יום רביעי, 25 בפברואר 2015

מרתון העוגיות הגדול - חלק ב'!



היוש וברוכים השבים למרתון העוגיות הגדול - חלק ב'!

במיוחד לכבוד פורים הממשמש ובא,
וגם לכבוד ימי החורף הקרים שממששש דורשים צנצנת עוגיות טובות ליד,
החלטתי לפנק אתכם ב-10 מתכוני עוגיות יפות וטעימות, ישששש!

אז בחלק א' של המרתון שפורסם בפוסט הקודם,
כבר יכלתם למצוא את המתכונים ל-

- עוגיות ריבה מעוטרות בשקדים פרוסים
- וגם לאזני המן בשחור ולבן במיוחד לכבוד פורים.
- היו גם עוגיות שוקולד ומרשמלו - כאלה שכיף לאכול מיד מהתנור כשהמרשמלו עדיין חם,
- שבשבות ריבה חמודות,
- וגם עוגיות ספירלה של אגוזים וקינמון, נשנוש נפלא ליד התה






אחרי כל העוגיות האלה עדיין לא החלטתם מה נכנס לתוך משלוח המנות שלכם?
אז תנו הצצה גם בפוסט הבא,
וקבלו עוד חמישה מתכונים לעוגיות שוות וטעימות שאתם וחבריכם וודאי תשמחו לנשנש בהנאה.

מוכנים?
הביאו את כוס הקפה שלכם ובואו נתחיל!









אין הרבה מתכונים שזוכים להכנה חוזרת אצלי במטבח,
אבל דווקא העוגיות החמודות הללו של מרתה סטיוארט חוזרות וזוכות לביקור אצלנו בבית מפעם לפעם.

העוגיות  העשויות מבצק פריך וממכר,
עשיר בפקאנים קלויים ובקוקוס קלוי,
ובמלית קרמל ביתית,
מהוות גיוון נפלא לעוגיות הסנדוויץ' ריבה המוכרות.
המרקם שלהן קצת פריך, קצת נימוח ובעיקר- הרבה ממכררר.

אל תוותרו על קליית הפקאנים והקוקוס שדורש המתכון-
קולים אותן ממש בדקה וחצי על מחבת חמה ללא שמן, אז לא להתעצל! :)

מי שמפחד מהכנת הקרמל עבור המלית,
או שסתם אין לו כוח להתאמץ- יכול גם למלא את העוגיות בריבת חלב.

העוגיות במיטבן ביום ההכנה או למחרת, אבל ממילא הן לא יחזיקו יותר מזה.




עוגיות קוקוס ופקאן במלית קרמל


החומרים לכ-35 עוגיות:

לבצק קוקוס-פקאן:
60 גר' פקאנים
50 גר' (חצי שקית) קוקוס טחון
225 גר' חמאה רכה
110 גר' (כוס ועוד כף) סוכר
1 כפית תמצית וניל
250 גר' (כוס ושלושת רבעי) קמח
1/2 כפית מלח

למלית טופי קרמל:
145 גר' (שלושת רבעי כוס) סוכר
60 מ"ל (רבע כוס) שמנת מתוקה
30 גר' חמאה
  
אופן ההכנה:

לבצק קוקוס-פקאן:
קולים את האגוזים על מחבת חמה ללא שמן במשך כמה דקות, עד שמתחילים להשחים ומפיצים ריח אגוזי קלוי. 
טוחנים את האגוזים במעבד מזון לפירורים דקים.
קולים במחבת הריקה באותו האופן גם את הקוקוס, תוך עירבוב לעיתים, עד שמקבל צבע שחום בהיר.
בקערת מערבל חשמלי מקציפים את החמאה הרכה והסוכר לקרם בהיר ואוורירי.
מוסיפים תמצית וניל, קמח ומלח. מוסיפים את הקוקוס והפקאנים הטחונים ומערבבים לבצק אחיד.
מעבירים את הבצק הרך לקירור לשעתיים לפחות.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בצק בעובי של 4-5 מ"מ.
קורצים עוגיות בקוטר הרצוי, וקורצים ממחצית מכמות העוגיות עיגול קטן במרכז.
אם העוגיות רכות מאוד בשלב זה, כדאי להעביר את הבצק לקירור או הקפאה לשעה.
מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות, ואופים את העוגיות במשך 12-15 דקות עד להזהבה יפה.

למלית טופי קרמל:
יוצקים לסיר קטן את הסוכר, מוסיפים גם 3 כפות מים ומבשלים עד לקבלת קרמל.
בזמן שהתערובת מתבשלת מחממים את השמנת,
וכאשר מתקבל קרמל יוצקים את השמנת החמה פנימה תוך עירבוב בזהירות רבה לקבלת רוטב טופי.
מוסיפים גם את החמאה ומערבבים להמסה. מצננים להתייצבות.
שמים מעט ממלית הקרמל על כל עוגייה, מניחים מעל עוגייה עם חור ולוחצים קלות.
בקיץ כדאי לתת לעוגיות לשבת ולהתייצב למשך שעתיים, בחורף הן מתייצבות די מהר גם כך.












עוגיות סנדוויץ' סופר-חמודותתת,
המורכבות מצמד ביסקוויטים חמאתיים ורכים, במלית ממרח חלבה, ובציפוי שומשום,
שאפילו שונא החלבה אצלי בבית נשנש בהנאה.

הדבר המגניב ביותר בהן הוא העיטור המיוחד,

שנוצר על ידי הברשת העוגיות לפני האפייה בחלמון טרוף עם קפה,
ולאחר מכן עיטור בעזרת מזלג לקבלת דוגמא מקסימה.

פחות מתים על חלבה?
אפשר למלא את העוגיות בכל מלית שאוהבים-
ממרח לוטוס, ריבת חלב, וגם נוטלה יסתדרו פה נהדר.
המתכון לקוח מכאן



ריבועי ביסקוויט במלית חלבה


החומרים לכ-48 עוגיות:
125 גר' חמאה רכה
90 גר' (שלושת רבעי כוס) אבקת סוכר
1 ביצה
180 גר' (כוס ורבע) קמח
80 גר' (חצי כוס ועוד כף שטוחה) קורנפלור
1/2 כפית אבקת אפייה

לציפוי ומילוי:
1 כף חלב
1 כפית קפה מגורען טוב
1 חלמון
ממרח חלבה
שומשום

אופן ההכנה:
בקערת מערבל חשמלי עם וו הגיטרה מעבדים את החמאה הרכה עם אבקת הסוכר כמה דקות לקרם רך. 
מוסיפים את הביצה ומערבבים.
מוסיפים פנימה קמח, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים לבצק אחיד. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של כ-3 מ"מ.
חותכים את הבצק בעזרת חותכן מרובע או סכין חדה לריבועים של כ-4.5-5 ס"מ.

לציפוי ומילוי:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מחממים את כף החלב, יוצקים על הקפה ומערבבים להמסה.
מצננים, ולאחר טורפים לתוך החלמון.
מברישים מחצית מהעוגיות בתערובת בעזרת מברשת אפייה, בשכבה דקה.
מעבירים את העוגיות למקרר למשך 10 דקות על מנת שהזיגוג יתייצב.
יוצרים על גבי העוגיות דוגמאות בעזרת מזלג, ואופים 12-15 דקות להזהבה. מצננים.

מכינים סנדוויצי'ם של עוגיות ממולאות בממרח,
כאשר מניחים למטה עוגיה ללא עיטור, ומעל עוגייה מעוטרת.
מברישים את דפנות העוגייה סביב סביב בשכבה דקה של ממרח (כדאי להיעזר בספטולה או בסכין מריחה), 
וטובלים בקערית שומשום לציפוי מכל הצדדים.










העוגיות החתיכות הללו באדיבות פייר הרמה
הן עוגיות קלאסיות מושלמות לנשנוש לצד הקפה,
בעלות מתיקות מעודנת וטעם פשוט ואהוב על כולם.

העוגיות מורכבות משתי שכבות של בצק חמאתי,
שעוטפות בצק שוקולדי משובץ באגוזי לוז שלמים,
שמנקדים את העוגיות בעת פריסתן בסכין חדה.

ניתן להכין את גלילי הבצק מראש ולשמור בהקפאה,
ולפרוס ולאפות קרוב למועד ההגשה.
המתכון מניב כמות גדולה מאוד של עוגיות, אפשר גם להכין רק חצי או שליש מהכמות.

מי שחובב טעם קקאו אינטנסיבי ומודגש יכול להגדיל מעט את כמות הקקאו.






עוגיות סבלה שוקולד ואגוזי לוז


החומרים לכ-150 עוגיות:

לבצק חמאה:
140 גר' חמאה רכה
75 גר'  (שני שליש כוס) אבקת סוכר
50 גר' (חצי כוס) שקדים טחונים
1/4 כפית מלח
1/2 כפית תמצית וניל
1 ביצה
250 גר' (כוס ושלושת רבעי) קמח

לבצק שוקולד:
250 גר' חמאה רכה
110 גר' (כוס פחות כף) אבקת סוכר
300 גר' (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
35 גר' (3 כפות) קקאו משובח
קורט מלח
1 ביצה
140 גר' אגוזי לוז שלמים (כוס וחצי), רצוי קלופים וקלויים קלות

להדבקה:
1 ביצה
1 כפית מים

אופן ההכנה:

לבצק חמאה:
בקערת מערבל חשמלי עם וו הגיטרה מעבדים את החמאה הרכה עם אבקת הסוכר כמה דקות לקרם רך.
מוסיפים אבקת סוכר, שקדים טחונים, מלח, תמצית וניל וביצה ומעבדים לתערובת חלקה.
מוסיפים את הקמח בכמה פעמים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד ורך.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור ל-4 שעות לפחות.
בינתיים מכינים את בצק השוקולד.

לבצק שוקולד:
בקערת מערבל חשמלי עם וו הגיטרה מעבדים את החמאה הרכה עם אבקת הסוכר והמלח כמה דקות לקרם רך.
מוסיפים את הביצה ומערבלים לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מנפים פנימה את הקמח והקקאו  
ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את האגוזים ולשים קלות כך שמתפזרים בצורה שווה בבצק.
מעצבים את הבצק למלבן עבה בגובה של 2.5 ס"מ (אני עיצבתי לריבוע של 18x18 ס"מ). מעבירים לקירור.

מרדדים את כל אחד מחלקי בצק החמאה בין שני ניירות אפייה מקומחים קלות,
לעלה באורך ורוחב בו עיצבנו את בצק השוקולד (עובי של כ-7 מ"מ).

טורפים את הביצה להברשה עם כפית של מים.
מברישים עלה אחד של בצק לבן בביצה הטרופה, מניחים עליו את שכבת בצק השוקולד,
מברישים שוב בביצה טרופה, ומניחים מעל שכבה שניה של בצק לבן.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור ל-4 שעות לפחות עד לילה.

מחממים תנור לחום בינוני-נמוך 160 מעלות.
בעזרת סכין חדה מיישרים את ריבוע הבצק ליצירת דפנות חלקות וישרות.
פורסים את הבצק למלבנים ארוכים (אני פרסתי למלבנים בעובי של 5 ס"מ).
כעת פורסים כל מלבן בצק לפרוסות בעובי של 5-7 מ"מ, ומסדרים בתבנית אפייה במרווחים קלים.
אופים במשך 26-30 דקות, כך שהעוגיות מזהיבות קלות. מצננים היטב וזוללים עם כוס קפה.

מקור המתכון: פייר הרמה









גירסה אקזוטית וממכרת לעוגיות השוקולד צ'יפס האהובות,
והפעם העוגיות הרכות מנוקדות בשוקולד לבן,
ומועשרות בקוקוס ובאגוזי לוז קלויים שמעניקים קראנצ'יות וטעם נפלא ומיוחד.
למרקם קראנצ'י עוד יותר, אפשר להמיר חלק מכמות הקוקוס בקוקוס קלוי.

חובבי השוקולד הלבן והקוקוס לא יוכלו להפסיק לנשנש...




עוגיות שוקולד לבן, אגוזים וקוקוס



חומרים לכ-55 עוגיות:
315 גר' (2 כוסות ועוד 3 כפות) קמח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
225 גר' חמאה רכה
110 גר' (חצי כוס ועוד כף) סוכר
85 גר' (שליש כוס) סוכר חום כהה
1 ביצה
2 כפות חלב
1/2 1 כפיות תמצית וניל
175 גר' שוקולד לבן קצוץ גס, או שוקולד צ'יפס לבן
80 גר' (כוס פחות 2 כפות) קוקוס טחון        
130 גר' אגוזי לוז קלויים (כוס ושליש), קלופים וקצוצים גס       

אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מנפים ביחד את הקמח, אבקת הסודה והמלח לקערה גדולה.
בקערת מיקסר מקציפים ביחד את החמאה ושני סוגי הסוכר 3 דקות, לתערובת קרמית אחידה.
מוסיפים את הביצה, החלב והוניל ומערבלים לתערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים מעט, רק עד לתערובת אחידה.
מקפלים פנימה את השוקולד הלבן, הקוקוס והאגוזים.
מהדקים בעדינות חתיכות בצק, ומגלגלים בין הידיים לכדורים בקוטר 4 ס"מ
ומניחים מעל לתבניות עם מרווחים גדולים ביניהן.
משטחים מעט בעזרת כף יד רטובה לגובה של כ-ֹ1 ס"מ.
אם רוצים מפזרים מעל קצת שוקולד לבן קצוץ, קוקוס ואגוזים קצוצים.
אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מצננים.

מקור המתכון: רוני ונציה











ולסיום - 
חובבי הקפה הרימו יד!

המתכון הבא במיוחד בשבילכם-
עוגיות בעלות טעם קפה ממכר, מרקם קצת פריך-וקצת נימוח,
וצורה של פולי קפה חמודים.

העוגיות יכולות לשמש בעצמן כמשלוח המנות המושלם,
כשנארזות בצנצנת שקופה יחד עם כוס קפה יפה, וצנצנת של קפה איכותי.

הכינו מראש את מאגרי אורך הרוח שלכם-
עיצוב העוגיות דורש סבלנותתתתת!
למי שיש סבלנות רק במידה חלקית, יכול גם להכין חצי כמות :)




עוגיות פולי קפה


החומרים לכ-120 עוגיות קטנטנות:
1 כף קפה נמס איכותי  (אני משתמשת בקפה מגורען מאיכות טובה)
90 גר' חמאה רכה
85 גר' (שלושת רבעי כוס) אבקת סוכר
1 חלמון
20 גר' (2 כפות) קקאו משובח
160 גר' (כוס ועוד 2 כפות) קמח

אופן ההכנה:
ממיסים את הקפה בטיפונת של מים חמים, מניחים בצד להצטנן.
בקערת מערבל חשמלי עם וו הגיטרה מעבדים את החמאה הרכה עם אבקת הסוכר כמה דקות לקרם רך.
מוסיפים את החלמון ואת הקפה מומס ומערבבים.
לבסוף מוסיפים את הקקאו ואת הקמח ומערבבים לבצק אחיד.

חותכים מהבצק חתיכות קטנטנות של 1.5 ס"מ, משקל של 3 גר' 
(כן! ממש קטנות אחרת לא יהיה את אפקט פולי הקפה החמודים... וקחו בחשבון שהן גם תופחות למדי באפייה).
מגלגלים לכדורונים קטנטנים, ומעצבים לצורה אובלית. 
בקיץ החם אם הבצק רך מאוד לעבודה, אפשר להכניס אותו לקירור קל להתייצבות.

מניחים קיסם עץ לאורכה של כל עוגייה, ולוחצים קלות להטבעת פס לאורך העוגייה שמקנה לה מראה של פולי קפה. 
מעבירים להקפאה לשעה.
אופים את העוגיות בחום 170 מעלות למשך 15 דקות.






מתחשק לכם לבדוק עוד רעיונות למשלוחי המנות שלכם לפני שתחליטו?
קבלו המלצה חמה לכמה מתכוני עוגיות נהדרות שפורסמו כאן בבלוג,
ויכולים להשתלב בצורה מושלמת במשלוח המנות שלכם-







מעמול שווים במיוחד - הכי טעימים שיש, כי אין פורים בלי מעמול!
עוגיות מתנה - אם מתחשק לכם להשקיע באמת
עוגיות שוקולד שחיתות - במיוחד לשוקוהוליכים
אלפחורס - עוגיות מענגות שאי אפשר להפסיק לאכול
עוגיות שובי-דובי - נהדרות לילדים ולילדים בנפשם
עוגיות קינמון בציפוי פיסטוקים - עוגיות צבעוניות שמשתלבות נפלא במשלוח המנות
עוגיות שוקולד רכות בציפוי אבקת סוכר - קלות להכנה וטעימות


עד כאן 
בברכת פורים שמחחחחחחחחחחח לכולם!


54 תגובות:

  1. נפלא נפלא נפלא
    במיוחד אהבתי את המתכונים המשלבים קוקוס בעוגיות.
    מחכה להזדמנות לנסות את המתכונים המדהימים שלך.
    פורים שמח פיה יקרה

    השבמחק
  2. בהחלט הפייה של העוגיות!!!!
    שיהיה לך פורים שמיייח במיוחד אותי בהחלט שימחת... כל המשלוח שלי יושתת על שני הפוסטים האחרונים והגאוניים.
    תודה

    השבמחק
  3. כל כך הרבה עוגיות. כל כך מעט זמן :)
    כל המתכונים נראים נהדר, במיוחד פולי הקפה. פשוט עוגיות מתוקות בטירוף!!

    השבמחק
  4. יואו! איזו בחירה מעולה של מתכונים. כל פעם אמרתי - את אלה! את אלה אני אכין לפורים. וכך גם על המתכון הבא. מעולה ממש!

    השבמחק
  5. וואהו.. הבחירה קשה מאד!!!
    בעוגיות סבלה שוקולד ואגוזי לוז מצויין שקדים טחונים.. הכוונה לקמח שקדים או שקדים שאני יכולה לטחון במטחנת בשר?

    השבמחק
  6. תודה על התגובות!
    ובהצלחה באפייה למשלוח המנות :)

    לימונדה-
    בעוגיות הסבלה הכוונה לקמח שקדים,
    כדאי לרכוש את הקשדים טחונים דק ולא לטחון לבד.
    בהצלחה ופורים שמח :)

    השבמחק
  7. לינוי26/2/15 20:51

    קודם כל חייבת להגיד שכל מתכוני העוגיות בפוסטים האחרונים פשוט מדהימים! כל אחד יפה יותר מהשני.. יהיה לי קשה להחליט מה להכין :)
    ושאלה קטנה, יש לך המלצה בנוגע לשוקולד לבן כששמים אותו מעל העוגיות? כי את בטח מכירה את הבעיה שהם נשרפים ושחמים:( האם יש משו שאפשר לעשות? אם אניח את הנטיפים ממש לקראת סוף האפייה זה לא יפריע לעוגיות שאפתח את התנור נכון? :)ותודה !!

    השבמחק
  8. את אלופה!! ממש פייה של עוגיות. הכל כל כך אסטתי וטעים. כל הכבוד!

    השבמחק
  9. ממש אין מילים

    השבמחק
  10. לינוי-
    במקרה של עוגיות השוקולד לבן וקוקוס למשל, מאחר והאפייה קצרה למדי,
    אין בעיה לפזר את השוקולד הלבן מעל כבר בתחילת האפייה בלי בעיה.
    במתכונים בעלי אפייה ארוכה זה עלול להיות בעייתי.
    לרוב סוגי העוגיות באמת לא יפריע אם תפתחי את התנור ותפזרי את השוקולד לקראת סוף האפייה, כך שזו אופציה אפשרית.
    בהצלחה :) ותודה על הפירגון

    השבמחק
  11. מלכה, נו מה יש לאמר? אין כמוך לדיוק, לאסתטיקה, ליופי. קשה לבחור.

    פורים שמח,

    מגי

    השבמחק
  12. הי, ׳התעלפתי׳ מעוגיות פולי הקפה,
    ניסיתי הבוקר ונראה לי שאין מספיק נוזלים בבצק, נאלצתי להוסיף עוד ועוד חלמונים.
    תוכלי לבדוק בבקשה, אולי נפלה טעות במתכון?

    הדס

    השבמחק
  13. היי הדס
    עברתי שוב על המתכון ואין בו בעיה-
    כמה גולשים גם הספיקו להכין אותו ולדווח שיצא מצוין.
    יכול להיות שהחמאה שהשתמשת בה לא היתה מספיק רכה
    ולכן הבצק היה יבש מדי ודרש נוזלים נוספים
    באסה ובהצלחה בפעם הבאה

    השבמחק
  14. פייה יקרה את עושה לי פרץ של חשק לאפות והרבה...הבעיה שאיני אוכלת גלוטן וסוכר לבן האם ניתן להחליף את הסוכר בדבש ואם כן איך אדע בכמה?

    השבמחק
  15. היי meymey!
    שמחה להעביר הלאה את חדוות האפייה :)
    סוכר לא ניתן להמיר בדבש כשמדובר בעוגיות,
    אלו שני חומרים שונים לחלוטין ויגרמו לתוצאה שונה לחלוטין.

    ממליצה לך מאוד להיכנס לאתרים שמתמחים בתחליפים לאפייה (כמו למשל- קולינריא)
    וללמוד את הנושא, כך שתוכלי להשתולל במטבח ולהגשים את כל החלומות המתוקים שלך
    בהצלחה ופורים שמח!

    השבמחק
  16. אנונימי2/3/15 02:01

    מדהים. הגעת לי בדיוק בזמן.
    בעוגיות קפה האם משאירים את הקיסם גם בזמן האפייה?

    השבמחק
  17. לא משאירים את הקיסם בזמן האפייה-
    פשוט מטביעים בעוגיות חריצים בעזרתו בזמן העיצוב.
    בהצלחה ופורים שמחחחחחחחח

    השבמחק
  18. מקסים מקסים ותודה רבה!
    שאלה: אם אין לי מיקסר או וו גיטרה, האם אפשר ללוש ביד את עוגיות פולי הקפה? תודה!

    השבמחק
  19. היי נוגה!
    באופן עקרוני הבצק דורש הקצפה של החמאה, ואת זה לא ממש אפשר לעשות ביד...
    בלישה ידנית מן הסתם העוגיות יקבלו מרקם קצת פחות אוורירי, אבל בעיקרון זה אפשרי.
    במקרה הזה רצוי שלא להשתמש בחמאה רכה מאוד מאחר והלישה הידנית תחמם אותו עוד יותר,
    ולכן גם כדאי לתת לבצק להתקרר מעט במקרר לפני יצירת העוגיות.
    פורים שמחחחחחחח

    השבמחק
  20. הכל נראה מושלם , כמובן שבא לי להכין הכל !!!!! אבל עוגיות הסבלה נראות לי כהתחלה טובה.
    תודה
    חיה

    השבמחק
  21. עוגיות הקפה מעולות! כמובן ששלי יצאו פחות יפות אבל הטעם נפלא. תודה רבה על המתכונים!

    השבמחק
  22. בלי קשר לפורים - אני תמיד אוהבת שיש עוגיות טובות בבית
    ניראה לי שאולי אנסה את עוגיות הביסקוויט במלית חלבה

    השבמחק
  23. מושלם! ניסינו את עוגיות הקפה ויצא נהדר (לטעמם של המבוגרים..) חג שמח באיחור מה..

    השבמחק
  24. איזה ידיים יש לך!!! טפו טפו טפו :-)
    מהמם ברמות!

    השבמחק
  25. אנונימי30/12/15 23:01

    עוגיות הקפה נטולות כל קמח?

    השבמחק
    תשובות
    1. יש ויש קמח :)
      המרכיב האחרון ברשימת החומרים

      מחק
    2. אנונימי11/3/16 02:46

      רק לוודא, מדובר בקמח רגיל, או בקמח תופח?

      מחק
    3. קמח רגיל
      אם היה צורך בתופח היה כמובן מצוין במפורש
      בהצלחה :)

      מחק
  26. הי, אפשר להכין את המתכונים, שכתוב בהם שצריך להשתמש בוו גיטרה,עם מעבד מזון? ואם כן באיזה אופן?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אפשר לגמרי להכין את הבצקים גם במעבד מזון, לא צריך לשנות כלום.
      בהצלחה :)

      מחק
  27. יאללה- את מעולה! כמה דיוק בביצוע ואיך שהכל נראה פשוט מצוין לגמרי.

    השבמחק
  28. היייי לגבי עוגיות במילוי חלבה? היכן ניתן לאחסן ? במקרר? בחוץ בקופסא? וכמה זמן זה יכול להחזיק?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי חן!
      את העוגיות יש לאפסן בקופסה אטומה,
      אפשר לשמור ליום-יומיים בטמפרטורת החדר, או עד שבוע במקרר.
      בתיאבון

      מחק
  29. היי פיה יקרה, האם שמן רגיל צמחי יהרוס את הטעם של הממרח נוטלה הלבן?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי עדי
      אין שום בעיה!
      אמנם שמן אגוזים משדרג,
      אבל אין בעיה להשתמש בכל שמן צמחי אחר. בהצלחה :)

      מחק
  30. האם אפשר להכין ולהקפיא למשך שבוע את הבצק של עוגיות פולי הקפה, עוגיות החלבה ועוגיות הספילה עד לאפייה?
    אפשר לעשות את אותו הדבר במתכון עוגיות האלפחורס שלך?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי טל!
      אין בעיה, אפשרי לגבי כולן.
      יהיה לך קל ונוח הרבה יותר אם תקפיאי את חלקן כבר אחרי העיצוב,
      ואז אפשר לאפות ישר מההקפאה בתוספת דקות ספורות של אפייה.
      בהצלחה

      מחק
  31. האם אפשר להקפיא את הבצק של העוגיות קוקוס ופקאן במלית קרמל?
    ולשמור את המלית בקירור כמה ימים כך שאוכל להרכיב הכל קרוב לזמן ההגשה?
    אם לא, העוגיות יהיו טעימות גם ארבעה ימים אחרי ההכנה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי עדי
      אין בעיה להקפיא את הבצק ולשמור את המלית בקירור כמה ימים.
      יהיה לך קל ונוח הרבה יותר אגב אם תקפיאי אותן כבר אחרי הרידוד והעיצוב בתוך התבנית,
      ואז אפשר להשליך את התבנית מההקפאה ישר לתנור בתוספת כמה דקות אפייה לפי הצורך.
      4 ימים אחרי ההכנה קצת פחות מומלץ בעוגיות הללו,
      בגלל המלית החלבית יהיה צורך לשמור בקירור והעוגיות לא יהיו במיטבן. בהצלחה

      מחק
  32. בת אל26/2/17 10:52

    המרקם של העוגיית חלבה הוא רך? כמו אלפחורס? או קראנצ'י יותר?

    השבמחק
    תשובות
    1. הוא לא נמס בפה כמו אלפחורס, אבל גם לא לגמרי קראנצ'י. יותר פריך כמו עוגיות חמאה או ביסקוויטים מעט רכים

      מחק
  33. כמה עוגיות פולי קפה מתקבלות מהמתכון?

    השבמחק
    תשובות
    1. ועוד משהו- קקאן משובח זה קקאו הולנדי?

      מחק
    2. היי!
      מתקבלת כמות גדולה מאוד של עוגיות קטנות- בסביבות 120 עוגיות קטנטנות של 2.5 ס"מ בערך.
      קקאו הולנדי זה אחלה, או כל קקאו באיכות טובה.
      אם אין בבית תמיד אפשר להשתמש גם בקקאו רגיל מהסופר, אבל קקאו איכותי מעניק טעם טוב יותר.
      בהצלחה ופורים מעולה שיהיה :)

      מחק
  34. היי, מה אפשר לשים במקום הלימון כדי שהעוגיות קפה יהיו טבעוניות?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי צרויה
      מתנצלת אבל לטבען אינו תחום ההתמחות שלי

      מחק
  35. שלום לך,
    קודם כל רציתי להגיד סחטיין, המתכונים הנהדרים,
    שמחה שמצאתי את הבלוג שלך.
    הכנתי את עוגיות הסבלה ותהיתי אם יש אפשרות להוסיף סוכר למתכון, אם כן, כמה ניתן?
    נוסף על כך, תהיתי האם הבצקים אמורים להיות מאד דביקים.
    אני הוספתי להם קצת קמח כדי להוריד בדביקיות, אבל תהיתי כי הבנתי ממך שהמתכונים שלך תמיד סופר מדוייקים.
    תודה רבה על התשובות. :)
    שיהיה המשך יום מצויין

    השבמחק
    תשובות
    1. היי עדי!
      תודה ונעים להכיר :)
      אין בעיה להוסיף למתכון סוכר לפי טעמך האישי.
      הבצקים דביקים ורכים כשמכינים אותם מאחר והם עשירים בחמאה רכה,
      אבל לאחר קירור ארוך של 4 שעות או יותר הם אמורים להתייצב,
      ועבודה על משטח עבודה מקומח אמורה למנוע את הדביקות שעלולה להיווצר.
      לא אמור להיות צורך להוסיף כמות נוספת של קמח לבצק עצמו.
      אם הבצקים היו דביקים מדי במהלך ההכנה יתכן והיה צורך בקירור ארוך יותר של הבצק,
      או שמשטח העבודה לא היה מקומח מספיק, או שפשוט היתה התעסקות ארוכה מדי בבצק במהלך העיצוב,
      והוא התחמם והתרכך במהלך העבודה.
      סופשבוע מעולה ופורים שמח!
      ענבל

      מחק
  36. הי פייה, ניסית את העוגיות קפה- הדליקות, אבל בשני הפעמים הן נזלו לי- והפכו לדיסקיות, יכול להיות שזה בגלל שהשתמשתי בקמח כוסמין לבן? או שזה צריך להיות יותר משעה במקפיא?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי יעל!
      אין צורך להקפיא את העוגיות ליותר משעה.
      לא בקיאה בשימוש בקמח כוסמין אבל בהחלט נשמע שהוא הגורם לבעיה.
      כשמבצעים שינויים בקמחים חשוב לקחת בחשבון שידרשו ברוב המקרים גם התאמות נוספות במתכון .
      סביר להניח שכוסמין יצטרך כמות נוזלים אחרת, לישה פחותה יותר, קירור ארוך יותר, ואולי הוא בכלל לא מתאים לסוג העוגיות הזה.
      מאחר ומדובר בקמח עם כמות מופחתת של גלוטן קשה לו יותר לשמור על המבנה באפייה, וכנראה שבמקרה הזה זו בדיוק היתה הבעיה.

      מחק
  37. תודה, אני אנסה שוב ! :)

    השבמחק
  38. היי הכנתי את העוגיות פקאן וקוקוס עם הקרמל. והקרמל הפך לטופי קשה שלא ניתן למרוח על העוגייה...
    אפשר לחמם מעט ולמרוח? וכאשר מתקרר שוב אז העוגיה לא הופכת להיות לא לעיסה בגלל הקרמל?
    דרך אגב העוגיות עצמן ממש טעימות.
    תודה.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רעות!
      מלית הקרמל אמורה להתקבל כממרח סמיך במרקם של ריבת חלב.
      אם הקרמל התקשה מדי היתה בעיה מסויימת בתהליך הבישול, יתכן ובושל יתר על המידה.
      ממליצה להכין את המלית מחדש, או לחילופין לקצר תהליכים ולהשתמש בממרחים אחרים שיש בבית כמו ריבת חלב או נוטלה שגם יעשו את העבודה. בהצלחה!

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...