יום חמישי, 18 בספטמבר 2014

קוביות קרם פקאן, קצפת קרמל ותאנים



  

אחרי קינוח השכבות המורכב בפוסט האחרון,
חולקת אתכם הפעם עוגה הרבה יותר פשוטה להכנה,
אבל סופרררר טעימה באותה המידה.

הנשנוש הנוכחי קיבל השראה מתמונה של עוגה בה נתקלתי בשוטטות ארעית ברשת-
היא היתה יפה, וגם נראתה סופר טעימה,
חגיגית והכי מתאימה לתקופה זו בשנה,
כשהתאנים הבשלות גודשות את המדפים בהנאה

בסמוך לתמונה התווסף גם התיאור להרכב העוגה-
קרם פקאן, קרם וניל, תאנים טריות וג'לי רימונים.

אבל אני שמעתי רק-
ניאממממ!






חיש קל כתבתי מתכון שהוא הגירסה שלי לעוגה שבתמונה, 
והתוצאה היתה ממש טעימה!

בנזוגי כל כך אהב את העוגה שהתקבלה,
שאפילו הכתיר אותה כאחת מחמש העוגות הכי טובות שהוכנו אצלנו בבית





העוגה מורכבת מבסיס עשיר, רך ופירורי,
שכבה שמנמנה של קרם פקאנים קלויים,
ומעל עיטור של קצפת קרמל-דבש, 
תאנים טריות, 
וקוביות ג'לי רימונים שמוסיפות חמצמצות וצבעוניות.

משהו בין עוגה לפאי,
קצת יבש וקצת קרמי,
פשוט אבל ממכר, לא מורכב להכנה,
ונפלא עם הקפה אחרי הארוחה.
שווה להרים את הכפפה!





  




את קוביות הג'לי הכנתי על בסיס של אגר אגר, חלופה צמחית לג'לטין,
שיצר מרקם מגניב ביותר לג'לי והרבההה יותר טעים-
פחות ג'לטיני מרגיז, ויותר עדין ונימוח, אבל למי שאין בהישג יד יכול להשתמש כמובן בג'לטין.

ניתן להמיר את מיץ הרימונים בג'לי לכל מיץ אחרי שרוצים-
למשל מיץ תפוחים או אגסים ודאי ישתלבו כאן נהדר.
אני השתמשתי במיץ רימונים-תפוחים, והג'לי יצא סופר טעים.

הדבר הכי חשוב בתהליך ההכנה, הוא שלא לאפות את העוגה יתר על המידה-
באפייה ארוכה מדי המלית תתייבש, ותתקבל סתם עוגה יבשה...

חוצמזה למי שאין סבלנות להתעסקויות עם קרמל, או שמכין את העוגה ברגע האחרון,
יכול גם להמיר את הקצפת בקצפת רגילה עם דבש ומעט וניל,
אבל מבטיחה לכם שהטירחה שווה-
זאת הקצפת הכי טעימה שאכלתם, באחריות!

מומלץ להכין את חלקי העוגה השונים יום קודם-
העוגה האפויה, ג'לי רימונים ושמנת-קרמל (לפני הקצפה),
ולמחרת להרכיב את המנה





קוביות קרם פקאן, קצפת קרמל ותאנים


החומרים:

לקצפת קרמל-דבש:
80 גרם (חצי כוס פחות 2 כפות) סוכר
18 מ"ל (כף וחצי) מים 
1 כף שטוחה דבש
250 מ"ל (גביע)שמנת מתוקה
1/2 כפית תמצית וניל

לקוביות ג'לי רימונים:
150 מ"ל (2/3 כוס פחות כף) מיץ רימונים
1.5 גר' אגר אגר (חצי כף), אפשר גם 5 גר' ג'לטין
20 גרם (כף וחצי) סוכר

לבצק ברטון:
225 גרם חמאה, רכה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
60 גרם (רבע כוס) סוכר חום כהה
4 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
280 גרם (2 כוסות) קמח
10 גרם (כף גדושה) אבקת אפייה 
קורט יפה של מלח

לקרם פקאן קלוי:
170 גרם (כוס ושלושת רבעי) אגוזי פקאן
130 גרם חמאה, מעט רכה
100 גרם (שקית) אבקת סוכר
½ כפית תמצית וניל
40 גרם (4 כפות) קמח
2 ביצים

לעיטור:
תאנים בשלות

כלים:
תבנית מלבנית 25x30 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה


אופן ההכנה:

לקצפת קרמל-דבש:
בסיר קטן מבשלים סוכר, מים ודבש לקבלת קרמל בהיר.
בינתיים מחממים את השמנת המתוקה, ומיד כשהסוכר הופך לקרמל,
יוצקים את השמנת המתוקה פנימה בזרם דק תוך עירבוב רצוף לתערובת חלקה.
מבשלים לעוד דקותיים ומכבים להבה. מוסיפים תמצית וניל, מצננים ומעבירים למקרר למשך הלילה.

לקוביות ג'לי רימונים:
יוצקים לסיר קטן את מיץ הרימונים. מוסיפים את האגר אגר ומניחים לשבת לחצי שעה.
(במידה ומשתמשים בג'לטין, משרים אותו במעט מים, ובתום בישול המיץ והסוכר, ממיסים ומוסיפים פנימה).
מוסיפים לסיר את הסוכר, מבשלים עד שהסוכר נמס ומתקבל נוזל חלק והתערובת כמעט מגיעה לרתיחה.
ממשיכים לבשל עוד דקותיים על להבה נמוכה, ומסירים מהכיריים. מצננים.
יוצקים את התערובת לכלי קטן או קופסה קטנטנה ושטוחה מרופדת בניילון נצמד
לקבלת שכבת ג'לי בגובה של ס"מ או ס"מ וחצי. מאפסנים במקרר לכמה שעות להתייצבות.
(אם אתם משתמשים באגר אגר אין לתת לו לשהות במקפיא, הוא רגיש לקור המופרז ומתפרק).

לבצק ברטון:
בקערת מערבל חשמלי, מקציפים היטב את החמאה ושני סוגי הסוכר לקציפה אוורירית.
מוסיפים את החלמונים בהדרגה ומקציפים. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים.
מנפים פנימה את יתרת החומרים היבשים- קמח, אבקת אפייה וקורט מלח,
ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקירור לכשעתיים לפחות.

לקרם פקאן קלוי:
קולים את הפקאנים במחבת חמה ללא שמן, עד שמתחילים להשחים ולהפיץ ניחוח אגוזי בבית.
טוחנים את האגוזים היטב עד לקבלת אבקה דקה ככל הניתן.
ניתן לטחון עם חלק מאבקת הסוכר כדי להקל על התהליך.
במעבד מזון מעבדים את החמאה עם אבקת הסוכר ותמצית הוניל לקרם חלק.
מוסיפים את הפקאנים הטחונים והקמח ומערבבים.
מוסיפים את הביצים ומערבבים לקרם חלק. מעבירים לקירור לשעה.

מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
מסירים את הבצק מקירור, לשים קלות, ומשטחים בתבנית לשכבה אחידה.
מעבירים להקפאה קצרה להתייצבות,
יוצקים מעל הבצק את מלית הפקאן ומשטחים לשכבה אחידה.
אופים במשך 25-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה בצדדים, אך עדיין בהירה ורכה יותר בפנים.
חשוב מאוד שלא לאפות א העוגה יתר על המידה, אחרת המלית תאפה יותר מדי,
ובמקום מלית של קרם, תתקבל סתם עוגה יבשה. מצננים לחלוטין.

להרכבה:
בקערת מערבל חשמלי מקציפים את השמנת הקרמלית היטב לקבלת קציפה יציבה,
ומעבירים לשקית זילוף עם פייה חלקה.
חותכים את ג'לי הרימונים בעזרת סכין חדה לקוביות קטנות בגודל של כס"מ.
שוטפים את התאנים ופורסים כל תאנה לשישיות או לרבעים.

כמה שעות לפני ההגשה מסירים את העוגה מהתבנית, חותכים את השוליים, ופורסים למלבנים ארוכים.
מזלפים על כל פרוסת עוגה בועות שמנמנות של קרם, מניחים עליה כמה תאנים, ומפזרים קוביות ג'לי.






47 תגובות:

  1. אין, פשוט אין!! תמונות משגעות!! 3>

    השבמחק
  2. טוב זה נשמע כמו הדבר הכי, אבל הכי - טעים בעולם!!
    יאללה תמשיכי לפנק אותנו בפוסטים <3
    שנה מעולללה

    השבמחק
  3. שאלה- הקרם קצפת מספיק יציב למילוי אקלרים? כי הוא נראה בתמונה טיפה נוזלי... אני רוצה להכין אקלרים במלית קצפת קרמל עם קוביות תפוחים מקורמלים בדבש וקוביות גלי...

    השבמחק
  4. אביגיל18/9/14 11:47

    מדהים! אבל יש לי 2 שאלות.
    1. איך מודדים 18 מ"ל מים?
    2. האם העוגה תשרוד נסיעה של שעה מחיפה לת"א?

    ושוב פעם, מדהים!

    השבמחק
  5. וואו! זה נראה פשוט מדהים, ושילוב הטעמים הורס!

    השבמחק
  6. מיטל-
    הקצפת קרמל יציבה בערך כמו קצפת רגילה,
    אולי נראה קצת נוזלי בגלל שהעוגה המסכנה הזיעה עד שצילמתי ;)
    לדעתי ישתלב מעולה במילוי של אקלרים,
    במיוחד עם התפוחים המקורמלים- היא טעימה בטירוף.
    אם רוצים אפשר לחזק במעט ג'לטין אבל לטעמי אין צורך.

    אביגיל-
    18 מ"ל מים הם 2 כפות, הוספתי גם בגוף המתכון
    (רגילה לעבוד עם משקל דיגיטלי, סורי)

    בנוגע לנסיעה במקרה יצא לי לערוך לזה טסט בשבת האחרונה, חחח
    אני נסעתי איתה 40 דקות והיא החזיקה יפה.
    פשוט שימי אותה כמה שעות בהקפאה לפני הנסיעה כדי שהקצפת תקבל בוסט של התייצבות,
    ואז היא תגיע בבטחה.
    אם רוצים אפשר גם לקחת את התאנים והג'לי בקופסה נפרדת ולהרכיב את הקינוח במקום.
    וחוצמזה- מתה על השם שלך!

    השבמחק
    תשובות
    1. אביגיל18/9/14 18:56

      תודה רבה! נראה לי שמצאתי את העוגה שאכין לחג... הולכת להורים של חבר שלי ובא לי להכין משהו מרשים וטעים באותה מידה...

      מחק
  7. מושלם, כן מושלם!

    שנה נהדרת מוכשרת שכמוך,

    מגי

    השבמחק
  8. שירית דביר18/9/14 16:14

    מושלםםםםםםםםםם 😙😙😙😙 שנה טובה ,מתוקה וטעימה...אין עליך אלופהההההה

    השבמחק
  9. שלמות!!! את מפתיעה כל פעם מחדש.

    השבמחק
  10. זה נראה יאמי בטירוף

    השבמחק
  11. אנונימי18/9/14 18:41

    היי
    האם עובר הקפאה ללא הקצפת כמובן
    או לחילופין כמה ימים מראש אפשר להכין את החלק היבש ועדיין יהיה טעים?

    השבמחק
  12. תודה למפרגנים
    ובהצלחה לכל מי שהולך לאפות ולהנות מהעוגה :)

    לאנונימי לגבי ההקפאה-
    מודה שאני אף פעם לא מקפיאה מאפים, ולכן קצת קשה לי לענות
    אבל לא חושבת שהייתי מקפיאה את העוגה.
    היא תעבור הקפאה, אבל בסיס הבצק יאבד קצת מהמרקם שלו וחבל.
    בנוגע להכנה מראש- אם רוצים שהיא תהיה בשיאה, כדאי להכין גג יומיים מראש.

    השבמחק
  13. אנונימי18/9/14 19:53

    תודה על התגובה המהירה

    השבמחק
  14. פשוט מאוהבת בכל דבר שאת מכינה! זה נראה ונשמע פשוט מושלם!
    התגעגעתי לפוסטים שלך...

    את חושבת שאפשר להכין את קוביות ג'לי הרימונים בלי סוכר? או עם סטיביה כממתיק?

    אם לא ציינתי מספיק, מאוהבתת!

    השבמחק
  15. היי דורין
    תודה על המילים היפות, הסמקתי :)

    בנוגע לג'לי-
    מאחר ומיץ הרימונים מתקתק מלכתחילה, אפשר להכין גם ללא סוכר,
    ולא רואה בעיה גם להשתמש במחליף סוכר לפי הטעם.
    בהצלחה וחג שמחחחח!

    השבמחק
  16. זה נראה כל כך כל כך טעים, והתמונות פשוט מושלמות!

    השבמחק
  17. מהמם! אני אפילו לא אוהב תאנים אבל הם נראים פה מושלמים.

    השבמחק
  18. איזה דבר מהמם זה! בא לי לנשק את המסך :)

    השבמחק
  19. מהממת!
    אני אסתפק רק בקוביית ג'לי רימון.
    זה נראה מושלם!
    שתהיה לך שנה מתוקה ומהממת כמוך :)

    השבמחק
  20. שנה טובה
    האם אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס? כדי שהמתכון יהיה פרווה

    השבמחק
  21. היי אתי-
    מודה ששמן קוקוס זה לא התחום שלי,
    אבל למיטב הבנתי הוא אמור להיות יופי של תחליף לחמאה.
    במקרה זה חשוב כמובן שלא לעבוד איתו כשהוא נוזלי.
    אם רוצים אפשר גם להשתמש במחמאה כתחליף.
    בהצלחה וחג שמח

    השבמחק
  22. אנונימי24/9/14 12:02

    היי פייה
    הכנתי הבוקר את העוגה,אפיתי בדיוק 26 דקות כדי לא ליבש את המלית,[כמו שהסברת שוליים אפויים מרכז רך]. האם גם הבסיס אמור להיות רך,לא פריך? נראה כאילו לא אפוי מספיק,מצד שני אם הייתי משאירה את העוגה יותר זמן בתנור המלית היתה מתייבשת. האם פיקששתי?
    הקפדתי על ההוראות כפי שרשום.....

    השבמחק
  23. היי וחג שמח
    הבסיס אכן אמור להיות רך יחסית ולא פריך, עוגתי פירורי שכזה.
    בצק סבלה ברטון בדר"כ מתקבל פריך מאוד כשאופים אותו כבסיס בנפרד,
    אבל מאחר שנאפה כאן ביחד עם מלית רכה מעל, והוא עוד סופג ממנה לחות בזמן שמצטנן,
    לא מתקבל בצק פריך אלא בצק במרקם יחסית רך חמאתי.
    גם במידה וממשיכים לאפות במקרה הזה לא יתקבל בצק פריך, ואכן המלית היתה מתייבשת,
    אז בגדול נשמע בסדר. אם נראה ממש לא אפוי אולי היה צורך בעוד דקה-שתיים.
    שנה טובה

    השבמחק
  24. אנונימי25/9/14 10:37

    תודה על התגובה
    אכן צפירת הרגעה,חששתי שבצק הסבלה אמור להיות פריך [כשמו כן הוא בצק חול].שמחה שלא פקששתי . העוגה עשירה וטעימה.

    השבמחק
  25. העוגה ניראית מעולהההההההה
    ומבחינת טעמים - ממש לטעמי :) אני מאד אוהבת תאנים, ועם קרם פקאן זה פשוט נשמע נפלא!
    שנה טובה וגמר חתימה טובה!
    מאחלת לך שנת אפייה מהנה :)

    השבמחק
  26. אנונימי28/9/14 11:39

    שאלה- כמה מינימום קירור מספיק לקצפת לפני ההקצפה? תודה ושנה טובה

    השבמחק
  27. אנונימי28/9/14 12:19

    היי
    אני האנונימי ששאלה לגבי הבצק סבלה שהתקבל רך. רציתי לשתף ,שהמשפוחה המפונקת אהבה מאוד את העוגה.ואכן תכנס אחר כבוד לרפרטואר הקינוחים.
    לא הכנתי את גל הרימונים, את הקצפת שמתי לצד העוגה, וטוב שכך שכן הוחלט שהעוגה טעימה גם ללא .
    תודה על המתכון.

    השבמחק
  28. איזה מזל שיש חגים, אז את עושה הופעה פתאום. ענבלוש שנה טובה חמודה לך ולשלך

    השבמחק
  29. לאנונימי ששאל/ה לגבי ההקצפה-
    לא הייתי מחכה עם השמנת פחות מלילה.
    השמנת צריכה להיות מאוד קרה אחרת היא לא תקציף ולא תתייצב כמו שצריך וחבל.
    אם יש בעיית זמנים, עדיף להכין את שמנת הקרמל אפילו כמה ימים קודם, ולהקציף ברגע שניתן.

    לאנונימית עם הסבלה הרך-
    בתור רעייה לבעל מפונק באוכל,
    אין כיף גדול יותר מאשר משפחה מפונקת שאוהבת :)
    אז שמחה מאוד לשמוע!
    תודה על העידכון ושיהיו חגים שמחים וטעימים

    השבמחק
  30. אנונימי2/10/14 19:09

    אולי עשיתי משהו לא בסדר? טעמתי עכשיו את קצפת הקרמל וזה מתוק עד כדי בלתי אכיל :( שקלתי הכל והכנתי אתמול את השמנת... מה אפשר לשים במקום?? 

    השבמחק
  31. כנראה שטעית בכמויות, ממש לא אמור לצאת מתוק מדי.
    את יכולה להקציף במקום שמנת מתוקה ולהוסיף קצת אבקת סוכר, דבש ותמצית וניל.
    בהצלחה וגמר חתימה טובה

    השבמחק
  32. מוכשרתתתתתתת!! אלופה!! קינוח מטריף!

    השבמחק
  33. אנונימי15/11/14 11:53

    רציתי לשאול מה אפשר להכין עם הבצק שנשאר? נשאר לי חצי מכמות הבצק...
    תודה מראש

    השבמחק
  34. עקרונית אמורה להיווצר שכבת בצק עבה ושמנמנה שמנצלת את כל כמות הבצק,
    אבל אם נשאר זה רק ברכה :)
    הכי מומלץ לקרוץ מהבצק עיגולים, לאפות ברינגים או בתבנית מאפינס או שקעים לפריכות והשחמה יפה,
    ולזלף מעל קרם או מוס, זה מעדן אמיתי :)

    השבמחק
  35. אני רק שאלה - ביום חמישי זה חג ההודיה, ואני הולך להכין את העוגה הזאת. אבל! היות וזה חג ההודיה, והאמריקאים המשוגעים רוצים קראנבריז בכל מקום, ואני גם קניתי קראנבריז טריים, האם נראה לך שיעבוד להחליף את שכבת האגס בשכבת קראבריז מבושלים?? ואם כן, האם יש לך רעיון על איך לעשות את זה. אני יודע שזו בקשה גדולה וגם - "אין לי מושג" תהייה תשובה מקובלת לחלוטין. ובכן, תודה.

    השבמחק
  36. אוי! איך זה קרה???? התכוונתי לכתוב את התגובה הקודמת על עוגת האגסים כמובן! אופס!

    השבמחק
  37. חחחח, כנראה שעוגת התאנים ניסתה לפתות אותך :)

    המממ, יכולה לתת לך את חוות דעתי האישית,
    והיא שקראנבריז קצת פחות מתחברים לי עם הקרמל.
    זה יכול לעבוד אבל לא מרגיש לי שזה יהיה מושלם ביחד.
    הייתי מחליפה את מוס הקרמל במוס פיסטוק או שוקולד, או מנטה,
    וגם מצרפת זיגוג אחר כדי שזה יזרום יותר טוב.

    מה שכן, דווקא פאמפקין יכולה לעבוד פה מושלם בהרכב הנוכחי,
    מה עם איזה מוס דלעת במקום?

    השבמחק
  38. אכן פיתתה אותי הממזרה.

    מוס דלעת, הא? נשמע מעניין מאוד! אוקיי. אני אנסה עם מוס דלעת! תודה!!

    השבמחק
  39. אנונימי7/9/15 20:32

    נראה מדהים.
    אני רוצה להשתמש בתבנית עגולה, איזה קוטר יתאים?

    השבמחק
  40. תבנית 24 תהיה סבבה
    בהצלחה :)

    השבמחק
  41. אני מתכוונת להכין עכשיו את העוגה למחר. האם התחתית נכנסת למקרר עד מחר או נשארת בחוץ? בכללי לאחר הרכבה השהייה במקרר זה טעים או עדיף להרכיב במקום?

    השבמחק
  42. היי שני!
    עדיף לשמור את העגוה בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר,
    ולהרכיב אותה מחר, קרוב יותר למועד ההגשה.
    העוגה אינה סופחת טעמים מהקצפת או משתבחת,
    ולדעתי טעימה יותר כשהיא רכה.
    בתיאבון וחג שמח :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה וחג שמח!!
      את מהממת!

      מחק
  43. הקצפת הזו ממש לא מוצלחת... מרקם מוזר ומתוקה מדי. אבל העוגה ממש טעימה גם בלי

    השבמחק
    תשובות
    1. באמת? אצלי ממש עפו עליה :)
      והמרקם לא מאוד שונה משל קצפת מעט רכה, אבל אם לא אוהבים לגמרי אפשר גם בלי

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...