יום חמישי, 5 בפברואר 2015

חוגגים את יום הנוטלה הבינלאומי, עם טארט מהיר של אוראוס ונוטלה





ט"ו בשבט שמח לכולם!

בכל יום בשנה, מדינות שונות מסביב לעולם
נוהגות לחגוג ימים שלמים המוקדשים למזונות האהובים עליהן במיוחד.
בברזיל נוהגים לחגוג את יום הקקאו, יום פולי הקפה או יום הבננות.
בגרמניה חוגגים את יום הבירה, את התפוחים הירוקים, ואת יום המרק.
באיטליה את יום האספרסו, בהולנד את יום הפנקייקס,
ואילו בארה"ב ברוח הגרגרנות והקפיטליזם נחגגים יותר מ-175 ימי אוכל בשנה!
חלקם אפילו מעוגנים בחוק ע"י הנשיאים השונים, שכנראה סבלו מיותר מדי זמן פנוי.

ומה איתנו?
למה שלא נחגוג ממש עכשיו את יום הפלאפל? או יום הסביח?
מתי נזכה לחגוג את יום הפתיתים, או יום שקדי המרק?
ותודו שהכי מתחשק לכם להקדיש חג שלם לבמבה, או ליום הביסלי?
והכי חשוב- יום הקרמבו הבינלאומיייייי!






אז עד שמישהו ירים את הכפפה,
ובמיוחד אם כבר מיציתם את אווירת ט"ו בשבט בטחינת ערימות של פירות יבשים,
אתם מוזמנים להנות ביחד איתי מחגיגות אחד הימים הכי טעימיםםםם בשנה,
הלא הוא יום הנוטלה הבינלאומי!
אחד הממרחים הממכרים ביותר שיש
כזה שאי אפשר להפסיק לאכול בכפית גם אם ממש אבל ממששש מנסים

לכבוד יום הולדתו
רקחתי עבורכם את אחד המתכונים הכי קליםםםם שיש להכנה,
לטארט נוטלה שוקולדי ומושחת,
עם מינימום חומרים, ומינימום עבודה!

העוגה המפנקת הזאת מורכבת מקלתית של עוגיות אוראוס,
מלית של עוגת נוטלה רכה,
וגבעות של קצפת נוטלה מעל.

הטארט מתקבל בטעם שוקולדי עמוק וממכר-
כמה פשוט להכנה, ככה טעים, וככה כיף ליישר!





ואתם-
רוצים לדעת לאיזה אוכל מוקדש יום הולדתכם? הציצו ממש כאן.
אני נאלצת לחגוג ביום השרימפס הבינלאומי, מקווה שאתם תתקמבנו עם חג קצת יותר מוצלח

ט"ו בשבט נפלא
ויום נוטלה שמח!




   





טארט מהיר של אוראוס ונוטלה


החומרים:

לבסיס אוראו:
150 גר' עוגיות אוראו
50 גר' אגוזי לוז או פקאן טחונים (אפשר גם להמיר בעוד אוראו)
60 גר' חמאה, מומסת
2 כפות קקאו משובח

למלית עוגת נוטלה רכה:
180 גר' נוטלה
50 גר' חמאה
3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר

לציפוי קצפת נוטלה:
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות יפות אבקת סוכר
4 כפות נוטלה

כלים:
תבנית טארט 24 ס"מ

אופן ההכנה:

לבסיס אוראו:
טוחנים היטב במעבד מזון אוראו עם אגוזים טחונים.
מוסיפים חמאה מומסת וקקאו ומערבבים.
מהדקים את התערובת לתחתית ודפנות תבנית הטארט ומעבירים בינתיים להקפאה.

למלית עוגת נוטלה רכה:
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
בסיר קטן או בקערה במיקרו מחממים יחד את הנוטלה והחמאה עד שהחמאה נמסה
(זהירות לא לחרוך), ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים.
בקערת מערבל חשמלי מקציפים את הביצים במהירות גבוהה במשך 5-6 דקות עד לקציפה תפוחה ובהירה.
יוצקים את הנוטלה לתוך קציפת הביצים בזרם דק תוך עירבוב במהירות נמוכה, עד לקבלת תערובת שוקולדית וחלקה.
יוצקים את המלית לתוך הקלתית ואופים 22-25 דקות, עד שהתערובת אפויה למראה,
יחסית מתייצבת בשוליים אך עדיין רוטטת במרכזה, וריח שוקולדי מתפשט בבית.
מצננים לחלוטין, שומרים בקירור עד לציפוי.

לציפוי קצפת נוטלה:
מקציפים בקערת מערבל חשמלי את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה.
מוסיפים את הנוטלה ומקציפים קלות לתערובת חלקה.
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר 1 ס"מ, ומזלפים כיפות קטנות של קצפת על גבי הטארט.
זוללים בהנאההה!


42 תגובות:

  1. מושלם, כבר אמרתי. ולשמחתי אני חוגגת ביום האספרסו הלאומי 😘😊

    השבמחק
  2. מדהימה!! אין עלייך ולי יצא פאי פקאן שאני מתה עליו.....

    השבמחק
  3. ענבל, נראה מקסים!
    תודה על הרשימה. אחרת איך הייתי יודעת שנולדתי ביום שנקרא "Buy a Doughnut"? :)

    השבמחק
  4. אני מרגריטה?? אני??

    העוגה נראית קלה להכנה וטעימה בטירוףףףף

    השבמחק
  5. אמרנו משהו על החלפות, לא?

    השבמחק
  6. מושלם. מדהים. יפהפה! אני רוצה.

    השבמחק
  7. יום הפקאן? יום האספרסו? יום הדונאטס?!
    איך רק אני נדפקתי עם יום השרימפס תגידו? :)

    השבמחק
  8. כמה יפה! עשית לי חשק לפרוסה שמנמנה :) ועל פי הטבלה אני נולדתי ביום הצ'יפס (תפוצ'יפס). נראה לי שהיה מתבקש שזה יהיה יום הפאי. שוין ;)

    השבמחק
  9. יותם :)6/2/15 09:34

    את גאונה!

    השבמחק
  10. Caramel custard day:)
    אפשר עוגיות אחרות במקום אוריאו?

    השבמחק
  11. Caramel custard זה כיף :)

    אפשר להכין עם כל עוגיית שוקולד שרוצים.
    אם משתמשים בעוגיה בעלת טעם שוקולדי עדין מאוד, כמו למשל פתי בר שוקו,
    ממליצה להוסיף 40 גר' שוקולד מומס כדי להעצים את הטעם השוקולדי.
    בהצלחה ושבת מעולה

    השבמחק
  12. מזל שיש יום הנוטלה כך אפשר לראות אותך לפעמים. טעיםםםםםםםם

    השבמחק
  13. אנונימי7/2/15 18:30

    האם אפשר להחליף את האגוזים/פקאנים טחונים בקמח שקדים (שקדים טחונים)?

    השבמחק
  14. אפשר להשתמש בשקדים טחונים,
    אפשר גם להמיר בעוד קצת עוגיות אוראו טחונות.
    בהצלחה

    השבמחק
  15. לא בטוח שהייתי צריכה לראות את הטארט הזה באמצע הלילה.....
    הוא נראה יותר מדי טוב!

    השבמחק
  16. חח איזה פוסט משעשע,
    ממש גרגרנות וקפיטליזם!

    אבל הטארט נראה נהדררררר. !

    השבמחק
  17. נראה מושלם !!!!

    השבמחק
  18. מה, מה את מתלוננת על שרימפס?!
    מסתבר שנולדתי ב- Kitchen Klutzes of America Day.
    נכון, אני לא פיה מוכשרת כמוך, אבל זה כבר ממש מתחת לחגורה ;)

    השבמחק
  19. חחחחח,
    Kitchen Klutzes of America Day
    אני אומרת שזו ממש עילה לתביעה ;)

    השבמחק
  20. אנונימי28/3/15 19:49

    היי פייה! אני רוצה לעשות כבסיס קלתית קקאו (כמו זאת שעשית בטארט של שוקולד קרמל ובוטנים, שאגב, הוא מווושלם!) השאלה היא האם לאפות קודם את הקלתית בנפרד ואז להכניס לתנור שוב עם בלילת הנוטלה? או לשים את הבלילה על הבצק ולאפות את שניהם יחד?

    השבמחק
  21. הטארט חמאת בוטנים באמת מושלם!
    כדי לגנוב את הקלתית לכאן צריך לתת לה אפייה לפני המילוי, אחרת זמן האפייה לא יספיק לה.
    אפשר לאפות אותה קודם באפייה עיוורת 12-14 דקות, ועוד דקה-שתיים ללא משקולות לייבוש.
    לאחר לצנן לגמרי, למלא במלית ולהמשיך כרגיל.
    בהצלחה ובתיאבון :) תשאירו לי ביס!

    השבמחק
  22. אנונימי8/4/15 21:23

    היי פייה :)
    בעוגה האפויה אפשר להחליף את ממרח הנוטלה בשוקולד מומס? כמה שוקולד להמיס, 180 גר'?

    השבמחק
  23. היי!
    אפשרי להכין מלית עם שוקולד מומס במקום ואפילו מאוד טעים.
    לשם כך החליפי את הנוטלה בשוקולד במשקל זהה. 180 גר',
    והמיסי אותו עם 70 גר' של חמאה.
    בנוסף בעת הקצפת הביצים הוסיפי 35 גר' של סוכר.
    השאר כרגיל. שיהיה בהצלחה וחג שמחחח

    השבמחק
  24. היי פיה.
    גיליתי את הבלוג המדהים שלך ואני מבלה בו כמעט כל היום... :) כיף גדול!!
    אולי תוכלי לעזור לי ולומר לי כמה זה 180 ג' נוטלה? איך אני יכולה למדוד את זה בכפות? כי אין לי משקל של אוכל בבית.... ואני ממש רוצה להכין את העוגה הזאת לשבת.
    תודה מראש על התשובה.

    השבמחק
  25. היי אור
    איזה כיף, שמחה לשמוע שאת נהנית מהבלוג :)
    180 גר' נוטלה = 2/3 כוס.

    חוצמזה אם את אופה הרבה ממש ממליצה לרכוש משקל, או לבקש כמתנה ליומולדת הבא :)
    אפשר לקנות היום משקל דיגיטלי פשוט בסביבות מאה ש"ח, מבטיחה שהוא ישנה את חייך מקצה לקצה! בהצלחה ובתיאבוןןן

    השבמחק
  26. היי, כבר הכנתי פעם את העוגה הזו וכרגיל - כמו כל המתכונים מהאתר - יצאה משולמת!!!
    רציתי לשאול אם יש אפשרות להכפיל את המלית של הנוטלה ואיך ... (מה קורה עם זמן האפיה וכו'...)

    תודה

    השבמחק
  27. היי חגית!
    שמחה שנהנית מהעוגה :)
    אפשר להכפיל את כמות המלית,
    כמובן שתצטרכי ליצור קלתית גבוהה יותר שתכיל אותה.
    זמן האפייה יצטרך להתארך, לא יכולה לומר לך בכמה בדיוק כי לא ניסיתי-
    פשוט צריך לבדוק את המאפה בעזרת כף היד במהלך האפייה, ולראות שמגיע למרקם הנכון,
    כך שהתערובת אפויה למראה, יחסית מתייצבת בשוליים אך עדיין רוטטת במרכזה.
    מניחה שזו תהיה תוספת של לפחות 10 דקות, יתכן שגם תצטרכי לשים נייר אלומיניום מעל לקראות סוף האפייה,
    מאחר והחלק העליון יכול להשחים מעט, בעוד פנים העוגה עדיין רך מדי.
    בהצלחה

    השבמחק
  28. אנונימי6/3/16 16:19

    היי..
    את מורידה מהאוראו את המילוי שלהן?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא, אין בעיה לטחון עם המילוי,
      הוא לא מפריע אז חבל על הטירחה
      אלא אם ממש בא לך לזלול אותו, ואז זה אפשרי ;)

      מחק
  29. כמה זמן העוגה נשמרת במקרר?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נועה
      היא תהיה במיטבה ביומיים הראשונים
      לאחר מכן הקלתית מעט תתרכך אך עדיין תהיה טעימה

      מחק
  30. היי, מה צריך לשנות כדי להכין את העוגה בתבנית בקוטר 26 סמ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מאי!
      לשם כך יש להכפיל את החומרים ב-20%
      בהצלחה :)

      מחק
    2. תודה רבה(:

      מחק
  31. פייה היי
    הטארט בתנור..
    האם הוא מאד מתוק?
    אם כן, אז אולי אזלף עליו קצפת לא ממותקת כמעט...

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גיל!
      הטארט עצמו ללא הקצפת לא מתוק מדי לטעמי,
      אבל אם רוצים אותו במתיקות מעודנת מאוד אפשר כמובן גם לזלף קצפת ממותקת קלות בלבד, לשיקולך
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
  32. הצילו!!

    התחלתי להכין את המתכון - במילה במילה ע"פ הכמויות והחומרים. שמתי בסיר על אש נמוכה\בינונית את הנוטלה והחמאה, אך מה שקרה הוא שלאחר שהחמאה נמסה היא מיצקה את הנוטלה, ולמעשה נעשה לי עיסה ממש.. גם כשזה התקרר התערובת רק התקשתה..
    מהמתכון נשמע שאמור לצאת נוזל דליל, אבל לי יצאו גושי עיסת נוטלה-חמאה..

    יודעת בבקשה להסביר לי מדוע זה קרה ומה עשיתי לא טוב??

    תודה :(
    ספיר

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ספיר!
      נשמע שבישלת את התערובת בחום גבוה מדי.
      נוטלה לא אוהבת חום גבוה מאוד, וכשחם לה מדי היא נחרכת ומתקשה,
      כך שנשמע שהיית צריכה לבשל אותה יותר בעדינות ועל להבה יותר נמוכה.
      כדי שלא לחזור על הטעות, את יכולה גם קודם להמיס את החמאה, ורק אז להוסיף את הנוטלה
      ולחמם קלות ביחד. מקווה שיש לך מספיק נוטלה כדי לנסות שוב, ובהצלחה!

      מחק
    2. אנונימי2/12/16 10:24

      היי,
      גם אצלי לא יצא נוזלי, אך גם לא גושי. ממרחי כזה.
      מקווה שזה לא נורא, כרגע הוצאתי מהתנור

      שבת שלום,

      מחק
  33. אנונימי2/12/16 10:09

    בוקר טוב,
    האם ניתן להכין את העוגה יום לפני? הציפוי לא ייהרס?
    או ששמים את הציפוי ביום ההגשה?

    תודה מראש

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      אין בעיה להכין יום קודם כולל הציפוי,
      לקבלת קרם יציב יותר שיחזיק מעמד ניתן להוסיף כפית או שתיים של אינסטנט פודינג בעת ההקצפה
      בהצלחה

      מחק
    2. אנונימי2/12/16 10:33

      תודה על התשובה המהירה :-)

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...