יום שני, 22 בדצמבר 2014

מבצע מעמול (או המדריך המלא למעמול המושלם)




בתחילת דרכי בעולם האפייה, 
מתישהו בתקופת חטיבת הביניים או התיכון,
רוב מה שאפיתי במטבח היה עוגיות.

הייתי פשוט מכורהההה אליהן-
עוגיות מכל הסוגים והמינים.
עוגיות מזולפות, קרוצות או מרובעות
עוגיות שוקולד רכות, עוגיות חמאה נמסות בפה, או מנדלברויט יבשות-
כולן התקבלו אצלי באהבה
העניקו לי כמה קילוגרמים עודפים, שעות של תעסוקה כיפית במטבח,
וגם העניקו את הכינוי שדבק בי עד היום- פיית העוגיות.








אבל מאז ומתמיד, העוגיות האהובות עליי ביותר, היו תמיד עוגיות ממולאות.
משהו בשילוב הזה של מעטפת בצק מעט פריכה או נימוחה,
ממולאות בנדיבות במלית רכה, גורם לי תמיד להינמס בהנאה...
תמלאו אותן בממרח תמרים, באגוזים קצוצים, בפרג, בשוקולד-
אני ממש לא בררנית, כל מה שתביאו יסתדר מעולה עם הקפה!
ובעיקר כשמדובר במלכת העוגיות הממולאות הבלתי מעורערעת, הלא היא המעמול.

איכשהו עם המעמולים, מערכת היחסים שלי אף פעם לא היתה פתורה.
כל מתכון שניסיתי, וכל מעמול שטעמתי, אף פעם לא היה מושלם באמת.

המעמולים על בסיס קמח בלבד הרגישו תמיד פחות אותנטיים וקצת פארשיים,
ואצל אלו מהסולת הבצק תמיד הרגיש קצת קשה מדי או דחוס מדי, ולא מספיק מתוק...

אז הפעם, החלטתי לרקוח מתכון ממכר במיוחד לעוגיות הללו-
כזה שיגשים לעצמי את כל השאיפות
ות'כלס? זאת ההנאה הכי גדולה בלדעת לאפות!







עבור מרקם הבצק המושלם,
הבצק הועשר בקורנפלור ובאבקת סוכר, שמעניקים לעוגייה מרקם נימוח ונמס בפה,
אך עדיין משלב בתוכו סולת, ביחס קטן יותר מהיחס המסורתי,
שמעניקה לעוגייה מעט גרגיריות קראנ'צית ומפתיעה בכל נגיסה, אבל במידה.

להענקת טעם אותנטי וריחני, הבצק קיבל אליו כמות יפה של מי זהר,
שמעניקים לעוגיות טעם מאוד מיוחד, ממכרררר בטירוף,
וריח מתקתק שממלא את כל הבית בעת האפייה, 
וכבר עושה חשק לזלול תבנית עוגיות שלמה...

התוצאה באמת נהדרת-
מעמולים ממכרים ביותר שקשה להפסיק לנשנש,
מושלמים לזלילה ליד כוס תה חמה!







כמה דברים לפני שמתחילים

-בשל הבצק העדין והחמאתי, העבודה עם הבצק יותר עדינה ותובענית בימים חמים.
במידה ובכל זאת החלטתם לקחת על עצמכם את הריזיקה הקיצית,
כדי להקל על התהליך, מומלץ להעביר את הבצק לקירור קצר לאחר המילוי להתייצבות,
ורק לאחר מכן ליצור על גבי המעמול את הדוגמה.

-הסוד להכנת מעמולים יפים ששומרים על צורתם- קירור!
לאחר יצירת הצורה, חשוב לאשפז את העוגיות במקרר או במקפיא לפחות לכמה שעות,
ואם אפשר ללילה שלם. כך המעמולים לא משתטחים, שומרים על צורה מושלמת ועל מרקם נהדר.

-למי שאין מי זהר, אלא רק תמציות,
יכול להמיר את כמות הנוזלים במים ולהוסיף כמות תמצית מי זהר לפי הטעם,
למרות שלטעמי במקרה של מי זהר, למים עצמם יש טעם שווה בהרבה.
מי שממש לא אוהב מי זהר יכול גם להמיר אותם במים.

-למי שאין צובטן או כף מעמול וממש מתחשק לו להכין את העוגיות,
יכול גם ליצור דוגמא פשוטה על גבי המעמול בעזרת מזלג-
מבטיחה שגם כך הוא יהיה טעים באותה המידה.

-אל תשכחו לפדר את העוגיות שלכם במלאאאאא אבקת סוכר-
לעוגיות עצמן יש מתיקות מופחתת ועדינה, ובלי איבוק רציני של אבקת סוכר, זה לא טעים!

-מומלץ מאוד לאכול את העוגיות רק למחרת ההכנה, כדי שהבצק היבש יספוג קצת לחות מהמלית וישתבח.
העוגיות מחזיקות מעמד עד שבוע ימים בקופסה אטומה, אם משהו יישאר...







עוגיות מעמול ממכרות


החומרים לכ-30 עוגיות:
200 גר' קמח (כוס וחצי)
100 גר' סולת (חצי כוס)
50 גר' קורנפלור (חצי כוס פחות 2 כפות)
50 גר' אבקת סוכר (חצי כוס פחות כף)
1/4 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
150 גר' חמאה, רכה מאוד
3 כפות שמן
1 כפית תמצית וניל
50 מ"ל מי זהר 
הרבה אבקת סוכר לבזיקה

אופן ההכנה:
במעבד מזון או מערבל חשמלי עם וו גיטרה,
מערבבים יחד קמח, סולת, קורנפלור, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח.
מוסיפים את החמאה הרכה ואת השמן ומעבדים לבצק פירורי.
מוסיפים תמצית וניל ומי זהר, ומעבדים לקבלת בצק אחיד ורך.
מעבירים לקירור לכמה שעות, או להקפאה עד שהבצק מתייצב למרקם נוח לעבודה.

בידיים מקומחות ממלאים את הבצק ומעצבים לקבלת מעמול.
מעבירים את העוגיות לקירור או להקפאה לשעה-שעתיים
(ואם יש לכם יותר זמן להמתין, כמה שיותר קירור זה יותר טוב).

מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, ואופים את העוגיות במשך 20-25 דקות,
עד שתחתית העוגיות מקבלת צבע זהוב יפה.
מאבקים מיד בהרבה אבקת סוכר בעוד העוגיות חמות, מצננים ושומרים בקופסא אטומה.

חשוב לחכות בסבלנות ולזלול את העוגיות למחרת ההכנה.






 


איך מעצבים מעמול?


עיצוב המעמולים הוא תראפיה נהדרת בפני עצמה,
שבהחלט תספק לכם דקות ארוכות של הנאה :)

את המעמולים ניתן לעצב בעזרת כפות מעמול מיוחדות
שניתן למצוא בשווקים הערביים או בחנויות הכלים השונות,
אבל לדעתי הדרך המועדפת שיוצרת את התוצאה הכי יפה,
היא דווקא שימוש בצובטן מעמול פשוט, שניתן למצוא בכל חנות אפייה.






מעמול עגול וקלאסי

בידיים מקומחות מעט קורצים עיגולים שווים מהבצק,
משטחים אותם על גבי כף היד ליריעת בצק קטנה, ממלאים בכמות יפה של מלית,
סוגרים את הבצק מעל, מהדקים ומגלגלים לכדור.
(בימים חמים אפשר להיעזר בטריק נחמד- לשטח את הבצק על גבי שקית או יריעה של ניילון נצמד,
וכך לאחר המילוי יהיה קל יותר לסגור את הבצק בעזרת השקית מבלי שיתפרק).
מעצבים לצורת מעמולים בעזרת צובטן, כפות מעמול או יוצרים דוגמא בעזרת מזלג.


מעמול מאורך

מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה דק.
חותכים מהעלה רצועות בגובה של 7-8 ס"מ.
מניחים בקצה הבצק פס או גליל של מלית בעובי של כסנטימטר,
ומגלגלים את הבצק מעל המלית, גלגול וחצי.
מפרידים את הגליל מיריעת הבצק בעזרת סכין, צובטים את קצוות גליל הבצק,
מגלגלים קלות בעזרת כפות הידיים לקבלת גליל יפה, ומעטרים בעזרת צובטן או מזלג.


טבעות מעמול

מכינים באותה הדרך כמו המעמולים המאורכים,
אך לאחר שקיבלנו גליל בצק ממולא,
מצמידים את שני קצוות גליל הבצק שנוצר, וצובטים אותם יחד.
מעצבים קלות לקבלת צורת טבעת.
מעטרים בעזרת צובטן או מזלג.



שימוש בכפות המעמול


לאחר שאלות רבות שקיבלתי בנושא, מצרפת גם הסבר לשימוש בכפות המעמול-
ראשית יוצרים כדורי בצק ממולאים, בדיוק כמו בהסבר להכנת מעמול עגול וקלאסי.
מפזרים טיפונת של קמח בתוך כף המעמול, מכניסים פנימה את כדור הבצק שהכנו,
ומועכים אותו פנימה בעזרת כף היד, כך שהכף תטביע עליו את הסימן.
כדי לחלץ את העוגייה המעוצבת החוצה
נותנים לכף כמה מכות על השיש עד שהעוגייה נפלטת.







אז איזו מלית מתחשק לכם היום?


את המעמולים אצלנו בבית ממלאים תמיד במלית של ממרח תמרים, כי רק ככה אוהבים-
משהו במלית הרכה יחד עם הבצק הפריך משתלב בצורה מושלמת.
הפעם מילאתי את המעמולים בכמה מליות שונות נוספות, וכולן נזללו בהנאה.

כל אחת מהמליות שלפניכם מיועדת בערך לכל כמות הבצק במתכון,
כך שאם מתחשק לכם כמה מליות שונות, דאגו לחשב כמויות קטנות יותר בהתאם.
אם אתם במצברוח עצל במיוחד, תוכלו גם למלא את המעמולים במליות מוכנות ובממרחים שיש בבית,
הם מעולים בתוספת של מליות רכות, כגון ממרח חלבה, מלית פרג ואפילו... נוטלה



מלית תמרים מתובלת
ניתן לשחק עם כמות התבלינים במלית לפי טעמכם האישי,
אני השתמשתי הפעם בקינמון, ומעט ציפורן.
אם רוצים להוסיף למלית קראנצ'יות, אפשר להוסיף קצת אגוזים, שקדים או פיסטוקים קצוצים.
במידה ומשתמשים בתמרים מעוכים, לא לשכוח לדאוג להסיר שאריות קשות של קליפות וגרעינים
שתמיד נמצאים בתמרים מעוכים.
יש לקחת בחשבון שמשקל  התמרים המצוין הוא אחרי סינון התערובת.

החומרים:
500 גר' תמרים מעוכים (תמרים מגולענים בוואקום), או ממרח תמרים אם מעדיפים
1 כפית קינמון שטוחה
קורט יפה של ציפורן / אגוז מוסקט / הל / ג'ינג'ר / אניס / מעט מי זהר 
50 גר' חמאה רכה (לא חובה)
כפיות דבש

מעבדים יחד את חומרי המלית ולשים לתערובת חלקה.
מעבירים לקירור עד לשימוש.
יוצרים כדורים קטנים מהתערובת וממלאים את המעמולים.



מלית פיסטוק-מי ורדים
מלית נהדרת שגרפה את מירב המחמאות,
במפתיע אפילו מצד מי שאינו חובב פיסטוק

החומרים:
200 גר' פיסטוקים טבעיים
50 גר' סוכר
30 גר' חמאה רכה
1/2 כפית מחית פיסטוק (לא חובה)
1/2 כפית הל טחון
מעט תמצית מי ורדים

בקערת מעבד מזון טוחנים יחד את הפיסטוקים והסוכר, עד שהפיסטוקים קצוצים לחתיכות קטנות.
מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים לתערובת ירקרקה, לחה ופירורית.
דוחסים את התערובת מעט בעזרת כף, ומעבירים לקירור עד לשימוש.



מלית אגוזים וקינמון
החומרים:
200 גר' אגוזי מלך (או תערובת אגוזים שונים)
50 גר' סוכר
30 גר' חמאה רכה
1/2-1 כפית קינמון
2-3 כפיות דבש

בקערת מעבד מזון טוחנים יחד את האגוזים והסוכר , עד שהאגוזים קצוצים לחתיכות קטנות.
מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים לתערובת לחה ופירורית.
דוחסים את התערובת מעט בעזרת כף, ומעבירים לקירור עד לשימוש.



מלית שקדים מרציפנית
החומרים:
200 גר' שקדים מולבנים
65 גר' אבקת סוכר
מעט תמצית שקדים טובה
1 כפית דבש
30 גר' חמאה רכה

טוחנים את השקדים המולבנים עם אבקת הסוכר עד שטחונים דק.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
דוחסים את התערובת מעט בעזרת כף, ומעבירים לקירור עד לשימוש.








60 comments:

  1. אוי, הם נראים פשוט מושלמים! עשית לי חשק להכין גם :)

    השבמחק
  2. מושלמים!!אכן פיית העוגיות :)

    השבמחק
  3. אני ממש מכורה למעמול שלך שפירסמת פה בבלוג.
    הוא מושלם...

    השבמחק
  4. אוי, אני חוששת שבמקום הבצק צריך לאשפז אותי :)
    איזה עוגיות מושלמות!

    השבמחק
  5. Wow,כמה יפים הם יצאו לך

    השבמחק
  6. איזה פוסט מהמם!
    הולכת להישקל... אני חושבת שאולי אפשר להשמין רק מלהסתכל בתמונות...
    ;)

    השבמחק
  7. מושלם!!! אפשר להרגיש כמה הן נמסות בפה... בשבילי עם מלית תמרים בבקשה תודה...

    השבמחק
  8. מילה אחת...PERFECT

    השבמחק
  9. איזה מושלמים הם!
    להבדיל ממך, מעמול זו העוגייה כנראה היחידה (או בין היחידות) שאני לא אוהבת כלל. וגם את אוזני המן כי זה כעמט אותו בצק. אבל אני חייבת להודות שהתמונות שלך עשו לי חשק עזזזז למעמול שמנמן כזה!
    ולא ידעתי שיש בזה סולת...
    ושאלה קטנה: למה יש 3 כפות שמן? למה לא שמים רק חמאה?

    ושמתי לב שאם את חוזרת, אז את מפגיזה בלי רחמים... חצופה ;-) לא מספיק שעוד לא גמרנו את חנוכה עם כל השמן שלה, אז דווקא עכשיו את באה עם עוגיות כאלה?? ומה אני אמורה לעשות עם זה?! תדעי לך, הקילוגרמים העודפים שלי - על מצפונך!

    לילה טוב יא מושלמת!

    השבמחק
  10. תודה למגיבים
    ומקווה שהמעמולים ינעימו לכם את שעת התה הקרובה :)

    נטי-
    לדעתי את חייבת לעבור חוויית עוגיות משקמת :)
    אולי זה עניין של טעם אישי, אבל לטעמי גם אוזני המן, וגם מעמולים, כשעושים אותם טובים באמת, יכולים להיות מענגים וממכרים.
    ואני לא מדברת על העוגיות שמוכרים בסופר עם בצק קשה כמו אבן בעובי של סנטימטר.
    אלא על עוגיות ממולאות עשויות בצק דק ועדין, חמאתי, נמס בפה, ואולי גם טיפל'ה פריך, מפוצץץץץ במלית רכה וטעימה, זו חוויה אחרת...

    בנוגע לשמן- בצק פריך על בסיס חמאה בלבד, יותר נוקשה לעבודה, במיוחד לאחר קירור.
    השמן מרכך אותו מעט מאחר והשומן לא מתקשה בקירור, ועוזר לבצק להיות גמיש יותר
    מה שיעיל בעבודה בעוגיות שדורשות התעסקות כמו במעמול. בנוסף השמן גם קצת ממנן את סף הפריכות של העוגייה.

    אחרי מיליון הסופגניות שאני זללתי בחנוכה, יש לי מספיק נקיפות משל עצמי! אז בנוגע אלייך המצפון שלי נקי ;)

    השבמחק
  11. כל פוסט שלך הוא דוקטורט. כולי קנאה על היכולת לדקדק בפרטים. והתמונות צבעוניות ויפיפיות. מעמולים אף פעם לא ממש היו כוס התה שלי, אבל....... תיארת את המתכון כל כך יפה שממש ממש בא לי. תודה לפיה!

    השבמחק
  12. מעמולים מושלמים, נו.... מה יש לאמר? מושלמים.

    מגי

    השבמחק
  13. יותם :)23/12/14 10:53

    מדהים! את פיית הקינוחים כי את פשוט טובה בה-כ-ל!

    השבמחק
  14. Dear fary ,אפשר את זה ביותר מגרה??????זה נראה כל כך פריך מבעד למסך שבא לי ביס כאן ועכשיו וברור לי שזה הדבר הראשון שאני הולכת להכין שאכנס הביתה היום .פשוט עשית לי חשק מטורף וכמובן שהלכה הדיאטה

    השבמחק
  15. עשית לי חשק! הם נראים מעולה!
    כמה שאלות: הכנתי עכשיו את הבצק והוא לא התגבש לי, הייתי צריכה להוסיף כמה כפות מים והבצק יצא לא רך מאוד, פשוט בצק פריך. מה לעשות?
    ודבר שני לגבי המילוי- חשבתי למלא במרציפן ממש, מה דעתך? לעבד אותו איכשהו?
    בכל מקרה מחכה לראות איך יצא. ..

    השבמחק
  16. היי בלה-
    לא נשמע שיש בעיה רצינית בבצק שלך.
    אולי פשוט לא הקפדת להשתמש בחמאה ממש רכה?
    זה יסביר את המחסור בנוזלים והעובדה שהבצק לא מספיק רך.
    בכל מקרה תמיד כשבצק מתקבל פירורי צריך להוסיף עוד קצת מים עד שמתאחד,
    אם התקבל בצק חלק אז הכל בסדר, פשוט תמשיכי לעבוד כרגיל :)

    בנוגע למרציפן-
    אני לרוב מעדיפה מליות בעלות טעם ומרקם דומיננטי יותר,
    אבל זה לגמרי עניין של טעם אישי, אז לשיקולך.
    לא חייבים לעבד. בהצלחה ובתיאבון :)

    השבמחק
  17. טוב, זה פשוט מושלם! משיגה לעצמי כפות וחוזרת למתכון ולהסברים המפורטים שלך. אלופה!

    השבמחק
  18. העוגיות הכי אהובות עליי בעולם, ואף פעם לא העזתי להכין בעצמי בבית. תודה על פוסט שעושה חשק סופסוף אשכרה להכין!

    השבמחק
  19. כמו כולם אני מאדדדדדדדדדד אוהבת את העוגיות האלה, אבל איכשהו אף פעם לא יצא לי להכין אותם
    ממש עשית לי חשק, במיוחד עם מלית הפיסטוק :)

    השבמחק
  20. הכנתי את המעמולים האלה כבר 6 פעמים בערך- זה הפינוק המושלם! אוורירי ורך וקליל ומפנק.
    תודה על מתכון אליפות (כהרגלך )!

    השבמחק
  21. בלה-
    איזה כיף לשמוע :)
    שמחה שאהבת את המתכון,
    זה באמת פינוק מושלם,
    במיוחד בימים קרים שכאלה שאפשר לזלול עוד ועוד עוגיות ליד הקפה
    שימחת אותי מאוד :)

    השבמחק
  22. אחרי זמן רב בו חפצתי להכין מעמולים טעימים, הרי שהגיע הרגע!! חייבת לומר שהכנתי היום והן יצאו פשוט מדהימות! טעימות! נפלאות! בני הבית כבר ביקשו שאכין עוד מחר...זה אומר הכל.

    פיה, את מקסימה והמתכונים שלך כמו גם ההסברים, מפורטים להפליא ומהנים לקריאה!

    השבמחק
  23. תודה רבה על המילים היפות נטלי!
    שמחתי מאוד לשמוע :)
    וכיף גדול שאהבתם!
    זה לגמרי המתכון החביב עליי ביותר למעמול
    תודה על העידכון ובתיאבוןןןן

    השבמחק
  24. המתכון למלית תמרים יעבוד עם תמרים מגולענים בוואקום שמוכרים בסופר? או שכבר עדיף ללכת על ממרח?
    ואם משתמשים בתמרים שלמים, צריך להשרות אותם במים חמים? או שמספיק לגלען וזהו?

    תודה!

    השבמחק
  25. היי אנה
    הכוונה כאן היא לגמרי לתמרים מגולענים בוואקום שמוכרים בסופר (עידכנתי במתכון בסוגריים).
    רק לא לשכוח לוודא שלא השאירו בהם שאריות חרצנים, זה קורה להם לפעמים.
    אפשר גם ממרח תמרים אם רוצים מלית פחות דחוסה ועשירה ויותר רכה.
    בהצלחה :)

    השבמחק
  26. היי,

    האם אפשר לוותר על הסולת ולשים עוד קמח במקום?

    השבמחק
  27. היי רחל!
    אפשרי להמיר את הסולת בקמח,
    למרות שהסולת מאוד מוסיפה כאן לטעמי.

    באותה נשימה ממליצה גם על מתכון נוסף למעמול נמס בפה על בסיס קמח בלבד, שאפשר למצוא בבלוג ממש כאן-
    http://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2011/10/blog-post_6155.html

    בהצלחה ופורים שמח :)

    השבמחק
  28. אנונימי1/4/15 13:16

    הי,
    רציתי לספר לך שהתלבטתי בין מס' מתכונים ובסוף בחרתי בשלך, הדפסתי אתמול את המתכון והכנתי מיד, ובערב כבר טעמו ולא הפסיקו לשבח את המעמולים. אמרו שאלה הכי טעימים שאכלו. אז המון תודה!!!!
    חג שמח!

    השבמחק
  29. איזה כיף לשמוע!
    זה באמת יופי של מתכון
    שמחה שהצליח ותודה על העידכון :)
    שיהיה חג שמחחחח

    השבמחק
  30. אושרית14/9/15 20:15

    אז גם אני עשיתי אותם ויצאו מעולים!!!!!
    תודה רבה!

    השבמחק
  31. שמחה לשמוע :)
    אלו לגמרי העוגיות האהובות עליי, בתיאבוןןן

    השבמחק
  32. לא מפסיקה להכין מאז שפרסמת את הפוסט בפייסבוק. מתכון מושלם!

    השבמחק
  33. איזה יופי! תודה רבההה 😃

    השבמחק
  34. אנונימי20/10/15 13:28

    היי ,
    אין לי מי זהר ויש לי תמצית ורדים. אפשרי ? ואם כן כמה ?

    השבמחק
  35. אפשר גם להשתמש במי ורדים.
    אם אוהבים טעם מודגש של מי ורדים אפשר להשתמש באותה כמות כמו מי הזהר.
    אם לא, אפשר להשתמש לפי הטעם, ולהמיר את היתרה במים רגילים.
    בהצלחה

    השבמחק
  36. האם יש לך מתכון למלית שוקולד עשיר למעמול?
    אפיתי עם נוטלה והמלית לאחר האפיה די התיבשה.
    תודה ענקית לך!

    השבמחק
    תשובות
    1. קצת בעייתי במקרה של מעמולים-
      מליות שוקולד רכות, יגרמו לעוגיות להשתטח והצורה היפה תיהרס,
      ולכן מכינים מעמול תמיד עם מליות יחסית יציבות.

      מחק
  37. ואוו אלה המעמולים הכי טעימים שאכלתי! תודה תודה תודה על המתכון המופלא!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף :) הרבה תודה יוליה!

      מחק
  38. מעמולים מושלמים!
    האם את חושבת שאפשר להכין מאותו בצק גם אוזני המן?

    השבמחק
    תשובות
    1. גמני חשבתי על זה!
      לגמרי, יצא מעולה לדעתי :)

      מחק
  39. את מדהימה. כל הכבוד על הסבלנות והסובלנות שלך. זה לא ברור מאליו! הפוסט וההסבר כתובים באלגנטיות ואסתטיות מרשימה כמו הנראות של העוגיות היפהפיות שלך. ישר כוחך. בהחלט אאמץ את המתכון. בהזדמנות הראשונה אכין... פורים שמח ותודה לך��

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה על המילים היפות :) הוסמקתי
      ובהחלט שווה לנסות, פורים שמח!

      מחק
  40. אנונימי17/4/16 08:27

    היי
    אני מתכוונת להיות קצת יומרנית ולשאול אם יש מצב להמיר איכשהו את העוגיה המושלמת הזו לעוגיה שכשרה לפסח...
    אם אני אחליף את הקמח והסולת לקמת שקדים יש לי איזשהו סיכוי או שאני מגזימה ? :)

    השבמחק
    תשובות
    1. אין סיכוי :)
      יש דברים שכדאי להשאיר כמו שהם...

      מחק
  41. דורית1/5/16 16:31

    שלמות של עוגיות (-:
    היכן ניתן להשיג את השבלונות לעצוב?
    תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה דורית :)
      את כפות המעמול ניתן להשיג בחנויות כלים שונות או בשווקים ערביים,
      אבל חייבת לומר שלמרות היופי שלהן, לדעתי התוצאה בעבודה עם צובטן יוצאת הכי יפה :)

      מחק
  42. אנונימי21/6/16 12:19

    תודה על ההסבר המפורט והמתכון המעולה. פשוט מושלם!!!! באמת המתכון הכי טוב שנתקלתי בו.

    השבמחק
  43. אנונימי14/9/16 18:26

    הי, הכנתי לפנ המתכון. יצאו ממש טעימים ובצורה יפה. אבל הבעייה היא שהם ממש מתפוררים. מה עשיתי לא טוב? אני חייבת להכין עוד פעם, עם תיקון... תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      יתכן שהתווספו יותר מדי שומנים, או פחות מדי נוזלים.
      כדאי לוודא שהבצק נוח לעבודה כבר בשלב הלישה ולתקן בהתאם.
      בהצלחה :)

      מחק
  44. אנונימי29/9/16 17:59

    היי
    אני מכינה את העוגיות האלו כל הזמן - מושלמות!!! (חוטאת וממלאה אותן בנוטלה...)
    רציתי לשאול אם יש מצב לעשות את הבצק הזה בצבע חום, להחליף חלק מהקמח בקקאו
    אם כן, אז אני אשמח אם תנחי אותי איך לשנות את הכמויות והיחסים
    תודה ושנה טובה

    השבמחק
    תשובות
    1. הכל אפשרי אם רק רוצים :)
      פשוט להמיר 3-4 מכמות הקמח בכמות שווה של קקאו,
      כדאי גם להוסיף לבצק עוד בערך 2 כפות של סוכר לאיזון הטעמים.
      ומילוי הנוטלה נשמע מושלם! בהצלחה, ספרי איך יצא

      מחק
    2. אנונימי29/9/16 22:41

      יצא מושלם - תודה על העזרה
      את העוגיות הבהירות אני עושה בדרך כלל עם נוטלה ואת אלה הכהות שניסיתי עכשיו עשיתי עם קרם שקדים
      ראיתי שמישהי בתגובות קודמות רשמה שלא הסתדרה כל כך עם מילוי הנוטלה - אז אני משתפת בטריק שמקל מאוד על העבודה גם עם הנוטלה וגם עם הקרם שקדים
      אני מזליפה לתבניות סיליקון של טראפלס (בכל תבנית יש 15 טראפלס, אז 2 תבניות זה מספיק לכמות הבצק הזו) את הנוטלה או הקרם שקדים, מקפיאה קצת ואז משטחת כדור בצק על כף היד, שמה במרכז בונבון אחד של נוטלה או קרם שקדים, מגלגלת לכדור מושלם, מקררת שוב ואז אופה, וכשטיפה מתקרר - מלא אבק סוכר. העוגיות יוצאות מאוד יפות ויש המון מילוי בפנים
      אני לא מקשטת בדרך כלל עם צובטנים כדי שלא יזל.

      מחק
  45. יש כרגע במקרר כמות כפולה של בצק שלא אגיע אליה ביומיים הקרובים... האם להשאיר במקרר- האם אפשר בכלל להקפיא את הבצק? אם כן, איך מפשירים?
    תודה.

    השבמחק
    תשובות
    1. היוש!
      אם השימוש תוך ימים ספורים אפשר לשמור במקרר,
      אם את לא בטוחה לגבי הצפי אין בעיה להקפיא את הבצק כשהוא עטוף בניילון נצמד,
      הוא יחזיק בכיף חודש-חודשיים בהקפאה.
      את ההפשרה אפשר לעשות בטמפרטורת החדר עד שמגיע למרקם הרצוי.
      בהצלחה :)

      מחק
  46. היי פייה יקרה!
    כבר זמן מה אני מתכננת לנגוס במעמול הזה (במיוחד במילוי אגוזי מלך), אך יש לי מספר שאלות, ברשותך..

    האם צריך לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים עם חותכן או פשוט לעשות כ- 30 כדורים קטנים מהבצק (באיזה קוטר בערך?) ולשטח אותם על גבי כף היד? או שעדיפה שיטת האגודל?
    ולאיזה עובי צריך לשטח את הבצק?

    כמה אבקת סוכר צריך לבזוק על העוגיות בעודן חמות?
    משמעות המושג "הרבה" משתנה מאדם לאדם, במיוחד בכל מה שקשור בסוכר :-)

    יש לי מעבד מזון ומיקסר ידני - אם מכינים במעבד מזון עם להב פלדה אז החמאה עדיין צריכה להיות רכה? הרי להב פלדה לא מקציף חמאה ובבצקים פריכים החמאה תמיד קרה..

    והאם ניתן להעביר מעמול ממולא במליות שונות להקפאה (לפני האפייה) לילה שלם ואפילו ליותר זמן?

    תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גלית
      כמה שאלות :)

      אין צורך לרדד ולקרוץ, מספיק פשוט להכין כדורים.
      מתחת למתכון המעמול תוכלי למצוא הנחיות מדויקות לעיצוב.
      אפשר לחלק את הבצק מראש לכ-30 כדורים. לא זוכרת קוטר מדויק, בערך 3.5 ס"מ.

      זה ממש לא משנה לאיזה עובי משטחים את הבצק כי ממילא מגלגלים לכדור והעובי לא נשמר במדויק,
      אחרי שתעצבי עוגייה או שתיים תלמדי את הטריק.

      אבקת סוכר בוזקים כך שמכסה את העוגיה בשכבה אחידה, או לפי הטעם.
      המתכון נשאר זהה לא משנה באיזה מכשיר משתמשים ללישה, החמאה פה לא מוקצפת ממילא.
      אין בעיה להקפיא לכמה ימים ולאפות ישר מהקפאה, רק להוסיף כמה דקות של אפייה בהתאם.

      ולסיכום – אפייה היא לא תמיד מדע מדויק, ולפעמים לומדים הכי טוב מלנסות ולבדוק בעצמך :)
      בהצלחה

      מחק
  47. אנונימי28/2/17 22:10

    יש מצב לפרווה? הבת שלי אובחנה כאלרגית למוצרי חלב.
    נראה לי שמרגרינה מתנהגת קצת אחרת מחמאה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      דווקא ניסיתי את המתכון הזה בעבר בשילוב מרגרינה כשהייתי צריכה להביא אותן לארוחת פרווה-
      יצאו פחות טעימות מהחמאה, אבל עדיין בסדר וזה בהחלט עבד :)
      מרגרינה בעיקר עלולה לגרום לבצק להיות רך יותר לעבודה, אבל מקסימום תכניסי קצת לקירור אם הוא מרגיש לך רך מדי בשלב מסוים של העבודה. בהצלחה

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...