יום שני, 13 בינואר 2014

העוגייה שהתחפשה




אומרים ש-"אישה נאה, דירה נאה וכלים נאים מרחיבים דעתו של אדם"
וכך גם באוכל-
כולנו הרי אוהבים לאכול גם עם העיניים!
וזה תענוג כפול ומכופל לאכול מנה שהיא יפהפיה למראה,
וגם מתגלה כמאוד טעימה...

העוגיות החמודות הללו מגשימות בקלות את שני התנאים,

והן טעימות לפחות כמו שהן יפות!

הכירו את הנשנוש המושלם לחורף הקרוב-

עוגיות שקדים רכות ומתובלות,
שהתחפשו ל...אגסים!






פרט למראה הסופר-חמוד שלהן
המיוחד באמת בעוגיות המתוקות האלה הוא הבצק המעולה,
שהוא גם מיוחד וטעים מאוד,
וגם אינו מכיל שום תוספת של חמאה או שמן.

העוגיות עשויות מבצק של שקדים טחונים וקצת סולת,

עם ניחוח תפוזי קל שמתקבל על ידי קליפת תפוז מגוררת.
בתום האפייה, העוגיות מגולגלות בהרבה אבקת סוכר מתובלת בקינמון ומעט ציפורן
תבלינים מחממים שמוסיפים ארומטיות כיפית, וצובעים את האגסים בגוון ספק מושלג- ספק שזוף.




התוצאה הסופית היא עוגות קטנות ועשירות,
קצת פריכות מבחוץ, 
ודחוסות ורכות מבפנים, 

בטעם עשיר ועם ארומה נהדרת של תבלינים.

עוגיות מושלמות ליד התה, 

שנשארות לחות לאורך זמן ומחזיקות מעמד בחורף כמעט עד שבוע ימים,
ולא פחות חשוב- הן כמובן חמודותתתת בטירוףףףף!









למי שלא אוהב את העוגיות שלו מתובלות מאוד,
יכול להשמיט חלק מכמות התבלינים מציפוי אבקת הסוכר, 
או אפילו לצפות את העוגיות באבקת סוכר בלבד, הן יהיו טעימות גם כך.

ולמי שממש מתחשק לזלול את העוגיות הללו, אבל אין לו סבלנות להשקיע בעיצוב,
יכול כמובן להכין מהבצק עוגיות עגולות ורגילות, הן יהיו טעימות באותה המידה :)




עוגיות שקדים רכות

מעוצבות בצורת אגסים


החומרים לכ-24 עוגיות אגסים:
400 גרם שקדים טחונים (ללא קליפה)
200 גרם (כוס) סולת
90 גרם (2/3 כוס) קורנפלור
230 גרם (כוס ועוד 3 כפות) סוכר
קליפה מגוררת מתפוז שלם
4 חלבונים
מעט תמצית מי זהר (לא חובה)

לציפוי:
100 גרם אבקת סוכר
כפית וחצי קינמון טחון
1/4 כפית ציפורן טחון

לעיטור:
מסמרי ציפורן

אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים שקדים טחונים עם סולת, קורנפלור, סוכר וקליפת תפוז מגוררת.
יוצרים גומה במרכז התערובת, ויוצקים פנימה את החלבונים ומעט תמצית מי זהר לפי הטעם.
מערבבים קלות, ומתחילים ללוש היטב בעזרת הידיים, תוך כדי מעיכת הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
בתחילת הלישה התערובת יבשה ופירורית ונראה כאילו חסרים בה נוזלים,
אך לאט לאט תוך כדי לישה היא מתאחדת. מניחים לבצק לנוח בטמפרטורת החדר במשך חצי שעה.

כעת הגיעה שעת היצירה-
בעזרת ידיים משומנות מעצבים מהבצק אגסים בגודל הרצוי, עם בסיס עגול ושמנמן, וחלק עליון דק יותר.
חשוב לעצב את האגסים בצורה נאה, מאחר והם שומרים על צורתם גם בתום האפייה.
(העיצוב לא צריך להיות סימטרי ומושלם, להיפך- אגסים נראים ריאליסטיים יותר כשיש בהם פינות מעוקלות ולא סימטריות).
נועצים בכל אגס מסמר ציפורן, כשצידו הרחב של המסמר נעוץ בראש העוגייה ומדמה את גבעול האגס.
מעבירים להקפאה  או קירור למשך שעה.

מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, ואופים את העוגיות במשך כ-14-18 דקות, בהתאם לגודל העוגיות,
עד שהעוגיות קצת מזהיבות, ומפיצות ריח עוגייתי נעים.
נותנים לעוגיות להצטנן לכמה דקות עד שמתייצבות והופכות פחות רכות למגע.

מנפים את אבקת הסוכר לקערה קטנה, ומערבבים לתוכה את הקינמון והציפורן הטחון לקבלת אבקת סוכר מתובלת וטעימה.
מניחים כל עוגייה בתורה בקערה בעודן עדיין חמימות, מפזרים עליה את אבקת הסוכר המתובלת,
ומגלגלים קלות להידוק, כך שהעוגיות מצופות לגמרי באבקת הסוכר.
מניחים לעוגיות להצטנן ולאבקת הסוכר להיספג ולצבוע אותן בשיזוף קל.

לאחר שהצטננו מגלגלים את העוגיות באבקת הסוכר בשנית, וזוללים עם כוס תה טובה.
באותו היום העוגיות עדיין עם מרקם פריך יותר, למחרת הן מתרככות וסופגות טעמים.

מי שרוצה לעטר את האגסים בעלים טריים, יכול ליצור בעוגיות חור קטן בעזרת קיסם סמוך למסמר הציפורן,
ולנעוץ בתוכו את קצה העלה (קל יותר לעשות זאת כשהעוגיות עדיין חמות).





28 תגובות:

  1. א-ד-י-ר!!! נראות סופר-טעימות והתמונות הרגו אותי.

    נטלי

    השבמחק
  2. את נהדרת את! כל כך כיף שאת מעלה מלא פוסטים ::))

    השבמחק
  3. מקסים! ינוסו בקרוב!

    השבמחק
  4. חנה'לה אופה קטנה13/1/14 14:33

    חמוווווווווווווווד!

    השבמחק
  5. אוי, איזה מתוקות!! :)

    השבמחק
  6. את כל פעם מחדש מפתיעה בגדול ..
    שולחת לך חיבוק ענק חמודה.

    השבמחק
  7. ג'ודי "הלוחשת לאוכל"13/1/14 18:58

    מהמם!! ואני מתה על שקדים, מרציפן.....נראה טעים בטירוף ועל היופי בכלל אין מה לומר.....

    השבמחק
  8. זה נראה כל כך יפה וכל כך מגרה...
    בכלל עוגיות זו החולשה שלי, ועוגיות שלך על אחת כמה וכמה...

    השבמחק
  9. קינוחים בצורת פירות זה אדיר!
    כמו האפרסק ההוא שהוא עוגה!
    גאונית!

    השבמחק
  10. WOW...איזה רעיון מהמם וטעים :)
    תמיד מגניב פה!!

    השבמחק
  11. מדהים כמו תמיד, ואני מתגעגעת, אי אפשר פוסטים לעיתים קצת יותר קרובות?

    השבמחק
  12. שירית דביר15/1/14 11:32

    אמאלללללללללללללללללללללללללללללא,אחותייייייייייייייייייייייייייייי,למות ממך!!!!!!!!!!!!!!!!
    וואי.....זה מדהים ברמות,אצרף אותם לאפרסקים המדהימים שלך בקרוב!!!!
    פשוט מעלף אין מילים

    השבמחק
  13. וואו! נראה יפיפה, ושילוב הטעמים מטריף לחלוטין!

    השבמחק
  14. רעיון מגניב וביצוע יפהפה
    הכנתי משהו דומה עם תפוחים, אבל אני רוצה לנסות את הבצק שלך.
    ט"ו בשבט שמח :)

    השבמחק
  15. שירית דביר17/1/14 14:15

    היי פיה,רציתי לשאול מה תורמת שעת ההקפאה לעוגיה?פשוט הכנתי ודילגתי על השלב הזה בטעות :(

    השבמחק
  16. תודה לכולם על התגובות החמות
    ושווה לנסות, אלו עוגיות טעימות וסופר–חמודות!

    שיריתה-
    מה שלומך יקירתי?
    אני הקפאתי את הבצק ליתר ביטחון כדי לוודא שישמור על צורת האגסים היפה באפייה,
    אבל לדעתי זה לא קריטי ואפשר גם בלי, במיוחד בחורף
    בהצלחה :)

    השבמחק
  17. טוב זה מעלףףףףףף איזה עוגיות מדליקות!!! אהבתי את המראה. הטעם בוודאי מדהים.

    השבמחק
  18. וואי זה אפילו בפנים נראה קצת כמו אגס. מהמם!

    השבמחק
  19. אנונימי4/3/14 18:37

    וואו נראים מדהים. כשרונית שכמותך. האם מדובר בשקדים קלופים או בשקדים עם הקליפה טחונים. אני מאוד רוצה להכין. תודה

    השבמחק
  20. מדובר בשקדים קלופים וטחונים,
    לא בשקדים עם הקליפה.
    שיהיה בהצלחה, אני מתה על העוגיות האלה :)
    מקווה שיאהבו אצלך

    השבמחק
  21. אנונימי7/3/14 14:02

    תודה יקירתי, ינוסה בהחלט לפורים. סליחה שאני שוב שואלת האם לדעתך אני יכולה לקחת שקדים, לחלוט אותם במים, לקלף, להשאיר לייבוש ואז לטחון היטב??? או שמא לקנות שקדים טחונים בלי קליפה...????

    תודה ושבת קסומה לך, אישה מדהימה שכמותך

    השבמחק
  22. מודה שאף פעם לא הלבנתי שקדים בעצמי,
    נשמע כמו הרבה עבודה :)
    אבל אם התוצאה המתקבלת יוצאת זהה לשקדים טחונים אין בעיה.
    שבת נעימה גם לך! :)

    השבמחק
  23. אנונימי10/3/14 18:14

    את בעצם מדברת על אבקת שקדים??? או על שקדים קלופים טחונים היטב???? אני פשוט רוצה להכין מבלי לפשל חלילה, וסליחה שאני מטרידה יקירתי...

    :-)

    השבמחק
  24. אני השתמשתי בשקדים טחונים קנויים.
    אבקת שקדים היא פשוט שקדים טחונים דק יותר,
    אם זה מה שיש בהישג יד אפשר להשתמש גם בזה, כמעט אותו הדבר.

    השבמחק
  25. שנה עברה ורק עכשיו אני רואה את המתכון הזה??
    תקשיבי, זה נראה ונשמע מדהים ביותר! הבצק נשמע לי כל כך מעניין שיש לי חשק כבר עכשיו לרוץ ולהכין (ויש לי את כל החומרים בהישג יד...). אבל אחכה כמה ימים ששלווש יכין יחד איתי. בלי חמאה... בלי חמאה... בלי חמאה... אני צריכה לכתוב את זה איזה 100 פעמים כדי להאמין שזה באמת כך ;-) פשוט אליפות!
    תודה על המתכון יקירתי ♥

    השבמחק
  26. באמת חוסר אחריות מצידך,
    אבל בגלל הילדים יש לך נסיבות מקלות ;)

    בלי חמאה בלי חמאה, נשבעת!
    מקווה שתאהבו :)

    השבמחק
  27. היי האם אפשר להחליף את הביצים במשהו אחר?
    לכמה עוגיות מספיק המתכון?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      יש צורך בחלבונים עבור המתכון, לא בקיאה בתחליפים טבעוניים.
      המתכון יוצר 24 עוגיות גדולות מאוד, אפשר להכין פחות או יותר בהתאם לגודל אותו מעצבים
      בהצלחה

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...