינוח שלך היה מסדר לי יופי את כל הכמות. טוב, אשמור את המתכון לשנה הבאה :-)

    וכן, איזה כיף לראות אותך שוב!! טוב שנזכרת בנו ;-)
    גם אני בשמחה הייתי מקבלת את כל כמות שעות השינה שרשמת. אם רק אפשר היה לבקש שעות שינה כמתנה ליולדת אז הייתי מבקשת מכל אחד לפחות שעה, אז הייתי מסודרת די טוב ;-)

    מאחלת לך שנה נפלאה וגמר חתימה טובה! ותחזרי כבר מהר עם הביצועים המושלמים שלך!! מחכה לשובך המלא ולא רק להצצה זריזה :-)

    נטי

    השבמחק
  5. I love Chinese recipes this blog i book marking now for daily visits and learn from this blog about recipes,

    השבמחק
  6. מגי גליקר16/9/13 14:33

    מסכימה עם נטלי - מדהימה! הקינוח שלך נראה משגע ובכלל, כיף לראות שאת פה והעיקר שאת בסדר וזוכרת שיש לך בלוג :-)

    שנה טובה,

    מגי

    השבמחק
  7. מיכל וולף16/9/13 15:02

    במקרה שלך האיכות מפצה בגדול על הכמות

    שתהיה שנה של בריאות אהבה ואושר

    מיכל

    השבמחק
  8. הפוסטים שלך תמיד מרגשים אותי... התמונות... הכתיבה. איזה כיף.
    לגבי המתכון מאוד, אהבתי מאוד, בייחוד כשיש ברשותי מרקחת תאנים הום מייד מאת אבא (בלי ברנדי אומנם).
    שנה טובה ודש חמה בחזרה.

    השבמחק
  9. טוב לראות שאת עדיין חיה ובועטת ובאה לבקר אותנו מפעם לפעם, ולא אני לא שכחתי אותך ואין סכוי רב שזה יקרה עם כאלה דברים מדהימים שיש בבלוג שלך

    השבמחק
  10. תודה למבקרים ולמגיבים!
    כיף לדעת שעדיין נשארו לי קוראים :)
    מקווה בתקופה הקרובה לחזור קצת לסורי, לפחות עד לפרוייקט העמוס הבא...
    ובינתיים מאחלת לכולם שנה טובה ומתוקההההה!
    מלאה בתאנים בשלות, ובפנה קוטות מעופפות P:

    וליולדת הטרייה נטי, חייבת התייחסות אישית-
    מזל טובבבבבבב יקירתי!
    מקווה ששלומך טוב ואת מתאקלמת בנחת עם התינוק החדש,
    מתנה נהדרת במיוחד לתקופת החגים :) שנה טובה

    השבמחק
  11. ברוכה השבה!!
    קינוח מאד מיוחד ומאד מרשים, וכרגיל עשוי בצורה מאד מקצועית :)
    כמוך - גם אני אוהבת מאד תאנים
    מאחלת לך חג שמח!!

    השבמחק
  12. שלום התגעגענו
    כרגיל מעלף
    רק תמשיכי לכתוב לנו


    השבמחק
  13. וואו! נראה מעולה!
    הצילומים מרהיבים (במיוחד התמונה השנייה, אחת היפות שראיתי).
    השילוב של הבצק הפריך, המרקחת, הפנה קוטה והתאנים נראה מושלם. לגמרי עושה חשק לנעוץ כפית ולזלול.
    חג שמח ושנה טובה ונהדרת יקירתי, מצפה לראות עוד פוסטים יפים כאלו.

    השבמחק
  14. אנונימי20/9/14 11:47

    שמי עדיאור, ואני חייבת לומר שאני מתמוגגת מהמתכונים שלך!!
    שאלה קטנה לי אליך: אני לא חובבת ברנדי. האם אפשר להשתמש בפידג'לינג (ליקר תאנים ) במקום?

    השבמחק
  15. היי עדיאור
    נעים להכיר ותודה על המחמאה :)

    אין בעיה להשתמש גם בפיג'לינג,
    ואם לא רוצים להרגיש את האלכוהוליות בכלל אפשר גם לוותר לגמרי.
    בהצלחה וחג שמח!

    השבמחק
  16. היי! נראה מושלם ולגמרי עונה על הצורך לקינוח ערב ראש השנה שאני מחפשת. מה דעתך על להכין את זה בגרסה של עוגה אחת גדולה? איי לי את כל הרינגים האישיים והכיפות ומנסה להימנע מהקניה כרגע אם אפשרי. אם כן באילו כלים? באיזה קוטר הסבלה, והפנה קוטה? אפשר לדעתך בקערת אלומיניום עגולה? תודה רבה רבה! זה מקסים

    השבמחק
  17. היי ענבר!
    אפשרי להכין גם בתבנית גדולה,
    תבנית 24 ס"מ תעשה את העבודה מבחינת הקלתית.
    לגבי המלית הייתי מוותרת על התעסקויות בקערות,
    ומכינה את הפנה קוטה בתבנית רגילה, שתהיה קטנה במעט מתבנית הטארט,
    בסביבות 20-22 ס"מ כזה, מניחחה במרכז ומסדרת את התאנים מסביב.
    אגב הייתי מוסיפה עוד כמה גרמים לייצוב טוב יותר כדי שיהיה קל יותר לפרוס.
    בהצלחה ושנה טובה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה על התשובה המהירה!
      שנה טובה!!!

      מחק
  18. ראיתי עכשיו שהחסרתי מילה :)
    אז אם לא היה ברור הכמה ג'רמים בודדים להוספה הכוונה לג'לטין

    השבמחק
    תשובות
    1. אה באמת לא שמתי לב. במקום 7 10 נשמע לך סבבה? או יותר?

      מחק
  19. כן, נשמע סבבה :)
    שנה טובה

    השבמחק
  20. היי!
    על איזה פרי היית ממליצה להחליף בתאנים בעונה זו?
    את חושבת שהפנה קוטה תצא טוב עם חלב אורז או שקדים?
    תודה!

    השבמחק
  21. היי טל!
    אני הייתי משתמשת באגסים, ומתבלת בקצת קינמון ותבלינים מחממים.
    מניחה שיצטרכו בישול ארוך יותר מהתאנים, לבשל עד ריכוך מספק.
    לקינוח הרפתקני יותר אפשר גם להכין עם גויאבות :)

    בתור מכורה קשות לחלב פרה, מודה בבורותי שאפילו לא יצא לי לטעום חלב אורז או שקדים,
    אבל מבחינה טכנית לגמרי אפשרי להמיר את כמות החלב במתכון באחד מהם,
    זה לגמרי עניין של טעם אישי.

    השבמחק
  22. נשמע מעולה עם אגסים!
    איך אוכל לקשט איתם?
    תודה על העזרה
    טל

    השבמחק
  23. אני הייתי יוצרת פשוט קוביות קטנות ומקפיצה אותן בחמאה וסוכר לריכוך.
    אפשר להוסיף מעט וניל או קינמון לתוספת טעם.
    בשמחה ובהצלחה :)

    השבמחק
  24. היי!
    בשלב מרקחת התאנים, פורסים אותן עם או בלי הקליפה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי דיתה!
      אני הכנתי מבלי לקלף, ממילא לא מרגישים את הקליפה.
      בהצלחה :)

      מחק
  25. מעולה. תודה (:

    השבמחק
  26. היי,
    אם אין לי פקטין יש פיתרון אחר?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי דודו
      לא, יש צורך בפקטין להסמכת ריבות.
      אפשר לרכוש בכל חנות מתמחה למוצרי אפייה

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...