יום ראשון, 19 באפריל 2015

"אני אוהבת תותים"




בחורף האחרון מודה שהתותים אצלי במטבח עברו הזנחה מסויימת
שלא לדבר על התעלמות אפייתית קשה.
הפעם לכבוד סיומה של עונת התותים,
החלטתי לערוך עבורם פרידה חגיגית
ולפצות את עצמי על חשבון כל עוגות התותים השוות שלא הכנתי החורף במטבח.

ומה צועק יותר פרידה חגיגית
מאשר עוגה המורכבת ממיליוןןןןן שכבות של תות?

בקינוח המעלף הזה של הקונדיטורית הצרפתיה קליר דימון
נתקלתי דווקא כאן בישראל,
בעמוד של צבי אבידור המכונה "הפיינשמקר",
חובב אפייה נלהב שמוציא תחת ידיו קינוחי פטיסרי יפהפיים באווירה צרפתית ובפרפקציוניזם היסטרי
ואפילו מעביר מדי פעם סדנאות אפייה שילמדו אתכם איך להכין קינוחי ראווה שווים במיוחד לגמרי בעצמכם.

בתור גרגרנית תותים אמיתית,
מיותר לציין שברגע שראיתי את הקינוח הורוד והמהמם הזה
כהרגלי בקודש מיד קפצו לי העיניים מהמקום...






לקינוח שעשוי כולו על טהרת התותים,
הוענק גם שם מלבב-
"אני אוהבת תותים"

או בצרפתית סקסית-
J'Adore la Fraise

שם שגורם לגמרי לחבב את קליר דימון,
לגמרי מעלה חיוך על הפנים
וגם לגמרי מעיד על הרכב העוגה:

כמה שכבות של בוואריה מנוקדת בחתיכות תות, העוטפות בתוכן-
קלפוטי תותים אלוהי
קרמו תותים רך ועשיר
קומפוט של קוביות תותים
והכל עטוף בשכבת טורט ורדרדה המוספגת בסירופ תותים.

לעיטור העוגה מצופה בחגיגה מטורפת של תותיות אדומה-
תותים טריים,
קוביות ג'לי תות, 
קוביות טורט ורדרד,
ופרחי בצק סוכר או מרציפן שמזכירים את פרחי התות






התוצאה המתקבלת פשוט מופלאה!
עוגה קלילה, עדינה ואלגנטית מאוד
בטעמי תות מתוקים-חמצמצים
וכזו שלגמרי אי אפשר להפסיק ליישר. 
למרות ריבוי השכבות העוגה אינה כבדה או מתוקה מדי,
ומראה השכבות הורוד-אדמדם שלה פשוט שובה לב.

אני התאהבתי בה קשות-
ואין ספק שהיא הולכת לככב אצלנו גם בשנה הבאה עם פתיחת עונת התותים.
אז אם גם אתם במצברוח תותי
ומתחשק לכם להשקיע בעוגה שווה במיוחד-
נצלו את סוף עונת התותים להתפרעות מתוקה במטבח.
 יום אחד של עבודה והורדרדות הזו כולה שלכם :)










המתכון הנוכחי מותאם לעוגה גבוהה מאוד בתבנית 22 ס"מ,
או ל-6-8 קינוחים אישיים שמנמנים.

כמויות התותים ברשימת המרכיבים מתייחסים לפרי נטו, לאחר הסרת העלים וחלקם הלבן של התותים,
לכן כדאי שתרכשו לכם כמות תותים קצת יותר גדולה מהמצוין.

את מחית התותים ניתן להכין לבד ע"י טחינת תותים בבלנדר, והעברה דרך מסננת לסינון הגרעינים.





"אני אוהבת תותים"


החומרים:

לפטיסייר:
135 מ"ל (חצי כוס ועוד כף) חלב
30 גרם (2 כפות וחצי) סוכר
20 גרם חלמונים (חלמון גדול)
14 גרם (כף יפה) קורנפלור
1/2 כפית מחית וניל

לקלפוטי תותים:
125 גרם תותים
12 גרם (כף) סוכר
100 גרם (כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר
100 גרם שקדים טחונים
20 גרם (2 כפות) אבקת פודינג וניל
5 גרם (כפית) אבקת אפייה
100 גרם חמאה רכה
75 גרם ביצה (ביצה וחצי)
15 מ"ל (כף) חלב

לטורט:
165 גרם חלבונים, בטמפרטורת החדר (4 חלבונים גדולים)
120 גרם (חצי כוס ועוד כף וחצי) סוכר
100 גרם חלמונים, בטמפרטורת החדר (5 חלמונים גדולים)
60 גרם (חצי כוס פחות כף) קמח
60 גרם (חצי כוס פחות כף) קורנפלור
מעט צבע מאכל ורוד או אדום

לקומפוט תותים:
4 גרם (כפית) ג'לטין
200 גרם תותים
30 גרם (2 כפות וחצי) סוכר
70 גרם מחית תותים
5 מ"ל (כפית) מיץ לימון

לקרמו תותים:
265 גרם תותים
15 מ"ל (כף) מיץ לימון
80 גרם (שליש כוס ועוד כף) סוכר
3 גרם (כפית מחוקה) פקטין
10 גרם (כף שטוחה) קורנפלור
80 גרם חמאה, רכה מאוד

לבוואריה עם תותים:
8 גרם (2 כפיות) ג'לטין
130 מ"ל (חצי כוס ועוד כף) חלב
200 גרם תותים
80 גרם חלמונים, בטמפרטורת החדר (4 חלמונים גדולים)
100 גרם (חצי כוס) סוכר
315 מ"ל (כוס ושליש פחות כף) שמנת מתוקה

לעיטור:
תותים טריים
מעט נפאז'

אופציונלי:
קוביות ג'לי תות
פרחי בצק סוכר או מרציפן
קוביות טורט

כלים:
תבנית או רינג 22 ס"מ
תבנית או רינג 20 ס"מ

אופן ההכנה:

לפטיסייר:
בסיר קטן מביאים את החלב לרתיחה.
בקערה קטנה טורפים את הסוכר עם החלמונים והקורנפלור.
יוצקים פנימה את החלב החם בהדרגה תוך עירבוב להשוואת טמפרטורות.
משיבים לסיר ומבשלים תוך עירבוב רצוף עד שהתערובת מגיעה לרתיחה ומסמיכה מאוד.
מערבבים מחית וניל. מעבירים לכלי שטוח, מכסים את פני השטח בניילון נצמד
ומעבירים לקירור לכמה שעות.

לקלפוטי תותים:
חותכים את התותים לקוביות של כ-2 ס"מ.
מערבבים בקערה עם הסוכר, ומניחים לשבת לכ-3 שעות להגיר נוזלים (בימים חמים אפשר לאפסן בקירור).

מחממים תנור ל-170 מעלות.
מערבבים בקערת מעבד מזון יחד אבקת סוכר, שקדים טחונים, אבקת פודינג ואבקת אפייה.
מוסיפים את החמאה ומעבדים לקרם חלק.
מוסיפים את הביצים וקרם הפטיסייר שהכנו מראש, מעורבב עם החלב לדילול.
משטחים את התערובת בתבנית של כ-22 ס"מ.
מסננים את התותים ושומרים את המיצים שהגירו בצד.
את התותים עצמם מפזרים על גבי הבלילה, לוחצים מעט כדי שישקעו בה,
ואופים במשך כ-25 דקות עד שהקלפוטי תפוח וזהוב.
מצננים, מקררים להתייצבות, וחותכים מהקלפוטי עיגול של 20 ס"מ.

לטורט:
מחממים תנור לחום 190 מעלות.
בקערת מערבל חשמלי מקציפים את החלבונים והסוכר לגבעות רכות (ולא לקצף יציב מאוד).
מוסיפים את החלמונים בהדרגה ומערבלים במהירות נמוכה לאיחוד.
מנפים פנימה קמח וקורנפלור, מוסיפים גם מעט צבע מאכל ורוד או אדום,
ומקפלים לתערובת חלקה בגוון ורוד בהיר.

משטחים כשליש מתערובת בתבנית אפייה בקוטר עיגול של כ-22 ס"מ, ובעובי של כסנטימטר.
משטחים יתרת התערובת בתבנית אפייה גדולה נפרדת, לעובי של כסנטימטר,
ברוחב התבנית ובגובה של כמחצית ממנה.
אופים כל תבנית 7 דקות במדף העליון בתנור, ומצננים לחלוטין.

מעיגול הטורט קורצים עיגול של 20 ס"מ, מברישים בסירופ התותים ששמרנו בצד, ומעבירים להקפאה.
מיתרת הטורט, כשהוא עדיין צמוד לנייר האפייה, גוזרים בעזרת מספריים 2 רצועות באורך כולל של היקף התבנית,
ובגובה של 7-8 ס"מ (יש צורך לחבר 2 רצועות לאורך הכולל הנדרש. כדאי להיעזר בסרגל).
מברישים את הטורט בסירופ התותים ששמרנו בצד, מניחים בעדינות צמוד לדפנות תבנית 22 ס"מ, ומעבירים להקפאה.
משאריות הטורט שנותרו לכם, אפשר ליצור כמה קוביות מרובעות של טורט עבור הקישוט.

לקומפוט תותים:
משרים ג'לטין בכף מים קרים.
חותכים את התותים לקוביות של כ-1 ס"מ.
מחממים בסיר קטן את הסוכר עם מחית התותים ומיץ הלימון לטמפרטורה של 70 מעלות.
ממיסים את הג'לטין ומערבבים. יוצקים את התערובת על גבי התותים ומערבבים.
יוצקים לתבנית לקבלת עיגול של 20 ס"מ ומעבירים להקפאה להתייצבות.

לקרמו תותים:
חותכים את התותים לקוביות קטנות של כ-1/2 ס"מ.
בסיר קטן מערבבים את התותים עם מיץ הלימון ומעט מהסוכר.
מבשלים על להבה נמוכה. כשהתערובת מגיעה ל-30 מעלות (חימום קל מאוד),
מוסיפים את הפקטין מעורבב עם הסוכר והקורנפלור. מביאים לרתיחה, מבשלים לחצי דקה ומסירים מהאש.
מצננים ל-50 מעלות, מוסיפים את החמאה הרכה בהדרגה וטורפים היטב במשך כשתי דקות,
כך שמרבית התותים מתפרקים ומתקבל קרם ורוד עמוק עם חתיכות תות קטנות.
יוצקים לתבנית לקבלת עיגול של 20 ס"מ ומעבירים להקפאה להתייצבות.

לבוואריה עם תותים:
משרים ג'לטין בכמה כפות מכמות החלב.
חותכים את התותים לקוביות קטנות של כ-1/2 ס"מ.
בסיר קטן מביאים את יתרת החלב לרתיחה. בקערה קטנה טורפים יחד חלמונים וסוכר.
יוצקים פנימה מחצית מכמות החלב תוך עירבוב רצוף להשוואת טמפרטורות.
משיבים את התערובת לסיר ומבשלים עד להסמכה קלה לקבלת קרם אנגלז (83 מעלות).
מוסיפים את הג'לטין ומערבבים. יוצקים את התערובת על התותים, ומניחים להצטנן היטב.
מקציפים שמנת מתוקה לגבעות רכות ומקפלים פנימה.

להרכבה:
מתחילים לבנות את העוגה בתוך דפנות הטורט.
ראשית מניחים בתחתית התבנית בעדינות את עיגול הקלפוטי.
יוצקים מעל רבע מכמות בוואריית התותים לשכבה בגובה של קצת פחות מסנטימטר, ומשטחים לשכבה ישרה.
מניחים מעל את קרמו התותים, מעל עוד רבע מכמות הבוואריה.
מניחים מעל את דיסקית הטורט המוספג במיץ תותים, ועוד רבע מכמות הבוואריה.
מעל מניחים את שכבת הקומפוט תותים, ועוד בוואריה לסיום.
מעבירים להקפאה להתייצבות, שומרים במקרר.

מעטרים את העוגה בחצאי תותים מוברשים במעט נפאז',
קוביות ג'לי תות, פרחי בצק סוכר או מרציפן, וכמה קוביות טורט שמנמנות.




למי שמעוניין בהכנת קוביות ג'לי תות ממיץ תותים טבעי,
אני הכנתי אותן בדרך הארוכה- 
ע"י הכנת מיץ תותים צלול ואז לייצובו כג'לי.

למי שכבר נגמרה הסבלנות להשקיע בשלב הזה של חייו,
יכול גם להמיר את כמות מיץ התותים במחית תותים.



לקוביות ג'לי תות


החומרים:
250 גרם תותים
290 מ"ל (כוס ועוד 3 כפות) מים חמים
90 גרם (חצי כוס פחות כף) סוכר
סקוויז של לימון
4 גרם אגר אגר (אפשר גם 10 גר' ג'לטין)
20 גרם (כף וחצי) סוכר

אופן ההכנה:
חותכים את התותים לחתיכות גדולות, מעבירים לסיר ומכסים במים החמים.
מביאים יחד לרתיחה, מנמיכים להבה ומניחים להתבשל 20 דקות על להבה בינונית,
תוך הסרת קצף שנוצר מעל בעזרת כף, עד שהתותים מאבדים את רוב הצבע, והנוזל נצבע בורוד-אדום.
מוסיפים את הסוכר והלימון ומביאים לרתיחה תוך עירבוב לעיתים להמסת הסוכר.
מבשלים לעוד דקותיים ומעבירים למסננת צפופה מאוד לסינון מעל קערה-
לא מועכים את התותים אלא נותנים לתותים להגיר נוזלים לבד כדי לשמור על נוזל שקוף.
לאחר שסירופ התותים מצטנן, מוסיפים לו מים לפי הטעם עד לקבלת מינון רמת המתיקות הרצויה.
מודדים 280 גר' של מיץ ומעבירים לסיר קטן. מפזרים את האגר אגר מעל לנוזל ומניחים לשבת חצי שעה.
(במידה ומשתמשים בג'לטין, משרים אותו במעט מים, ובתום בישול המיץ והסוכר, ממיסים ומוסיפים פנימה).
מוסיפים לסיר את הסוכר, מבשלים עד שהסוכר נמס ומתקבל נוזל חלק.
ממשיכים לבשל עוד דקותיים על להבה נמוכה, ומסירים מהכיריים.
מצננים קלות ויוצקים את התערובת לכלי קטן או קופסה קטנטנה ושטוחה מרופדת בניילון נצמד,
לקבלת שכבת ג'לי בגובה של כסנטימטר. מאפסנים במקרר להתייצבות.
(אין לתת לאגר אגר לשהות במקפיא, הוא רגיש לקור המופרז ומתפרק).


60 comments:

  1. יותם :)19/4/15 21:47

    את קלייר דימון הישראלית!!!
    גאונהההההההה!!!!!!!!! נגמרו לי כבר המילים :)

    השבמחק
  2. טוב, זה הדבר המטורף הבא אחרי עוגה עם מיליון שכבות וניל! :) מהמם-מהמם-מהמם ♥

    השבמחק
  3. וואו! עוגה מדהימה שרק מוכשרת כמוך יכולה להפיק!

    השבמחק
  4. אנונימי20/4/15 09:31

    זה לא שפוי. בקיצור - אהבתי!

    השבמחק
  5. הלוואי שיום אחד יהיו לי אנרגיות להכין עוגות כאלו...אחת העוגות היפות שראיתי!

    השבמחק
  6. טוב, הרגת אותי. חייבת תותים. ע כ ש י ו!

    השבמחק
  7. שתהיי בריאה

    השבמחק
  8. ניצה ה20/4/15 16:33

    שלום פייה יקרה!
    עוגה מרהיבה שכזאת שהחלטתי מייד להכינה ליום העצמאות!
    למה כוונתך באבקת פודינג?האם אינסטנט פודינג ווניל או פודינג ווניל לבישול?
    תודה וחג שמח

    השבמחק
  9. וואווווווווווו אין אין מילים!!! את מדהימה, מוכשרת!! איזה ביצוע מעלףףףף

    השבמחק
  10. פייה כל מה שיוצא ממיטבחך מרהיב ביופיו,שאפו לך

    השבמחק
  11. הרגת אותי ברכות מכל היופי הוורדרד הזה... אלופה!

    השבמחק
  12. תודה על התגובות!
    ממליצה לא לפחד ולהרים את הכפפה-
    זאת לחלוטין אחת העוגות השוותתתתתת!

    ולניצה המשקיענית-
    אינסטנט פודינג זה בסדר

    השבמחק
  13. יא אלוהים, את מדהימה לחלוטין.

    מגי

    השבמחק
  14. וואו, פנטסטי!
    מה שמנחם אותי כל פעם מחדש כשאני רואה עוגות מהממות כאלה, זה שבתוך תוכן השכבות הינן די פשוטות להכנה, רק דרוש זמן וסבלנות :-) ולכן זה קצת מנחם אותי שאולי בכ"ז ביום מן הימים אמצא את הזמן ואת הסבלנות האלה ואז אכין גם כזאת חחח

    העוגה שלך נראית באמת מושלמת, כל כך אסתטית ומעודנת (כהרגלך כמובן :-) ), אלופה, פשוט אין עליך!

    שאלה (קצת לא קשורה וקצת כן): אני הולכת להכין ליום חמישי (סוף סוף נחגוג לשלו יום הולדת עם כל המשפחה) ליום הולדת של שלו עוגת לימון (שכבות של עוגת ספוג, קרם מסקרפונה וקצפת, וג'לי לימון מעל הכל). נראה לך שבמקום שכבת הג'לי העליונה יהיה יפה יותר (וטעים לא פחות) אם אכין קוביות לימון במקום שכבה חלקה?? עכשיו נדלקתי על קוביות ג'לי תותים שלך :-)

    השבמחק
  15. ואני אוהבת אותך.
    זאת מן עוגה כזו עם שכבת הערצה, ג'ל השתאות, שכבת התפעלות וקרם מחיאות כפיים סוערות. :-)

    השבמחק
  16. נטי-
    כל שכבה באמת פשוטה להכנה!
    הקונסטרוקציה כולה היא שנותנת את האפקט.
    ות'כלס לא צריך טונות של זמן וסבלנות-
    יום שלם אחד של כיוף במטבח ויש לך את זה.

    דווקא במקרה של העוגה שלך אני חושבת ששכבת ג'לי שלמה עדיפה.
    קוביות ג'לי הן כמו תיבול, מוסיפות נגיעות של טעם פה ושם.
    במקרה של העוגה הזאת, בגלל עדינות המסקרפונה והטורט,
    דווקא טעם לימוני בשכבה שלמה יכול מאוד להוסיף.

    לחילופין את יכולה להוסיף לעוגה קארד לימון מיוצב כשכבת ביניים
    (כמו בעוגת לימון חגיגית של קאנלה ונילה, זו עם מקלות המרנג)
    ואז עוד קוביות ג'לי לימון חמצמצות יותר מעל לקישוט.
    יומולדת שמח לילדון!

    השבמחק
  17. וואו זה הדבר הכי יפה שראיתי בזמן האחרון! כל כך הרבה תותיםםם ♥
    זה נראה מדהים!

    השבמחק
  18. התאהבתי. איתגרת אותי. תוצאות בקרוב. 🍓

    השבמחק
  19. אנונימי21/4/15 14:26

    נראה מדהים, מאוד עשה לי חשק לנסות.
    כמה ימים העוגה יכולה לשבת במקרר לפני ההגשה?כמה ימים מראש ניתן להכין כל שכבה?
    תודה! (:

    השבמחק
  20. בהצלחה לכל האופים הנועזים :)
    זאת באמת עוגה מדהימה

    לאנונימי-
    אפשר להרכיב את העוגה יומיים-שלושה לפני ההגשה, ולעטר בתותים קרוב לאכילה.
    גם את כל השכבות ניתן להכין בהדרגה לפני כן, יום-יומיים לפני ההרכבה בכיף.
    לחילופין אפשר פשוט להכין את העוגה זמן רב מראש ולשמור בהקפאה,
    נניח סופשבוע קודם כשיש זמן, ולהפשיר במקרר לילה קודם.
    בהצלחה :)

    השבמחק
  21. תודה על התשובה המפורטת יקירתי!
    טוב, אז אכין רק ג'לי לימון.
    אני לא מכירה את עוגת לימון חגיגית של קאנלה ונילה (יש לך אותה כאן?), את המתכון ראיתי כאן:
    http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=242776
    נשמע לי דווקא נהדר להוסיף למון קארד :-) נראה איך אעמוד בזמנים... (אני מכינה את כ-ל האירוח למחר של על האש: מלא מלא מלא סלטים, בשרים, ניקיון הבית וכו' ;-) ).

    אצלי זמן וסבלנות זה כן מצרך יוקרתי ונדיר מאוד ;-) אולי אם תאמצי את הגוזלים שלי ליום אחד, אמצא זמן וסבלנות לעוגה מורכבת ממיליון שכבות :-P

    ושוב תודה על התשובות!!
    חג עצמאות שמחחח ♥

    השבמחק
  22. הכוונה לעוגה הזאת-
    http://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2012/09/blog-post_29.html
    תראי אם מסתדר לך :)
    ותחזיקי מעמד עם כל ההכנות!

    השבמחק
  23. הספקתי הספקתי הספקתי!! אני לא מאמינה שהספקתי להכין גם למון קארד :-) ועוד נשאר זמן לקחת את הילדים לזיקוקים.
    איזה דבר טעיםםםם זה, אימל'הההה!!! זאת הפעם הראשונה שהכנתי,ועכשיו חבל לי על כל לימון מהעץ הגדול שלי שלא ממוש ללמון קארד. זה פשוט אלוהי! (מי צריך בכלל בעל בלילות כשיש למון קארד ;-) ).
    תודה על הרעיון :-)

    השבמחק
  24. ואוו כל הכבוד לך!
    סופר נטי שכמוך
    הייתה לי הרגשה שתאהבי :)
    ולמון קארד זה לגמרי דבר אדיר
    בהצלחה עם העגוה ותהנו בזיקוקים :)

    השבמחק
  25. ניצה ה29/4/15 12:36

    רשמים מן העוגה האלוהית הזאת:
    אז ככה,או שאת פיה או באמת קוסמת,..כי העוגה הזאת יצאה אכן מופלאה,אמנם לא יפיפיה כמו שלך,אבל בהחלט אפשר להסב את שמה ״לעוגת החטאים התותית״ כי אי אפשר להפסיק לישר אותה,לא כבדה מידי,קלילה,לא מתוקה מידי ובקיצור מדהימה!
    הקלפוטי יצא קצת רך מידי ועוגת הספוג הוורדרדה שעטפה את השכבות יצאה טיפה יבשה מידי אבל עדיין יוצאת מן הכלל.החיתוך היה נהדר וכל שכבה נראתה הייטב!מי שרוצה עוגה מיוחדת אכן זאת העוגה ונדמה לי שאפשר יהיה להכינה גם עם פירות יער.
    אז שוב תודה על מתכון לעוגה מופלאה!

    השבמחק
  26. שאלה: האם ניתן להחליף את התותים במתכון זה במנגו?

    השבמחק
  27. עקרונית זה אפשרי :)
    מעניין מאוד לדעת איך יצא שילוב הטעמים במקרה הזה
    אם תכיני את חייבת לעדכן :)
    ישתלב מצויין אגב עם פירות יער, בתיגבור של סוכר

    השבמחק
  28. שלום פיה. כמה שאלות.
    1בכמה צריך להגדיל כמויות לרינג בקוטר 28?
    2 מה הגובע וקוטר רינג להרכבת העוגה?
    3 האם שכבת הטורט בדפנות לא תופסת מקום וצריך לקחת רינג יותר גדול?
    4 תוכלי להסביר לי שוב תהליך הכנת גלי עם ג'לטין?
    תודה מראש

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מרינה!
      אני רואה שאת בוחרת את הפרויקטים שלך אחד אחד :)
      1. עבור תבנית 28, צריך להגדיל את החומרים ב-60%, שזה אומר להכפיל כל אחד מהחומרים ב-1.6.
      מתקבלת עוגה גבוהה למדי.
      2. אני השתמשתי ברינג בגובה סטנדרטי, אבל אם יש לך רינג גבוה יותר בגובה של 7-8 ס"מ זה עדיף.
      (דפנות הטורט משמשות בכל מקרה בתור הרינג, מאחר ומרכיבים את העוגה בתוכן).
      3. שכבת הטורט אכן תוספת מקום, ולכן השכבות הפנימיות של העוגה הן בקוטר של 20 ס"מ,
      וההרכבה נעשית בתבנית 22 ס"מ.
      זה אומר שאם את מרכיבה את העוגה בתבנית 28 ס"מ, השכבות הפנימיות יהיו בקוטר 26.
      (שימי לב שאת חלק מהשכבות אופים בתבנית יותר גדולה, ואז קורצים לגודל המתאים כדי להיפטר מהדפנות).
      4. את מתכוונת להמסה של ג'לטין? ראשית כל משרים את הג'לטין במים קרים,
      (בערך כף מים על כל 3-4 גר' ג'לטין), ומניחים לספוח נוזלים למשך כ-10 דקות.
      לאחר ממיסים במיקרו ל-10 שניות, או מחממים על בן מארי,
      ומערבבים עד לתערובת נוזלית וחלקה. מערבבים לתוך תערובת חמימה.
      בהצלחה :)

      מחק
    2. את צודקת. כל עוגה אצלי זה פרואקט. אני מתחילה להכין רק שהבנתי הכל עד הסוף ואין לי שאלות.חייבת שתצא לי מושלם. כל שבוע זה מתכון חדש, שלך או של עוגיו נט. אוהבת מאוד גם את מתכונים שלך וגם של נטלי. ותודה על תשובה מהירה. אפשר לותר על פקטין?

      מחק
    3. צודקת לגמרי, הכי טוב להגיע מוכנים לגמרי :)
      הפקטין עוזר להסמכה, לא הייתי מוותרת עליו...
      אפשר להשיג בכל חנות מתמחה למוצרי אפייה.

      מחק
  29. היי פיה. לא סיימתי עם שאלות. משחררים עוגה מהרינג במצב קפוא?
    מתנצלת שאני נודניקית

    השבמחק
    תשובות
    1. אין בעיה, אני טובה בתשובות ;)
      אפשר לשחרר כשהיא קפואה ואפשר כשהיא במקרר, מה שנוח לך.
      בכל מקרה העוגה נשמרת ונאכלת בקירור.

      מחק
  30. את גם עונה מהר וזה עוזר מאוד! תודה

    השבמחק
  31. היי, באמת שאלות אחרונות. העוגה מוכנה במקפיא. אוכלים אותה מחר. ברור שללילה אני העביר אותה למקרר וכבר לשחרר אותה מהרינג או לא? גם תותים לשים רק מחר?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר להשאיר ברינג במקרר עד מחר כדי לוודא שזה יישאר יציב, אבל זה לא מאוד משנה.
      את התותים מעל עדיף תמיד לסדר קרוב יחסית להגשה, כדי שיהיו במיטבם.
      בתיאבון :)

      מחק
  32. הצילו!! העוגה מתפרקת! להחזיר למקפיא?

    השבמחק
    תשובות
    1. אם היא כבר שהתה במקפיא להתייצבות מלאה ואז לעוד לילה במקרר,
      היא כבר אמורה להתייצב לך.
      נשמע שהיתה לך בעיה מסויימת באחד משלבי ההכנה...

      מחק
  33. יש טיפ איך להניח את הקלפוטי כך שלא יתפרק? נראה לי שהוא יצא לי רך מדי וברגע שאנסה להניח אותו ברינג הוא יתפרק לגמרי. אפשר להקפיא אותו?

    השבמחק
    תשובות
    1. הוא אכן רך בתום האפייה, אבל לאחר קירור טוב אמור להתייצב לך.
      אם לא אולי היה צריך קצת יותר אפייה.
      בכל מקרה אם יש צורך נראה לי אפשרי להקפיא קצת להתייצבות.
      אפשר גם פשוט להעביר לרינג יחד עם נייר האפייה שמתחת, כמה שפחות פורענות :) בהצלחה

      מחק
  34. אנונימי4/1/16 16:50

    זה כ"כ מהמם.
    יש אפשרות לעשות את העוגה בתבנית 24 עם אותה כמות מצרכים? זה ייצא נמוך משמעותית?

    השבמחק
    תשובות
    1. היא גם טעימה ממש!
      העוגה עצמה מאוד גבוהה, הבעיה היא שכל השכבות יחסית דקות ממילא...
      אז בגדול זה אפשרי, אבל אני חושבת שכן הייתי ממליצה להגדיל את כמות החומרים ב-20%
      כדי להשוות ליחס המקורי
      (כלומר- להכפיל כל אחת מהכמויות ברשימת החומרים ב-1.2, 5 דקות במחשבון ויש לך את זה!)
      בהצלחה :)

      מחק
  35. פיה, אני כנראה אכין את העוגה השבוע או בשבוע הבא ורציתי לשאול -
    1) האם צריך לחתוך את הטורט בגובה 7-8 ס"מ גם אם התבנית 22 שלי קצת נמוכה מזה? הכוונה שגם אם זה יוצא מצב שיבצבצו קצת שוליים מלמעלה, או שעדיף שלא ולחתוך בגובה התבנית עצמה כדי למנוע תקלות ייצוב?
    2) איפה השגת את חותכן הפרחים החמוד?
    3) אם יש לי בבית מירואר ולא נפאז' ומעדיפה לא לקנות במיוחד, תוכלי לתת לי (בבקשה!) הנחיות קצרות כיצד לעבוד איתו כדי להשיג את אותו אפקט?

    תודה מראש! בברכת ריבוי תותים בקיבתנו החורף!

    השבמחק
  36. אה כן, ובהוראות של הקלפוטי תותים רשום "מערבבים בקערה עם הסוכר, ומניחים לשבת לכ-3 להגיר נוזלים (אם חם לאפסן הקערה בקירור)".

    לכ-3 כמה? דקות? שעות? משום מה זה הושמט בטעות כנראה :)
    תודה וסליחה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי הילה!
      1. זה בסדר שהתבנית יותר נמוכה, דפנות הטורט מחזיקות יפה גם מעל לגובה התבנית,
      וגובה השוליים דרוש כדי שמעטפת הטורט תצליח להכיל את כל השכבות.
      2. את חותכני הפרחים קניתי מזמן בחנות כלים כלשהי, אבל אפשר להשיג אותם ברבות מחנויות האפייה,
      במדפים של מוצרי בצק הסוכר. זה מגיע כסט של חותכנים לבנים מפלסטיק ב-3 גדלים.
      אם תקלידי בגוגל "חותכן קפיץ" תראי מיד במה מדובר.
      3.לידע כללי מירואר לא תמיד יכול להוות תחליף לנפאז', אבל במקרה של זיגוג פירות הוא לגמרי יעשה את העבודה.
      פשוט חממי 2 כפות ממנו קלות במיקרו עד שהופך דליל, ערבבי, צנני קלות והברישי את התותים.
      4.צודקת לגמרי- איך אף אחד לא עלה על זה קודם? :) תיקנתי, 3 שעות!
      שיהיה בהצלחה, ולריבוי תותים בקיבתנו החורף, אמןןןןן!

      מחק
  37. את חושבת שבקרמו אפשר להמיר את הפקטין בג'לטין?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נוגה!
      פקטין וג'לטין הם חומרים שונים, שמעניקים לחומר מרקם שונה לגמרי.
      פקטין מעניק מרקם ריבתי סמיך ורך, ג'לטין מייצב ומעניק מרקם ג'לטיני.
      כך שאם תמירי תקבלי תוצאה שונה ממה שהתכוון המשורר... או במקרה הזה- האופה :)

      מחק
    2. תודה החכמתי

      מחק
  38. שלום פיה. אני מאוהבת בעוגה הזו. הפעם רוצה להכין אותה כי קינוח אישי. יש לי רינגים בקוטר 10(לשכבות בקוטר 8). בכמה להגדיל כמויות ל14 קינוחים? צריך לשים שקף? הרינגים שלי נמוכים

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מרינה
      את מאוהבת בצדק, זו באמת עוגה מהממת!
      קודם כל קחי בחשבון שרינגים בקוטר 10 ס"מ עדיין יצרו קינוחים די גדולים שיהיה צורך לחלוק,
      כך שכל כל קינוח כזה יספיק ל-2 אנשים אם לא 3.

      קשה לי להעריך כמויות, יכולה להעריך שתבנית של 22 ס"מ תספיק לבערך 4 רינגים של 10 ס"מ,
      ולכן בהערכה גסה מאוד צריך להכפיל כמויות ב-3.
      אבל אני אישית הייתי מצמצמת את כמות השכבות שהייתי מכינה לכל קינוח כזה
      ומכינה אותם מראש נמוכים יותר.
      בנוגע לגובה- אם הרינגים שלך נמוכים מ-6 ס"מ פשוט שימי שקף בפנים בגובה הרצוי,
      והוא יגביה לך את הרינגים לגובה הנדרש.
      בהצלחה בפרויקט :)

      מחק
  39. בוקר טוב פיה. את צודקת, כבר חשבתי שזה יהיה קינוח ענק מידי. הזמנתי רינגים בקוטר 6. את חושבת שזה יותר מתאים? אם כן איך אני מסתדרת עם כמויות? תודה מראש

    השבמחק
    תשובות
    1. רינגים של 6 ס"מ בהחלט הרבה יותר יתאימו לקינוח אישי.
      במקרה כזה אפשר להגדיל כמויות אולי ב-20-30%,
      למרות שאני הייתי מכינה את הכמות הנוכחית של העוגה ומקטינה את כמות השכבות.
      2 שכבות בוואריה יספיקו, וטורט רק מסביב ולא כשכבה בפני עצמו,
      כך שהקינוח יגיע לגובה הרינג של 5-6 ס"מ, לא יותר מזה.

      מחק
  40. אנונימי3/3/16 14:37

    היי פייה...האם יש אפשרות להפוך את העוגה כשרה לפסח? יש תחליף לקמח בטורט?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אפשר להשתמש בקמח נטול גלוטן או להמיר חצי כמות בעוד קורנפלור/קמח תפו"א, וחצי כמות בשקדים טחונים.
      הטורט יתקבל במרקם יותר עדין אבל בהחלט יעבוד
      בהצלחה :)

      מחק
  41. בגלל מבחנים נאלצתי לדחות את הפרויקט לעכשיו ולכן נזכרתי בעוד שאלה (מקווה שאחרונה). אבל הפעם זהו - החומרים בבית, והגיע הזמן להפשיל שרוולים ולעבוד!

    בהוראות כתוב שיש צורך בתבנית אחת בלבד של 20 ס"מ, בזמן שגם הקומפוט וגם הקרמו צריכים להתייצב בתוך תבנית בגודל הזה.
    השאלה שלי אם הייצוב גורם להם להתקשות ברמה שאפשר להסיר את הרינג מהראשון וכל עוד הקומפוט לצורך העניין נשאר בהקפאה הוא יהיה יציב גם ללא צורך ברינג ואז אוכל להכין עם אותו רינג את הקרמו, או שצריך מאיזושהי סיבה ששניהם ישארו בתבנית עד לרגע ההרכבה, אחרת לא יהיו יציבים מספיק (מה שאומר שצריך שני רינגים בקוטר הזה).
    ומראש כבר אשאל לגבי מצב שהתשובה חיובית - מה צריך להיות גובה הרינג? יש לי אחד גבוה מאוד, אבל למקרה שצריך שניים, השני שברשותי מאוד נמוך (מותאם לטארט) והשאלה אם זה יהיה מספיק טוב.

    תודה שוב!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי הילה!
      אז ככה-
      לאחר שהקומפוט יציב לגמרי אין בעיה לחלץ אותו בעדינות מהתבנית,
      לשמור אותו במקפיא עד להרכבה, ולהשתמש בתבנית עבור הכנת השכבה הבאה.
      דאגי לרפד מראש את תחתית התבנית או הרינג בניילון נצמד כדי שיהיה לך קל לשלוף אותו.
      מודה שאני ממש לא זוכרת מה גובה השכבות אבל הן לא גבוהות כמו שניתן לראות בתמונה,
      כך שממש יכול להיות שתוכלי להשתמש לאחת מהן ברינג הנמוך.
      תבדקי את זה ברגע שהשכבה תהיה לך מול העיניים,
      תמיד אפשר לנסות ומקסימום להעביר לתבנית אחרת.
      בהצלחה!

      מחק
  42. ערב טוב
    לא הבנתי את שלה הכנת קוביות הג'לי תות כתוב שניתן להחליף את כמות מיץ התותים במחית תותים
    לא הבנתי או שאני כבר מבולבלת מרוב תותים
    אודה להסבר קטן
    תודה.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי בתי!
      צודקת, ההסבר באמת לא לגמרי ברור, במיוחד לאחר קריאת המתכון הארוך הזה :)
      אני הכנתי את הג'לי לפי המתכון המצוין, בו מכינים מיץ תותים בעזרת בישול של תותים טריים במים.
      את המיץ ייצבתי בעזרת אגר אגר, בדרך זו מתקבלות קוביות ג'לי יפות וצלולות.
      לחילופין אפשר גם לדלג על שלב בישול המיץ, ולהמיר אותו ב-280 גרם של מחית תותים.
      החיסרון בכך שמרקם הג'לי יהיה יותר גבשושי וצבעו יהיה פחות צלול מאשר שימוש במיץ.
      בכל מקרה מאחר וזה בסך הכל קישוט, היו גם גולשים שקיצרו דרך לגמרי ופשוט הכינו קוביות מהירות מג'לי תות מוכן :)
      בהצלחה

      מחק
  43. אנונימי27/2/17 19:10

    שלום, הכנתי את העוגה היום לכבוד יום הולדתו של בני אוהב תותים גדול מאוד...
    ההכנה ארכה כ 5 שעות, חייבת לציין את ההסברים הברורים והבהירים שאיפשרו הכנה זורמת ומהנה (כן כן...).
    העוגה יפהפיה, מרשימה וחגיגית והיא ממתינה לשובו מהצבא בסופ"ש. תודה רבה רבה! את נהדרת!

    השבמחק
    תשובות
    1. כל הכבוד על הרמת הכפפה, וכיף גדול לשמוע!
      מקפידה להסביר בהרחבה כמה שניתן כדי לעזור להימנע מטעויות ברגע האמת,
      זה קצת חופר אבל זה עוזר :)
      שמרת אותה בהקפאה או בקירור? מקווה מאוד שהיא תישמר במיטבה עד לסוף השבוע :)
      יומולדת שמח, כל הכבוד על ההשקעה וזלילה נעימה

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...