יום שישי, 4 באוקטובר 2013

הפינה הפשוטה - עוגת נענע מרוקאית עם קראסט של שקדים ודבש





היוש!
הפעם החלטתי לבוא אליכם בפשוט.
אני מניחה שבסך הכל אתם מסמפטים אותי,
ובאהבה כמו באהבה ידוע שהכי חשוב לקבל את האדם כמו שהוא,
אבל בכל זאת אני יודעת שרובכם בסתר לבכם (או לחילופין בפומבי לגמרי, שחור על גבי בלוג)
רק מחכים לרגע שבו אפרסם מתכונים קצת יותר פשוטים...

אז למען האמת, את התודה האמיתית לפוסט הטעים הזה אתם חייבים לאמא שלי
שקינוחים עם מיליון שכבות, עתירים בסוכר ושומן (יאמממ) פחות עושים לה את זה...
והכי מגניב אותה בסוף ארוחה גדולה זה לאכול עוגה יבשה ליד התה.

חס וחלילה לא קינוח.
כי קינוח זה משמין.
ומתוק מדי.
ובכלל לאבא יש כולסטרול. 
אז מי צריך את כל המתוקים האלה בכלל?!

אז נכנעתי. עוגה בחושה it is
אבל אם כבר אם אני אשתעמם ממהלך האפייה, אז לפחות שיהיה בסטייל
עם עוגת תה מרוקאית, המבוססת על מתכון שפורסם במגזין cuisine,
ספוגה בסירופ מטריף של נענע שנותן לה טעם ממכר ולחות מענגת
ואם זה לא מספיק, בשביל ה- finesse תקבלו גם קראסט של פרוסות שקדים בדבש
שעוטפות את כל הרכות הזאת בקראנץ' מתפצפץ...

העוגה מתקבלת גבוהה מאודדדד, אך עם זאת כבדה ודחוסה מאוד ועשירה בטעמים,
הקוקוס מעניק לה מרקם גרגירי ועשיר המזכיר מאוד עוגת סולת.
אותי שילוב הטעמים והמרקמים הזה הדליק לגמרי,
לחובבי עוגות הסולת ולחובבי המנטה צפויה פה התאהבות מנגיסה ראשונה...!













הכי כדאי להגיש את העוגה ביום ההכנה, כשהיא ריחנית ורכה, וטעם הנענע דומיננטי ומגניב לגמרי.
לעומת זאת, בעלי ששונא מנטה אהב אותה יותר למחר היום, כשטעם הנענע היה עדין יותר, 
אבל אם אתם באמת מבינים עניין, אני מציעה לכם שלא להקשיב לו P:

במקור העוגה מיועדת להכנה בתבנית 20,
אני הכנתי אותה בתבנית 22 והיא יצאה פשוט ענקיתתת, אפשר בהחלט להכין אותה אפילו בתבנית 24.

מי שאינו חובב קוקוס, יכול גם להמיר אותו בכמות שווה של שקדים טחונים.







עוגת נענע מרוקאית עם קראסט של שקדים ודבש


החומרים:

לסירופ נענע:
180 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר
200 מ"ל (3/4 כוס ועוד כף) מים
1/2 1 כוסות נענע קצוצה ממש ממש גס
(אפשר להשתמש בצרור ולהשאיר מעט לעוגה עצמה)

לעוגה:
180 גרם חמאה רכה
180 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר
כף נענע קצוצה דק
6 ביצים, טרופות
220 גרם (2 כוסות) קוקוס
220 גרם (כוס וחצי ועוד כף) קמח תופח
100 מ"ל (חצי גביע) יוגורט
1 כפית תמצית וניל

לציפוי שקדים בדבש:
60 גרם חמאה
150 גרם (חצי כוס פחות כף) דבש
150 גרם (כוס וחצי) שקדים פרוסים
קורט מלח

כלים:
תבנית 20 ס"מ (לעוגת מפלצת גבוהה בטירוף)
או תבנית 22-24 ס"מ (לעוגה גבוהה מאוד)

אופן ההכנה:

לסירופ נענע:
שמים בסיר קטן את הסוכר והמים, ומבשלים עד שהסוכר נמס.
מוסיפים את הנענע, מביאים את התערובת לרתיחה ומבשלים לעוד דקותיים.
משאירים את הסירופ להצטנן ולספוג טעמים עד לשימוש.

לעוגה:
מחממים תנור לחום בינוני-נמוך 150 מעלות.
מרפדים את התבנית בנייר אפייה, כך שמגיע כמה ס"מ מעל גובה הדפנות ומאשר לעוגה לתפוח יפה לגובה.
בקערת מערבל חשמלי מקציפים את החמאה עם הסוכר והנענע הקצוצה לקציפה רכה ומנוקדת בירוק.
חשוב שלא להקציף באינטנסיביות לקציפה אוורירית מאוד, מאחר ואנו רוצים שהעוגה תהיה דחוסה למדי.
מוסיפים לסירוגין כמויות קטנות של הביצים, הקוקוס, הקמח והיוגורט,
בכל פעם קצת, מערבבים לאחר כל תוספת, לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.
משטחים את התערובת בתבנית ואופים במשך כ-70 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. 
מסירים את העוגה מהתנור ומצננים בתבנית במשך 5 דקות. 
מנקבים את העוגה היטב בעזרת קיסם, כ-60-70 חורים על מנת שתוכל לספוג היטב את הסירופ-
תרגישו חופשי להתפרע ואל תהיו מוטרדים מהמראה, ממילא היא תצופה בשקדים הפרוסים ממש עוד מעט.

מניחים מסננת מעל לקערה קטנה, ויוצקים לתוכה את סירופ הנענע כדי לסנן מתוכו את הנענע.
מועכים בעזרת כף את העלים שנותרו במסננת בסוף התהליך כדי שיגירו נוזלים.
מטפטפים את סירופ הנענע על העוגה, כף אחרי כף עד לספיגה מלאה.

לציפוי שקדים בדבש:
מחממים שוב את התנור, הפעם לחום בינוני-גבוה 200 מעלות.
שמים בסיר קטן את החמאה והדבש, ומבשלים יחד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים שקדים פרוסים וקורט מלח ומערבבים.
מבשלים לעוד כדקותיים כך שהתערובת מסמיכה קלות, ומסירים מהאש.
מעבירים כפות גדושות מהתערובת אל פני העוגה, משטחים ומהדקים אותם לשכבה כמה שיותר אחידה.
משיבים את העוגה לתנור ואופים במשך כ-10 דקות, עד שהציפוי מקבל גוון ענברי-קרמלי.
חשוב מאוד לפטרל ליד התנור לקראת סוף האפייה, ולוודא שהציפוי לא נחרך יתר על המידה.
מסירים את העוגה מהתנור, ומניחים לצינון למשך חצי שעה. 

21 תגובות:

  1. עיבל היקרה, גם עוגה "פשוטה" אצלך ניראה כל כך יפה. אני אוהבת את התיאור שלך של העוגה, תפקיד הסולת, הגובה, הדחיסות, הניחוח...את מעבירה כל כך יפה את הטעמים.

    בע"ה עוד השבוע אכין אותה. אספר לך.

    השבמחק
  2. טל חביב משיח6/10/13 07:24

    נראה פשוט ונפלא!! אין מצב שאני לא מנסה!

    השבמחק
  3. מגי גליקר6/10/13 11:43

    אצלך, גם אם היית מכינה פיתה, היא הייתה נראית כמו מלכת יופי.
    העוגה נראית יפייפיה ומאוד מיוחדת, אין ספק שטעם הנענע מוסיף המון.

    שבוע טוב,

    מגי

    השבמחק
  4. אנונימי7/10/13 09:14

    נראה מעולה ופשוט
    אבל לשונאי הנענע...במה להחליף אותה?
    רעיונות?

    השבמחק
  5. גם אם אני אוהבת להכין עוגות מורכבות, אני אוהבת יותר לאכול עוגות בחושות :)
    העוגה ניראית נפלאה!!
    אף פעם לא אכלתי עוגה עם נענע וזה בהחלט מוצא חן בעיני מאדדדדדד(רק שאת המילה קוקוס אסור אפילו להזכיר אצלי במשפחה...)

    השבמחק
  6. באהבה כמו באהבה השמחה באה קודם כל רק מעצם העובדה של הביחד! אז ברוך שובך מותק באמת התגעגעתי. ועוגות פשוטות עם טעם נפלא תמיד עושות את העבודה מבחינתי. יופי של עוגה!

    שבת שלום,

    דגנית

    השבמחק
  7. תודה למגיבים ושמחה שאהבתם, עוגה פשוטה אך בהחלט שווה!

    לאנונימי לגבי הנענע-
    אפשר פשוט לוותר על הנענע ולהספיק את העוגה בסירופ סוכר רגיל,
    עם קצת מי ורדים או מי זהר לפי הטעם בנוסח עוגות הסולת.
    (וסליחה על האיחור בתגובה, לא הייתי בארץ)

    השבמחק
  8. חמוטל21/10/13 18:36

    היי ענבל!
    העוגה מקסימה!
    האם אפשר לעשות את ציפוי השקדים לסתם עוגה בחושה שעשיתי בטעם קינמון?
    האם חייבים להחזיר לתנור?
    (העוגה שלי על בסיס ביצים מוקצפות וגבינה לבנה)

    השבמחק
  9. היי חמוטל
    בהחלט ניתן להשאיל את ציפוי השקדים לכל עוגה שרוצים.
    עקרונית אכן יש צורך להשיב את העוגה לתנור בתום הציפוי,
    מאחר והציפוי צריך להתקרמל כדי לקבל מרקם קראנצ'י, וכדי להתייצב ולהיצמד לעוגה.
    יש לצקת את הציפוי על העוגה כעשר דקות לפני סיום האפייה שלה,
    ולאפות יחד עד שהציפוי מקורמל והעוגה מוכנה.

    אולם- במידה ואת רוצה לצפות עוגה קיימת שכבר מוכנה מראש,
    אפייה נוספת עלולה לייבש את העוגה.
    במקרה כזה ניתן לנסות ולבשל את תערובת הדבש לזמן ארוך יותר,
    כך שתהליך הקירמול יתרחש כבר בתוך הסיר, ואז לצקת את הציפוי כמו שהוא על העוגה.
    מניחה שהתוצאה שתתקבל תהיה פחות קראנצ'ית ויותר צ'ואית, אבל הויזואליה תהיה דומה,
    יכול להיות שזה דוקוא יתאים לעוגה. לשיקולך.
    בהצלחה

    השבמחק
  10. למה... למה... למה? למה רק תמונה אחת?! זה עונש? לא מקובל ;-)

    זה נראה יפהיפה ובטח גם טעים לא פחות. אם כי עוגות קוקוס זה "לא פרוסת העוגה שלי", אבל אם תגידי שהקוקוס כמעט לא מורגש, אני אנסה אותה, כי סירופ נענע מאוד מאוד מדבר אלי ומגרה את בלוטות הטעם שלי. או שאולי אפשר להחליף אותו במשהו... נגיד בשקדים טחונים?

    תודה על המתכון!
    שיהיה המשך יום נעים ושבת שלום,
    נטי

    השבמחק
  11. אני מודה שבימים אלה אני עסוקה בלהיות גמורה מעייפות ולנוח
    ולכן השיקול היה לגרד את עצמי מהספה בשביל לצלם תמונה אחת,
    או לא לצלם בכלל P:
    שמחה שאהבת את העוגה, היא יופי של עוגה לדעתי- עשירה, רכה וממכרת...
    וגם אותי סירופ הנענע הדליק לגמרי :)
    לדעתי בהחלט אפשרי להמיר את הקוקוס בשקדים טחונים
    או להמיר מחצית מכמות הקוקוס בסולת.
    ד"ששששש

    השבמחק
  12. אנונימי25/11/13 09:51

    האם אפשר לעשות את ציפוי השקדים למחרת האפיה או שעדיף מייד בסיומה?

    השבמחק
  13. כדאי לעשות זאת כשהעוגה עדיין חמה.
    בהצלחה

    השבמחק
  14. אנונימי25/11/13 13:53

    האם אפשר לעשות את הציפוי על עוגת תפוזים ושקדים?

    השבמחק
  15. בהחלט אפשרי, הציפוי הזה יכול לעזור לכל עוגה בחושה להיות קצת יותר חגיגית,
    ולעוגת תפוזים ושקדים ספציפית הטעם גם מאוד יתאים.
    רק לקחת בחשבון שהציפוי מוסיף איתו גם קצת מתיקות נוספת לעוגה.
    בהצלחה

    השבמחק
  16. היי...

    אשמח לדעת כיצד אני הופכת את העוגה לפרווה...

    השבמחק
  17. היי טל
    עבור גירסת פרווה ניתן להשתמש במרגרינה או במחמאה במקום כמות החמאה,
    ואת היוגורט להמיר בחלב סויה.
    בהצלחה וסופשבוע מעולה

    השבמחק
  18. היי
    האם אפשר להקפיא ולהפשיר את העוגה?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי טל
      בהחלט אפשרי!
      בהצלחה

      מחק
  19. אנונימי17/8/16 16:06

    היי
    יש אפשרות להחליף את הנענע בלואיזה (יש לי שיח ענק...)
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      איזה כיף שיח פרטי של לואיזה טרייה :)
      לא ניסיתי בעצמי אבל נשמע לי אפשרי לגמרי

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...